Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też mam taka szczotke i miałóa te kuleczki ale odpadły :( a teraz nie ma i też jest dobrze, ten grzebień gęsty mi się podoba- on wyczesuje podszerstek? Jeśli tak to musze kupić.

A kto to pisał że używa Ami - weta kosmetyków? Bo ja mam Bayera szampon antyalergiczny ale wolałabym coś typowo dla sznaucerka, szamponu na kolor bo Ajsza nie jest cała czarna , w to macie dobrze- jeden kolor i no problem.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Agusiu...moge ci polecic dl sznaucerka kilka szamponow...drozszych i tanszych. Fajnym szamponem do utrzymania szorstkości wlosa jest taki z serii Jean Pierre Hery . Zwie sie Tonus Poils Durs. jest w granicach kolo 30 zł. Do utrzymania kolorku ( dla różych kolorów różne szampony) tez z serii Hery szamponik - pytać o taki dla konkretnego umaszczenia.

I jeszcze fajne sa Gottliebe ( też dla różnych umaszczeń....ja mam czarny-z czarnym pudlem na rysunku) po okolo 13 zł za butelkę.

Sa tez z Serii Bephar ale tych nie testowalam( także z Ring 5) , no i oczywiście z gornej półki -Bernarda.

Posted

O! KUrcze....faktycznie...polecam , polecam ale nie wiem jak się maja te kosmetyki psie do czarno-srebrnego sznaucerka!!

Moze są takie mieszane...nigdy się nie dowiadywalam....a jesli nie to pozostaje czym innym myc grzbiet a czym innym brodę i podwozie...ale to chyba uciązliwe :roll:

Posted

Wrócę może do tematu grzebieni...

Ja mam taką szczotke jak ta na środku firmy Trixie (jeśli się nie mylę :roll: ), ale używam jej raczej do rozczesywania brody w tej chwili, bo pies jest krótko przystrzyżony i nie mam czego czesać na reszcie ciała...(wcześniej świetnie rozczeywał łapy jak były długie włosy) I tu mam pytanie... jaki jest ajlepszy grzebień w przystępnej cenie do rozczesywania bródki, bo ta szczotak chyba nie najlepsza...?

Widziałam kiedys takie z metalowymi drucikami grzebienie, zastanawiam się czy taki mógłby być....?

Posted

Ja myślałam o kupnie takiego grzebienia z rączka i metalowymi zębami ( własnie chyba trixie)...on jest w zasadzie do "wyczesywania pcheł", ale w chodzi mi o to by mial w miare gęsto ustawione koło siebie zęby..a ten ma. Może by się nadawal....?

Posted

No...dokładnie taki jest ten grzebien "do wyczesywania tego i owego". Pisac sobie może ,ze do wyczesywania plchlinell a używac moge do czego innego :lol:

Posted

Seja dzięki za szampony, chyba zaraz się do zoosklepu wybiorę, ale no właśnie co z czarno- srebrnymi chyba szampon nie na kolor tylko taki normalny?

Ten grzebień też już za mną chodzi .A co powiecie o pudrze dla psów takim dla jasych włosów jakby tak troszkę te białe kudełki posypać to by były ładniejsze na wystawie.

Posted

Agusiu, to może spraw sobie poprostu ten szampon dla szorstkości wlosa. On jest fajny dla kazdego sznaucerka i pachnie brzoskwinka...

Co do talku to nie uzywałam, ale mam psikacz dla spotegowania szorstkości wlosa( bo z tym u Sei to różnie), on w sumie daje taki efekt jakby kazdy wlos był osobno...na grzbiecie oczywiście.

Posted

A jakiej firmy ten psikacz na szorstkość, bo ja się nie znam na tym kompletnie, przez ostatni rok Ajsza była pieskiem domowym więc było mi wsio jedno jaki włos a teraz znów ma być wystawowa.

Posted

Tak samo z firmy Hery. On jest tak jakby uzupełnieniem szamponu na szorstkość, tego Tonus poils Durs . Psikacz jest pod ta sama nazwa, tylko pisze lotion ( nie jest to sprey jak dezodorant a taki psik psik z pąpeczką)

Posted
Justa strzeż się to zarażliwe :D

Za późno!!! Jutro lecem kupić grzebyczek :D Chyba GAl jest tego nie świadoma (nawet na pewno), bo teraz smacznie śpi sobie u mnie na biurku 8).

