Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alexandra:jest ciemno szara:))jasniejsza od Wiktora.

Magda&egri-no szelciaki male sa-suka idealna to 35,5cm, moja ma 35:)))), a pies 37cm, no i 2,5cm w jedna i 2,5cm w druga strone. Jesli chodzi o robote to praktycznie zero pielegnacji-rozczesuje jej koltuny za uszami-tylko tu sie tworza. Kapie ja raz na rok, moze 2 razy jak sie wytarza w syfie. A reszte nie czesze,bo wlos wypada wtedy:))))a jak byla wystawiana to potrzebowala jak najwiekszej ilosci. Ze sznaucerem milion razy wiecej pracy!

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

wielkie dzieki orsini za wyjasnienie :) a ta wytrymowana sunai na serio jak czarna wygląda ale to na zdjeciu zawsze inaczej wychodzi, ale jednak mnie sie wydaje ze Roni ma wiecej włosa :roll: a moze sie rzeczywiscie myle, ale w takim razie co Roni miał scinane maszynką po trymowaiu skoro był całkiem łysy? Robin prosze powiedz czy Roni jest tak łysy jak ta sunia orsini?...

Posted

madziorka:)))on juz sie o to rzucal ,wiec lepiej cofnij pytanie:)))))))))))
jego psiak byl przeskubany jak dla mnie , a nie wyskubany i juz:))))i wtedy dlugie klaki zostaly wyrwane, a podszerstek zostal i to co zostalo zostalo zjechane maszynka...tak mi sie wydaje:))))

Posted

przeskubany jak dla mnie , a nie wyskubany i juz:))))

szczerzxe mówiąc po zdjeciu tez mi sie tak własne wydaje ze ma więcej podszerstka niz twoja łysa sunia która naprawde jest lysa.... :roll: w takim razie jak Ola wróci czekam na zdjęcia Amisi z bliższa i jasniejsze zby zobazcyć łysą Amigę... hm sama niw iem czy chce by Denis był tak łyso wytrymwoany czy lepiej go przetrymowac i podgolic masyznką? doradźcie co sadzicie?po jakim czasie łysy psiak pokrywa sie podszerstkiem i wyglada w miare normalnie?

Posted

Witam i Zegnam :D Pouczajaca rozmowa o trymowaniu.No to powiem Wam ,ze nie wiem czy moglabym tak do golego trymowac.Nie za bardzo mi sie takie psiaki podobaja ,lyse biedaczki.
To ide "Czlowieka w ogniu" obejrzec :D

Posted

ja kiedyś widziałam takie na allegro... ale mój bubel za bardzo lubi biegać z tyłu i chyba nie byłby szczęśliwy gdybym go w to zapięła... 8) chociaż jak jeżdżę z nim sama i siedzi z przodu to by się przydały!! (pakuje mi się wtedy na kolana :lol: )

Posted

orsini ale Twoje małe to łyse jest :o JA nie sądziłam, że az tak łysy piesio jest po porządnym trymowaniu :o Ale jak odrosnie, to efekt jest cudowny, nie ma co się sprzeczać :D Jakbym na wsi mieszkała, to mogłabym tak trymować :lol: :D
Acha, powiesz mi ile razy do roku robisz takie łysolce sobie? :roll:

madziorko ja sobie Denka nie wyobrażam takiego łysego :D

My jutro na działencje jedziemy to będa jakieś fotecki wsiowe :D A taka zmahana psinka będzie że hej ;)
Zreszta jakąs godzine temu wróciłysmy ze spaceru z biagnia za piłeczką i pies padł i sie nie porusza od tego czasu :o Nawet nie ma ochoty sie niczym bawić :o :lol:

A tak wógle, to czy ktos mógłby mi pokazać jaki grzebień do rozczesywania łap i brody byłby najlepszy??? Ja bardzo ładnie proszę... Może na karusku sie jakis znajdzie? I we w miare przystepnej cenie... PROOOOOSZE!!!

Posted

gdzie ta pospali:)) zmniejszałam i wklejałam wam kolejną porcję denisowych zdjęć wiec do galerii serdecznie zparaszam:)) a co do szeleczek to mam takie same jak sa w karusku:

dla sznaucerka rozmiar S jest idealny ma dużo miejsca na pomniejszenie jaki na powiększenie, a kupiłam (po wczesniejszym zamówieniu) w sklepie zoologicznym u nas w miescie. jets bardzo miły pan, który mimo ze nie sprowadza wielu rzeczy wszystko mi przywozi jak chcę. W karusku kosztuja 42 zł ale ja płaciłam dużo mniej coś ponad 30, a są vbardzo fajne bo piesek może chocdzić z nimi po tylnim siedzeniu bo długosc smyczy jest regulowana... a same pasy ze zwykłą smyczą doskonale spisują się jako zwykłe szeleczki spacerowe:)

a hannibala miałam oglądać ale jakos mi sie nie chce:)) pzy komputerku sobie posiedze....:)

patrzcie jaki fajny kolorek halti i jak ślicna modelka :wink:

Justa a jak tam wasza obrózka uzdowa? używasz jej, sprawdza sie?

