Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PUENTA imszar napisał(a):
marisia napisał(a):
bo podobają mi się np. Twoje psy, ale widziałabym je z ładnie noszonymi, naturalnymi uszami i ogonami.

Mam tylko jedno zdanie na ten temat. !!OGONKI GÓRĄ!! :lol:

Popieram :multi:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

iwonka_ napisał(a):
Agatko, a moje 2 dziewczyny (córcia i siostra) ganiaja od wczoraj po Krakowie. I ja miałam nadzieję,że z synem dzis do nich dołączę, i że może do Ciebie zjrzę.(Obadałam nawt gdzie ten Twoj salon) Ale nici....."HOBBY" mojego męża zmusiło mnie do zostania w domu...:placz:

BUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:-( :-( :-( :-(
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
A co to za hobby ?? ze tak Cie uziemiło ??

Posted

Magd@ napisał(a):
To ja się chwalę :)
jutro będę miała malucha w domu.
Ma na imię Lucky, ma 7 mcy i znalazłam go na dogomani :)
strasznie się cieszę :)

Magd@ zaadoptowała tego maluszka o którym tu pisałam :multi: :multi: :multi: ciekawa jestem strasznie czy już są razem :loveu:

Posted

[quote name='Magd@']Jeszcze nie :(, ale już jedzie Lucek do mnie ;)
no i się zacznie :razz:
Magd@ dzisiaj byłam z nim na ostatnim spacerku oj jak smutno mi było,że już go nie zobacze;) Ale za to jedzie do super domku:multi:

Pewnie nie wszyscy widzieli sznauceromaniacy Magdy Luckiego więc pokaze tego przystojniaka;)

Posted

Magd@ napisał(a):
Jeszcze nie :(, ale już jedzie Lucek do mnie ;)
no i się zacznie :razz:

Mały ma szczęście :lol: Jestem przekonana, że się szybko zaaklimatyzuje, pomimo tego, że ma 7 m-cy i trochę przejść za sobą :roll:

Posted

Kara a moze zobaczysz :lol:
my dosć często bywamy w Poznaniu a Lucek teraz będzie bywał z nami , więc jak będziesz miała ochotę :)

Posted

A co to za hobby ?? ze tak Cie uziemiło ??

"UZIEMIŁO" jest tu najbardziej adekwatnym określeniem.....:eviltong:
zgadnij....:evil_lol:

a ten Lucjan to ma w imieniu szczęście zapisane, więc tak miało być,że dobrych ludzi trafi....
dobrze,że choć jedno psie szczęście więcej na tym zafajdanym świecie...

Posted

Dzien dobry :-) Chce3 powiedziec ,ze wlasnie wrocilam z przepiknych ,chlodnych Bieszczadow i bardzo tego zaluje :-)
Bylo cudnie .Taplalismy sie z suczkami w potoczkach ,zdobywalismy szczyty ( Carynska !) ,lezelismy na tarasie i pilismy piwko ( no , pieski nie ) .Ech ...szkoda ,ze nie moglam tam zostac dluzej .
A tu w Warszawie upal ,gorac,wszystko spalone na popiol,bleee.
W tym roku malo bylo turystow w Bieszczadach a jeszcze mniej z psami .Wypatrywalam dogomaniakow :-) ale jakos nikogo nie spotkalam.
Najdziwniejsza grupa jaka widzialam to dwoje turystow ,takich prawdziwych ,plecaki , trapery i te rzeczy oraz olbrzymi bernardyn na smyczy .Jak ci ludzie zapakowali sie z nim do pociagu czy autobusu to nie mam pojecia.
Wkleje zdjecia ,pozniej, chocby do zobrazowania jaka tam piekna zielen i mily chlodek lejacy sie z parowow i wawozow .
A teraz razem z psami umieramy ,bo jest 9ta rano a upal jak na Saharze .

Posted

Witaj Magdo!
Dobrze, że spedziłaś świetnie wakacje i wypoczełaś =) Wiem co czujesz bo wawka jest nie do zniesienia. Ja na szczęście za tydzień też wyjeżdzam w góry, ale w Tatry.
Mam takie jedno pytanie. Bo ty ćwiczyć obedience chyba ze swoją sunią, przygotowujesz się do zawodów. Bo teraz będą w Warszawie i ja sama się zastanawiam czy nie wystartować?

