Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Witajcie!!
Weekend juz sie kończy a ja od razu złoze relacje z całosci :)
No wiec wczoraj pojechalismy do legionowa (NDM) jakos tak z mieszanymi uczuciami, ale skoro zgłosiłam to pojechałam.
Zaczeło sie od tego ze Cytadelka była w cz-sr a nie w pieprzakach ;)

Ka-vanga bardzo dzielnie sie spisała wystawiajac Dengisia i razem wybiegali Best of Bread !!! mały nie miał sobie rownych :) Zreszta ostatnio troskz eprzytył i jest w naprawde rewelacyjnej kondycji wystawowej, a ja jeszcze nigdy nie miałam takiej sadysfakcji z jego wygranej jak wczoraj!

Eve wystawiałam sama i mała tym razem dała z siebie wszystko! pieknie chodziła i nawet chwilke postała ;) No i dostała BOB puppy :)
Jej pieprzasta siostrzyczka Elwinga tez wystawiła sie cudownie i równiez otrzymała ten sam tytuł

Cytadelka bardzo podobała sie sedzinie jakchodzi o budowe. Sedzina powiedziała, ze na ringu nie ma sobie równych, ale niestety jej kolor i gatunek sierci jeszcze nie jest dobry no i niestety obnizyła nam ocene do bdb, ale co tam nastepnym razem bedzie lepiej :)

Ogromne gratulacje dla reszty zwycięzców!!!

Potem odwiedzilismy jedna z żon Dengiego było super!!!
A potem pojechalismy do Ka-Vangi i marudzilismy jej do póxna w nocy ;)

W krakowie bylismy o 3 rano, a o 7 juz wstawalismy poniewaz w Krakowie odbywał sie KJS (konkurs jazdy Samochodowej) na który to mój mšz pobiegł z ogormnym zapałem mimo niewyspania. ja mu troszk epotowarzysyzłam, a potem spedizłam cudowne przedpołudnie ze znajomymi :)

A teraz jestem maksymalnie padnieta, musze nakarmic zwierzatka, a potem powklejamfoty z Legionowa :)

Majka! ja tak naprawde nie znam powodu dla którego wyleciałam. mysle, ze powinnas zapytac o to na FMZ, może Meggy Ci wytłumaczy :( ja juz nie mam siły ani ochoty nawet myslec o tych bredniach.

Posted

Ja tez wszystkim jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!

Olivko, nie ma sprawy, to byl dla mnie zaszczyt :D .

Agatko, ja sie bardzo ciesze, ze moglam wystawic swoje polowe ize nam tak fajnie poszlo, dzieki, ze nam dalas :wink: :D .

Magda, to co nie mowilas, ze bedziesz :P .

No i SUPER sie bylo spotkac z Wami wszystkimi :drinking: .

Posted

[quote name='malawaszka']Agatko no brak mi słów zachwytu!!! :klacz: OGROMNE GRATULACJE!!!!! :angel:
A co tam Agatka :P , powinno byc grtaki dla Ka-Vangi :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , hihihihi zartuje :wink: .

Posted

Gratuluje wspanialych zwyciestw :D Oraz dziekuje za bardzo mile towarzystwo na wystawie :)
Moja babcia-Bettinka przypomniala sobie jak wygladaja wystawy i przebiegla sie ladnie po ringu. Udalo sie zrobic zaplanowane zakupy, sunia kolezanki wygrala mlodziez w cz-sr, bokserka kolegi wygrala BIS Junior wiec wystawa nalezy do bardzo udanych :)

