Mek Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Gonia napisał(a):Taaaaaaa,od brudnej roboty!!!!!!!!! Wiesz to na tej kontroli stawiaj kontra i stwqrzaj problemy , ze to niby cos nie tak i w ogóle . A potem zatwierdz wszystko to zobaczysz jak zyskasz na wartosci :) Bedą mówli ta to kosa , ale równa babka :);)
Gonia Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Piesów hodofle!Pa,pa bo jeszcze psy na pole wypuszcze,bo będzie poruta jak mi nafajdają w chałupie! :lol:
Mek Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Gonia napisał(a):Piesów hodofle!Pa,pa bo jeszcze psy na pole wypuszcze,bo będzie poruta jak mi nafajdają w chałupie! :lol: no to Ci pa ;)
Agatka Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 NO u nas na pole to Wasze na dwór , a na dwór to wasze do dworu kazdy ma swoje naleciałosic i u was tez by sie znalazło ;) Ty sie lepiej spróbuj z kaszubem dogadac, albo z góalem, albo ze Slązakiem to dopiero zobaczysz ;)
Mek Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Agatka napisał(a): Ty sie lepiej spróbuj dogadac, albo z góalem, Ja na ten przykład Agatko ni mom problemów z dogodoniom sie z gorolom ;)
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 czyli macie pole w centrum miasta? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gonia Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Mek napisał(a):Gonia napisał(a):Taaaaaaa,od brudnej roboty!!!!!!!!! Wiesz to na tej kontroli stawiaj kontra i stwqrzaj problemy , ze to niby cos nie tak i w ogóle . A potem zatwierdz wszystko to zobaczysz jak zyskasz na wartosci :) Bedą mówli ta to kosa , ale równa babka :);)Równa to ja jestem,bo mi gdzieś talia zginęła,raczej wypłynęła nad paskiem!Kosa tyż bo jak trza to staję okoniem,ale wzięłam se do serca Twoje rady MEK.Serce zostawię w domu po co ma dostać trzepotania na kontroli?Dbam o zdrowie :lol:
Gonia Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Mek napisał(a):Gonia napisał(a):Piesów hodofle!Pa,pa bo jeszcze psy na pole wypuszcze,bo będzie poruta jak mi nafajdają w chałupie! :lol: no to Ci pa ;)MEK bez żaluzji :lol:
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Gonia jak to kontrolowac hodowle psuf???? to kim Ty jestes ze kontrolujesz to? :o :o :o :o
Agatka Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 MEK jak bym była góralem to tez bym nie miałą problemów. A ja góral niskopienny jestem(tak czasem mówia o krakusach), albo ceper jak kto woli ;)
Gonia Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Łomatko,ORSINI nie macie komisji hodowlanej u siebie????Jeszcze parę rzeczy robię w psiej organizacji,ale czy to takie ważne????Gonia jestem,jamniczara :wink:
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 aaa nie no mamy, ale o tej porze kontrole miotu robisz??? :o :o :o :o w srodku nocy to nasza komisja hod. nie funkcjonuje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mek Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Agatka napisał(a):MEK jak bym była góralem to tez bym nie miałą problemów. A ja góral niskopienny jestem(tak czasem mówia o krakusach), albo ceper jak kto woli ;) Ale ja nie jestem góralem . :):) Ja jestem tako jak i Ty .
Agatka Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 ja to mysle, ze gonia nie miot idzie kontrolowac, a warunki w jakich sa psy albo papiery, albo cos takiego... MEK to gdzie sie górale zaczynaja ;)
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 nie wiem co w kazdym razie o nieludzkiej wprost porze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 dorotak korzystajac z okazji ze jestes, bo oni mi nie kca wytlumaczyc:((((( co oznacza ze palisada bedzie miala 1,7m???? to jest wysokosc?czy dlugosc ramienia???? a taka palisada jaki ma kat????
dorotak Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 orsini napisał(a):co oznacza ze palisada bedzie miala 1,7m???? to jest wysokosc?czy dlugosc ramienia???? a taka palisada jaki ma kat???? Rozwarty ;) Orsini, palisada powinna być tan skonstruowana, że jak ustawi się kąt prosty przy wierzchołku, to w najwyższym punkcie powinna mieć wysokość 190cm. I to jest ustawienie dla klasy L. Dla klas M i S palisadę się "rozkłada" w takim stopniu, aby najwyższy punkt był 170cm nad ziemią. Wtedy odpowiednio kąt robi się łagodniejszy, ale jeśli chcesz dokładnie wiedzieć jaki, to masz zadanie matematyczne do rozwiązania :D To są wytyczne regulaminu FCI. Ale w debiutach można się spodziewać, że będzie jeszcze niżej.
Ka-Vanga Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Hahaha a wiecie, ja na poczatku jak zaczynalam pisac na forum i pisali karakowianie, hahaha to ja nie moglam skapowac o co chodzi z tym polem, bylam pewna ze na laki chodza, a nie za na dwor :lol: :lol: :lol: :lol: .
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 aaa dzieki:))))) kat prosty?>????to strasznie pochyla taka palisada, jak taki piesek z nibynozkami ma sie wdrapac na taka??? napisali ze w debiutach chca dac 170:(((((((
dorotak Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 orsini napisał(a):aaa dzieki:))))) kat prosty?>????to strasznie pochyla taka palisada, jak taki piesek z nibynozkami ma sie wdrapac na taka??? napisali ze w debiutach chca dac 170:((((((( Orsini, wypij kawę i przeczytaj jeszcze raz :evilbat: Kąt prosty jest dla klasy L. Ty jesteś S, czyli dla Ciebie kąt rozwarty i wysokość 170cm. A pewnie będzie niższa w debiutach.
jostra Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Ka-Vanga napisał(a):Hahaha a wiecie, ja na poczatku jak zaczynalam pisac na forum i pisali karakowianie, hahaha to ja nie moglam skapowac o co chodzi z tym polem, bylam pewna ze na laki chodza, a nie za na dwor :lol: :lol: :lol: :lol: . U mnie też się chodzi na pole :lol: Ale ja nie mieszkam w centrum to jestem rozgrzeszona ;) Duzo pól mam obok swojej chałupki :P
Ka-Vanga Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Haha Jostra jest usprawiedliwiona :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: .
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 dorotak dobrze przeczytalam, ale to raptem 20cm nizej wiec ten kat wcale taki rozwarty nie bedzie, a oni napisali, ze w debiutach dadza te 170cm!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Ka-Vanga Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Orsini dacie rade, rozedzisz dobrze Mafie to wbiegnie :D .
orsini Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 no wlasnie nie koniecznie, bo ona nie jest w treningu:((((((ostatni raz wbiegala na palisade pol roku temu, fakt ze na wielka na 5 metrow i prawie pionowa, ale pol roku temu
Recommended Posts