Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='orsini']
aaaa przyszly mi dzis championaty ze Slowacji!!!!!w TYDZIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jestem w szoku!!!

ja tez kcem !!!!!!!!!!!!! do mnie jeszcze nic nie doszlo :( a papiery skladalam minute po Orsini hihi

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

hahaha jak znam zycie to i tak dostaniesz szybciej niz ja ;)
ja sobie pewnie jeszcze z tydzien poczekam bo mam taka cud miód poczte, ze dopiero dzis doszło potwierdzenie z Nowego Targu ;)

Posted

bo małe dzidziusie mają ostre paznokietki i jak machają rączkami to mogą się podrapać :roll: na ssaka Natalka jeszcze za malutka ,ale za dwa mies się zacznie pakowanie całych rączek do buzi :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
bo małe dzidziusie mają ostre paznokietki i jak machają rączkami to mogą się podrapać :roll: na ssaka Natalka jeszcze za malutka ,ale za dwa mies się zacznie pakowanie całych rączek do buzi :lol:

Malawaszko i tu sie mylisz :wink: . Dzieciak już w łonie matki potrafi ssać palucha a paznokietki sie obcina :D

Posted

no wiem wiem, że potrafi ssać palucha, ale skarpetki zakłada się po to, żeby się nie podrapały, bo ssanie nie jest szkodliwe i takie małe dziecko nie robi tego nagminnie, a małe paznokietki się obcina owszem, ale nie jest to proste -ja bym umarła ze strachu :oops: :lol:

Posted

witajcie ale Natalka i Oliwka są słodkie!!! urocze dziewczynki:)

To super, że Besi pasuje ubranko, a powiedz mi jeszcze ty podawałaś takie wymiary dokładnie jak ma Besia cyz troche z nadmiarem żeby ubranko było luźniejsze? Bo oni robią dokładnie takie jak podam wymiary czy wiedzą ile juz dodać żeby nie był takie na styk obciśnięte tylko swobodnie ruszac się pozwalało. Acha i jak długo czekałaś? od razu ci przysłali dobre na Besię? wiem ze juz chyba sie o to pytałam, ale było to dawno i chce sie upewnić:)

Posted

Baaardzo mi miło że Wam się podoba Natalka :D

Agatka napisał(a):
Az zazdrosc przemawia ;) ja tez chce taka ;) ;)

Agatko, ja tez chce taką, a tu narazie nic a nic :( Ale dobrze że przynajmniej jest Natalka (mam nadzieję że mnie brat z bratowa nie pogonia jak będę u nich przesiadywac :lol: )

Mek napisał(a):
Aleksandro,ciotko, dzidziuś na uroki śliczny , ale dlaczego ma skarpetki na rączkach? czyżby mały ssak??

Tak jak Waszeczka napisała, ma skarpeciorki żeby się nie podrapała mała pianistka, a obcinać nie mozna bo wg tego co powiedziały połozne paznokieć noworodka jest połączony z naskórkiem i ucinając zraniło by się malucha, a gojenie to długa sprawa :-?
madzior_ka napisał(a):

To super, że Besi pasuje ubranko, a powiedz mi jeszcze ty podawałaś takie wymiary dokładnie jak ma Besia cyz troche z nadmiarem żeby ubranko było luźniejsze? Bo oni robią dokładnie takie jak podam wymiary czy wiedzą ile juz dodać żeby nie był takie na styk obciśnięte tylko swobodnie ruszac się pozwalało. Acha i jak długo czekałaś? od razu ci przysłali dobre na Besię? wiem ze juz chyba sie o to pytałam, ale było to dawno i chce sie upewnić:)

Ja podałam Madziorko juz wymiary takie jakie chciałam by było ubranko, bo za pierwszym razem podałam wymiary Beski i trochę przesadzili z naddaniem centymetrów. Jak chcesz to "spikniemy się " kiedyś na gg i powiem Ci dokładnie co i jak i gdzie mierzyć żeby było dobrze :wink:

JULCIU wszystkiego najlepszego, zdrówka, spełnienia marzeń i samych szczęsliwych dni!!!! :new-bday: :BIG:

Posted

Julcia - STO LAT!!!! :laola:

a ja muszę się jeszcze czymś a właściwie KIMŚ pochwalić :angel: :angel: :angel: otóż dziś o 13.30 urodziła się siostrzenica mojego TZ :angel: :angel: :angel: :multi: :angel: :angel: :angel: i też ma na imię Natalia 8)

Posted

malawaszka napisał(a):

a ja muszę się jeszcze czymś a właściwie KIMŚ pochwalić :angel: :angel: :angel: otóż dziś o 13.30 urodziła się siostrzenica mojego TZ :angel: :angel: :angel: :multi: :angel: :angel: :angel: i też ma na imię Natalia 8)

GRATULACJE!!! Natalki górą :lol: :lol: :lol:

Posted

witajcie z wieczorka:) no to rzeczywiscie Natalki górą:) i czekamy w takim razie na zdjecia młodszej malawaszkowej Natalki:)

acha no to mam nadzieje ze sie jakos "spotkamy" w najbliższym czasie na gg to mi powiesz co i jak bo wlasnie we wrzesniu chcemy zamówić bo na jesienne słoty (ech az nie chce o tym myslec) będzie w sam raz:) i tez zdecydowałyśmy się na kolor czarny bo jest najbardziej uniwersalny, najniej bruczny i do wszystkiego pasuje:)

