Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na łódzkiej nie było :( a ja psa nie wystawiam, więc i po świecie jeździć na wystawy nie będę :( znalazłam coś ale nie wiem jak mierzyć rozmiar... np. 40 to długość grzbietu???

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Ja Ci polecam firmę www.mrdog.pl Szyją naprawdę fajne ubranka. JA mam stamtąd ocieplany ortalion dla Beski, a Oliwka ma własnie taki przeciwdeszczowy nieocieplany i obie jesteśmy z tego bardzo zadowoleni. Jedna rada jakbys zamawiała, lepiej zadzwonić, lub napisać maila z dokładnymi wymiarami psa :wink: a zresztą wszelkie poprawki robią gratisowo

Posted

No problem :wink: Acha i Bubel na pewno nie ma 40 cm dł. grzbietu :wink: Sądzę że około 35, nie więcej, mierzysz od kłębu do 1 cm przed ogonkiem :wink:

Posted

Potem go wymierzę... bo na razie śpi z panem pod kołderką :lol: no tak... może i ma 35, ale jak mi urośnie? ile on jeszcze w sumie będzie rósł? Bo nie chciałabym kupić ubranka na dwa miesiące...

Posted

Hmm, nie wiadomo ile jeszcze urośnie :lol: To zalezy od genów, od tego czym go karmisz itp. JAk chcesz to jak wrócę do domu mogę zmierzyć ubranko Beski i Ci podam jego wymiary :D

Posted

alexandra napisał(a):
Hmm, nie wiadomo ile jeszcze urośnie :lol: To zalezy od genów, od tego czym go karmisz itp. JAk chcesz to jak wrócę do domu mogę zmierzyć ubranko Beski i Ci podam jego wymiary :D

ok, będę wdzięczna :))

Posted

wzrost zależy od tego, czym go karmię?? :o to jak by dostawał karmę dla olbrzymów, to by wyrósł olbrzym?? :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

florance napisał(a):
wzrost zależy od tego, czym go karmię?? :o to jak by dostawał karmę dla olbrzymów, to by wyrósł olbrzym?? :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No nie do końca :lol: Ale miniatury mogą przerosnąć wzorcowy wzrost gdy podaje się im wysoko białkowe karmy :wink: Dlatego nim pies przestanie rosnąć, osiągnie dojrzałość, powinno się uważać na to czym się karmi ;)

Posted

a jaka to jest wysokobiałkowa karma? tzn ile prcent białka? mój dostaje acanę dla małych szczeniaków... a tam piszą, że białko min 30% :o

Posted

raczej nie dostaje.... ale tej karmy to on ostatnio z 2/3 na połowę dziennej dawki się przerzucił... chyba za dużo uszków wędzonych je 8)

Posted

alexandra napisał(a):
Moja Beska też nigdy nie jadła sugerowanej dawki dziennej i też tak jak Bubel zjadała ledwie połowę :wink:

no to uff, bo już zaczynałam się denerwować :lol:
idę go zmierzyć... (o ile się da:) )

Posted

Nasz Denis ma 34cm dł. grzbietu i wysokości i ok. 49-50 cm w klacie :D

a te ponad 40 w klacie????

co ty chcesz???!! przecież to męzczyzna... :lol: :wink:

Posted

[quote name='julcia_so']Nasz Denis ma 34cm dł. grzbietu i wysokości i ok. 49-50 cm w klacie :D

a te ponad 40 w klacie????

co ty chcesz???!! przecież to męzczyzna... :lol: :wink:

aha, czyli Borys za wiela chyba nie urośnie.... (mam nadzieję) :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...