Elitesse Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 p.Jola jest niezwykle sympatyczna osoba :) a w srodowisku na ksywe "dentystka" hihi ;) o p.Buklad mozna cale referaty pisac - polecam topic sedziowie :diabloti:
malawaszka Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Elitesse napisał(a): o p.Buklad mozna cale referaty pisac - polecam topic sedziowie :diabloti: o tej pani to nawet ja conieco wiem i widziałam :diabloti: nie polecam do niej zgłaszać - w jej nazwisku zawarte jest słowo które ją doskonale charakteryzuje :evil_lol: a poza tym jak widziałam jej sposób sędziowania to aż się słabo robi - ta kobieta jest po prostu zmierzłą babą i niemiłą :shake:
marisia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='Elitesse']p.Jola jest niezwykle sympatyczna osoba :) a w srodowisku na ksywe "dentystka" hihi ;) o p.Buklad mozna cale referaty pisac - polecam topic sedziowie :diabloti: Oj tak, ale P.Jola oprócz dokładnego sprawdzania zębów :lol: dobrze sędziuje sznaucerki i wydaje mi się, że jest dosyć niezależna :cool3: a to bardzo dużo :lol: , chyba tego samego nie można powiedzieć o tej drugiej Pani :roll: i jej sędziowanie oceniane jest bardzo różnie :roll: . Na Twoim miejscu Romas nie przejmowałabym się tym, masz ładną suczkę :lol: , w średniakach czarnych nie ma jedynie słusznych hodowli :p , więc śmiało jedź :lol:.
Romas Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Ja juz i tak pojade ,bo oplacilam :-) Chocby tam sam diabel sedziowal wycofac sie nie moge :-) Nie jest do konca okreslone ktora pani bedzie sedziowac ,trudno jakos to bedzie. Dziekuje za lopatologiczne wyjasnienia jak to jest z tym CWC ,ta sprawa mi sie mylila. Sluchajcie czy Waszym psom tez sie tak robi,Biance brazowieje broda i grzywka.Co ponoc jest normalne ,bo od sliny i wody . No dobra , ale ona ma tez troche brazu na karku,tam gdzie ja ciagle Zuzia lapie zebami i tarmosi.Czy to moze byc od sliny Zuzi ?Bo czesto Bianka ma tam mokra siersc . Jak sie pozbyc tego ?Ponizej ,powyzej,na tyleczku , siersc jest O.K a tam wylazi jakis delikatny brazik,paskudztwo ,no.
Elitesse Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 p.Jablonska ba uprawnienia TYLKO na sznaucery i pinczery a p.Buklad na wiecej ras wiec stawiam na ta pierwsza :)
jostra Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 W katalogu lubelskim z ostatniej wystawy podawali p.Jabłońską
marisia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='Romas']Sluchajcie czy Waszym psom tez sie tak robi,Biance brazowieje broda i grzywka.Co ponoc jest normalne ,bo od sliny i wody . No dobra , ale ona ma tez troche brazu na karku,tam gdzie ja ciagle Zuzia lapie zebami i tarmosi.Czy to moze byc od sliny Zuzi ?Bo czesto Bianka ma tam mokra siersc . Jak sie pozbyc tego ?Ponizej ,powyzej,na tyleczku , siersc jest O.K a tam wylazi jakis delikatny brazik,paskudztwo ,no. Romas, jeśli chodzi o czarny kolor u piesków, to chyba o taki super czarny ideał jest trudno, wydaje mi się, że generalnie czarnym rasom zdarzają się rude przebarwienia, więc wystawowe psy hodowcy odpowiednio przygotowują, są czarne pudry, czarna kreda itp. Podobnie, jak dla białych ras są białe :lol: a dla szarych jest szara kreda :lol: . W Twoim wypadku myślę, że włos ościsty ma kolor OK., tylko wyłazi miejscami rudziejący z czasem podszerstek i powinnaś go wyciągać trymerem. Broda i grzywka płowieje na słońcu, więc możesz ją ochraniać odpowiednimi odżywkami, ale generalnie nie daj suce dużo biegać po słońcu jak jest upał :shake:. Wszystko zależy od skali tego problemu :niewiem: , może zwyczajnie jesteś przewrażliwiona, te przebarwienia są nieznaczne :roll: i nie będzie to miało większego wpływu na ocenę. Słyszałam, że np. algi morskie intensyfikują kolor i są dobre dla czarnych piesków, możesz dodawać do jedzenia. Słyszałam również, sprzeczne opinie na temat, czy są faktycznie zdrowe i ja na wszelki wypadek nie stosuję :shake: .
Romas Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 No to ja tez nie chce stosowac czegos co moze byc niezdrowe. Moze i podszerstek jej rudzieje ale dlaczego tylko w jednym miejscu . Oczywiscie ,ze czlowiek troche na punkcie swojego psa jest przewrazliwiony :-) Dobrze ,ze mi przypomnialas o tym czarnym pudrze ,pewno przesypanie futra przed wystawa usunie problem. Dzieki ! :-)
Agnieszka K. Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Romas napisał(a):Moze i podszerstek jej rudzieje ale dlaczego tylko w jednym miejscu . Myśle, że Twoje przypuszczenia są trafione - może rudzieć od śliny Zuzi. Romas napisał(a): Dobrze ,ze mi przypomnialas o tym czarnym pudrze ,pewno przesypanie futra przed wystawa usunie problem. Dzieki ! :-) Tylko uważaj z tym pudrem. Bo jak będzie za dużo, to sędzia ubrudzi sobie ręce:angryy: , a to myslę jest "gorsze" niż rude zabarwienie w jednym miejscu.
