Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Gdzie są inni? Co się z Wami dzieje? (pewnie kujecie :wink: , ja też powinnam).

Jakoś rozmowa się nie rozwija :(

A ja wklejam tu Kilka Gifów ze sznaucerkami :D

sznaucer_bieg.gif

sznaucer_bieg2.gif

sznucer_idzie.gif

Posted

Matt czekamy z niecierpliwością na fotoski!!!!!!!!! Teraz będziemy Cie cały czas męczyć, bo z cyfrówki to już nie tyle zachodu żeby zgrać na kompa!!!! 8) :lol:

Fakt, że coś się rozmowa nie kleji, ale ja jestem już przymulona tym natłokiem wiedzy... I już nie wiem sama za co się zbarać, bo dkładnie za 2 tygodnie będę się martwić jak mi te testy posżły ;/

A tutaj jest tatuś mojej GAL

12_jpg.jpg

Nio to na razie tyle;)

Just@ & GALA

Posted

WOW!!!!!!!!! Szkoda że mnie te pare dnie nie było bo zdążyliscie beze mnie napisać 2 strony!!!!!!!!! tERAZ BĘDĘ TO WSZYSTKO STUDIOWAĆ :o

Posted

Po przeczytani tego wszystkiego mam kilka komunikatów:):):)

PO PIERWSZE: Witam serdecznie Martę i Reksia w naszym "klubie" :wink:

PO DRUGIE: MArta: w jednym z postów napisałaś że twój pies jest kundelkiem bo nie ma rodowodu!!!!!!! To kompletna bzdura!!!!!! Nie tylko psy z rodowodami są rasowe!!!

PO TRZECIE: Gratuluje cyfrówki Matt...CZekamy na foty

PO CZWARTE: Pasavera masz racje...mało ludzi jest bo kujemy (przynajmniej ja :wink: )

PO PIĄTE: Justa: czy mogłabyś umieścic te zdjecia z hodowli Gali i jej taty w GALERII SZNAUCERÓW??

pOzDrOwIoNkA

Posted

Uff.... No to jedziemy :wink: Zdjęcia robione dziś. Ma 10 miesiecy.

Ze swoją ulubioną piłką:

abi.jpg

Z linką w pysku: :wink:

abi2.jpg

W pełnej okazałości:

abi3.jpg

abi4.jpg

Na tym balkonie przesiedzi parę godzin:

abi5.jpg

Tu tez parę godzin, ale w oknie: :wink:

abi6.jpg

abi7.jpg

abi8.jpg

Posted

Aha mam pytanie: Kiedyś spotkał mnie pewien pan (właściciel miniaturki) i powiedział, że Abi dostaje za duzo karotenu bo mu sie bródka przebarwiła. Mówił że tez mial tak samo i przestal dawac marchewki i zeszło to przebarwienie. Abi tak bardzo lubi marchewkę i nie chciałbym mu jej odmowic, tylko po to by nie mial jakichś tam przebarwień :D Powiedzcie co sadzicie na ten temat... czy jesli ma sie psa tylko do kochania to takie przebarwienie mu szkodzi? To tylko zmiana w wyglądzie czy w czyms jeszcze?? Warto odstawic marchewkę?? Zresztą mozecie zobaczyc to przebarwienie na zdjęciach :D

Posted

Marta-m dziękuje za powitanie :D Jesli chodzi o kundelkowośc Reksia, to chyba jednak jest kundelkiem ponieważ on nie tylko nie ma rodowodu ale i metryki :(

Posted

FOTKI super WIĘCEJ!!!! dawajcie je do galerii,żeby był łatwy dostęp do nich, bo póżniej trzeba będzie szukać po między postami.

Basterku ja studiowałam we Wrocławiu i 3 lata inż, 2 lata mgr , u was też tak jest?

Marta Jeżeli na emblemacie to REKSIO to jest rasowy.

Matt broda się czasem tak przebarwia ale to nie od marchwi, kontakt z wodą jedzenie przebarwiają jasną sierść, często to widać u bobtalli. ponów, jak się daje suchy i brode czasem myje i po chlaniu wody :drink1: wyciera to tego nie ma.

