Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale czego można się spodziewać po PANIACH - to jest dopiero ŻENUJĄCE !!!!. W każde rasie jest trochę zawiści i ZDROWEJ KONKURENCJI, ale to co widzę w rasie West Highland White Terrier - brak mi słów, nigdy nie spotkałam się z czymś podobnym.

to cytat z forum westikow:))))
tam sie dopiero zra:))))zeby nie bylo,ze tylko w sznaucerkach tak jest Olivko :lol: :lol: :lol: :lol:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Jostra przepraszam, oczywisicie mialam na mysli Orsini :)

Jak na razie na trymowanie lapek sie nie decyduje, poczekam, niech jeszcze troche wlos odrosnie.

Moja suczka jest z hodowli Esseni, jest tam wspaniala hodowczyni, psiaki stamtad pochodzace sa kochane i rozpieszczane, swietnie zsocjalizowane z ludzmi i innymi psami :)

Czy sedziowie lubia gdy lapy u miniatur sa bogato owlosione, czy tez wola wlos szorstki rowniez na lapalch?

Posted

hondka napisał(a):

Czy sedziowie lubia gdy lapy u miniatur sa bogato owlosione, czy tez wola wlos szorstki rowniez na lapalch?

No to zależy :D Jeden sędzia preferuje w typie amerykańskim o bujnym owłosieniu łap, a inny woli te mniej obdarzone owłosieniem na łapach :wink:

Posted

hondka zalezy ktorzy sedziowie:))
duza wiekszosc nie patrzy na lapy tylko na psa-i wygrywa lepszy niezaleznie od owlosienia czy skape, czy tez wlochate, i tak powinno byc:)))
Ja tam robie tak jak w USA-skubie partiami na raty itp. a tam nikt nie skubie lapek,ale kwestia wyboru:)))
A propos Esseni...gombar gdzies wcielo!!!
a ma nowe szczenki i sie fotami nie chwali!!! :evil: :evilbat: :evil:

Posted

... w Esseni aktualnie sa szczeniaczki cz-s, maja dopiero 12 dni

Wracajac do tematu sznaucerkowych lap, ten dlugo wlos na palach faktycznie plowieje od slonca straszliwie. Skojarzylo mi sie to z kims kto hodowal piekne konie masci karej czyli czarnej i trzymal je w zacienionej stajni, chroniac przed sloncem, zeby nie tracily koloru :)

No ale przeciez nie bede psa wyprowadzac na dwor tylko w dni pochmurne :) Sama jestem brunetka i tez latem wlosy mi lekko jesnieja :(

Kto z Was poradzil sobie z plowieniem siersci? I czy zastosowanie przed wystawa szamponu wzmacniajacego kolo czarny cos daje? Mam taki szampon, firma Hery.

A co do sedziow, to zdaje sobie sprawe, ze kazdy z nich ocenia wg swojego osobistego gustu, ten sam pies u jednego moze byc pierwszy a u innego ostatni, no chyba ze jakis wyjatkowo doskonaly egzemplarz...

Posted

eee konie az tak nie wyplowieja...bo one maja taki rodzaj wlosa jak sznaucer na plecach:)))))tam nie plowieje,ale konie caly dzien stoja na pastwisku...natomiast juz ogony i grzywy po lecie wygladaja makabrycznie...
Mysle,ze Gombar Ci pomoze z tym-ma swoje sposoby podejrzewam :lol: :lol: :lol:
a ja tez w lecie sie robie blondi:))tak troszke:))

Posted

rano zachowujesz się jak blondynka, a może i po południu też, w końcu sama się przyznałaś, że nic nie kumasz :evilbat: :wink:
A może to wiosna ... :P

Posted

hihi... wiosna to chyba wszystkie jestesmy nieco blondi :) :) :)
Tez od razu nie zakumkalam :)

A czy Wasze sznaucie tez tak mają? Tzn. czy wiosną chodzą jak zakęcone? Bo moja Heidi ostatnio z głową w chmurach i nie wiem, czy to wiosna, czy może zbliżająca się cieczka :(

Posted

moje to sa w ogole autystyczne:))tzn. Santina i Wiktor-choc ten ciut mniej , ale tylko ciut...
kontakt ze swiatem zewnetrznym ma Mafia i Korek (zmienilam z Cortiny, bo Santina reagowala zamiast niej w koncu slyszala tina nie?). :lol: :lol: :lol: :lol: ale ten kontakt tez nie jest taki jak np. szelciak ma

Posted

florance napisał(a):
orsini napisał(a):
wredne stare rury!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i do tego blondynki (przynajmniej ja) :lol: :lol: :evilbat:

cholercia ja też, ale za to farbowana, to nie jest jeszcze tak źle :P :evilbat:

Posted

orsini napisał(a):
HELP!!!
jak zakamuflowac wsio u mnie w kompie?bo szef byl i qrcze wsio sie zaczelo wlaczac-na gg komunikaty wyskakiwaly:))masakra:))no i ta dogomania u dolu...idzie jakos to schowac???to okno z nia?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D :D :D :) :lol: :) :lol: :) :lol: :) :D :) :lol: :) :D :lol: :) :) :D :) :lol: :) :D :) :D

Czekałem na ta chwile tak dłudo ale się doczekałem

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...