RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Orsini, proponuje Ci pilną wizytę u okulisty, bo po raz nie wiem już który pisze Ci że był skubany i to pożądnie - wcześniej też był skubany w domku i nie był zarośnięty, a i tak zajęło to 3 godz. Poza tym pani feyzjerka strzygła go właśnie na wystawy - Agatka może Ci to potwierdzić , bo rozmawiałem z nią o tym wielokrotnie.
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 No akurat mojego Roniego to trzeba by było na bank uspić żeby mu głowe wyskubać. Kark to i owszem bez problemu, ale nie głowe.
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 no to w takim razie nie zdziw sie jak bedziesz mial glowe duzo ciemniejsza od cialka:)))))taki maly minus golenia glowy zamiast skubania jej:)))
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Nie trzeba usypiac pieska do skubania -wierz mi sa sposoby i na to:)))) ja mam w domu 1 histeryka-ale na maxa histeria:))))nawet po wyrwaniu 1 wloska:))) I nie byl psiak usypiany do wyskubania i nigdy nie bedzie, a ze sie drze jakby go obdzierali ze skory?trudno:))))
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 No chciałbym zobaczyć jak skubiesz 3 miesięcznego szczeniaka na policzkach i czole, jakoś sobie tego nie moge wyobrazić bez użycia środków farmakologicznych.
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 SKUBALAM nawet 2:))))wlasnie 3 miesiace temu, bo mialam zaczac w warszawie kariere Wiktorowi. Nigdy nie uspilam psa do rwania i tego nie zrobie bo nie jest to potrzebne!duzo wieksza szkode wyrzadzi sie watrobie podajac te trucizny:)))) Po polikach nie masz potrzeby skubac, bo policzki sa biale i sa golone maszynka przed sama wystawa na krotko, to po co meczyc psa, chodzi o czolko jak to nazwales:))))i to skubie:))))rowniez 3miesiecznym szczenkom:)))suka juz mi tak zarosla, ze znowu jej obiore ten leb z wlosa,drugi raz:)))ale juz ma 6mcy teraz ,wiec bedzie ja mniej bolalo bo starsza???? :lol: :lol: :lol: :lol:
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Orsini, czyli rozumiem, że według Ciebie to na tej stronie: http://strony.psy.pl/sznaucer/przyw.htm , wypisane są same bzdury ???
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Będzie ją mniej bolało chociażby dlatego, że zarosła.
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Nie rozumiem co sie rzucasz:)))juz sie stalo-nie wyskubiesz teraz tego :))))masz pieprzaka a ten "ulubiony" przez wszystkich kolor ma tego typu wlasnie przyjemnosci:)))ze wlos moze miec rozny kolor:)))) dobrze , ze czern jest czarna a nie w roznych odcieniach:))) Lepiej sprawdz co mu jest w prawe uszko-bo moze to tylko takie rozowe na zdjeciu wyszlo, ale tak wyglada na jakies zapalenie uszka:((((mam nadzieje, ze nie, ale zajrzyj mu do srodka
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 2. Pola 2,3,4,6 teoretycznie też lepiej wytrymować, ale na ogół jest to bardzo trudne i nieprzyjemne dla psa (włos w tych miejscach nie wychodzi tak łatwo jak z 1). 3. Pola 1,2,3,4,6 ostrzyc maszynką na krótko (ok.3 mm). hmmm...to w koncu pola 2,3,4 i 6 sie trymuje czy strzyze maszynka , bo sie pogubilam na tej stronie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Widzisz Robin, ucz sie ucz-powiem Ci, ze teraz jak ja skubac bede nam na lbie gdzie byla wtedy skubana to ja bedzie bardziej bolalo, bo ten wlos jest jeszcze niedojrzaly. Inaczej wychodzi wlos szczeniecy , a inaczej wlos dorosly a jeszcze niedojrzaly. Boli jak diabli i czesto skora reaguje w bardzo przykry sposob na to, ale ja jej go wyskubie, wlasnie dlatego,ze jakbym zgolila to bym miala inny kolor od cialka....
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Ja sie nie rzucam, ale zdenerwowało mnie Twoje podejście. Wszyscy potrafią normalnie zwrócić uwagę na to o czym mylą że może powinno coś być zrobione inaczej itd, a Ty zanim sie upewnisz co jest grane to od razu, albo wyśmiewasz, albo robisz z innych (w tym przypadku ze mnie i fryzjerki) kompletne lamy w tym temacie. Uszkiem jestem zainteresowany od jakiegoś czasu, bo bardziej sie brudzi niż drugie i trzba będzie je zostawić na jakiś tydzień nie czyszczone, żeby można było zbadać wydzieline - ten brud. Od razu już Cie uprzedzam, że to było konsultowane wcześniej z wetką. Może to być też coś innego, - jakieś 2 tyg temu podałem Roniemu do ucha środek dla ludzi (nie pamiętam nazywy) który rozpuszcza woskowine i nastepnie zalewa sie to solą fizjologiczną. Małego to chyba zabolało jednak bo zaczął piszczeć i sie drapać - stąd to czerwonawe uszko. Poza tym na tym zdjęciu wyszło ono jakieś bardziej zaczerwienione niż jest w rzeczywistości.
