Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak chcesz sobie rozmiar dokladnie zobrazowac to wytnij z gazety taka plachte jak podstawa klatki i poloz tam Denisa .Ja tak robilam i dzieki temu wiedzialam dokladnie czy moje psy beda mialy wygodnie w tym rozmiarze.

włąśnie już wcozraj opatentowałam podobny sposób, a mianowiciwe narysowałam kredą na podłodze prostokąt o wymiarach klatki i kazałam się w nim Denisowi położyć i na szerokośc i wysokość to spokojnie - ma sporo miejsca, a na długość jak waruje swobodnie to ma jakieś 2-3 cm luzu ale to chyba wystarczy prawda? bo większa to już 13 cm więcej....jeszcze na wystawie pooglądam bo zawsze to inaczej patrzeć na coś na zywo a nie na zdjeciu:)

a ja myslałam na spód kupić taki prostokątny materacyk i chyba tak zrobie tylko jest o wwymiarach 60x40 więc 3 cm krótszy i 8 wąższy niż klatka ale myslę, że to nie powinno przeszkadzać:)

a co do wystawy to mam pytanie czy ktoś się czasem nie orientuje gdzie będą zawody obedience? bo o 8:30 zaczynają się starty w "0" i mimo, że nie zgłosiłam Denisa (nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, mamy więcej czasu na doszlifowanie a nie chce rzucać go na głęboką wodę...od razu do takich rozproszeń) to chętnie bym obejrzała ale nie wiem gdzie dokładnie.... moze wy cos wiecie?

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

orsini napisał(a):
eee tu to jest super spokojnie:)))kup sobie charta to zobaczysz hahahaha
albo basenji hahahahahahhahahahahahahaha

Hahahaha no, albo grzywka hihihi, a w baskach to niezle jazdy sa hahaha, ale w sumie fajnie jak Ci sie pies nie podoba i cos smiesz na niego powiedziec to od razu sadem strasza hahahaha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Hahahaha no, albo grzywka hihihi, a w baskach to niezle jazdy sa hahaha, ale w sumie fajnie jak Ci sie pies nie podoba i cos smiesz na niego powiedziec to od razu sadem strasza hahahaha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

hahahahahhaha baski sa the best:))))))))))))))))))))

Posted

orsini napisał(a):
oj na pewno:)))))))i whipeta i bedzie jazda na maxa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

No whipeta to juz Wilk przecie ma haha i jest wesolo :evil_lol: .

Posted

madzior_ka napisał(a):
a na długość jak waruje swobodnie to ma jakieś 2-3 cm luzu ale to chyba wystarczy prawda?

Wystarczy ;) W razie co łapy świetnie wystawia się między prętami na zewnątrz :cool3: , więc o to się nie martw.

madzior_ka napisał(a):
bo większa to już 13 cm więcej....jeszcze na wystawie pooglądam bo zawsze to inaczej patrzeć na coś na zywo a nie na zdjeciu:)

Zajdź do miniaturek i zobacz, jakich wymiarów mają klatki czy kontenerki. I jak psiaki się w nich mieszczą.

madzior_ka napisał(a):
a ja myslałam na spód kupić taki prostokątny materacyk

Nie wiem w jakich warunkach chcesz używać tej klatki i z czego ma być materacyk, ale pamiętaj żeby to nie był materiał, którego nie można prać albo który łatwo zamaka i długo schnie. Nad morzem pogoda jest różna, Denis może być mokrawy (chociaż z tego co pamiętam, to on raczej nie pływa ;) ) - żeby potem nie leżał na mokrym materacyku...

Posted

orsini napisał(a):
hahahahah no:))))i te piekne kobiety:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

nio hihi racja, chociaz ja bym wolala jakichs przystojnych facetow :cool3: .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
nio hihi racja, chociaz ja bym wolala jakichs przystojnych facetow :cool3: .

w kynologii????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
no tak w sumie yeti tez podobno istnieje:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

orsini napisał(a):
w kynologii????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
no tak w sumie yeti tez podobno istnieje:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Mowisz, ze sie zaden nie znajdzie????? Oj ja bym kilku znalazla :cool3: .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Mowisz, ze sie zaden nie znajdzie????? Oj ja bym kilku znalazla :cool3: .

podaj przyklad:)))))konkrety pliz:)))))podobno ten Artur czy Arnold czy jakos tak, no nasz Wilk a reszta????puuuuuuuuusssssssssstoooooooooooo

Posted

orsini napisał(a):
podaj przyklad:)))))konkrety pliz:)))))podobno ten Artur czy Arnold czy jakos tak, no nasz Wilk a reszta????puuuuuuuuusssssssssstoooooooooooo

Haha na imie ma Jakub, a Arnold to nazwisko hiehie.

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Haha na imie ma Jakub, a Arnold to nazwisko hiehie.

aaaaaa:)))))))no ale dobrze pamietalam:))))hahahaha
kurcze musze to cudo gdzies zlukac:)))))))))czy nie klamiecie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...