marisia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='Agnieszka K.'] Tylko uważaj z tym pudrem. Bo jak będzie za dużo, to sędzia ubrudzi sobie ręce:angryy: , a to myslę jest "gorsze" niż rude zabarwienie w jednym miejscu. No właśnie, dlatego wydaje mi się, że wystarczy wyciągnąć rudziejący podszerstek trymerem :lol: a jeśli Romas użyjesz pudru, czy kredy to potem nadmiar zetrzyj frotowym ręcznikiem :lol:, nie sądzę, żeby sędzia na karku zagłębiał swoje palce w sierści suni :cool3:, chociaż, Czech, który sędziował nas w Bytomiu czochrał psy po grzbiecie, celem sprawdzenia szorstkości sierści a dodatkowo sprawdzał szorstkość sierści na łapach :roll: .
gigi Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 moja sunia p&s zaczęła odrastać z odcieniem zażółconym po trymowaniu. teraz czeszę ją regularnie trymerem i rzeczywiście zażółcenia znikają , no prawie znikają.
Romas Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 To bylby numer jakby sedzina poczochrala mojego psa a tu rece czarne :-) Poniewaz i tak ide do fryzjerki przed wystawa ,na ostatnie kosmetyczne wykonczenia to zapytam jeszcze jak ona to widzi. Troche boje sie teraz przed sama wystawa trymowac ,bo jednak nie idzie mi to tak sprawnie zebym tylko sam podszerstek wyrywala .Musze sie pouczyc tego ale nie w sezonie wystawowym zebym potem paniki na forum nie siala pt "ratujcie wytrymowalam nie to co trzeba " :-) A ja wlasnie bylam z moimi wiejsko-stajennymi psami w lesie .Deszczyk pada a my nic ,idziemy :-) One uwielbiaja taka pogode taplaja sie wtedy w blocie ,obsliniaja i sa szczesliwe.Teraz je wymylam i choc na chwile sa czyste. Jak wymylam Bianke to jest lsniaco czarna (wszedzie),moze poprostu tu lezy pies pogrzebany ,ze slina ,brud ,osad z wody utleniaja sie na rdzawo. Z ruda grzywka czy bez , jade do Lublina 11 maja i zobaczymy ,bedzie co ma byc :-)
marisia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Romas napisał(a):To bylby numer jakby sedzina poczochrala mojego psa a tu rece czarne :-) :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Romas napisał(a): Z ruda grzywka czy bez , jade do Lublina 11 maja i zobaczymy ,bedzie co ma byc :-) Jasne, że jedź i przywieź złoto i Zwyc. Mł. a może i co więcej :lol: Jestem przekonana, że te rudzizny są nieznaczne i będzie dobrze :lol:.
Elitesse Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Romas napisał(a): Z ruda grzywka czy bez , jade do Lublina 11 maja i zobaczymy ,bedzie co ma byc :-) czerwca :lol: ciekawe zy moja cora tez sie zglosila ? :roll:
Romas Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Czerwca, prawda ,nie bylabym soba gdybym czegos nie pokrecila :-) Aga, dawaj wiecej fotek krecikow :-) !Jak Zadra ,pewno po takim lekkim porodze czuje sie o wiele lepiej niz zeszlym razem .
Olivka Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Elitesse! Ja dzisiaj miałam średniaka p/s w salonie. Suka ma na imię Era, a ja cały czas do niej przemawiałam, jak głupia" stój Zadrunia". :lol:
Elitesse Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Olivka napisał(a):Elitesse! Ja dzisiaj miałam średniaka p/s w salonie. Suka ma na imię Era, a ja cały czas do niej przemawiałam, jak głupia" stój Zadrunia". :lol: niezle :lol: :lol:
Elitesse Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 oo a tu co ? :crazyeye: wszyscy sie szykuja na jutrzejsza wystawe czy jak ?? trzymam kciuki za wystawiajacych :thumbs:
Czarne Gwiazdy Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 http://kradzieje.patrz.pl Zwierzęcy złodzieje, psy też są ;)
Pasavera Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Dorotko a jak Atos sprawował się na zawodach Agility? Widziałam kilka fotek :multi: Kurcze ciekawe kiedy Figa dojdzie do takiej formy, że będzie mogła brać udział w tego typu konkurencjach :lol: ;)
dorotak Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Pasavera napisał(a):Dorotko a jak Atos sprawował się na zawodach Agility? Widziałam kilka fotek :multi: A właśnie - zapraszamy do oglądania zdjęć w topiku o zawodach w Pęcicach ;) Wczoraj odbyły się zawody, więc przez parę dni będzie można oglądać wspaniałe zdjęcia. Atosowi poszło... no jak zwykle :evil_lol: Dwa przebiegi - dyskwalifikacja a w trzecim, IALowskim, II miejsce :B-fly: Ale, ale - Atos nie był jedynym sznaucerem startującym w tych zawodach. Bardzo było nam miło poznać Natalię i Sonię, które... no, ale może przyjemność pochwalenia się sukcesem pozostawię Natalii :cool3:. Były to ich pierwsze zawody i po ich "minach" jestem pewna, że nie ostatnie :loveu: Pasavera napisał(a):Kurcze ciekawe kiedy Figa dojdzie do takiej formy, że będzie mogła brać udział w tego typu konkurencjach :lol: Myślę, że niedługo, niedługo :loveu:
Pasavera Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 To fajosko :multi: Tak tak o Natalii też czytałam :multi: Gratulacje! A będziecie we Wrocławiu na zawodach?
Pasavera Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 dorotak napisał(a):Myślę, że niedługo, niedługo :loveu: Chyba jednak nie :lol:
Recommended Posts