Posted

Ja tez uwazam wystawe w moim ukochanym Legionowie za udana i zaraz zdam z niej obszerna relacje.
1.GUCIA-masz rewelacyjna corke!!!GRATULACJE!!!Coraz ladniej wystawia psy, a poza tym jest rewelacyjna z charakteru:)))-otwarta, usmiechnieta, obrontna-SUPER!Jak Ci sie znudzi to ja kcem ja adoptowac!!!jak powszechnie wiadomo nie lubie dzieci , ale jej sie nie da nie lubic!!!moze dlatego , ze to juz w sumie mloda dama, a nie dziecko:))))
2. Olivka-GRATULUJE przepieknej suczki!!!Szkoda , ze sama jej nie wystawilas w porownaniu, bo to byla suka na BOBa!!!a wiadomo, ze sedzina nawet Oli nie da 2 razy rasy. Olivka tez ladna, ale to wiesz od dawna,a Fancy widzialam poraz pierwszy. Bardzo udany zakup i z pewnoscia przysporzy Ci jeszcze wiele radosci!!!Bedzie dziewczyna wygrywac w przyszlym roku!!!
3. a teraz moge zdac relacje z tej konczacej sezon wystawy.
Glownym moim celem bylo zdobycie przez Mafie CWC-ostatnie do championatu...i sie udalo!!!!!!!!Mam w domku kolejnego CHAMPIONA POLSKI!!! :drinking: :drinking: :drinking: Santina z Wiktorem jechaly towarzysko pod katem par hodowlanych. I tutaj TEZ dostalam to po co pojechalam, bo na BISie Par pokazaly sie przepieknie i wybiegaly sobie II miejsce na pudle!!!W tym miejscu musze podziekowac Adasiowi (wspolwlasciciel wspomnianej parki-hod.GERMANIKA) za to , ze tak ladnie je pokazal!No i za Wiktora!Bo ja bym go sprzedala, a on pierwszy w niego uwierzyl i powiedzial , zeby go zostawic. Teraz juz wiem, ze mial racje!I wole miec psa kontrowersyjnego, wzbudzajacego rozne emocje, ale ktory ma pare cech rewelacyjnych i jakies tam wady, niz psam ktory w calosci jest niby poprawny, ale w szczegolach nie ma nic, ale to nic coby powalalo na kolana, bo wszystko jest tylko poprawne. Taka mala dygresja niechaj nikt nie bierze tego do siebie, bo nie pieje do nikogo tylko ogolnie!!!pisze to od razu, zeby zaraz ktos awantury nie wywolal, a ja akurat mam taka wizje hodowlana-kazdy ma swoja w koncu :wink: :wink: :wink:
No i w Legionowie moj "synek" znowu slicznie sie pokazal, mimo , ze wygladal delikatnie mowiac nienajlepiej :wink: :wink: :wink: :wink: ale tak jak juz wspomnialam koniec sezonu:))))...no i mimo zbyt dlugiego owlosienia na BISie Juniorow dostalismy sie do finalowej 6stki!!!co nie powiem bylo dla mnie szalenie milym zaskoczeniem, ze panu sedziemu nawet nie przeszkadzalo "przygotowanie" psa, ze wybral nas z tego tlumu mlodzikow do finalu:)))))
a skoro tak jestesmy przy skonczonym sezonie 2005 to pochwale sie i pozwole sobie wymienic osiagniecia moich psow z tego roku(90% to zdobycze Wiktora)-sezon uwazam za bardzo udany i jestem bardzo, bardzo dumna!!!!
-7xBest Puppy
-Najlepsze Szczenie Slowacji
Najlepsze Szczenie Wystawy Krajowej Sznaucera w Lubieszynie
-w finale podczas BIS Puppy ma EURODOGSHOW w Tulln
-10xZwyciezca Mlodziezy, wielokrotnie BOB Junior, wielokrotnie w finale BIS Junior
-Mlodziezowy Champion Polski
-Mlodziezowy Champion Slowacji
-Mlodziezowy Champion Rumunii
-Mlodziezowy zwyciezca Europy Srodkowej i Wschodniej
-Mlodziezowy Zwyciezca Klubu Polski
-Mlodziezowy Zwyciezca Klubu Rumunii
-Mlodziezowy Zwyciezca Rumunii
-Zwyciezca Slowacji
-Champion Polski
-4xNajlepsza SUka w Rasie, 2xBoB,6XCWC,CACIB
-II Best in Show PUPPY
-III Best in Show JUNIOR
-II Best in Show PAR HODOWLANYCH

:wink: :wink: :wink: no to chyba wsio:))))kazda wygrana cieszy, ale chyba nic nie cieszy bardziej jak sukcesy psow wyhodowanych przez siebie. I za to wypijemy na Sylwestra!!!!!! :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
Wracajac do Legionowa grupe wygral Fajny Facet Corigentia. Wspaniale pobiegl i rewelacyjnie sie pokazal-rzucal sie w oczy i zdecydowanie wyroznial ze stawki i czy sie to komus podoba czy nie to zasluzenie wygral!Na BISie w niedziele tez sie super pokazal, ale niestety sedzina woli duze pieski:((Fajny Facet jest naprawde fajnym facetem psim:)))))bardzo trafne imie!!!
W niedziele dla treningu zabralam Skorka, zeby sie cywilizowala:))niech sie uczy, bo nowy sezon sie zbliza juz..... :lol: :lol: :lol: :lol:
A teraz jade na wioske!
milego czytania hhiiihihihihihi o ile ktos dobrnie do konca postu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='orsini']1.GUCIA-masz rewelacyjna corke!!!
Potwierdzam, baaaaardzo sympatyczna :D

2. Olivka-GRATULUJE przepieknej suczki!!!Szkoda , ze sama jej nie wystawilas w porownaniu, bo to byla suka na BOBa!!!a wiadomo, ze sedzina nawet Oli nie da 2 razy rasy.!!!