Jak jutro wrócę z nocnego oblewania świadectwa to polecę do sklepu i kupię :D I się zacznie....

Posted
ah przestańcie bo zaraz polecę po ten grzebyk ja niestety taka jestem że dwa razy nie trza mi mówić- na zakupy pierwsza

hehe... Nio to chyba juz wpadłaś :D Od czasu do czasu można sobie poszaleć z zakupami dla ukochanych stworzonek!!! ;) JA to czasem mam taką fazę, że mam wielką chęć cos kupić piesiowi, żeby sie uczieszył a kończy to się na kupnie starszliwej szczotki, grzebienia, albo innego ustrojstwa :roll: :D Ale raz się żyje, w końcu to dla jej dobra!

Posted

ja chce wam powiedzieć ze ten niebieski grzebień bardzo gesty on nie zabardzo do łap i brody sie nadaje bo on szarpie więc tylko to tułowia go używam bo on podszerstek wyczesuje a na tułowiu sie wyczesuje podszerstek, ale za ot ten zółty (a moze zielont!?!?!) co wkleiłam tez ma obrotowe zęby i dzieki temu nie szarpie i wlasnie nim super rozczesuje się brode i łapy 9dłuższe włosy) a potem jeszcze zarówno brode jak i łapy delikatnie szczotką przejadę i się slicznie puszą na serio;) a teraz zaczne trymować denska palcami bo słyszałam ze najepiej sie palcami więc denis - strzeż się bo wtedy ma fajną szorstką sierść i nie ucinas sie włosa tylko urywa w całości (w sumei na tym trymowanko pooega). A seja mam pytanie ty chodzisz do karuska do pani Izy no nie? i ona trymuje prawda? wiec chciałam sie popytać czy ona po trymowaniu (seja) ma taki całkiem króciusieńki włos jak po strzzeniu maszynka czy nie? bo słyszalam ze jak sien robi porzadne trymowanie (czyli sie wyrywa a nie skraca) to włos jest ciut krótszy ale nie taki jak po strzyzeniu to prawda? ile trwa trymowanie seji?

Posted

Madziorko! Już ci mówię jak to jest z tym trymowaniem!

Tak, ja chodze do Izy z Karuska i poki co jestem bardzo zadowolona ze wszystkiego- z fryzurki dla mojej chudzinki, z podejścia Izy do Sei i z dokładnosci jej zabiegów.

seja była dotychczas trymowana 2 razy. Pierwszy raz to bylo pozbywanie sie szczenięcego wlosa. Po wyrwaniu wszystkiego co zalegalo pozostalo Sei normalne futro dorosłe ktore juz wyrosło(ok 1cm). Podgalane miała :szyjke , uszka, dupeczke, i częsciowo przedpiersie. Brzuch pozostal nienaruszony w kształcie falbanki.

Za drugim razem włos okrywowy Sei nadawał się w kazdym calu do wyrwania ,tak więc zadecydowałam wspólnie z Izą,żeby zerwać Seję "do lysa", jak sie to robi( kto chce)raz do roku. I tym razem sejka pozbyła sie calego włosa, pozostajac tylko na cieniutkiej warstwie podszerstka przez ktore przeswitywalo gole cialko. Trrymowane miala także dupaski, przedpiersie a nawet głowe ...czyli te miejsca ktore się podgala. maszynka tylko wyrównano falbanke nadajac jej ksztalt i boki szyi.

seja chodziła dlugo lysawa, przy czym najpierw ruszył jej rosnąc podszerstek, a okrywowy może zacząc wyrastać nawet i po 1,5 czy 2 miesiącach. Poki co seja jest owłosiona podszerstkiem spomiędzy ktorego kluje się okrywowy. Amen!!

A w domu aktualnie cały czas trymuje Seją palcami.

Posted

ja dzisiaj miałam lecieć po zakupy dla małego,ale niestety dostalam zaproszenie na grilla............no cóż.........chyba tak jak Justa w takim razie po zakończeniu szkoły polece po kasiore i obkupie psine troche.......

Posted

A ja się ciesze ,że was zaraziłam tym sznaurerkowym szaleństwem zakupów. Ja jak cos jej kupuje to się ciesze ,jakbym to sobie kupiła :D

najważniejsza zasada.....nieprzedobrzyć....ale gdzie ta granica ....hihi??!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...