Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Aneta - zobaczymy. Może do tego czasu coś się wyklaruje bliżej, a ja wogóle planuję zrobić swój tor jak się za kilka miesięcy wyprowadzę na wieś - fajnie byłoby wtedy skołować kilka osób chętnych i wynająć instruktora i heja przez płotki :angel: :wink:

Posted

Ogloszenie z allegro....:Posiadam do sprzedania 2 pieski i 2 suczki urodzone 1 września. Mama rasowa pieprz i sól, ojciec rodowodowy mistrz europy umaszczenia srebrnego. W miocie parka(piesek i suczka) pieprzaków, druga parka (piesek i suczka)srebrzaków. Pieski pochodzą z domowej hodowli, są do obejrzenia w Krakowie. Szczeniaczki bedą do odebrania około 20 października. Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt w celu sprawdzenia czy szczeniaczek który Państwa interesuje jest nadal do kupienia. Aukcja grzecznościowa więc kontakt oraz więcej szczegułów :o :o :o

Posted

Aneta55 napisał(a):
To bylo do MALAWASZKI bo mieszka blisko

heh:) a ja jeszcze blizej:):) a tak na serio to jakby sie szykowało keidys tam jakies spotkanko na malawaszkowym juz torze to my tez jestesmy chetni bo my z Denkiem to równiez zapaleni sportowcy:) i wlasnie musze sie pochwalic ze dzisiaj mielismy bardzo udanty spacerek bo cwiczylismy przywołani i szło super:) juz nawet jak był zawąchany w jakichs trawkach to prztlatywał slicznie;) a potem cwiczylismy chodzenie porzy nodze z patrzeniem na mnie jak widzi innego psa i wiecie ze z pewnej odległosci juz zaczyna działac i Denis nie rwie sie do psa - SUKCES!!! a tym samym jak go ucze patrzenia sie na mnie to nauczył sie chodzenia przy nodze bez zostawania w tyle :o normalnie szok jaki ten psiak madry pewnie dlatego ze sznaucer:) :lol: i idzie fajnie przy odze bez komendy jak tylko zobaczy ze ide szybkim marszem:)

hihi ja tez jestem ciekawa jak wygląda SREBRZAK:):)

a teraz lece bo jutro bedzuiemy na ocene analizować dzieła sztuki super nie!! jedną lekcje mielismy z WOK-u (wiedzy o kulturze) podyktowała babka jakies rzeczy w punnktach jak sie obraz opisuke i jutro bedzie kazdego pytac ze wybierze mu losowo z ksiazki jakis obraz i analizuj tu sobie;d;d wiec ide sie troche tego pouczyc bo inaczej to bedzie wesoło... acha i mówie jutro referacik z historii o starozytnej fenicji i izraelu wiec trztmajcie kciuki:)

PS. uf ale sie rozpisałam ale mam do was prośbe Czy mógłby ktoś napisać mi prosto,m jasno i zwięźle instrukcje podcinania przednich łap u sznaucera? bo juz ze wszystjkim u Denisa radze sobie tak ze jestem z tego zadowolona dzis wlasnie mu tylni ełapki ładnie wyrównałam na kocia łapke i podciełam itd ale nie umiem zrobic przednich chodzi mi o to by miał w miare krótkie (w koncu to sportowiec nie:):) ale zeby były równo obciete jak to zrobic jaka jest technika? bo jak mu kiedys przyciełam tak no wiecie ze łapa stoi a ja tne to co widze na oko to mu sie takie schodki porobiły wiec nie wiem czy jakos to trzba grzebieniem zaczesac do tyłu i wtedy równo ciac czy do góry zaczesac nie mam pojecia jaki jest tego sekret wiec bardzo prosze o instrukcje postepowania bo chce zeby na niedziele jakos wyglądał a nie jak sznaucer o schodkowych łapach;d;d no to juz nie zanudzam i zmykam moze jeszcze wieczorkiem zajrze papa:)

Posted

Aneta55 napisał(a):
Przez ta sytuacje zastanawiam sie nad pieskiem wystawowym. Bo jak by mialo byc tak to wole nie jechac na wystawe a bardziej mi chodzi o szkolenie sportowe.
Chyba i pies i ja bylibysmy bardziej zadowoleni.