Posted

Nie nie cwicze chwilowo obedience :-) Cala wiosne cwiczylam agility i troche zaniedbalam ta druga dyscypiline,tak wiec chwilowo nie mysle o zawodach .
Ale jesli Ty cwiczysz troche ,znasz regulamin i Twoj piesek umie wykonac wymagane cwiczenia to czemu nie probowac :-)

Posted

Aha. Bo gdzies coś tam słyszałam, że trenujesz obedience, już nie wiem gdzie :roll:
My także bardziej zajęte agility jesteśmy. Podobnież mamy wielkie predyspozycje i możliwości więc na zawody pojeździmy, bo ten sport mi się strasznie podoba i nieskromnie powiem, że chciałabym coś osiągnąć :evil_lol:
A Wam jak idzie agility?

Posted

Bo trenowalam obedience z Zuzia , i nawet raz do zawodow przystapilam :-)
Zycze Ci powodzenia w agility to swietna rozrywka dla psa i wlasciciela :-)

Posted

AGILIT6Y GÓRA!! dENIS PODOBNO MA TALENCIK I TEMPERAMENTY DO TEGO SPORTU:)) tak wie c kto wie;) a jaśniej tyo: dzisiaj byliśmy w krakowie na akcji z psem za pan brat (www.zpsemzapanbrat.pl) i ta,m byly różne pokazy agility ale byl tez drugi mini tor z stacjonatkami i palisada i zawsze byl tam jakis instruktor no to czem nie spróbować:) pierwszy raz Denis oczywiscie zwykłe hopki bezbłędnie pokonał, jednak przed palisada sie zatrzymał, no to wzielismy rozbieg jeszcze raz (był na smyczy ale jej nie uzywalam) i smaczkami krok po kroczku go naprowadzalam dalej i przeszedł, poszliśmy dalej ucieszeni,ale przed samym wyjazdem do domuy widze ze na mini torze nie ma ludzi no to mówie chodź Denis jeszcze raz i skaczemy po kolei, dochodzimy do palisady i tylko wskazałam mu ręką na nią a Denis - w podskokach wbiegnął bez zastanowienia!!! mówie wam jaka byłam zdziwiona, przeciez myślałam ze ten mój bojek w życiu tego nie przejdzie a tu za drugim razem super przejście palisady!!! i sknvzylismy ten mjini parkur a potem instruktorka która tam była pyta sie czy miałam juz stycznosc (a raczej Denis) z tym sportem, a ja ze nie tylko sobie trenujemy na domowych przeszkodach, a ona na to że warto by poszukac klubu w Krakowie bo że sie chłopak marnuje bo jest super skoczny i ma talent i temperament jaki w tym sporcie jest potrzebny:)) mam ten nasz 'przebieg' nagrany to p[otem wstawie, oczywiscie nie bieglismy szybko bo ze smyczą to sie nie da a poza tym po całym dniu w takim upakle to myslalam ze w ogóle mi nic nie skoczy a tu taka radość;) ta palisada go wrecz ożywiła i urozmaiciła ulubione hopki:) tak ze jestem wniebowzieta i zakochana jeszcze bardziej (Denis tez) w agility:) kto wie moze kiedys, kiedys uda nam sie na jakis obozik jechac i regularniej trenowac;) [kolega sobie kupuje w najblizszym czasie bordera i bedzie jezdzil na agility do Krakowa a mieszka blisko mnie:)) wreszcie jakis psiarz zainteresowany sporktami w okolicy) oczywiscie obedience podoba nam sie jeszcze bardziej i gdy pani powiedziala ze do agility to troche posluszenstwa go nauczyc (zostawanie its) bo sie przydaje a ja na to ze on to umie o juz w ogole sie ucieszyla i mowi ze sie nadaje super:))a co do ogólnego zachowania Denisa to było EXTRA SUPER ITD bylo mnóstwo psów a Denis je olewał kompletnie gdy jest jeden to sie nim interesuje ale kreciło sie wiele osón, psów itd a on sobie chodził i nic:) patrzył na mnie, troche cwiczylismy ale nie za wiele bo i tak nie miał motywacji w tym upale wiec jakies proste cwiczenia a rezte to w cieniu:) ale i tak było super:) jestem badzo zadowolona i po tym dniu śmiem twierdzić że m oże mamy szanse zaliczyć ą zerówke w obedience (kiedys moze i wiecej) a i moze w agility przyjdzie nam sie pobawic:) tak wiec konkurencja uwaga:) bo Denis nadchodzi:))))uff ale sie rozpisałam ale chyba kazdy by tak zroił gdyby jego niby srachliwy pies za drugim razem sam pokonał palisade i to ze strefami itd:))) super psiak:)