Posted

Witajcie :D :D :D
Wlasnie wrocilam z wyprawy na Wegry :wink: i mam sporo do czytania :wink: ...
Na poczatku gratuluje wszystkim wystawiajacym w weekend :drinking: :D
A teraz zdam relacje z naszego wyjazdu :wink:
Poczatek byl masakryczny bo okazalo sie ze nie mamy zielonej karty i jakiegos tam ubezpieczenia bez ktorego nie mozemy wjechac do rumuni... na szczescie nasza rodzina ktora wlasnie byla na wczasach w hajduszoszoblo pozyczyla nam autko :wink: no i rano gigantyczna kolejka na granicy... spoznilam sie na wystawe... teren wystawy tragiczny... no ale coz nikt nie mowil ze bedzie lekko... Psiaki chodzily w trawie do brzucha, ja sie prawie wywrocilam na ringu bo teren byl masakrycznie krzywy no i jeszcze deszcz czyli wszystko sie "ukladalo" wspaniale... No i w ten sposob dostalismy ocene doskonala i lokate 2... ale nie wiem dlaczego bo sedzia do mnie gadal po wlosku... zreszta wszystkie tytuly zgarnela jedna hodowla ktora pozniej okazala sie dobrymi znajomymi sedziego i asystenta no ale coz..widocznie tak mialo byc... przemoczona i brudna wrocilam na wegry...

W niedziele pojechalismy na wystawe do Debreczyna a dokladniej w Hortobagach...teren wspanialy - stadnina koni i bajkowe tereny - cos pieknego...tylko pogoda fatalna..lalo jak z weza... ale na szczecie byly wielkie namioty dla wystawcow i sie schowalismy przed deszczem :D Sznaucerki sedziowala Wloszka. No i przyszedl czas na nas...wszystko mokre ja z psem na rekach :wink: wchodze na ring i juz jest milo :wink: Kenzo dostal wspanialy opis - i tym razem wszystko rozumialam bo sedzina mowila po angielsku i niemiecku wiec super :D pozniej bieganie po mokrej trawie :wink: ale Kenzo poszedl super :D no i dostajemy ocene doskonala, lokate 1 i CAC, wiec rozpoczelismy Championa Wegier :D :D :D !!!! Porownanie o Caciba bylo na koncu wiec czekamy w deszczu :wink: no i krotka prezentacja w ruchu (caly czas deszcz :wink: ) i w statyce no i mamy CACIBA :D :D :D Ja juz szaleje ze szczescia :wink: a tu porownanie o Rase i 2 kolka i statyka...iiii sedzina podchodzi do mnie i mowi BEST OF BREED :D :D :D ale radosc 8) tym wieksza ze dzien wczesniej nam nie poszlo :wink:
No to teraz czekamy na BISy :wink: leje caly czas ale to nic radosc przebila pogode...
No i wchodzimy na BOG... wkolo same piekne psy... no ale sedzia wybiera nas do "pierwszej tury" :wink: , pozniej przechodzimy dalej do drugiej i nasza radosc rosnie bo przechodzimy dalej do finalowej szostki :wink:
w finale obok nas stoja przepiekne psy (bernardyn, doberman, nowofunland, sredniak, d.jap.pies).... no i niestety nie udalo nam sie zdobyc res.BOG ani BOG ale i tak jestem dumna z FINALU :wink: :D
Wystawe opuszczam bardzo szczesliwa :D i mokra.... :wink: :wink: :wink:
Heh no i to by bylo na tyle... :D
Zdjecie jutro w galerii...

Orsini... na dniach zakladaja mi stale lacze 8) wreszcie....
A i jeszcze dla zainteresowanych to w oba dni rase w czarnych mini zgarnela Emmi Dyas.

Pozdrawiam wszystkich :D

Posted

Julcia :new-bday:
Alexandra i Malawaszka - wielkie gratki i całuski dla Natalek :P
Natalia OGROMNIASTE GRATULACJE DLA CIEBIE I KENZIA :multi: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

ojej no to poszaleliście na tych Węgrzech z Kenziem:)) super!!! i również przyłączam się do ogromniastych gratulacji!!!!!!!!!!!!

a ja zapomnialam wam powiedzieć, ze juz wiem jaką będę miała kalse z LO:) heh i nawet chyba wole o tym nie mówić... 34 osoby klasa I d a wiecie jaki jest "piękny" podział płci w owej mojej przyszłej klasie biol-chem? 34 dziewczyny i 0 chłopa;d;d :roll: szczerze powiedziawszy nie wiem jak to zniose bo z opowiadań wiem, ze takie klasy to tylko porażka, no ale zobaczymy... pierwsze starcie już w czwartek :roll:

Posted

dziekuje Wam bardzo :D
Madziorka nie martw sie bedzie dobrze :D Heh ja tez jestem w klasie D tylko ze 3... i "Juz za rok matura" :wink: a w zasadzie to za 8 m-cy :evilbat: :-?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...