Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
tarczyca niestety możebyć jednym z wielu powodów łysienia - u Bolusia to jest akutar to, ale u innych psów mogą to być nerki - mogą być też inne przyczyny

wiem
chodziło mi o to, że ostatnio był na ten temat artykuł, w którejś z "psich" gazet, tylko nie miałam czasu jeszcze go przeczytać :oops:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Witajcie!! :D
Na samym poczatku WIELKIE GRATULACJE DLA NASZYCH ZWYCIĘZCÓW!!!! :P :angel: :angel: :angel:
nasi sznauceromanicy górą!!
:laola: :terazpol:

Orsini, ale twoja sunia ma duuuuuuużo tytułów!! :o :D

Posted

OGROMNIASTE GRATULACJE dziewczyny :angel: :angel: :angel: :angel: :laola: :smilecol: :lilangel: :BIG: :grins: :terazpol: i oczywiscie Wasze ulubione ikonki ;))))))) :chainsaw: :chainsaw: :chainsaw: :chainsaw: :wink: .

Posted

romas napisał(a):
Julcia_so ! No i co wybralas jakas obroze ??

co prawda nie jestem julcia, ale owszem wybrałysmy już przy najblizszej okazji kupujemy komplecik Rogz w kolorze X czyli czerwony w białe kostki do tego srebrna adresówka w kształcie kostki i będzie SUUUPER juz sie nie moge doczekac....
a nie moge sie juz doczekac tez Bimbaya którego zamówoiłysmy chyba z miesiac temu to jescze nie przysłąli jutro msze do nich zadzwonic bo przeciez co oni se myslą!!! :evilbat: a Denisio miałby juz takie fajniutkie legowisko tak sie cieszyłysmy ze bedzie a tu nadal nic.... :roll:

Denis tez najpierw nie dawał ostrzyc głowy ale jakos sama nie wiem jak teraz daje na pierwszym moim samodzielnym strzyzeniu nawet przedpiersia sobie nie dawał wariował jak jakis głupek!! nastepnego dnia wziełam masyznke na spokojnie dałam mu smakołyka chwaliłam chwyciłam mocniej główke i jaka zmiana.... nic nie protestował!!! nie wiem co mu sie tak odmieniło i teraz sobie daje a zawsze po strzyzeniu cos dobrego mu sie dostanie ale uszków wewnatrz mi nie da:(( strasznie nie chce juz doszłam do sukcesu bo na zewnatrz uszka da i inne wszystkei czesci ciałka tez ale wew. strona uszek jescze net:))) miejmy nadzieje ze Agatce w karusku nie bedzie sprawiał problemów i ładnie mu ostrzyze to czego ja nie moge...

Posted

witam. Dawno mnie ti nie było i mam straszne zaległości, nie wiem co tam słychać a za dużo stron opuściłam by dziś wszystko czytać. Wyobraźcie sobie, że mój ukochany piesio przegryzł kabel sieciowy i z internetu nici. Mąż zrobił nowy kabel, co się Nestce bardzo nie spodobało i zjadła również ten nowy. wyrywając przy tym gniazdko od internetu. Mąż się zagotował i muszę odczekać aż mu przejdzie. póki co, jestem odcięta od świata. Dobrze, że mam właśnie okienko, to mogłam pójść do pracowni internetowej u nas w szkole. Daję więc znaki życia.

Posted

hehehehe kable sa pyszne:)))
a poniewaz sa takie to lepiej wyciagaj wtyczki wychodzac z domu bo jak zje taki z napieciem 230 V to wiele z pieska nie zostanie....

Posted

U mnie nie bylo innej rady, jak staranne prowadzenia kabli pod listwami od paneli i zablokowanie dostepu do wszystkich ktore musza isc na wierzchu, - a jest tego u mnie naprawde duzo i wszystkie rownie wybornie smakuja mojemu Roniemu.

Na razie zniszczyl tylko kabel od telefonu, kamery i depilatora, ale to pikus w porownaniu z tym do czego sie dobieral na poczatku.

