Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

I jeszcze na dodatek nie przyjeli mi Judi na krajowa, wyslalam jedno zgloszenie z literami jak woly ze Krajowa i klubowa a oni przyjeli tylko na klubowa. Ludzie to nawet w Rumunii jednym zgloszeniem mozna zglosic na 3 wystawy.I mam w ten sposob nadplate ciekawe ile bede ja odzyskiwac.

Posted

no koszmar jakis normalnie!!!
ja na razie mam potwierdzenie tylko na klub, wiec sie nie zdziwie jak na krajowce mnie nie ma!!!a jest akurat bardzo superancka sedzina w przeciwienstwie do klubu!!!
na liscie tez jest dziewczyna w podobny sposob jak Ty zalatwiona!!!

Posted

Witajcie:) po 5 dniach nieobecnosci powracam do was z myślą ze sie nie doczytam wszyatkiego a tu nawet mału zapisaliscie dzieki czemu mogłam wszystko przeczytac i byc na biezaca wiec tak trzymajcie jak wyjade na obozik:)

najpierw to ogromniaste gratulacje dla wszystkich (nie wymianiam po kolei bo mamy taką liczną dogomaniacką druzyne ze jescze bym kogos omineła) zwycięzca!!!!

Romas a tobie gratuluję suni:) sliczna jest i jaka wybrałas tzn czym siekierowałas? jest najruchliwsza czy pośrednia? masz już dla niej imię?

a na działce w Świnnej Porębie z babcią, dziadkie, Julcią i Deniskiem było super (teraz mam wreszcie komputer wolny bo Julcia wraca jutro z babcią a ja dzien wczesniej wróciłam z rodzicami) Denisek wyhasał się po duzym ogrodzie, chodził ze mną i dziadkiem na grzyby do lasu:) na sczescie nie złapał zadnych kleszczy ani on ani ja:) a grzybów w lesie duuuuzo tylko szkoda ze denisek nie umie ich szukac:) było by wygodniej:) i szybciej:) troche cwiczylismy skoki i slalom:) oraz komendy na odległosc i idzie nam całkiem fajnie:)

a ja sie juz powoli do obozu szykuje podczas tych kilku dni przepisałam cały spiewnik harcerski bo stwierdzilam ze stary mi sie nie podobał:) co teraz uwazam za bardzo słuszna decyzje bo ten co teraz zerobiłam jest o wiele lepszy:) i powklejałam do niego mnóstwo pocztówek z konmi i psami wiec tym samym jescze bardziej mi sie podoba:)

a tymczasem w galeri obiecałam dzisiaj fotki i nie wiem czy bede w stanie dotrzymac obietnicy bo mam jescze sporo do zrobienia i nie wiem czy zdaze bo jestem trochre padniera... no ale zobacze jwescze jak sie uwine z innymi rzeczami:)

Posted

Romas a tobie gratuluję suni:) sliczna jest i jaka wybrałas tzn czym siekierowałas? jest najruchliwsza czy pośrednia? masz już dla niej imię?

Dziekuje :-) .Ale dzien mialam ,dopiero do domu zjechalam.
Imie tymczasowe dla moje suni to Białka :-) A docelowe to Iskra :-)
Ha, zobaczymy czy sie przyjmie.
Wiec jak wybieralam ....... wszystkie szczenieta jednakowe byly ,prawie tak samo sie zachowywaly .Ta akurat suczka jest najwieksza,najmasywniejsza.Nie jest to jakas wielka roznica ale jest.Latwo ja wiec odroznic,w miare latwo :-)
Jak juz dostrzeglam ta roznice to potem zaczelam ja obserwowac pod katem zachowania.I dostrzeglam cechy ktore mi sie spodobaly.Ciekawosc wieksza niz u dwoch pozostalych suczek, umiejetnosc wylaczenia sie z dzialan rodzenstwa,szybkie otrzasanie sie z chwilowego przestrachu nowoscia.
Jednak miot jest bardzo wyrownany i tak na dobra sprawe wszystkie szczeniaki tak mniej wiecej sie zachowuje,jedno troche wiecej spi,drugi jest odwazniejsze i pierwsze podchodzi do nieznanych obiektow.Wybor bardzo ciezki.
Poprostu upatrzylam sobie ja i doszukalam sie cech ktore chcialam widziec :-))))) No i jest moja :-)
A tak napawde po wszystkich dyskusjach na temat szczeniat doszlam do wniosku/dowiedzialam sie ,ze chcrakter psa to zaledwie zrab na ktorym wlasciciel zbuduje to co bedzie potrafil .Bo jak sie okazuje nawet z takiego psa jak moja Zuzia mozna zrobic cos w miare przyzwoitego :-)
I teraz jak cos by mi w charakterze Białki sie nie spodobalo to bedzie moja wina :-)
To ide spac .
Pa

Posted

na pewno szybko się ze sobą zgracie i Białka będzie super wyszkolona:) a tak na marginesie to z Zuzią ćwiczysz juz tylko rekreacyjnie czy myslisz moze o klasie 1 w obedience?

hm... malawaszko mnie sie na pierwszy rzut wydawało ze to mieszanka miniaturki, ale nie wiem bo po zdjęciu bez punktu odniesienia ciezko poznac wielkosc....

Posted

ma ktoś fotki średniaka kilkumiesięcznego??? jak wyglądają wtedy??

i najważniejsze - czy nie znacie kogoś kto mógłby w Wawce tego malucha przetrzymać do znalezienia mu nowego domu??? inaczej takie maleństwo trafi na Paluch :(

Posted

niestetytakich fot nie mam ani nie znam nikogo kto by mógł go przygarnąć choćby na jakis czas :-? ale wlasnie jak sie na niego dłuzej przypatrzałam to tez mi sie wydaje ze to szczeniak sredniaka... najpierw myslałam ze to dorosła, wychudzona miiniaturka wiec sorry za zamieszanie.... :roll: i tak jak Elitesse napisała to moze byc szczeniak sredniaka o drobnej kosci....

a tak na marginesie to witam z ranka i widze ze dogomania nam puuuuustoszeje - ej co z wami?!?

Posted

orsini napisał(a):
nie wiem
Jostra np. chyba umarla
a reszta to juz w drodze do Koszalina jest albo sie do niej szykuje

Niedługo zmartwychstanę, myslę, że za miesiąc :roll:
Chociaż nie, bo będą szczeniaczki, no to pewnie za 3 miechy :evilbat:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...