wanio Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Witam No w końcu po przeszło trzy miesięcznej pracy nad www mogę Was już zaprosić na prawie w pełni gotową stronkę internetową : www.caletto-kennel.pl
madzior_ka Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 wanio, świetna stronka!! własnie obejrzałam całą i jestem pod ogrooooomnym wrażeniem, taka inna i oryginalna, a zdjęcie na tle okwieconej łąki - rewelacja :P :angel:
Romas Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Fjuuuu...stronka piekna,mucha nie siada.I pieski tez zachwycajace :D Ech...kiedy ja bede mogla tak sobie po wystawkach poszalec jak Wy tu piszecie ....
Justa Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Romas podpatrzyłam Twoje spostrzeżenie co do cięcia Zuziny w Galerii. I myślę, że nie tylko rzecz w tych łapach! Bo z drugej strony, to jak pies jest strzyżony a nie trymowany, ma gładka i króciuteńką sierść, to wyobraź sobie takie włosy bez wcięcia! Piecholki naszych wystawowych dziewczyn są trymowane i nie widac tego wyraźnego przejścia! To takie moje skromne zdanie :D
Romas Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Acha, masz racje Justa.Ale Zuzia obrasta bardzo szybko .I jakbym na poczatku przy strzyzeniu nadala taka forme z bardziej /wyzej zarosnietymi tylnimi lapami i wcieciem nie w pachwinie a blizej klatki piersiowej ??No i poza tym zamierzam wiecej ja trymowac ,bo ostatnio miala klopoty z sierscia .....No ale kazda uwaga jest mile widziana :-) Aga! No mam nadzieje ,ze bedzie to mozliwe :-) Zawsze chcialam wystawiac psa i ciagle trafialam na psy ,ktore z tych czy innych wzgledow na wystawy nie bardzo sie nadawaly,co nie znaczy ,ze nie byly/sa kochane.Wiec teraz mam nowe nadzieje !!!! :D
Justa Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Hmmm Gala jest strzyżona powyżej stawu skokowego, ale też ma wcięcie i nie wyobrażam sobie ciąć jej jeszcze wyżej :o Wyglądałaby jak niewykończony łysolec :lol: Jakby jej zapomnieli łap podstrzyc :lol: Tutaj trochę słabo widać A tutaj od tyłu Mi się wydaje, że zuzia do sługości swojej sierści ma dobrze to obcięte. Jak będziesz ją trymowac i odbije jej szorstki włos, nie będziesz strzygła, a tylko trymowąła to może niec takie kompletne "spodnie" :D Przynajmniej ja tak myślę :D
Romas Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 No moglabym zrobic tak posrednio.Atos Dorotak mial poprzednim razem prawie tak zrobione jak teraz przyuwazylam u Jostry ,tylko do krotszej siersci.Moze Dorotak jutro wklei jakies zdjecie to bysmy zobaczyly. Galcia ladnie podstrzyzona i faktycznie gdyby przy tej dlugosci ciac wyzej byloby glupio.Widzialam raz takiego sznaucera i wygladal jak pomylkowo obciety na teriera.Ale ja ciagle mysle ,ze to byloby do dluzszego wlosa na grzbiecie. No nic, musze poprostu wyprobowac na Zuzance ale przynajmniej wiem juz gdzie dzwonia :-)
Justa Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 No to dobrze że cos poradziłam :D Zawsze lepiej ściąc dłużej a potem troszku podgolić, niż za krótko nie? ;) A Ty sama strzyżesz Zuzankę? Bo ja sie przymierzam do zakupu maszynki... (po ostatnich problemach skórnych Galci), ale boję się, że zrobię z niej jakiegoś wypłosza :roll:
dorotak Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 [quote name='Romas']Atos Dorotak mial poprzednim razem prawie tak zrobione jak teraz przyuwazylam u Jostry ,tylko do krotszej siersci.Moze Dorotak jutro wklei jakies zdjecie to bysmy zobaczyly. Dorotak długo nie wklei żadnego aktualnego zdjęcia Atosa (robionego z bliska) :evilbat: Ze względu na chwilowe ubytki w jego sierści spowodowane eksperymentami z maszynką do strzyżenia :evilbat: :evilbat: :evilbat: Magda, nie ma co porównywać strzyżenia Atosa z przepięknym przygotowaniem naszych wystawowych piesków. One są boskie! A ja tam nigdy nie podążam za modą tylko liczy się dla mnie wygoda. I robią na mnie ogromne wrażenie te imponujące, bogate włosy na łapach, ale Atos będzie miał włos na łapach strzyżony na krótko. Poniżej wklejam zdjęcie Atosa po wiosennym strzyżeniu. Jeśli chodzi o wychapane łapy to moje dzieło :roll: , więc proszę na nie nie zwracać uwagi :cunao: :cunao: No i wklejam tutaj, żeby nie straszyło w galerii między pięknymi zdjęciami z wystawy.
