Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

LEĆ MUZYCZKO...

Z GNIAZDA CO PRZETRWAŁO PRÓBY CZAS
W KTÓRYM RAN JEST TYLE ILU NAS
WZBIŁ SIĘ W NIEBO NICZYM BIAŁY ORZEŁ
URZECZONY BLASKIEM GWIAZD

TAK JAK STRUMIEŃ CO WYPŁYWA Z GÓR
NIOSĄC WODĘ DLA SPRAGNIONYCH PÓL
SWOIM SŁOWEM NAS DO MIASTA WIEDZIE
GDZIE ANIELSKI ŚPIEWA CHÓR

LEĆ MUZYCZKO DO NIEBIAŃSKIEJ KRAINY
POWIEDZ BOGU ŻE GO ZA TO WIELBIMY

ON DUCHA W PODARTE ŻAGLE TCHNĄŁ
W DNIACH NIEDOLI POD OPIEKĘ WZIĄŁ
SWĄ OJCZYZNĘ JAK ŁUPINKĘ KRUCHĄ
NA SZEROKIE WODY PCHNĄŁ

DOSTRZEGAJĄC W NAS WOLNOŚCI GŁÓD
MOCĄ BOGA OJCA SPRAWIŁ CUD
SUCHĄ STOPĄ PRZEZ "CZERWONE MORZE"
PRZEPROWADZIŁ POLSKI LUD

LEĆ MUZYCZKO...

TULĄC W SWYCH RAMIONACH ŻYCIA DAR
MOWĄ ROZTACZAJĄC PRAWDY CZAR
DOŁ SIE POZNAĆ JAKO ŚWARNY BACA
STRZEGĄC STADA POŚRÓD HAL

LEĆ MUZYCZKO...

DNI ZNIKAJĄ TAK JAK BIAŁY DYM
CO PRZED LATY UNIÓSŁ SIĘ NAD RZYM
CHOCIAŻ RZEKA CZASU MKNIE DO PRZODU
WCIĄŻ JEST Z NAMI A MY Z NIM

LEĆ MUZYCZKO...

Słowa: Olga Golec/Rafał Golec

Posted

To boli, ale się nie smućmy..."(...) i Wy bądźcie radośni" o to nas prosił. Teraz spotkał tego dla którego służył przez całe swoje życie. Bóg widocznie już Go potrzebował, a Jan Paweł II i tak nam pomoże, tylko teraz z Góry.

3majcie sie kochani!

[*]

Posted

Wszystko tak się potoczyło, że nawet na forum nie chciało mi się zaglądać, za to miałam dużo czasu na przemyślenia. Dopiero wczoraj tak na prawdę zrozumiałam sens religii chrześcijańskiej a postawa Jana Pawła II, jego spokuj uświadomiły mi, że moje własne obawy przed śmiercią wynikają ze słabej wiary. Niezbadane są wyroki Boga. Myślę, że ostatnie wydarzenia wszystkich wiele nauczyły, a Ojciec Święty poniósł ofiarę byśmy my stali się lepszymi chrześcijanami. Przynajmniej ja tak to widzę.

Posted

Z pewnosci nalezy wyciagnac jakies wnioski ,jakas nauke z ostatnich wydarzen.Kazdemu przyda sie odrobina refleksji i zadumy nad soba ,nad swoja droga , przy okazji zegnania sie z Wielkim Czlowiekiem i Polakiem .

Na inny temat.
Jak myslicie czy wystawa w sobote odbedzie sie?Z tego co wiem wczoraj byly odwolane wszelkie tego typu zgromadzenia.A nie wiadomo kiedy pogrzeb,do tego czasu zaloba narodowa.
Byc moze wystawa zostanie odwolana? czy to prawdopodobne ?

Posted

Romas tez sie zastanawiałam czy wystawa bedzie czy nie - na warszawskich stronach jeszcze nic niema - ale myśle że chyba jednak sie odbedzie - to nie tylko Polska impreza ale jest duzo wystawców i sędziów zagranicznych...we Wrocławiu mistrosztwa w koszykówce nie zostały odwołane tylko mecze sa bez publiczności...zobaczymy....

Posted

Romas tez sie zastanawiałam czy wystawa bedzie czy nie - na warszawskich stronach jeszcze nic niema -

No wlasnie ,trzeba poczekac ale byc moze ,ze w zwiazku za ta smutna sytuacja beda jakies zmiany.Bo ja chcialam zwolnic sie z pracy to teraz nie wiem co robic.No trudno zobaczymy.
A Ty Agnieszka na warszawska sie nie wybierasz ?
Szkoda,moze poznalabym Zadruche :D

Posted

No ciekawe co bedzie z wystawa, najgorzej jak ktos sie wystawia w piatek, nie wiem czy bym mogla psa wystawiac tego dnia co pogrzeb najwspanialszego czlowieka na swiecie.

Posted

Ano wlasnie ...Nie wiem jaka bedzie decyzja wladz ZK ale sadze ,ze jednak powinni to przeniesc na inny termin.
W koncu jest to tak powazna sprawa ,ze wszystko inne wobec tego powinno ustapic.
Ja wiem ,ze pieniadze i zagraniczni wystawcy....a moze zrobia bez publicznosci ...to byloby jakies wyjscie .

Posted

Romas napisał(a):

A Ty Agnieszka na warszawska sie nie wybierasz ?
Szkoda,moze poznalabym Zadruche :D

niestety nie :( mam akurat w ten weekend zajecia na uczelni, i do opola przez szkołe tez jechac nie moge :( bede dopiero 1 maja w Łodzi ale to juz bez zadry raczej bo ona bedzie w ostatniej fazie ciąży i nie chciałabym zeby jej sie cos w brzuszek stało jak np będzie wyskakiwac z auta

Posted

niestety nie

No wlasnie ,ja juz gdzies wczesniej widzialam ,ze piszesz ,ze nie jedziesz.Ale faktycznie jak szkola to nie ma wyjscia a zdrowie Zadry tez wazne.
Chwilowo pozostaje mi wiec kontemplowac Zadre na zdjeciach :D

Posted

Teraz cos mowia, ze cala wystawa moze sie nie odbyc. Ja soebie nie wyobrazam jak oni to wszystko zalatwia, te wszystkie koszty zwiazane z wystawa, no i jak powiadomia wszystkich uszestnikow. Eh ciezka bardzo sytuacja...

Posted

Wróciłam ze szkoły...
Byliśmy całą szkołą w kościele... Prawie wszyscy na czarno, albo z czarnymi opaskami na ramieniu... Jest tak inaczej... No nic, nie będe się rozpisywać.

Pogrzeb jest w piątek o 10.00. Myslę, że wystawa będzie odwołana.

Posted

Wystawa odwołana!!! Ze srony Związku Kynologicznego W Polsce:

"Zarząd Oddziału Warszawskiego informuje,
że Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, która miała się odbyć
w dniach 8-10.04.2005 została ODWOŁANA"

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...