Posted

U mnie dopiero przy Berry były straty w kablekach :evilbat:
załatwiła kabel od klawiatury, maszynki do strzyżenia i od ładowarki do komórki, ale mój TZ zdolny jest i wszystko naprawił :P
Część psów jest w pokoju z komputerem i różnymi tym podobnymi urzadzeniami, ogólnie jest tam kłębowisko kabli i jakoś nie są zainteresowane - na szczęście :roll:

Posted

Egri należy do tej grupy piesków, których kable nie interesują

to tak samo jak Denis!! :)

On nigdy nie próbował sie dobierac od kabli i wogóle go to nie interesuje.. :D

Posted

O to lysienie to pytalam ja, bo mi cosik Zuzia lysieje na grzbiecie nad ogonem.Na razie dostalam leczenie objawowe,szmponiki i trani do pyszczka ale jak za trzy tyg . nie bedzie poprawy zrobimy komplet bad.

Co do strzyzenia gtlowy to ja poprpstu zaczynam strzyzenie od tylu glowy.Pewnym chwytem przytrzymuje pysk ,ale nie za mocno i przejezdzam maszynka.Chwale .I z drugiej strony i chwale.Na poczatku malymi krokami.Czasem tez zakrywam psu palcem ucho ,przy ktorym operuje maszynka.Jak jest sie zdecydowanym i pies wyczuje nasze zdecydowanie to pozwoli na te manipulacje.Najgorzej to samemu sie bac albo wachac albo za delikatnie trzymac glowe.

Julcia i Madziorka a macie zdjecia tej nowej obrozy ? Moja juz sie szyje :-) tzn nie moja a Zuzi :lol:

Posted

Magda, brazowe skarpety, sa oznaka ze ktos mieszka na piaskach rzecznych :wink: Moja cala okolica jest piaskowa w dorzeczu rzeki, nasza trasa spacerowa prowadzi kolo pieknego zalewu, zrobionego sztucznie po kopalni piachu rzecznego. W ogrodku pod 10-cioma centymetrami ziemi jest piach, a piach rzeczny znaczy - glinka, kwarc i pierwiastki miedzi, ktore niestety farbuja lapy na piekny :evilbat: :wink:

Posted

"romas' napisał(a):
Julcia i Madziorka a macie zdjecia tej nowej obrozy ? Moja juz sie szyje tzn nie moja a Zuzi

trocszke zle sie zrozumiałysmy bo my jej jeszcze nie mamy!! dopiero mamy zmaiar kupic a raczej jesli Ola bedzie tak miła to nam w Kielcach kupi i prtzy okazji wizyty w Karusku da, a zdecydowałyśmy się na taki komplecik:

i ja również gratuluję maluszków i przesyłam caluski dla nich i dla kochanej Zadrusi:))

Posted

Madziorka a ile taka obrózka kosztuje ???

Malawazko czy ten Bolek naprawde nic nie widzi?? to jak on chodzi? nie zderza się ze scianami?
A czy tatuaż robi sie w pachwinie dopiero po tym jak się skonczą numery na uchu ? Czy jak komu sie podoba?

Agatko szczurki juz zaczynają przypominac psa;)

Posted

[quote name='Mek']Malawazko czy ten Bolek naprawde nic nie widzi?? to jak on chodzi? nie zderza się ze scianami?
A czy tatuaż robi sie w pachwinie dopiero po tym jak się skonczą numery na uchu ? Czy jak komu sie podoba?

widzi chyba tylko kontury jak jest jasno - ale to tak na słońcu czy coś - może widzi jakieś 20%, a w domu już sobie radzi bo pamięta doskonale co i jak :D

Posted

malawaszka napisał(a):

widzi chyba tylko kontury jak jest jasno - ale to tak na słońcu czy coś - może widzi jakieś 20%, a w domu już sobie radzi bo pamięta doskonale co i jak :D

To ciemne okulary laska do łapy .....
Moze jakaś renta albo cuś ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...