orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 ale czego można się spodziewać po PANIACH - to jest dopiero ŻENUJĄCE !!!!. W każde rasie jest trochę zawiści i ZDROWEJ KONKURENCJI, ale to co widzę w rasie West Highland White Terrier - brak mi słów, nigdy nie spotkałam się z czymś podobnym. to cytat z forum westikow:)))) tam sie dopiero zra:))))zeby nie bylo,ze tylko w sznaucerkach tak jest Olivko :lol: :lol: :lol: :lol:
haniago Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Jostra przepraszam, oczywisicie mialam na mysli Orsini :) Jak na razie na trymowanie lapek sie nie decyduje, poczekam, niech jeszcze troche wlos odrosnie. Moja suczka jest z hodowli Esseni, jest tam wspaniala hodowczyni, psiaki stamtad pochodzace sa kochane i rozpieszczane, swietnie zsocjalizowane z ludzmi i innymi psami :) Czy sedziowie lubia gdy lapy u miniatur sa bogato owlosione, czy tez wola wlos szorstki rowniez na lapalch?
alexandra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 hondka napisał(a): Czy sedziowie lubia gdy lapy u miniatur sa bogato owlosione, czy tez wola wlos szorstki rowniez na lapalch? No to zależy :D Jeden sędzia preferuje w typie amerykańskim o bujnym owłosieniu łap, a inny woli te mniej obdarzone owłosieniem na łapach :wink:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 hondka zalezy ktorzy sedziowie:)) duza wiekszosc nie patrzy na lapy tylko na psa-i wygrywa lepszy niezaleznie od owlosienia czy skape, czy tez wlochate, i tak powinno byc:))) Ja tam robie tak jak w USA-skubie partiami na raty itp. a tam nikt nie skubie lapek,ale kwestia wyboru:))) A propos Esseni...gombar gdzies wcielo!!! a ma nowe szczenki i sie fotami nie chwali!!! :evil: :evilbat: :evil:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 gombar wcielo juz bardzo dawno, dawniej niz szczenki... :evil: :evil: :evil:
haniago Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 ... w Esseni aktualnie sa szczeniaczki cz-s, maja dopiero 12 dni Wracajac do tematu sznaucerkowych lap, ten dlugo wlos na palach faktycznie plowieje od slonca straszliwie. Skojarzylo mi sie to z kims kto hodowal piekne konie masci karej czyli czarnej i trzymal je w zacienionej stajni, chroniac przed sloncem, zeby nie tracily koloru :) No ale przeciez nie bede psa wyprowadzac na dwor tylko w dni pochmurne :) Sama jestem brunetka i tez latem wlosy mi lekko jesnieja :( Kto z Was poradzil sobie z plowieniem siersci? I czy zastosowanie przed wystawa szamponu wzmacniajacego kolo czarny cos daje? Mam taki szampon, firma Hery. A co do sedziow, to zdaje sobie sprawe, ze kazdy z nich ocenia wg swojego osobistego gustu, ten sam pies u jednego moze byc pierwszy a u innego ostatni, no chyba ze jakis wyjatkowo doskonaly egzemplarz...
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 eee konie az tak nie wyplowieja...bo one maja taki rodzaj wlosa jak sznaucer na plecach:)))))tam nie plowieje,ale konie caly dzien stoja na pastwisku...natomiast juz ogony i grzywy po lecie wygladaja makabrycznie... Mysle,ze Gombar Ci pomoze z tym-ma swoje sposoby podejrzewam :lol: :lol: :lol: a ja tez w lecie sie robie blondi:))tak troszke:))
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 co rano?:))bo nie kumam:)) ehhh...ja to moze bym sie zakochala w kims?wiosna idzie...
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 rano zachowujesz się jak blondynka, a może i po południu też, w końcu sama się przyznałaś, że nic nie kumasz :evilbat: :wink: A może to wiosna ... :P
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 aaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teraz zajarzylam :lol: :lol: :lol: :lol:
haniago Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 hihi... wiosna to chyba wszystkie jestesmy nieco blondi :) :) :) Tez od razu nie zakumkalam :) A czy Wasze sznaucie tez tak mają? Tzn. czy wiosną chodzą jak zakęcone? Bo moja Heidi ostatnio z głową w chmurach i nie wiem, czy to wiosna, czy może zbliżająca się cieczka :(
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 moje to sa w ogole autystyczne:))tzn. Santina i Wiktor-choc ten ciut mniej , ale tylko ciut... kontakt ze swiatem zewnetrznym ma Mafia i Korek (zmienilam z Cortiny, bo Santina reagowala zamiast niej w koncu slyszala tina nie?). :lol: :lol: :lol: :lol: ale ten kontakt tez nie jest taki jak np. szelciak ma
florance Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini Ty to jesteś blondi mentalna :lol: :lol: :lol:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 wredne stare rury!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 florance napisał(a):bidula :tard: Nio :silly: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:
florance Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini napisał(a):wredne stare rury!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i do tego blondynki (przynajmniej ja) :lol: :lol: :evilbat:
florance Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 ej, a kiedy psu powinny zacząć wypadać zęby?? bo mój bubel już ponad 4 miechy ma, a nadal mleczaki trzymają się sztywno... :roll:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 no tak jakos zaraz:))))scerbul bedzie:)))nie pamietam dokladnie, ale ostatniego rwalam ze 2 tygodnie temu :lol: :lol: :lol: a ma 6miechow
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 florance napisał(a):orsini napisał(a):wredne stare rury!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i do tego blondynki (przynajmniej ja) :lol: :lol: :evilbat: cholercia ja też, ale za to farbowana, to nie jest jeszcze tak źle :P :evilbat:
Mek Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini napisał(a):HELP!!! jak zakamuflowac wsio u mnie w kompie?bo szef byl i qrcze wsio sie zaczelo wlaczac-na gg komunikaty wyskakiwaly:))masakra:))no i ta dogomania u dolu...idzie jakos to schowac???to okno z nia? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D :D :D :) :lol: :) :lol: :) :lol: :) :D :) :lol: :) :D :lol: :) :) :D :) :lol: :) :D :) :D Czekałem na ta chwile tak dłudo ale się doczekałem
Recommended Posts