Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sympatyk – GRATULUJĘ!!! Ci kolejnego interchampiona z naturalnymi uszami, który wyszedł z Twojwj hodowli Gagatek i brawo dla właścicielki FRODA Gagatek - w Oberwarcie skończył intera. A więc psy z naturalnymi uszami również mogą sięgnąć po najwyższe laury – ładnemu sznaucerowi nie przeszkadzają uszy i ogon :loveu: :loveu: :loveu: .

:cunao: :BIG: :laola: :BIG: :cunao:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

sympatyk napisał(a):
...........tak samo bym sie cieszyla jakby Frodo byl w calosci kopiowany:diabloti::diabloti::diabloti:

Coś Ty powinnaś się cieszyć, że wychodzą u Ciebie ładnie noszone uchole :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

Elitesse napisał(a):
gdzie w tej chwili sa szczeniaki sredniaki pieprzaste ??

byc moze sa jeszcze kolo Strzelina szczeniaki po Pimpku i calkiem ladnej suczce : tel. 071 39 49 031 lub 0889 270 791

• 2 weeks later...
Posted

tak sobie czytam o trymowaniu chalupniczym... ;)

forestowi mocno wylazi podszerstek, bo byl miesiac temu tylko strzyzony, juz odrosl, wiec chyba mozna by cos z tym porobic. moje jedyne doswiadczenie z trymowaniem w praktyce to przeczesywanie psa rodzicow /cos jakby mix szn.mini ;)/ trymerkiem trixie.

dla foresta zastanawiam sie nad coat kingiem, ale zupelnie nie wiem, jaki ew. wybrac i jak sie tym posluguje...:oops:
Mars 99M-51520?

czy taki trymer tylko wyrywa czy tez przycina?

a ten? http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=3858
ma ostrza do scinania wlosa?

a do przerzedzenia podszerstka np tymi trixie lepszy rzadki czy gesty? /tak sobie mysle, ze moze od tych zaczne ;) /

Posted

jo_ann napisał(a):

Mars 99M-51520?

Taki nie zawadzi mieć, szczególnie, jak piesek nam już mocno przerośnie to można nim wybierać nadmiar włosa, natomiast nie dasz rady prawidłowo prowadzić szaty psa tylko takim trymerem - nic nie zastąpi porządnego trymera (może być trixi najlepiej czerwony lub jego odpowiednik – pojawiły się takie) i dobrze by było z 2 razy do roku porządnie psa wytrymować z podszerstka i całego starego włosa ościstego - po takim porządnym trymowanku można psa ogolić maszynką z włosem lub nawet pod włos, ale wtedy wyjdzie goły, ale za 2 tygodnie już się pokryje odrostem.

Posted

poki co na pewno nie zrezygnuje z uslug psich fryzjerow ;) tylko chetnie sie naucze czegos w praktyce, bo moja przygoda z brodatymi na forescie raczej sie nie skonczy, przyda sie ;)

siersc foresta ma byc prowadzona tak, zeby nam bylo wygodnie-gdyby nietrymowany podszerstek nie sypal sie, to pewnie bym sobie darowala;)

trixie czerwony to ktory? na allegro i w sklepach /np krakvet/ sa juz jakies nowsze trixie -maja takie same raczki, jeden rzadszy, drugi gesciejszy :roll:

Posted

jo_ann napisał(a):
trixie czerwony to ktory? na allegro i w sklepach /np krakvet/ sa juz jakies nowsze trixie -maja takie same raczki, jeden rzadszy, drugi gesciejszy :roll:

Trixie teraz produkuje inne trymery (moim zdaniem gorsze). Podobny do tych wspomnianych starych jest np. ten http://onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,342370,0.html Niestety chwilowo w sklepie napisano, że go brak. Tego typu trymer przyda Ci się na pewno. Coat King (i inne tego typu) jest potrzebny do odkłaczenia już bardzo zarośniętego psa (np. po zimie), a skoro i tak pójdziesz z nim do fryzjera, to chyba nie warto inwestować w ten zakup ;)

Zanim kupisz, to przypomnij mi, żebym na nasze kolejne spotkanie przyniosła swoje trymery. Jeśli już coś z Foresta "spada", to zobaczymy, który z nich najlepiej będzie zbierał jego podszerstek. :cool1:

Posted

te czerwone i niebieskie trymery robi teraz firma VIVOG - ale w polsce sa one drogie ok 80 zl ( w niemczech zaplacilam 10 EUR)
na wystawie wypatrzylam takie same ale "no name" - przywiezione z USA na stoisku Bialego Pudla - za 45 zl

Posted

No to ja może odbiegnę od tematu trymerków, powiedzcie mi jakiej długości powinna być obroża dla szczeniaka miniaturki?? Bo ja kupiłam taką fajną skórzaną 35 cm, A jak się zapina na ostatnią dziurkę to 25 i boję się że jest nie odpowiednia. Poradźcie. I jeszcze smycz, też kupiłam taką ze skóry 120 cm. czy szczeniakowi to wystarczy na początek??

Posted

Negra ta obróżka to chyba będzie za wielka na szczeniaka mini. Moja roczna olbrzymka ma szyję 43 cm! A jak była szczeniakiem obróżki S były za duże.
Najlepiej kup zwykłą obróżkę parcianą rozm. S a nawet XS z możliwością regulacji. I do tego lekką smycz. Smycz którą masz jeśli chodzi o długość to b. dobra, nie wiem tylko jakiej jest szerokości i czy nie ma ciężkiego karabińczyka.

Posted

Weszko! Ta smyczka jest leciutka, a szerokość to 1 cm. A z obrózką to zobaczę, bo ona kluseczka jest, byłam u niej i za tydzień odbieram. A najwyżej dorobię dziureczkę, a jak nadal będzie za duża, to zostawię tą a kupię dla niej mniejszą. ;)

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak zmienić Nick?? ;)

Posted

Agnieszka K. napisał(a):
Poszukaj w sklepach zoologicznych - można jeszcze czasem trafic ze starych zapasów :)

poszukam;) jakby ktos w warszawie gdzies wypatrzyl przypadkiem to prosze dac znac:cool3: i moze mama mi znajdzie ten stary niebieski ;)

Dorota-na pewno Ci przypomne, poczeszemy sie w skaryszaku;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...