Pasavera Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 "Szczenieta super miniaturowe do 4kg" cóż :shake: szkoda tylko tych psiaków :-(
orsini Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 ciekawe kto to????ma nagie psy mexykanskie????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Pink Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Mek, kazdy kolor w sznaucach jest "samodzielna odmiana" i zeby pomieszac trzeba miec zgode z PSK, oczywiscie zgode sie wczesniej czy pozniej dostaje, bo przepisy ogolnego klubu kyneologicznego nei zabraniaja takich mieszanek. I tak jak mowilam do tej pory takich mieszanek nie robilo sie, bo baza genetyczna byla tak duza ze zeby poprawic budowe czy siersc mozna bylo robic to w swoim kolorze. Wszystko zaczelo sie od bialasow i przewaznie odbywa sie w tym kolorze. Szczeniaki po takich kryciach sa oczywiscie obserwowane i bardziej chodzi tu o psy niz suki... bo trzeba zobaczyc przy jakim skojarzeniu wychodza jakie szczeniaki. Przy sukach trwalo by to strasznie dlugo, dlatego stawia sie bardziej na psy i na duzo, duzo kryc. A ze sa to przewaznie znowu krycia mieszane to potrzebna zgoda. Jezeli z bialego i pieprzaka wychodza pieprzne i czarne dzieci, to wiadomo ze bialy pies ma czarny geneotyp. Jak wiadomo bialy kolor nie jest kolorem tylko brakiem koloru, czyli bialy pies jest czarny ;) I teraz trzeba wziasc sobie takiego czarnego szczeniorka i zaczac kryc rozne suki, jezeli dobrze wszystko wyjdzie to pokrywajac czysto czarna suke, wyjda same czarne szczeniaki... ale pokrywajac czarna suczke z bialym genem (czyli znowu w innej hodowli trzeba zrobic takie a nie inne mieszane krycie) powinno wyjsc czesc mieszanych dzieci czarnych i bialych. Te bialasy sa juz duzo, duzo lepsze bo maja czarny geneotyp ale sa biale. Ale moze sie okazac, ze ten czarny pies zeby mial biale dzieci musi tylko pieprzaki z bialym geneotypem pokrywac (czyli znowu w innej hodowli.... ) To samo jest z pieprzakami z tego miotu :lol: Oczywiscie moze sie zdarzyc ze pieprzak z bialym geneotypem przy kryciu bialej, moze dac srebrnego szczeniaka. Drugie tz trzecie po pierwszym, pokolenie daje juz przewaznie hihi loteria jest loternia, dzieci danego koloru.... ale nie trzeba sie dziwic jak w miocie bedzie inny. Znam jednego bialego psa, ktory w rodowodzie ma wszystkie kolory ale pokrywajac biala suke daje biale szczeniaki. I mysle ze to jest wlasnie sens mieszania, zeby "zrobic" dobrego reproduktora przez mieszanie ktory bedzie pokrywal gorsze suczki, ale dajac dobre dzieci w danym kolorze a nie innym. prosze sie nie czepiac szczegolow, bo to dla mnie i tak za bardzo skomplikowane :evil_lol: tym bardziej ze nie ma ani bialego, ani cz-s ktory jest czysty... bo one przyszly z hameryki i trzeba by bylo sprawdzic przynajmiej do 10 pokolenia, czego sie prawie nie da.
jostra Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Pamiętam, że czytałam na którymś forum, że od tej osoby z allegro gość kupił sznaucerka mini, niby po małych rodzicach i miał mieć 8 tygodni. Niestety piesek zdechł, bo nowy właściciel nie zorientował się, że ma dużo mniej i nawet nie potrafi sam jeść. Piesek miał książeczkę ze szczepieniami!!! :angryy:
Elitesse Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 jostra napisał(a):Pamiętam, że czytałam na którymś forum, że od tej osoby z allegro gość kupił sznaucerka mini, niby po małych rodzicach i miał mieć 8 tygodni. Niestety piesek zdechł, bo nowy właściciel nie zorientował się, że ma dużo mniej i nawet nie potrafi sam jeść. Piesek miał książeczkę ze szczepieniami!!! :angryy: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Pasavera Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 jostra napisał(a):Pamiętam, że czytałam na którymś forum, że od tej osoby z allegro gość kupił sznaucerka mini, niby po małych rodzicach i miał mieć 8 tygodni. Niestety piesek zdechł, bo nowy właściciel nie zorientował się, że ma dużo mniej i nawet nie potrafi sam jeść. Piesek miał książeczkę ze szczepieniami!!! :angryy: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nie do pomyślenia co niektórzy wyprawiają :shake: :-(
Romas Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Naprawde nie do pomyslenia. Nie raz jak sobie tu tak gadamy i sprzeczamy sie na tema rodowodo to wydaje nam sie ,ze inni ludzie tez maja takie poglady wogole maja poglady na temat spow. A gucio! Kilka dni temu nawiazal sie rozmowa w pracy o sznaucerach.Jednak pani ma sznaucerke mini( bardzo mini) oczywiscie bez rodowodu.Bo na wystawy sie nie wybieraja-ograny argument. No i opowiadala ,ze jak szukala szczeniaka trafila do pana z Jozefoa( miejscowosc pod warszawa) oferujacego sznaucerki po dziadkach championach ( paradne) i z tego tytulu kosztujace 600zl. Pani zadatkowala trzy tyg szczeniaka,a byla znajoma ,znajomego tego handlarzac( co wazne jest). I dzwoni jak szczenieta skonczyly 6 tyg. chcac namowic faceta na wczesniejsze oddanie psa( pomijam glupote tego).A facet mowi ,ze pieskow nie mai odda zadatek. Okazuje sie ,ze pojechl z miotem na szczepienie a wet. mu powiedzial ,ze to kundle.Jego suka zostala dopkryta po wlasciwym kryciu . Facet caly miot odwizl w te pedy do Celestynowa ( schronisko pod Warszawa).\ Macie pojecie.To sie dopiero w glowie nie miesci ! A najgorsze w tej histori bylo to ,ze wszyscy sluchajacy i ta opowiadajac ,niedoszla wlascicielka , nie byli tym faktem poruszeni. Naprawde w temacie psy to japrzestaje sie juz czemukolwiek dziwic .