Posted

Madziorko to super ,ze Denisek taki chetny .Rozumiem Ci z tym problemem dojazdowym ,bo najpierw entuzjazm czlowieka niesie i wydaje sie ,e co tam dojazdy do klubu.Ale po kilku miesiacach treningu gdzie mase czasu traci sie nie na cwiczenia a na dojazd entuzjazm opada i zostaje naga rzeczywistosc.
Ale sprobowac zawsze warto.
Natalko ,w Obedience klasa "O" Zuzia otrzymala ocene doskonala .I to byl nasz ogromny sukces jako ,ze Zuzia jest psem psychicznie skrzywionym i nigdy w najsmielszych marzeniach nie przyspuszczalam,ze nam sie uda wyprowadzic ja na prosta.
Miara jej szalenstwa jest taki przyklad:idziemy sobie w Bieszczadach w okolicy Wołosatego ,to odludzie ,pustki ,zywego ducha wkolo ,upal ,ze mozg sie gotuje.
Nagle Zuzia zrywa sie do opetanczego galopu i biegnie asfaltowka ,po rozpalonym asfalcie ( a szlismy specjalnie poboczem bo asfalt sie lepil do butow) kilkdziesiat metrow.Dlaczego ?Zobaczyla na drodze duzy zeschly lisc ,poruszony lekko wiatrem.
Ona widzi i reaguje ,bez najmniejszego weryfikowania bodzcow ,czasem mam wrazenie ,ze jest to jakis rodzaj autyzmu .
A Bianka nie pognala za Zuzia ,zdroworozsadkowo usiadla w cieniu i czekala na rozwoj wypadkow.
Za to ,to juz z innej beczki ,opowiesc ,spotkalismy w jednej wsi K U R Y ! Docencie wage teg- faktu :-)
Kura to stworzenia nigdy wczesniej nie widziane przez moje psy.
Zuzia byla na flexi ( cale szczescie ) ale Bianka luzem.Oj dzialo sie.
Bianka oszalala,gonila nieszczesnego kuraka ,dopadala i ....i nic ,bo nie potrafi ugryzc.Nawet pysk miala zamkniety.Tylko szturchala biedne stworzenia tym pyskiem i kura znow w nogi a Bianka za nia.
Matko ,a ja dre sie ,prosze ,biegam ,wabie smakolykiem ,groze ...nic nie pomaga.W koncu opanowalam sytuacje ,kura sie otrzepala z godnoscia :-) i ruszylismy w dalsza droge ,ale histeria byla niesamowita ,cos biega ,gdacze ,podnieca tylko jak "to" zlapac skoro nie umie sie wbic zebow w ruszajaca sie rzecz :-)
Ide do galerii pobiedzic sie wstawianiem zdjec :-)

Posted

Ech, Romas, zazdroszczę Ci tego bieszczadzkiego chłodku... My pierwszy tydzień spędziliśmy biegając w tym upale na obozie, a zeszły weekend zdychaliśmy w cieniu na działce... :mad: Ja poproszę tak 10 stopni mniej :modla: :lol:

Puenta, Madziorka - no odkrywacie Amerykę :evil_lol: Przecie od dawna mówimy, że sznaucery uwielbiają agility (tylko niektórzy właściciele jeszcze o tym nie wiedzą :cool3:). Bardzo się cieszę, że się wciągacie. Znaczy Puenta to już chyba wciągnięta a i Ty Madziorko widzę że masz coraz konkretniejsze plany :multi:.