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 orsini napisał(a):2. Pola 2,3,4,6 teoretycznie też lepiej wytrymować, ale na ogół jest to bardzo trudne i nieprzyjemne dla psa (włos w tych miejscach nie wychodzi tak łatwo jak z 1). 3. Pola 1,2,3,4,6 ostrzyc maszynką na krótko (ok.3 mm). hmmm...to w koncu pola 2,3,4 i 6 sie trymuje czy strzyze maszynka , bo sie pogubilam na tej stronie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Widzisz Robin, ucz sie ucz-powiem Ci, ze teraz jak ja skubac bede nam na lbie gdzie byla wtedy skubana to ja bedzie bardziej bolalo, bo ten wlos jest jeszcze niedojrzaly. Inaczej wychodzi wlos szczeniecy , a inaczej wlos dorosly a jeszcze niedojrzaly. Boli jak diabli i czesto skora reaguje w bardzo przykry sposob na to, ale ja jej go wyskubie, wlasnie dlatego,ze jakbym zgolila to bym miala inny kolor od cialka.... No ja jakoś nie mam problemu ze zrozumieniem tego tekstu. Trymuje sie to co sie da czyli obowiązkowo pole 1, a jesli sie da to i pozostałe wymienione, a później strzyże sie te pola maszynką. Czyli nie rozumiesz tego co tak krytykujesz.
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Robin pogadamy za 3 miesiace:)))))jak lepek bedziesz mial ciemniejszy od cialka,OK?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Z fryzjerki lamy nie robie, zeby byla jasnosc:)))) a z Ciebie?hmmmmm....maybe:))))))) A uszko zwrocilo moja uwage wlasnie kolorem-takie zboczenie zawodowe. No no po zrobieniu wymazu bedzie wiadomo jak to leczyc, wiec nie rozumiem czemu mam krytykowac?
Agatka Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 CISZA MA BYC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z tego co ja zdazyłam sprawdzic to sa dwie metody jedni skubia i zostawiaja nierónosci, cyzli podszerstek który mocno siedzi i czekaja az odrosnie i potem wyskubuja nadmiar A inni skubia a potem te resztki podszerstka wyrónuja masyznka. Kazdy ma swoje metody. Wyluzujcie ;)
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Nie mówiłem, że krytkujesz uszko, ale rozmawialiśmy wtedy o trymowaniu i późniejszym wyrównaniu tego maszynką, więc nie kręć.
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 RobinCzWa napisał(a):Od razu już Cie uprzedzam, że to było konsultowane wcześniej z wetką. . a to?:)))))) Agatka, jakaby metoda nie byla glowke sie skubie:)))) A Robin tak uroczo sie zlosci:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Romas Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Robin! czy te strony na temat przygotowania/strzyzenia sznaucera do wystawy maja jakas kontynuacje,jest ich wiecej.Ja juz kiedys trafilam na ta strone ale potem zgubilam adres.Teraz chcialabym sobie pozapisywac takie adresy,masz cos jeszcze ?
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 http://www.sunshine-dog.com/profile/profile.html tu jest wszystko opisane: przyjemnej lektury :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 http://strony.psy.pl/sznaucer/piel.htm http://www.grotgroom.com/co%20to%20jest%20trymowanie.htm No i z tych co mam najlepsza/najobszerniejsza, ale po angielsku: http://www.strippingknives.com/grooming/schnauzertips.htm
Romas Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Orsini ! :D Bardzo sie ciesze ,ze doceniasz moja znajomosc japonskiego ale....jakos wole po polsku :D Czy moglabym prosic o polskie odnosniki albowiem "Polacy nie gesi i swoj jezyk maja" :lol: :D :D :D
Romas Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 O! Dzieki Robi! Wiedzialam ,ze mozna liczyc na Ciebie ,nie to co ta Orsini -paskuda ,zmusz mnie do japonskich lamancow :D :D
RobinCzWa Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 orsini napisał(a):RobinCzWa napisał(a):Od razu już Cie uprzedzam, że to było konsultowane wcześniej z wetką. . a to?:)))))) To zdanie jest po to żebyś mi nie pisała że musze lecieć natychmiast do weta, bo już jest po konsultacji. Nie wiem czego innego sie w tym doszukałaś.
orsini Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Romas:)))))to bylo dla Robina:)))))) :lol: :lol: :lol: ja nawet nie wiem jak to sie czyta czy tak jak po naszemu czy moze gora dol,albo dol gora ?:))))
Agatka Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Robin wyluzuj Orsini se czasem musi ulzyc ;) i z nowu bedzie w łeb ;)
Romas Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Romas:)))))to bylo dla Robina:)))))) :lol: :lol: Aaa, to super a ja myslalam ,ze mi takie rady dajesz co do stronek o strzyzeniu ,japonskie , :lol: .To cofam ,nie jestes paskuda :D
Recommended Posts