Witaj Aneto,

Super podejście! :klacz: A co do ceny szczeniaka, to w sumie chyba podobna do ceny kociaka, a że masz jeszcze dwa do sprzedania to... ;) Już nie mówię o tym, że w przypadku olbrzyma za tą samą cenę dostajesz... duuuużo więcej :cunao:

Zachęcam Cię do szkolenia - w przypadku szkolenia posłuszeństwa możesz się w to sama "bawić". Jeśli chodzi o IPO czy agility to już niestety wymaga toru czy pozoranta do współpracy. Ale dla chcącego... My z Atosem ćwiczymy agility - na tor mamy ok. 30km w jedną stronę ;)

Trzymam kciuki za Twojego olbrzymka :kciuki:

Posted

Natalia_W napisał(a):
hehe no wlasnie Mek... przyznaj sie :wink:

HaHAHA. No własnie .............
Allegro to bardzo fajowa sprawa ;)

Posted

No wlasnie olbrzymy super sie nadaja do przeroznych sportow. U mnie i Nafka i Lord trenowaly IPO i tu sie musze pochwalic :wink: , ze Lordzisko moje kochane na egzaminie z IPO zajal pierwsze miejsce, pokonujac wszystkie owczarki, rottki itp :grins: . Oba biegaly w agility.

Posted

dorotak- Witam serdecznie !!!!!!

Tak piszac o cenie kociakow to prawda jest ze sa teraz w bardzo niskiej cenie ale jesli ktos chce zamienic malego rodowodowego kociaczka na sznaucerka olbrzyma to jestem chetna.

Posted

Madziorka!

Weź łapkę przednią tak jak u konia, do tyłu. Szczesz grzebieniem, złap lewą ręką , a prawą degażówkami obcinasz to co wystaje z poza linii opuszki

Posted

Elitesse napisał(a):
Olu zobacz to dla ciebie !! nie chcesz kotka ??

Haha, nie dziekuje :lol: . Moja mama nie chce kota w domu, ale ja jej sie nie dziwie, kiedys strasznie chorowala wlasnie przez kota, poglaskala u znajomych kociaka i zarazila sie jakas okropna choroba, nawet wtedy w szpitalu byla :roll: .

Posted

Ja też miałam toksoplazmozę od kociaka, na szczęście mam teraz anty ciała i już nie mogę drugi raz zachorować
No i nie zostałam nosicielem na szczęście :roll:
Znajoma jest nosicielem toksoplazmozy, zachorowała w trakcie ciąży (ale zaraziła się od owiec) i jej córeczka urodziła się prawie niewidoma, choroba uszkodziła jej oczy i później z wiekiem widziała coraz mniej.
A drugiej mojej znajomej "rzuciło" się na wątrobę i miała straszne problemy zdrowotne. :(

Posted

witam i pozdrawiam :D
ja sobie dzisiaj z Wami za bardzo nie posiedze bo mam wielkie sprzatenie bo jutro w domu wielka imprezka - moje 18 urodzinki :wink: wiec musze zrobic generalny porzadek :D ale bede wpadac co jakis czas :wink:

Posted

Ale koty nie sa takie zle, nie tylko one przenosza choroby, toksmoplazmoza mozna zarazic sie nawet od surowego miesa wolowego.
Nie powiem bedac w ciazy tez balam sie i robilam sobie badania czy czasem nie jestem chora , ale wyszly wyniki bardzo dobre.

Posted

Aneta55 ale to po prostu uraz zostaje, bo od tego, a nie innego zwierzaka się zaraziła, jakby się od mięsa zaraziła, to pewnie tego by już nie jadła. Tak to jest :(

Posted

Pewnie, że nie tylko koty, ale choroba bardzo poważna niestety :(
A takie domowe kociaki to też mogą tym zarazić człowieka?
Bo ja się zaraziłam od takiego kociaka "wiejskiego" .
Pewnie nawet odrobaczony nie był, nie mówiąc o szczepieniu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...