Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie no :( Myslałam, że ktos mi podpowie jaki mam ten grzebień zakupić, ale chyba nikt nie zauważył mojego pytania :( :cry:

madziorko pytałas o halter. Na początku zakładałam, ale teraz jakos nie mogę :( Pies idzie taki smutny ze zwieszona głową, że jej nie poznaję. Więc nie zakładam i staram się usunąc istotę problemu a nie tylko skutek. Idzie jak po grudzie, ale kiedys nam sie uda mam nadzieję :D

ktos pytał jak się haliti przypina. Ja zapinałam tylko za kółeczko pod brodą, ale ostatnio gdzies wyczytałam, że zapina się mniejszym karabińcvzykiem za kółko pod pyskiem, a drugim po przeciwnej stronie smyczy do obroży. Nie wiem ile w tym prawdy bo nie próbowałam. :roll:

Wczoraj byłysmy na działeczce. Częśc fotek jest już w galerii :D czywiście pies wykąpał się w rzece i był szczęsliwy jak nigdy ;) Wogóle to ona jest wiejski pies a nie miejski. :lol:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

jaki grzebien???taki metalowy polowa zabkow bardziej zageszczona, a druga polowa mniej. I zeby te konce takie ostre byly a nie tepe...
nie wiem jakie bylo pytanie:)))opisalam grzebien jaki ja mam:)))

Posted

Justa ja mam takiego jak te 2 na dole, z czego ten KW widac, ze ma ostro zakonczone zabki, a ten drugi chyba tez ale nie jestem pewna, a ostre powinny byc-lepiej czesza.
Na wystawkach mozna dokladnie obejrzec, albo zapytaj Agatke zeby zobaczyla;)))

Alexandra juz tez znam:))dzieki:))))

Posted

Dziewczynki, a nie wygodniejszy byłby ten pierwszy? Bo ma rączkę taką, a ten co orsini mówi, to trzeba trzymać za te kolce :lol: One sie czymś róznia oprócz tego, że jeden ma po ej samej stronie zabki a drugi po przeciwnych?

I jeszcze jedno, do naszych spacjelistów pytanko 8) Fryzjerka Galci nie przycinała jej za bardzo tychw włosów na łapach (tylko podrównuje za każym razem) a widzę, że duzo piesków ma takie sterczące włosy, a nie opadające w dół jak moje czarne... Ja nie wiem jak powinno być :( Może mnie ktoś uświadomić bo goopek jestemw tych sparawach :roll:

Posted

alexandra napisał(a):
orsini napisał(a):

No to dobrze :) Polecam się na przyszłość :lol:

no to super:))
to napisz pliz co i jak komu poszlo:)))bo tylko Tobie pogratulowalam:))co zostalo niezauwazone:((
no i widze, ze KaVanga 1wsza:))to tez GRATULUJE:)))
a reszta jak????no Zabka-super cacibek!!!!a ktos jeszcze byl z "naszych"???

Posted

No też racja... :roll:
W takim razie trzebaby sobie sprawić ten jednostronny :D Kurcze szkoda, że nie widziałam takich co mają tak na pół te zęby, sa ijednostronne i jeszcze maja roączkę 8) Luxus 8)

Dziekuje za porady :D

Posted

orsini napisał(a):
alexandra napisał(a):
orsini napisał(a):

No to dobrze :) Polecam się na przyszłość :lol:

no to super:))
to napisz pliz co i jak komu poszlo:)))bo tylko Tobie pogratulowalam:))co zostalo niezauwazone:((
no i widze, ze KaVanga 1wsza:))to tez GRATULUJE:)))
a reszta jak????no Zabka-super cacibek!!!!a ktos jeszcze byl z "naszych"???

Jeju przepraszam, faktycznie nie zauważyłam :oops: Zatem podwójnie dziękuję :D
Tak Bangita również pierwsza i Najlepszy Junior. Unison naprawdę niesprawiedliwie przegrał zajmując 2 lokatę, to moje jak i wielu zdanie, straszna szkoda bo pies wygląda na prawdę świetnie :( Fifi czyli biała perełka Justyny CWC, CACIB!!!Oliwka też powinna zająć wyższą lokatę aniżeli 3 :( No niestety czasem tak bywa raz lepiej raz gorzej :-? Ale jestem pewna że odbiją sobie na innych wystawach :wink:

Posted

No Oliwka mi sie tam zawsze bardzo podobala!!
Unisia nie widzialam na zywo, wiec sie nie wypowiem, a white jak???i co wzielo czarno-srebrna rase???

