orsini Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 LEĆ MUZYCZKO... Z GNIAZDA CO PRZETRWAŁO PRÓBY CZAS W KTÓRYM RAN JEST TYLE ILU NAS WZBIŁ SIĘ W NIEBO NICZYM BIAŁY ORZEŁ URZECZONY BLASKIEM GWIAZD TAK JAK STRUMIEŃ CO WYPŁYWA Z GÓR NIOSĄC WODĘ DLA SPRAGNIONYCH PÓL SWOIM SŁOWEM NAS DO MIASTA WIEDZIE GDZIE ANIELSKI ŚPIEWA CHÓR LEĆ MUZYCZKO DO NIEBIAŃSKIEJ KRAINY POWIEDZ BOGU ŻE GO ZA TO WIELBIMY ON DUCHA W PODARTE ŻAGLE TCHNĄŁ W DNIACH NIEDOLI POD OPIEKĘ WZIĄŁ SWĄ OJCZYZNĘ JAK ŁUPINKĘ KRUCHĄ NA SZEROKIE WODY PCHNĄŁ DOSTRZEGAJĄC W NAS WOLNOŚCI GŁÓD MOCĄ BOGA OJCA SPRAWIŁ CUD SUCHĄ STOPĄ PRZEZ "CZERWONE MORZE" PRZEPROWADZIŁ POLSKI LUD LEĆ MUZYCZKO... TULĄC W SWYCH RAMIONACH ŻYCIA DAR MOWĄ ROZTACZAJĄC PRAWDY CZAR DOŁ SIE POZNAĆ JAKO ŚWARNY BACA STRZEGĄC STADA POŚRÓD HAL LEĆ MUZYCZKO... DNI ZNIKAJĄ TAK JAK BIAŁY DYM CO PRZED LATY UNIÓSŁ SIĘ NAD RZYM CHOCIAŻ RZEKA CZASU MKNIE DO PRZODU WCIĄŻ JEST Z NAMI A MY Z NIM LEĆ MUZYCZKO... Słowa: Olga Golec/Rafał Golec
Justa Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 To boli, ale się nie smućmy..."(...) i Wy bądźcie radośni" o to nas prosił. Teraz spotkał tego dla którego służył przez całe swoje życie. Bóg widocznie już Go potrzebował, a Jan Paweł II i tak nam pomoże, tylko teraz z Góry. 3majcie sie kochani! [*]
pelka Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 Wszystko tak się potoczyło, że nawet na forum nie chciało mi się zaglądać, za to miałam dużo czasu na przemyślenia. Dopiero wczoraj tak na prawdę zrozumiałam sens religii chrześcijańskiej a postawa Jana Pawła II, jego spokuj uświadomiły mi, że moje własne obawy przed śmiercią wynikają ze słabej wiary. Niezbadane są wyroki Boga. Myślę, że ostatnie wydarzenia wszystkich wiele nauczyły, a Ojciec Święty poniósł ofiarę byśmy my stali się lepszymi chrześcijanami. Przynajmniej ja tak to widzę.
Romas Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Z pewnosci nalezy wyciagnac jakies wnioski ,jakas nauke z ostatnich wydarzen.Kazdemu przyda sie odrobina refleksji i zadumy nad soba ,nad swoja droga , przy okazji zegnania sie z Wielkim Czlowiekiem i Polakiem . Na inny temat. Jak myslicie czy wystawa w sobote odbedzie sie?Z tego co wiem wczoraj byly odwolane wszelkie tego typu zgromadzenia.A nie wiadomo kiedy pogrzeb,do tego czasu zaloba narodowa. Byc moze wystawa zostanie odwolana? czy to prawdopodobne ?
Elitesse Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Romas tez sie zastanawiałam czy wystawa bedzie czy nie - na warszawskich stronach jeszcze nic niema - ale myśle że chyba jednak sie odbedzie - to nie tylko Polska impreza ale jest duzo wystawców i sędziów zagranicznych...we Wrocławiu mistrosztwa w koszykówce nie zostały odwołane tylko mecze sa bez publiczności...zobaczymy....
Romas Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Romas tez sie zastanawiałam czy wystawa bedzie czy nie - na warszawskich stronach jeszcze nic niema - No wlasnie ,trzeba poczekac ale byc moze ,ze w zwiazku za ta smutna sytuacja beda jakies zmiany.Bo ja chcialam zwolnic sie z pracy to teraz nie wiem co robic.No trudno zobaczymy. A Ty Agnieszka na warszawska sie nie wybierasz ? Szkoda,moze poznalabym Zadruche :D
Ka-Vanga Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 No ciekawe co bedzie z wystawa, najgorzej jak ktos sie wystawia w piatek, nie wiem czy bym mogla psa wystawiac tego dnia co pogrzeb najwspanialszego czlowieka na swiecie.
Romas Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Ano wlasnie ...Nie wiem jaka bedzie decyzja wladz ZK ale sadze ,ze jednak powinni to przeniesc na inny termin. W koncu jest to tak powazna sprawa ,ze wszystko inne wobec tego powinno ustapic. Ja wiem ,ze pieniadze i zagraniczni wystawcy....a moze zrobia bez publicznosci ...to byloby jakies wyjscie .
Ka-Vanga Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Przeniesienie wcale nie jest prosta rzecza niestety.
Elitesse Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Romas napisał(a): A Ty Agnieszka na warszawska sie nie wybierasz ? Szkoda,moze poznalabym Zadruche :D niestety nie :( mam akurat w ten weekend zajecia na uczelni, i do opola przez szkołe tez jechac nie moge :( bede dopiero 1 maja w Łodzi ale to juz bez zadry raczej bo ona bedzie w ostatniej fazie ciąży i nie chciałabym zeby jej sie cos w brzuszek stało jak np będzie wyskakiwac z auta
Romas Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 niestety nie No wlasnie ,ja juz gdzies wczesniej widzialam ,ze piszesz ,ze nie jedziesz.Ale faktycznie jak szkola to nie ma wyjscia a zdrowie Zadry tez wazne. Chwilowo pozostaje mi wiec kontemplowac Zadre na zdjeciach :D
jostra Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Właśnie przeczytałam informację, że na 90% wystawa będzie odwołana, nie wiem czy to ogłoszenie oficjalne czy przeciek
jostra Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 chyba tylko w piątek ciekawie jak zawiadomią wszystkich wystawców?
orsini Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 i wsio przerzucic chca na sobote wrrrrr...ale beda tlumy na tym malutkim torwarku
jostra Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Wystawa potrwa chyba do nocy :( A mnie później czekają 4 godziny drogi powrotnej :(
Ka-Vanga Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Teraz cos mowia, ze cala wystawa moze sie nie odbyc. Ja soebie nie wyobrazam jak oni to wszystko zalatwia, te wszystkie koszty zwiazane z wystawa, no i jak powiadomia wszystkich uszestnikow. Eh ciezka bardzo sytuacja...
Justa Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Wróciłam ze szkoły... Byliśmy całą szkołą w kościele... Prawie wszyscy na czarno, albo z czarnymi opaskami na ramieniu... Jest tak inaczej... No nic, nie będe się rozpisywać. Pogrzeb jest w piątek o 10.00. Myslę, że wystawa będzie odwołana.
Justa Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Wystawa odwołana!!! Ze srony Związku Kynologicznego W Polsce: "Zarząd Oddziału Warszawskiego informuje, że Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, która miała się odbyć w dniach 8-10.04.2005 została ODWOŁANA"
Recommended Posts