Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 heh ja rowniez mam taka nadzieje :wink:
Ka-Vanga Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Aneta55 napisał(a):Ja jak zwykle z pytaniem , czy wiecie ktore hodowle sa godne uwagi, dowiadywalam sie i wiem ze te lepsze przyjmuja zamowienia wczesniej na szczeniaka. Ale moze sie myle, moze czas zastanowic sie juz i poczekac na miot. I jeszcze jedno, dobry szczeniaczek z dobrej hodowli ile moze kosztowac? Ja orjetuje sie ale tylko w cenie kotow i to Maine coon co do ceny pieskow to nie mam pojecia. Jak dzwoinilam to ceny byly od 500 zl do 2000 zl. Pomozecie ?????????????????????????????????????????????????????????? U nas jest sporo dobrych hodowli. Raczej nie musisz jakos specjalnie wczesniej rezerwowac malca, no chyba, ze chcesz po konkretnej suce czy psie, to wtedy wiadomo, ze moze akurat nie byc w danej chwili :wink: . A ceny ksztalatuja sie od 1500 do 3000, tak mniej wiecej.
Ka-Vanga Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Natalia to SUPER :angel: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: .
Mek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 A ja z innej beczki mam pytanie: Jaki pies czarno-srebrny jest zwyciezcą europy ? moze byc z ostatniej jak i poprzdnich edycji.
Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 mi sie wydaje ze w tym roku Zw.Eur. zostal Sasquehanna Foremniak ... a w suniach Matraszepe Silver Rainbow
Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 u tutaj to ja juz nie pomoge...krysia by pewnie wiedziala... :wink:
Elitesse Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 a cos ty taki ciekawy ? hehe pamietaj ze ciekawosc to pierwszy stopien do piekla !
madzior_ka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 witajcie a ja juz po szkole... dostałam 5 z niemieckiego z odp.:) heh jestem z siebie dumna:) juz sporo kartkówek mamy zapowiedzianych le ujdzie bo narazie nie sa to jakies trudne rzeczy. a juz noie moge sie doczeac niedzieli bo chyba jednak uda nam sie pojechac na błonia na ta psią imprezke:) a niewiecie czy Ola od Besi moze bedzie?
Elitesse Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Barcelona 2004 pies HASSANHILL'S MONEY MONEY MONEY suka ZANCADILLA DE LORDSHIP'S
Elitesse Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Madziorka SUPER !! grauluje :drinking: :drinking:
Elitesse Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Bratysława 2003 pies Scedir Rainman suka Lady vom Ahrensfeld
Aneta55 Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 A ja z innej beczki jak wszyscy sie chwala to ja tez DZIS PO CZEKANIU PRAWIE 5 MIES DOSTALAM RODOWODY MOICH KOCIACZKOW a juz myslalam ze nie dostane ich. A tak na marginesie kurcze drogie te pieski chyba bede dluzej czekac na zakup.
Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Gratulacje!!!!!!!!!! :D :drinking: :drinking: :drinking:
Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Aneta a opowiedz tak w duzym skrocie jak wyglada taka wystawa kotkow?? bo ze tytuly podobne to widzialam na stronie :wink:
Aneta55 Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Tez sa grupy tylko mniej no i wystawia się w danej grupie i jak jest kolory to tez w danym koloze. Najładniejszy i najlepszy w typie dostaje ocene Ex 1 i tym sposobem przechodzi dalej . Jesli wygrywa w danym koloze i ma EX1 to dostaje nominacje do BIS A tam juz startuje ze wszystkimi najladniejszymi kotami i juz narody dostaja te naj naj naj ladniejsze. Przepraszam ale nie potrafie tlumaczyc to strasznie skrucona wersja ja na wystawie jak bym byla i by sie cos dzialo to bym wytlumaczyla a tak nie umie
Aneta55 Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Ale teraz przez zwiazek jest tak malo wystaw ze nie moge zrobic nawet CH mojej kotce ale nic nie poradze. Czy wy tez macie problemy ze zwiazkiem ??????? Nasz praktycznie nie istnieje juz
Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 to bardzo podobnie jak na psich :wink: praktycznie tak samo... ale jak wyglada prezentacja kotka no bo na psich to wiesz jest prezentacja w ruchu, statyce itp....
malawaszka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Aneta55 napisał(a):A tak na marginesie kurcze drogie te pieski chyba bede dluzej czekac na zakup. jeżeli nie zależy Ci na psie super wystawowym po konkretnych rodzicach to ostatnimi czasy spotkałam w necie naprawdę dobre ogłoszenia o sprzedaży psiaków z rodowodem po niskiej cenie bo nie sprzedały się po tej wysokiej a hodowcy nie chcą żeby psiaki długo u nich siedziały to sprzedają taniej, chociażby dlatego, żeby nie ładować dalszych kosztów bo przecież utrzymanie szczeniaków (tym bardziej olbrzymów) kosztuje :roll: Ja tam bym chciała po Lordzie malucha :fadein:
Aneta55 Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Znam to ja sama mam w domciu jeszcze dwa kociaki do sprzedania i ciezko jest je sprzedac. Biorac to ze maja unikatowe kolorki nawet to nie pomaga. A utrzymanie kosztuje. Ja przymiezam sie do otwarcia salonu dla zwierzat i licze sie z gotowka wiec w danym momencie sa to koszty wysokie jak na ten czas. Ale i tak kupie go jak nie w tym roku to przyszlym.
Aneta55 Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 A kociaki wystawia sie troszke inaczej przed nominacja do Bisu trzyma je hodowca. Moja race się potocznie mowiac rozciaga ale persa juz inaczej. Jak jest w Bisie to wystawia je Stiuart ( ale koty chyba tego nie lubia )
Natalia_W Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 U nas Zwiazek na szczescie dziala i wystaw jest mnostwo :D wiec pod tym wzgledem jest w czym wybierac... Niestety tylko nasz zwiazek a raczej oddzialy maja balagan u siebie i ciezko jest cokolwiek zalatwic...(przykladem jest Młodziezowy Champion mojego Kenzia :wink: ) ale tak poza tym to jest ok :D
Aneta55 Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Przez ta sytuacje zastanawiam sie nad pieskiem wystawowym. Bo jak by mialo byc tak to wole nie jechac na wystawe a bardziej mi chodzi o szkolenie sportowe. Chyba i pies i ja bylibysmy bardziej zadowoleni.
malawaszka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Aneta55 napisał(a):Przez ta sytuacje zastanawiam sie nad pieskiem wystawowym. Bo jak by mialo byc tak to wole nie jechac na wystawe a bardziej mi chodzi o szkolenie sportowe. Chyba i pies i ja bylibysmy bardziej zadowoleni. AMEN!!! Mnie się marzy taki sportowiec - chociaż ze mnie żaden sportowiec :oops: i z Luny bym zrobiła sportowca, ale u nas nie ma Agility :( kicha ja nie wiem co - musiałabym jeździć gdzieś daleko :evil:
Recommended Posts