Posted

madziorka, a smycz do tego jest taka sama ??? i czy mozna ja skrocic na bardzo mala, bo zastanawiam sie nad tym czy czasem do koszyka przy rowerze by nam sie nie przydala, dla bezpieczenstwa hmmmm

Posted

Proszę nie spać, tylko przyjść mi zpomocą. Nestce się cycuchy zrobiły dziś większe niż moje własne (no może przesadzam). w każdym bądź razie stawiam na ciążę urojoną. Mój wet na wczasach, przez telefon próbował mnie uspokoić. Poradźcie co robić, macie jakies sprawdzone domowe sposoby? Saba 6 lat skończyła w styczniu i nigdy nie było problemów, więc nie wiem zbytnio jak z Nestką postępować.

Posted

Dzieki Moni :lol: W aucie nie ma problemu, bo Waciak jezdzi w boksie, ale do rowerowego koszyka to sie zastanawiam.......... tylko ze jak sie wywale (tfu, tfu), to z koszyka moze wyskoczyc ale z szelkami juz bedzie ciezko. Sama nie wiem hmmmm

pelka, ja nic nie pomoge, ale jak wbijesz w wyszukarke to napewno cos znajdziesz.

Posted

Pink a jaki masz koszyk na rowerze,i masz go z przodu na kierownicy czy z tyłu na bagażniku? bo własnie ja też chce denisa w koszyku wozić tylko tata musimi koszyk przymocować, mamy już kupioną taką skrzynkę dosć sporą wiec miejsca będzie miał dużo i chce ją wozić na bagażniku, ale własnie chyba będę musiała Denisa smyczą zapinać bo jednak boje sie zeby nie wyskoczył, Waciak siedzi grzecznie ? jak myslicie Denis teraz nauczy sie jak nie jezdził od małego? fajnie florance ze zamówiłaś pasy bo naprawdę są fajne i jako szelki też się super sprawdzają:)

Posted

ojej no to trzymam kciuki, a już takie długie miał pazurki? Denis miał raz obcinane jak był mały ale to u weta, a teraz tylnie idealnie sobie sam sciera a przednie też przy okazji szczepien miał u weta obciete bo nieco dłuższe miał....:)

Posted

My mamy taki dosyc spory koszyk na bagaznik, tz ala na bagaznik, bo przy terenowych rowerach bagaznika brak, ale dokupuje sie taka wajche ktora przykreca sie do rury pod siodelkiem, drugi koniec mocuje sie do koszyka i jest git. Tylko ze ten koszyk jest w miare niski i Waciak musi lezec, a teraz chce taki mniejszy srednicowo ale glebszy kupic na kierownice, coby Floyd mogl siedziec i ogladac z przodu. Ale chyba nic z tego nie bedzie, bo kierownica jest dosc nisko tz odleglosc miedzy kierownica a kolem jest za mala, a do tego sa przerzutki z obu stron na kierownicy i koszyk nie wchodzi buuuuuu....

Floyd spokojnie lezy w koszyku, ale nie ma innej mozliwosci bo od gory naciagamy taka grubsza rozciagliwa ala gumowa siatka :wink:

Posted

madzior_ka napisał(a):
ojej no to trzymam kciuki, a już takie długie miał pazurki? Denis miał raz obcinane jak był mały ale to u weta, a teraz tylnie idealnie sobie sam sciera a przednie też przy okazji szczepien miał u weta obciete bo nieco dłuższe miał....:)

oj długie... to pies blokowy, więc nie ma za bardzo gdzie sobie ścierać... :-? a obcinane miał miesiąc temu (też przez wetkę, bo sobi enie mogliśmy poradzić). No i dziś się na tych siedmiu skończyło... wetka zaleciła nam po troszku ścinać raz na tydz - dwa, ale jakoś nam to nie wychodzi i jutro wbierzemy się do lecznicy :lol:

Posted

florance napisał(a):
pospali się czy oglądają hannibala???? :evilbat:

tak poszli i kurcze zasnelam w polowie buuu i nie wiem jak sie skonczyl:((((

Posted

a ja właście wróciłam z wystawy... ale nikogo nie znam, nikogo nie poznałam :( i powiem szczerze, że większośc czasu zajęło mi szukanie mastino neapolitano i chihuahuy (znalazłam tylko po jednej sztuce :(), potem zginęliśmy na podziwianiu molosów i przy sznaucerkach staliśmy w sumie najkrócej... jeden szczególnie mi się spodobał (cz.s oczywiście:) ) (fotkę wstawię jak mi się bateria w aparacie naładuje :) )

Posted

orsini napisał(a):
florance napisał(a):
pospali się czy oglądają hannibala???? :evilbat:

tak poszli i kurcze zasnelam w polowie buuu i nie wiem jak sie skonczyl:((((

orsini to jeszcze go nie widziałaś? suuper film, jak chcesz to daj namiary na siebie, wyślę Ci na płytkach cd :)

Posted

floprance dzieki:))))wlasnie kolezanka powiedziala, ze tez ma na plytkach:))
na pewno dobry to film do zasypiania:))))))))))))))))))))))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...