To kto jedzie w weekend do Łącka (na agility lub obedience)? :cool3: ;)

Posted

z tym agility to szczerze mowiac nigdy nie myślałam powazniej ze bede miała okazje trenowac w jakims klubie itd, bo wlasnie dojazdy (do kraskowa mamy 35 km wiec niecałą godzine sie jedzie....) i nadal nie wiem czy mi sie uda, ale kolega któruy jezdzi w tym samym klubie jeździeckim co ja i mieszka niedaleko kupuje sobie w najblizszymc zasie bordera;)) [chyba mu go ukradne:)))) tak sie w nich teraz zakochalam:) oczywiscie nie mniej niz w sznaucerach] i jest strasznie napalony na agility i mówi ze twardo bedzie jeździł jak psiak troszke podrośnie no to jeździć we dwójke to całkiem inaczej niż jeździć samemu, wiec kto wie:) może mi sie uda choć raz za czas na jakiś trening pojechać, a powiedz mi jak wyglądają zajecia u was bo teraz zbieram różne info:) tzn jesteście podzieleni na jakieś grupy? po ile psów? ile psów cwiczy narazi i co robi reszta? bo znalazłam jeden klub w krakowie i tam jest coś takiego ze nie ma podizału na grupy tylko na pary.. najlepiej osoby które blisko meiszkają i przyjezdzają razem po wczesniejszym umówieniu sie na wybrany termin i wtedy te dwa psiaki cwicza na zamiane... no niby dobrze bo sie reszta nie nudzi ale jednak wydaje mi sie ze wolałabym w jakiejś wiekszej grupie kilku psów zeby Denis miał okazje oswoić sie z różnymi psami a nie tylko przykjładowo borderem z 'sasiedztwa'.....musze jeszcze poszukac jakiegos agility w kakowie, a słyszal ktoś o agility w Alteri? bo oglnie o Alteri szsyaam poyztzwne RYECYZ )w koncu sykola klikeremŁ= ale nie wiem jak u nich y agilitz?

Posted

[quote name='madzior_ka']bo wlasnie dojazdy (do kraskowa mamy 35 km wiec niecałą godzine sie jedzie....)
Ej, Madzior_ka, twardym trza być - nie miętkim :evil_lol: Powiem Ci, że my z Romas niby możemy wybierać w klubach, ale dojeżdżamy chyba tyle samo (ponad 30km). :p

[quote name='madzior_ka'] a powiedz mi jak wyglądają zajecia u was bo teraz zbieram różne info:) tzn jesteście podzieleni na jakieś grupy? po ile psów? ile psów cwiczy narazi i co robi reszta?
Z ćwiczeniem w parach się nie spotkałam... W poprzednim klubie było tak, żeby były trzy albo cztery "poziomy" które po kolei się zaliczało. Na każdym poziomie było ok. 5 psów (wszystkich rozmiarów) - może w grupach najbardziej początkujących więcej. Po zaliczeniu tych poziomów można już było przyjeżdżać na tor samemu (lub umawiać się z innymi) i ćwiczyć na własną rękę.

W obecnym klubie mamy właściwie dwie grupy - początkującą i klubowiczów. Grupa klubowiczów na niektóre treningi jest dzielona na "zerówkowiczów" i innych. Tak czy inaczej zwykle jest kilkanaście ludzi. W naturalny sposób grupa dzieli się na klasy wzrostowe. Ale jak w "largach" jest za dużo psów to dzieli się je jeszcze na pół. Czyli na jeden raz ćwiczy około 6-7 psów (reszta obserwuje, pomaga przy torze itp.).

Posted

W Cavano ,gdzie ja cwiczylam ,tez byl podzial na zaawansowanych i pierwszakow ,oraz dodatkowo na male psy i duze .W kazdej grupie ,po poczatkowych kilku zajeciach ( odsiew naturalny ) bylo ze trzy ,cztery psy .No i kazda grupa cwiczyla o innej godzinie wiec nie raz bylo dosc komfortowo ,cztery psiaki lub trzy i instruktor.Luzik .
Malych bylo wiecej ,duze chyba tylko dwa.
Gdybym ja miala dojezdzac tylko 35 km , nie przez miasto, to bylo by miodzio.Najgorsza chyba nie jest odleglosc ale stanie w korkach.Dlatego warto by jezdzic gdzies dalej ale poza miastem ,jak dla mnie .

Posted

[quote name='Romas']
Malych bylo wiecej ,duze chyba tylko dwa.

U nas odwrotnie. Maluchów mało u nas.
Dorotak no Amerykę odkryłam, ale w Maju ;)
Madziorka ty się lepiej strzesz kochana bo my tez idziemy do zerówek :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...