Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

florance napisał(a):
orsini normalna?? :o :o oplułam się kawą z wrażenia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a co maszjakies watpliwosci???? :evil: :evilbat: :evil: :evilbat: :evil:

Posted

florance napisał(a):
a my dziś odbieramy klucze do nowego mieszkania!!!!!! 8)

No no brawo.
Mieszkanie macie , neta macie , psa macie to już wam tylko dziecka brakuje jak jest w tej reklamie.........o neostradzie

Posted

pracy nas czeka od cholery, bo mieszkanie w stanie surowym :roll: tzn może nie nas, tylko robotników :lol:
Mek, Ty nie bądź taki do przodu :P :P nie korzystamy z neostrady, to i nie będziemy się stosować do reklam :lol:

Posted

hihi, jeszcze wracając do "normalności" - no właśnie o to chodzi, że dla maniaczki sznaucerów (jak ja) normalni ludzie to tak samo zakręceni na punkcie sznaucerków :lol:

A co do modelu rodziny 2 + pies, wszystko jasne.
I wcale się nie dziwię.
W końcu na rozmowach kwalifikacyjnych pytają kandydatkę, czy ma lub planuje dzieci, bo jesli tak, to raczej się nie nadaje...
A o psa nikt nie pyta.
Jeszcze by spróbowalli!

Pozdrowionka

Posted

florance napisał(a):
pracy nas czeka od cholery, bo mieszkanie w stanie surowym :roll: tzn może nie nas, tylko robotników :lol:
:

GRATULUJE i wspolczuje!!!!
teraz sie cyrk zacznie dopiero!!!
makabra!!!

Posted

dorotak: to chyba o tym cos pisza w tematach weterynaria.
i polemizuja nad tym, albo nad inna jakas PIRODOG czy jakos tak.
Nie mam zielonego pojecia i szczerze mowiac poczekam az inni to wyprobuja:))))ja na razie stosuje Frontline i nie nazekam:))))

Posted

Pirodog to już jest od wielu lat. Nie jest dopuszczony do obrotu w Polsce. Ale to akurat mała strata, bo z tego co czytałam jego skuteczność jest porównywalna z Frontlinem.

Natomiast to jest nowy lek. I jego działanie ma polegać na tym, że pies nawet jak się zarazi to sobie poradzi z chorobą sam (bez trutek, odtrutek, kroplówek i obawy że psa nie odratujesz). Oczywiście, że chciałabym też poznać na ile te deklaracje są zgodne z rzeczywistością, ale podejrzewam, że zanim to się pojawi w Polsce, to będą już jakieś doświadczenia z innych krajów.

Orsini, Ty siedzisz przecież w izbie weterynaryjnej. Spróbuj się czegoś dowiedzieć.

A otwierać Ci się pewnie otwiera, tylko na początku ten dokument ma dużo "białego" ;) Spróbuj przewinąć stronę.

Posted

[quote name='malawaszka']zobaczcie pozycję 26 :o :o :o

Dziewczyny, przecież ta lista została ogłoszona ponad dwa lata temu... :roll:

Generalnie nie należy się denerwować. A ja się cieszę że wyniosłam się na wieś. I niech mi ktokolwiek zaproponuje włączenie Jabłonny w granice Warszawy :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

alexandra napisał(a):
Hondka miałam to samo napisać, że i te rasy nie wiem co na tej liście robią :o :wink:

Alexandra i malawaszka, a wiecie co najbardziej mnie przeraża? Że ścigane "za agresję" będą psy hodowlane, a nikt się nie zajmie naprawde groźnymi mieszankami wybuchowymi, czyli np. krzyżówkami AMS z pitbulami i nie wiem czym jeszcze, brrr.... przecież pełno jest pseudo-rottków, czy pseudo-amków.... :evil:

Posted

[quote name='dorotak']Dziewczyny, przecież ta lista została ogłoszona ponad dwa lata temu... :roll:

to jest projekt nowej listy

I tak w projekcie nowego Rozporządzenia do 11 ras [amerykański pit bull terier, pies z Majorki [Perro de Presa Malorquin], buldog
amerykański, dog argentyński , pies kanaryjski [Perro de Presa Canario], tosa inu, rottweiler, akbash dog, anatolian karabash,
moskiewski stróżujący, owczarek kaukaski] dodano kolejnych 22.
na tamtej nie była sznaucera, ONa etc

Posted

[quote name='hondka'][quote name='alexandra']Hondka miałam to samo napisać, że i te rasy nie wiem co na tej liście robią :o :wink:

Alexandra i malawaszka, a wiecie co najbardziej mnie przeraża? Że ścigane "za agresję" będą psy hodowlane, a nikt się nie zajmie naprawde groźnymi mieszankami wybuchowymi, czyli np. krzyżówkami AMS z pitbulami i nie wiem czym jeszcze, brrr.... przecież pełno jest pseudo-rottków, czy pseudo-amków.... :evil:

Zaproponowano rozszerzenie obowiązku uzyskiwania zezwolenia na hodowlę lub utrzymywanie psów nie tylko rasy uznawanej za
agresywną, ale również mieszańców tej rasy. Okazuje się bowiem, że równie agresywne mogą być psy należące do mieszańców, zwłaszcza
mieszańców rasy agresywnej, w szczególności krzyżowanych specjalnie w celu uzyskania osobnika szczególnie niebezpiecznego dla
otoczenia.

to też chcą jakoś załatwić, ale nie wiem jak zamierzają sprawdzać :niewiem:

Posted

hondka napisał(a):
alexandra napisał(a):
Hondka miałam to samo napisać, że i te rasy nie wiem co na tej liście robią :o :wink:

Otóż to :( Błędne koło :(

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='dorotak']Dziewczyny, przecież ta lista została ogłoszona ponad dwa lata temu... :roll:

to jest projekt nowej listy

na tamtej nie była sznaucera, ONa etc

Malawaszko, to Ty myślisz o jeszcze starszej, z 1998 roku. Pierwsza wersja nowej listy została ogłoszona 17 marca 2003 roku http://www.naszepsy.pl/regulaminy.asp?Id=1338

Dziewczyny, dajcie na luz. Szkoda nerwów. Kolejny bezsensowny bubel prawny nie do wyegzekwowania.

Chociaż w tej sytuacji muszę koniecznie w lecznicy sprostować, bo tam Atos widnieje jako sznaucer olbrzym :cunao: Swoją drogą to jest metoda - właściciele olbrzymów zawsze mogą się tłumaczyć "to średniak, tylko tak wyrósł na tej Eukanubie" :cunao: :cunao:

Naprawdę potraktujcie to tak, jak na to zasługuje - gromkim śmiechem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...