Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

wanio, świetna stronka!! własnie obejrzałam całą i jestem pod ogrooooomnym wrażeniem, taka inna i oryginalna, a zdjęcie na tle okwieconej łąki - rewelacja :P :angel:

Posted

Fjuuuu...stronka piekna,mucha nie siada.I pieski tez zachwycajace :D
Ech...kiedy ja bede mogla tak sobie po wystawkach poszalec jak Wy tu piszecie ....

Posted

Romas podpatrzyłam Twoje spostrzeżenie co do cięcia Zuziny w Galerii. I myślę, że nie tylko rzecz w tych łapach! Bo z drugej strony, to jak pies jest strzyżony a nie trymowany, ma gładka i króciuteńką sierść, to wyobraź sobie takie włosy bez wcięcia!
Piecholki naszych wystawowych dziewczyn są trymowane i nie widac tego wyraźnego przejścia!

To takie moje skromne zdanie :D

Posted

Acha, masz racje Justa.Ale Zuzia obrasta bardzo szybko .I jakbym na poczatku przy strzyzeniu nadala taka forme z bardziej /wyzej zarosnietymi tylnimi lapami i wcieciem nie w pachwinie a blizej klatki piersiowej ??No i poza tym zamierzam wiecej ja trymowac ,bo ostatnio miala klopoty z sierscia .....No ale kazda uwaga jest mile widziana :-)

Aga! No mam nadzieje ,ze bedzie to mozliwe :-) Zawsze chcialam wystawiac psa i ciagle trafialam na psy ,ktore z tych czy innych wzgledow na wystawy nie bardzo sie nadawaly,co nie znaczy ,ze nie byly/sa kochane.Wiec teraz mam nowe nadzieje !!!! :D

Posted

Hmmm Gala jest strzyżona powyżej stawu skokowego, ale też ma wcięcie i nie wyobrażam sobie ciąć jej jeszcze wyżej :o
Wyglądałaby jak niewykończony łysolec :lol: Jakby jej zapomnieli łap podstrzyc :lol:

Tutaj trochę słabo widać

A tutaj od tyłu

Mi się wydaje, że zuzia do sługości swojej sierści ma dobrze to obcięte. Jak będziesz ją trymowac i odbije jej szorstki włos, nie będziesz strzygła, a tylko trymowąła to może niec takie kompletne "spodnie" :D

Przynajmniej ja tak myślę :D

Posted

No moglabym zrobic tak posrednio.Atos Dorotak mial poprzednim razem prawie tak zrobione jak teraz przyuwazylam u Jostry ,tylko do krotszej siersci.Moze Dorotak jutro wklei jakies zdjecie to bysmy zobaczyly.
Galcia ladnie podstrzyzona i faktycznie gdyby przy tej dlugosci ciac wyzej byloby glupio.Widzialam raz takiego sznaucera i wygladal jak pomylkowo obciety na teriera.Ale ja ciagle mysle ,ze to byloby do dluzszego wlosa na grzbiecie.
No nic, musze poprostu wyprobowac na Zuzance ale przynajmniej wiem juz gdzie dzwonia :-)

Posted

No to dobrze że cos poradziłam :D Zawsze lepiej ściąc dłużej a potem troszku podgolić, niż za krótko nie? ;)

A Ty sama strzyżesz Zuzankę? Bo ja sie przymierzam do zakupu maszynki... (po ostatnich problemach skórnych Galci), ale boję się, że zrobię z niej jakiegoś wypłosza :roll:

Posted

[quote name='Romas']Atos Dorotak mial poprzednim razem prawie tak zrobione jak teraz przyuwazylam u Jostry ,tylko do krotszej siersci.Moze Dorotak jutro wklei jakies zdjecie to bysmy zobaczyly.

Dorotak długo nie wklei żadnego aktualnego zdjęcia Atosa (robionego z bliska) :evilbat: Ze względu na chwilowe ubytki w jego sierści spowodowane eksperymentami z maszynką do strzyżenia :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Magda, nie ma co porównywać strzyżenia Atosa z przepięknym przygotowaniem naszych wystawowych piesków. One są boskie! A ja tam nigdy nie podążam za modą tylko liczy się dla mnie wygoda. I robią na mnie ogromne wrażenie te imponujące, bogate włosy na łapach, ale Atos będzie miał włos na łapach strzyżony na krótko. Poniżej wklejam zdjęcie Atosa po wiosennym strzyżeniu. Jeśli chodzi o wychapane łapy to moje dzieło :roll: , więc proszę na nie nie zwracać uwagi :cunao: :cunao:

No i wklejam tutaj, żeby nie straszyło w galerii między pięknymi zdjęciami z wystawy.

Posted

Piszecie tak dużo, że za wami nie nadążam. Orsini, nie "przyznałam się" jak to zgrabnie ujęłaś, bo po pierwsze taki już ze mnie dziki(czytaj niesmiały) typ a po drugie moje dzieciaczki były mało zainteresowane i musiałam ganiać za Hanią niemal wkoło ringu. Chyba mi wybaczycie?

Posted

Wyłączam się, bo widze , że i tak wszyscy przyzwoici ludzie poszli spać. Szkoda, że Ola mieszka tak daleko, bo mam jeszcze 21 świadectw do wypisania. :lol:

Posted

A ja sie zastanawiam ciagle i zastanawiam i dylemat mam moralno-etyczny co mam zrobic z Dengim w sobote.... czy go wystawiac czy nie ... Sama nie wiem, błagam o pomoc !!!!

Posted

Witajcie! :P
dłuuuugo mnie tu nie było, no ale jestem już... :lol:

przede wszytskim chciałam pogratulować wszystkim "wystawiającym się" w ostatni weekend!! :angel: :D :grins:

Agatka napisał(a):
A ja sie zastanawiam ciagle i zastanawiam i dylemat mam moralno-etyczny co mam zrobic z Dengim w sobote.... czy go wystawiac czy nie ... Sama nie wiem, błagam o pomoc !!!!

Oczywiście, że wystawiać!! :D :wink:

Posted

pelka napisał(a):
. Szkoda, że Ola mieszka tak daleko, bo mam jeszcze 21 świadectw do wypisania. :lol:

ZADNYCH Swiadectw przez najbli|szy rok!!! Reka mi odpada, pisalam wczoraj do 1 w nocy :evil:

Agatko wystawiaj, bedzie dobrze :wink:

Posted

alexandra napisał(a):

ZADNYCH Swiadectw przez najbli|szy rok!!! Reka mi odpada, pisalam wczoraj do 1 w nocy :evil:

Biedactwo :(
Twój mąż powinien Cię teraz przez rok na rękach nosić :D (do następnego zakończenia roku ;) )

Posted

Agatko oczywiście, że wystawiać!!! :angel: :angel: :angel:

dorotak, Atos jest ładnie ostrzyżony! JA nie wiem czego Ty od niego (i od siebie chcesz :o ). Ja to sie boję, że bedzie o wiele gorzej jak ja sie zabiere za strzyżenie czarnej :roll: Ale na 3mm bede strzyc, bo na 1 to łysolek będzie na 100% :D

Wypisywanie świadectw?! :o Czy to już nie przeżytek? U mnie to od kilku lat świadectwa drukowane są :o

Posted

Justa napisał(a):
dorotak, Atos jest ładnie ostrzyżony! JA nie wiem czego Ty od niego (i od siebie chcesz :o ).

Justa, to było strzyżenie wiosenne, przez hodowcę. Gdyby mi tak poszło, to bym skakała do góry z radości ;)

Agatko, nie zastanawiaj się tylko wystawiaj!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...