florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 na łódzkiej nie było :( a ja psa nie wystawiam, więc i po świecie jeździć na wystawy nie będę :( znalazłam coś ale nie wiem jak mierzyć rozmiar... np. 40 to długość grzbietu???
alexandra Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Ja Ci polecam firmę www.mrdog.pl Szyją naprawdę fajne ubranka. JA mam stamtąd ocieplany ortalion dla Beski, a Oliwka ma własnie taki przeciwdeszczowy nieocieplany i obie jesteśmy z tego bardzo zadowoleni. Jedna rada jakbys zamawiała, lepiej zadzwonić, lub napisać maila z dokładnymi wymiarami psa :wink: a zresztą wszelkie poprawki robią gratisowo
julcia_so Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 musisz mu zmierzyć dł. grzbietu :) a strony z ubrankami to masz w linkach np. mr-dog :P
alexandra Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 No problem :wink: Acha i Bubel na pewno nie ma 40 cm dł. grzbietu :wink: Sądzę że około 35, nie więcej, mierzysz od kłębu do 1 cm przed ogonkiem :wink:
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Potem go wymierzę... bo na razie śpi z panem pod kołderką :lol: no tak... może i ma 35, ale jak mi urośnie? ile on jeszcze w sumie będzie rósł? Bo nie chciałabym kupić ubranka na dwa miesiące...
alexandra Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Hmm, nie wiadomo ile jeszcze urośnie :lol: To zalezy od genów, od tego czym go karmisz itp. JAk chcesz to jak wrócę do domu mogę zmierzyć ubranko Beski i Ci podam jego wymiary :D
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 alexandra napisał(a):Hmm, nie wiadomo ile jeszcze urośnie :lol: To zalezy od genów, od tego czym go karmisz itp. JAk chcesz to jak wrócę do domu mogę zmierzyć ubranko Beski i Ci podam jego wymiary :D ok, będę wdzięczna :))
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 wzrost zależy od tego, czym go karmię?? :o to jak by dostawał karmę dla olbrzymów, to by wyrósł olbrzym?? :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alexandra Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 florance napisał(a):wzrost zależy od tego, czym go karmię?? :o to jak by dostawał karmę dla olbrzymów, to by wyrósł olbrzym?? :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No nie do końca :lol: Ale miniatury mogą przerosnąć wzorcowy wzrost gdy podaje się im wysoko białkowe karmy :wink: Dlatego nim pies przestanie rosnąć, osiągnie dojrzałość, powinno się uważać na to czym się karmi ;)
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 a jaka to jest wysokobiałkowa karma? tzn ile prcent białka? mój dostaje acanę dla małych szczeniaków... a tam piszą, że białko min 30% :o
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 aha i jeszcze nowina! Borys stracił wczoraj dwie dolne jedynki i jest szczerbatkiem! :lol: :lol:
julcia_so Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 aha i jeszcze nowina! Borys stracił wczoraj dwie dolne jedynki i jest szczerbatkiem! oooooo, to Gratulację dla szczerbatka!! :lol: :lol:
alexandra Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 30% białka jest O.K. ale nie więcej, i oprócz tego nie dawaj dodatkowo mięsa, nabiału :wink:
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 raczej nie dostaje.... ale tej karmy to on ostatnio z 2/3 na połowę dziennej dawki się przerzucił... chyba za dużo uszków wędzonych je 8)
alexandra Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Moja Beska też nigdy nie jadła sugerowanej dawki dziennej i też tak jak Bubel zjadała ledwie połowę :wink:
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 alexandra napisał(a):Moja Beska też nigdy nie jadła sugerowanej dawki dziennej i też tak jak Bubel zjadała ledwie połowę :wink: no to uff, bo już zaczynałam się denerwować :lol: idę go zmierzyć... (o ile się da:) )
julcia_so Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 To Denis to by najchętniej zjadał podwójną swoją dzienna dawke! :wink: :lol:
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 długość - ok. 30, wysokość - ok 30, szrokość w barach -ok 46?? :o (ze sporym luzem)
julcia_so Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 bardzo proporcjonalny :wink: Skoro ma 30 cm dł. grzbietu i wysokosci to jest w budowie "kwadratowej" więc to dobrze! :D
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 a te ponad 40 w klacie???? przesz to na taką drobnicę wygląda, a ma prawie pół metra obwodu :lol: :lol:
julcia_so Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nasz Denis ma 34cm dł. grzbietu i wysokości i ok. 49-50 cm w klacie :D a te ponad 40 w klacie???? co ty chcesz???!! przecież to męzczyzna... :lol: :wink:
florance Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 [quote name='julcia_so']Nasz Denis ma 34cm dł. grzbietu i wysokości i ok. 49-50 cm w klacie :D a te ponad 40 w klacie???? co ty chcesz???!! przecież to męzczyzna... :lol: :wink: aha, czyli Borys za wiela chyba nie urośnie.... (mam nadzieję) :)
Recommended Posts