Za 2 godz. wyjeżdżam do Opola chyba jedzie ze mną Boss i wilczur

Posted

Super fotki Matt :laola:

A dzie Ty? (no dobra dobra...jak nie to nie :wink: )

Abi jest słodziutki :D

Figa ma sierść na brodzie brązowawą, i z białymi końcami :wink:

Pewnie jej ojciec albo matka to sznaucer p&s

Figa też nie ma rodowodu ani nic. Itak jest bardzo koffana :loveu:

Pozdrawiamy

Posted

Matt zdjęcia miodzio!!! Naprawdę, nie sądziłam, że Abi to juz taki przystojniaczek duży!!! Szkoda, że nie możecie zobaczyć GALI jak teraz wygląda... I pewnie szybko nie zobaczycie, bo nigdy sie tej cyfrówki nie dozbieram :/ Ale za to będze Cię teraz męczyć o zdjątka Abiego i przyłączam się do czyjejs tam wypowiedzi- chcemy zobaczyć tez Ciebie Matt!!!!!!!!!!!! I tez będziemy Cie o to męczyc ;)

A co do rasowości czy nierasowości to może nie będę się wypowiadać, bo już dosyć napsałam na ten temat na Dogomanii... ;) I tak koffam wszystkie sznaucerki!!!

Co do przebarwień to GALA właściwie ich nie ma... to znaczy sa baaardzo mało widoczne. Pozatym po każdym posiłku myję jej brodę wodą i psikam takim preparatem do pycha, żeby nie było niemiłych zapachów i kamienia nazębnego!!! ;)

Just@ & GALA

Posted

WOW!! Już po 15, a ja zamiast pisać pracę magisterską już ponad dwie godziny przeglądam forum dogomanii - to jest jakaś czarna dziura :evilbat: i pożeracz czasu. Chyba już dzisiaj nic nie napiszę do tej pracy bo nie mam coś weny do tworzenia mądrości, a poza tym Lunka domaga się spacerku :Dog_run: Więc lecimy pobiegać za patyczkiem lub kamyczkiem - zależy co się znajdzie. Pozdroofki

Posted
przyłączam się do czyjejs tam wypowiedzi- chcemy zobaczyć tez Ciebie Matt!!!!!!!!!!!! I tez będziemy Cie o to męczyc ;)

Oj nie, nie, nie 8) Nie chcę żebyście mdlały z wrażenia :lol:

Posted

Matt Co za skromność!!! ;)

Ale i tak chcemy Cię zobaczyć!!! Najwyżej kubeł zimnej wody se przygotuję i jakbym zemdlała to będzie czym mnie ocucić;)

A teraz bez gadania- dawaj fotkiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Just@ & GALA

Posted

JA tez z checią zobacze twoje zdjęcia Matt...zresztą jak chyba wszyscy :wink:

Mam do was też małe pytanko...Czy jeżeli chodzi o sznaucerki p&s to możemy wyróżnić np. odmianę przyciemnioną??? Tzn. czy mogą być jasniejsze i ciemnijsze?????

Posted

A ja Wam pokażę moją droge do wyboru psa:

Najpierw miał być sznaucer:

cz%2520mal.jpg

Później miał być shiba inu

dogoPuppyFuji.jpg

Później przerzuciłam się na beagle

DSC00784.jpg

Później miał byc pinczer

A_3_J.jpg

Aż w końcu po długich debatach wybraliśmy sznaucerka i GALA jest z dzisiaj z nami!!! Nigdy nie żałowałam tej decyzji, bo ten pies to jedna z najwspanialszych spraw, które mnie w życiu spotkały!!!

GALCIA2.jpg

Zdęcia piechów znalezione w necie;)

Just@ & GALA

Posted

basiu tak teraz też tak jest :D skoro Abi ma te przebarwienia tylko n abrodzie to nie od żadnej marchewki tylko tak jak Treserka pisała wcześniej od wody

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...