No ja mowilam Olivce zeby sama ja pokazala, bo ma szanse na rase najwieksza, natomiast co ma znaczyc to NAWET, bo nie kapuje. Zdazalo mi sie wygrac i z mala i gigantem u jednego sedziego rase na tej samej wystawie.
A Olivkowa suczka naprawde sliczna, zreszta juz jej to mowilam kilka razy :D .

No i GRATULACJE dla Twoich sznaucerkow, szczegolnie dla Mafii za ukonczenie ch. :D .

Posted

ale czarne wchodzily od razu po cz-sr, wiec nie mogla Ci 2 razy rasy dac-tzn. czasem sie zdarzaja odwazni sedziowie i tak daja ale szczerze mowiac to mozna ich policzyc na palcach jednej reki!A uwazam, ze Fancy to byla suka na rase!zdecydowana faworytka :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

KaVanga ja tez niektorych textow nie kapuje :lol: :lol: :lol: :lol: wiec witaj w klubie w takim razie!ale nie chce nawet dociekac co autor mial na mysli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Elitesse zapomnialam Tobie tez SERDECZNE GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Ja tez gratuluje zakończenia sezonu i szczerz epowiem najbardziej ciesze sie z ukończonego championatu Mafii :) BYła moja faworytka do NSwR. Werdyktu chyba nigdy nie zrozumiem, ale pikus widac czasem trzeba tak...

No i po raz drugi w swoim zyciu usłyszałam tekst " No jak jest TEn pies to mozemy nie wychodzic na ring..." Tak juz raz było z Daniczka, a teraz z Dengim... Czasem wydaje mi sie ze ludzie nie traktuja tego jak zabawy a jak walki o nie wiadomo co :)
Zreszta najwazniejsze ze ja sie dobrze bawiłam :)

jak sie tak podsumowujemy to ja tez podlicze ale najpierw musze deklaracje koledze nabazgrolic ;)

Posted

orsini napisał(a):
Elitesse zapomnialam Tobie tez SERDECZNE GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

no !! w koncu sobie przypomniala :evilbat:

dziekuje :angel: :angel:

Posted

hahahah serio tak uslyszalas?niezle hahahaha
no piszcie piszcie!!!!
w koncu sezon sie skonczyl wiec czas sie pochwalic osiagnieciami
Tylko Agatko to do rana bedzie wypisywala hahahahhaha tyle tego nazbierala w tym roku!!!!!! :drinking: :drinking: :drinking:
Wybor NSwR mnie rozsmieszyl hahahahahaha bo to bylo zabawne :lol: :lol: :lol: :lol: i dawno sie tak nie usmialam hahahahhahahaha komedia normalnie
spadam na wioske, Izie wypisywanie i tak zajmie tyle czasu, ze zdaze 5 razy wrocic:))

Posted

orsini napisał(a):
ale czarne wchodzily od razu po cz-sr, wiec nie mogla Ci 2 razy rasy dac-tzn. czasem sie zdarzaja odwazni sedziowie i tak daja ale szczerze mowiac to mozna ich policzyc na palcach jednej reki!A uwazam, ze Fancy to byla suka na rase!zdecydowana faworytka :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Haha akurat u nas czesto jest tak, ze po czarnych mini wchodza czarne olbrzymy :wink: .
No nie tylko Ty uwazalas ze Fancy powinna wziac rase, ale czasem tak bywa, ze sie przegrwa, kazdy z nas to doswiadczyl przeciez na swojej skorze i uwazam, ze Olivka nie ma co sie przejmowac, bo ma super suczke i jeszcze nie raz wezmie rase.

Posted

to ja sie tez podsumuje:

3 x Championat Polski
Championat Slowacji
Championat Slowacji Weteranów
Zwyciezca Slowacji Weteranow
Zwyciezca Klubu Slowacji Weteranow
Zwyciezca Klubu Szczeniat
BIS Szczeniat
III BIS Weteranow
2 x CACIB, 2 x r.CACIB
4 x Najlepszy Weteran
6 x Najlepsze Szczenie
no i kilkanascie CWC, CAC itp :) tego nie jestem w stanie policzyc hihihi

Posted

orsini napisał(a):
KaVanga ja tez niektorych textow nie kapuje :lol: :lol: :lol: :lol: wiec witaj w klubie w takim razie!ale nie chce nawet dociekac co autor mial na mysli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to super :roll: , ja akurat lubie wiedziec o co chodzi jesli ktos o mnie pisze :-? .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...