Posted

Justa napisał(a):

I jeszcze jedno, do naszych spacjelistów pytanko 8) Fryzjerka Galci nie przycinała jej za bardzo tychw włosów na łapach (tylko podrównuje za każym razem) a widzę, że duzo piesków ma takie sterczące włosy, a nie opadające w dół jak moje czarne... Ja nie wiem jak powinno być :( Może mnie ktoś uświadomić bo goopek jestemw tych sparawach :roll:

To zalezy, bo jeśli Galcia ma gęsty włos na łapach to można go krócej przyciąć, i wtedy ten włos stercząc będzie tworzył równe kolumny; ale jeśli ma rzadszy włos, to lepiej jak jest ciut dłuższy, ale wyrównany oczywiście, bo wtedy te włsoki kładąc się też tworzą kolumnę, a jakby rzadszy włos ciachnąć krócej, to by marnie te łapki wyglądały

Posted

orsini napisał(a):
No Oliwka mi sie tam zawsze bardzo podobala!!
Unisia nie widzialam na zywo, wiec sie nie wypowiem, a white jak???i co wzielo czarno-srebrna rase???

White tak jak napisałam CWC i CACIB :lol: (Justynko sorki że tak za Ciebie się tu chwalę :oops: ).
Unison wierz mi cudo!!
A cz-sr nie mam pojęcia, bo one były dwa ringi dalej i zaczęły się chyba coś później. Więc nie wiem, ale sądze że Zabka będzie wiedzieć

Posted

Hello!
Już wstałam :P
Białaska Fifi (znaczy się Iceflower) wzięła wszystko, sędzia był nią zachwycony
Nawet się nie zastanawiał, nie chwaląc się :evilbat:
Uni zajął drugą lokatę 0X :evil: Jeszcze się odkujemy!!!
A Berry i Parysek 3 miejsce
Wszyscy doskonali :D
Mamy pięć medali i dwa puchary na 4 psiaki, więc nie jest najgorzej, tylko już trofea nie mieszczą nam się na kominku 8)
Ola - dzięki za to, że się za mnie chwalisz i gratulacje dla Besi :buzi:

Posted

jostra napisał(a):

Uni zajął drugą lokatę 0X :evil: Jeszcze się odkujemy!!!

Na pewno!!!! :wink:

jostra napisał(a):
Ola - dzięki za to, że się za mnie chwalisz i gratulacje dla Besi :buzi:

Cała przyjemność po mojej stronie :wink: I dzięki w imieniu Beski

Posted

florance napisał(a):
Robinku a Ty się tak nie nerwuj! troszkę dystansu :roll: :wink:

Florance jak pamiętasz to nie ja ją zaczepiłem, tylko ona sie mnie uczepiła jak rzep psiego ogonka. Ja jedynie odpowiadałem na jej ataki.

orsini napisał(a):
RobinCzWa napisał(a):

Nie "rzucałem" sie na opinie o wytrymowaniu mojego psa, a tylko na Orsini, która próbowała zrobić ze mnie idiote.

.

nie musialam probowac.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I komu tutaj brakuje dystansu?

florance napisał(a):
orsini wredna małpo!! daj chłopakowi spokój

Niech sobie wypisuje co chce, widocznie na codzień musi być strasznie nie wyżyta skoro tutaj szuka zaczepek.
Wybacz, ale nie pozwole jej żeby mi pluła w twarz i żebym mówił że deszcz pada.

Posted

julcia_so napisał(a):
Nasz Denis ma 34cm dł. grzbietu i wysokości i ok. 49-50 cm w klacie :D

Jak mierzycie wysokość w kłębie? Piesek stoi sobie luźno wyprostowany, czy jakoś leży na boku, czy jeszcze inaczej? Pytam, bo jak ja chce zmierzyć mojego to za każdym razem wychodzi inny wynik tak +/- 2 cm, bo Roni albo sie wyprostuje, albo troszke "podkurczy" i już jest co innego. Macie jakiś patent?

Posted

Domowymi sposobami faktycznie nie jest łatwo zwłaszcza jak malec się wierci. Najlepiej to by było taką miarką jak mają sędziowie czyli taką linijką w kształacie odwróconej litery L. Pies ma stać równo, prosto.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...