malawaszka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Romas napisał(a):Macie pojecie.To sie dopiero w glowie nie miesci ! A najgorsze w tej histori bylo to ,ze wszyscy sluchajacy i ta opowiadajac ,niedoszla wlascicielka , nie byli tym faktem poruszeni. Naprawde w temacie psy to japrzestaje sie juz czemukolwiek dziwic . :crazyeye: :shake: :shake: :shake: załamka :-( :-( :-(
madzior_ka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 fajny! jaki to ma papier i ile za niego krzycza??? cena (do uzgodnienia) ale w granicach 10 000 więc nie tragoicnie, a co do papieru to pisze tyle, że z dobrym rodowodem a rodzice to: ojciec:Rewel KWPN po Animo matka: Hosanna sp po Selim xx jest młodziutki bo z lutego 2002 (wiecej na http://www.horse-poland.com/pl_konie.html)... nie wiem czemu ale strasznie mi sie podoba, lecz teraz ot chyba nie mam co liczyc na wlasnego qnika:( najwczesniej to za rok na 18-stke... chociaz i to nic pewnego
GUCIA Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 NATALIA RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz: :placz: :placz: :angryy: :angryy: :placz: :placz: :placz:
florance Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 orsini napisał(a):ciekawe kto to????ma nagie psy mexykanskie????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: to jest gośc z łodzi i juz dawno sie z meksykańskimi ogłasza... ma każdą rasę, do wyboru do koloru :roll:
Elitesse Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 florance napisał(a):to jest gośc z łodzi i juz dawno sie z meksykańskimi ogłasza... ma każdą rasę, do wyboru do koloru :roll: niezle:roll: jak przeczytalam ze skye sa z papierami to myslalam ze zwiazkowymi a tu sie okazuje ze naszego dobrego pkpr
edelwejs Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Witam! Wreszcie udało mi się zarestrować na forum. Mam hodowlę miniaturek pieprzastych Mengo Celebration. Pozdrawiam wszystkich :loveu:
Elitesse Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 edelwejs napisał(a):Witam! Wreszcie udało mi się zarestrować na forum. Mam hodowlę miniaturek pieprzastych Mengo Celebration. Pozdrawiam wszystkich :loveu: o w koncu ! :multi: mnie chyba znasz ;)
jostra Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Cześć! Gratulacje, że Ci się udało :multi: Mnie chyba też znasz ;)
edelwejs Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Witajcie dziewczyny, milo was słyszeć!:Cool!:
GUCIA Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 a mnie na pewno widziałaś!!!:multi: :multi: :multi: :lol:
Pink Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Witaj, mnie tez ostatnio widzialas, tylko moja niezastapiona kulezanka - sklerotyczka :diabloti: zapomniala Tobie i mi o tym powiedziec :mad:
Elitesse Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Pink napisał(a):Witaj, mnie tez ostatnio widzialas, tylko moja niezastapiona kulezanka - sklerotyczka :diabloti: zapomniala Tobie i mi o tym powiedziec :mad: ale zdjecia porobilas ;) a ja tu musialam sciemniac ze telepatycznie ja je robilam hihi :evil_lol:
edelwejs Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 GUCIA napisał(a):a mnie na pewno widziałaś!!!:multi: :multi: :multi: :lol: sunie p/s napewno znam, ale jak to jest u mnie czesto ludzi nie pamietam:evil_lol:, mam nadzieje, że na nastepnych wystawach poznamy sie:lol:
Elitesse Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Pink napisał(a):Witaj, mnie tez ostatnio widzialas, tylko moja niezastapiona kulezanka - sklerotyczka :diabloti: zapomniala Tobie i mi o tym powiedziec :mad: i prosze mnie tu nie przezywac :eviltong: juz ci nie bede wytykac tego o co sie co chwile pytasz :shake: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Pink Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Aga ale mi juz wolno w tym wieku :eviltong: a Tobie jeszcze nie wypada :evil_lol: a po drugie, to Ty jestes od pamietania :multi: ja umywam rece :eviltong:
Elitesse Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Pink napisał(a):Aga ale mi juz wolno w tym wieku :eviltong: a Tobie jeszcze nie wypada :evil_lol: a po drugie, to Ty jestes od pamietania :multi: ja umywam rece :eviltong: o rany to chyba musze jakis porzadny notatnik nabyc coby wszystko dokladnie zapisywac :eviltong:
edelwejs Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Pink napisał(a):Witaj, mnie tez ostatnio widzialas, tylko moja niezastapiona kulezanka - sklerotyczka :diabloti: zapomniala Tobie i mi o tym powiedziec :mad: no wlasnie, dziwilam sie, jak nasza wspólna koleżanka zdążyła mnie zdjecie zrobic ostatnio w Norynberdze i jeszcze wcześnie odemnie do Polski przyjechać i wysłać go do mnie:evil_lol:
Recommended Posts