pelka Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Piszecie tak dużo, że za wami nie nadążam. Orsini, nie "przyznałam się" jak to zgrabnie ujęłaś, bo po pierwsze taki już ze mnie dziki(czytaj niesmiały) typ a po drugie moje dzieciaczki były mało zainteresowane i musiałam ganiać za Hanią niemal wkoło ringu. Chyba mi wybaczycie?
pelka Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Wyłączam się, bo widze , że i tak wszyscy przyzwoici ludzie poszli spać. Szkoda, że Ola mieszka tak daleko, bo mam jeszcze 21 świadectw do wypisania. :lol:
orsini Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 pelka ale nastepnym razem podejdziesz?:)))))nawet i z dzieciaczkami:))))) :angel: :angel: :angel:
Agatka Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 A ja sie zastanawiam ciagle i zastanawiam i dylemat mam moralno-etyczny co mam zrobic z Dengim w sobote.... czy go wystawiac czy nie ... Sama nie wiem, błagam o pomoc !!!!
Agatka Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Ano zgłosiłam, tylko do złej klasy ;) Wanio stronka jest super !!!!
julcia_so Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Witajcie! :P dłuuuugo mnie tu nie było, no ale jestem już... :lol: przede wszytskim chciałam pogratulować wszystkim "wystawiającym się" w ostatni weekend!! :angel: :D :grins: Agatka napisał(a):A ja sie zastanawiam ciagle i zastanawiam i dylemat mam moralno-etyczny co mam zrobic z Dengim w sobote.... czy go wystawiac czy nie ... Sama nie wiem, błagam o pomoc !!!! Oczywiście, że wystawiać!! :D :wink:
alexandra Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 pelka napisał(a):. Szkoda, że Ola mieszka tak daleko, bo mam jeszcze 21 świadectw do wypisania. :lol: ZADNYCH Swiadectw przez najbli|szy rok!!! Reka mi odpada, pisalam wczoraj do 1 w nocy :evil: Agatko wystawiaj, bedzie dobrze :wink:
jostra Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 alexandra napisał(a): ZADNYCH Swiadectw przez najbli|szy rok!!! Reka mi odpada, pisalam wczoraj do 1 w nocy :evil: Biedactwo :( Twój mąż powinien Cię teraz przez rok na rękach nosić :D (do następnego zakończenia roku ;) )
alexandra Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Juz sobie zazyczylam cos :lol: - transport do Bratyslawy :lol: :lol: :lol:
Justa Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Agatko oczywiście, że wystawiać!!! :angel: :angel: :angel: dorotak, Atos jest ładnie ostrzyżony! JA nie wiem czego Ty od niego (i od siebie chcesz :o ). Ja to sie boję, że bedzie o wiele gorzej jak ja sie zabiere za strzyżenie czarnej :roll: Ale na 3mm bede strzyc, bo na 1 to łysolek będzie na 100% :D Wypisywanie świadectw?! :o Czy to już nie przeżytek? U mnie to od kilku lat świadectwa drukowane są :o
dorotak Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Justa napisał(a):dorotak, Atos jest ładnie ostrzyżony! JA nie wiem czego Ty od niego (i od siebie chcesz :o ). Justa, to było strzyżenie wiosenne, przez hodowcę. Gdyby mi tak poszło, to bym skakała do góry z radości ;) Agatko, nie zastanawiaj się tylko wystawiaj!
Recommended Posts