Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Agatka!

Dla Ciebie wzorem jest Supronowicz , dla mnie inny hodowca .
Radziłam rozsądne klejenie , bo prosił o radę .
W sumie to jego pies , więc sam zadecyduje , czy chce mieć psa z zakręconym ogonem , czy nie.
To tak jak z uszami po kopiowaniu , jednym psom stają same, innym trzeba pomóc i plastrować .
Czy słyszałaś kiedyś ,żeby uszu odpadły od plastrowania, bo ja nie .
Żałuję ,że się w dobrej wierze odezwałam .

Posted

Agatko, mnie nie chodzi o wzorzec, wystawy i ewentualne oceny, ale mnie po prostu podoba sie dużo bardziej prosty ogonek od zakręconego. Jeśli zrobie to tak w miare luźno że nie ścisnę za bardzo ogonka przy owijaniu plastrem to też może sie coś stać?
Od cięcia odstąpiłem ze względu na usypianie i cierpienia, ok, ale takie przyklejenie papieru na 4 dni może mu naprawdę zaszkodzić?
Mam filmik, nie pamiętam tylko czyj, ale kogoś z tego forum, na którym jest szczeniaczek z takim właśnie prostowaniem i wygląda na pełnie szczęścia - czarny sznaucerek - szczenie. Kiedyś nawet pytałem tej osoby co to na tym ogonku sie znajduje, ale odpowiedzi nie uzyskałem.

P.S.
Jak tam mój skan?

Posted

Olivka napisał(a):
Żałuję ,że się w dobrej wierze odezwałam .

A ja Ci Olivka bardzo dziękuje, że sie wypowiedziałaś, bo jak sie wcześniej pytałem to nikt nie chciał mi odpowiedzieć i żyłem w niewiedzy.

Posted

takie jest moje zdanie , róbcie co chcecie!
Ja pomagac w klejeniu ogona nie bede, bo uwazam ze to przegiecie pały.

Olivka masz prawo pisac swoje zdanie tak samo jak ja mam prawo pisac to co wiem na ten temat. Zreszta nie raz rozmawiałysmy na ten temat. I moje zdnaie doskonale znasz. A ja nie widze powodu dlaczego mam go nie napisac.
Ot i wszystko wiecej sie nie wypowiadam.

Nie kazdy wzorzec jest dobry nawet pokazany przez najwieksza sławe!

Posted

jak dla mnie 4 dni to za duzo!!! jak juz kleic to zmieniac plaster najlepiej codziennie, bo jak sie pod niego dostanie wilgoc to sobie od razu odparzysz. U sznaucera jest wlos,ale u chinczyka, a im sie klei w 98% w mlodosci uszy zeby stanely wlosa nie ma i nawet nie wiecie ile uszu sie juz odparzylo ludziom,co nie zmieniali czesto plastra.
Robin-daruj sobie walke z wiatrakami. Nikt inny Ci nie odpisal, bo nikt inny nie wierzy w skutecznosc plastrowania ogonow. Uszu i owszem,ale ogonow???
A swoja droga pewna pani czeska , ktora moze byc guru dla niektorych wyleciala z ringu po tym jak sedzia pomacal jej ogonek!!!na tym sie ocena skonczyla!!!zreszta w Czechah coniektorzy to jeszcze do tego podcinaja odpowiednie miesnie w ogonku i sie on wtedy prostuje, tego chcesz?????

Posted

Olivko w ktorym momencie????
ze sie w czechach nie podcina ogonkow????
czy ze pewna pani wyleciala z ringu za takie wlasnie cos??????
Olivko, jesli o tym nie wiesz , ze taka jest wlasnie metoda na "prawidlowe" ogonki stosowana u naszych poludniowych sasiadow to albo tkwisz w niewiedzy , albo jestes naiwna wierzac komus kto mowi, ze tak nie jest!!!
Oni podcinaja wsio-i ogonki i uszy , zeby dobrze lezalo!U szetlandow , collakow itp tez sie podcina uszy, zeby klapcialy, i sie podcina ogony tak samo!!!

Posted

orsini napisał(a):

A swoja droga pewna pani czeska , ktora moze byc guru dla niektorych wyleciala z ringu po tym jak sedzia pomacal jej ogonek!!!

:lol: :lol: :lol:
A ona ma ogonek???
No to nieżle :P

Posted

To nie bajki tylko szczera prawda!!!
Czas otworzyc oczy! Czesi zrobia wszystko byle tylko wygrywac! przykro mi, ale prawda jest okrótna.
Nastawianie uszu operacyjnie to powszechnie stosowana praktyka!
A i za ogony teraz sie biora.

Niedługo wymysla jak operacyjnie poprawic kontowanie i tez to beda robic. Bo pies to przeciez rzecz i ma wygladac tak jak nam sie podoba! Wiec bedizemy kleic, operowac, ciąć....

Wzorzec mówi wyrażnie

OGON Naturalny !!!!!!!!!!!!!!!!!

Co to znaczy naturalny ?

NATURALNY - czyli taki jaki wyrosnie! zakrecony, szabelkowaty, prosty nie ma znaczenia, krótszy, dłuzszy nie ma znaczenia, bo ma byc NATURALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety ogon zakrecony czesto jest mylony z ogonem zajeczym, a jedno nie równa sie drugiemu. I dlatego jest teraz moda na prostowanie ogonów.

Ale w sumie oki jedni sobie robia operacje plastyczna nos a, a inni operacje ogona psu :D

Posted

[quote name='orsini']
Robin-daruj sobie walke z wiatrakami. Nikt inny Ci nie odpisal, bo nikt inny nie wierzy w skutecznosc plastrowania ogonow. Uszu i owszem,ale ogonow???
Skoro u Olivki to zdało egzamin to dlaczego nie miałoby sie udać u mnie? W końcu mój Roni nie ma jeszcze nawet 3ch miesięcy.

w Czechah coniektorzy to jeszcze do tego podcinaja odpowiednie miesnie w ogonku i sie on wtedy prostuje, tego chcesz?????

A czy ja mówiłem cos o podcinaniu?
W Chinach jedzą swoje psy i koty, ale z góry uprzedzam że tego też nie chce.

Posted

hahahahaha dobre!!!moze opatentujmy te operacyjne robienie katow?:))))zarobimy na tym :lol: :lol: :lol:
tak,oni tna wsio.
I to zadne bajki!
w USA np. podcina sie struny glosowe szczekliwym psom,zeby sie nie odzywaly .
Wiec Robin zastanow sie 5 razy czy az tak Ci ten ogonek przeszkadza?jak tak to w Czechach Ci podetna miesni kilka i sie wyprostuje,a jak za wiele podetna to Ci klapnie w ogole ale co tam-bedzie prosty :lol: :lol: :lol:

Posted

A ty wiesz czy wogóle ogonek Fancy sie krecił?
Z tego co wiem to było działanie zapobiegawcze , na wszelki wypadek.
Ale moze źle wiem

Posted

Robin a temu, ze u nikogo wiecej ten patent NIE zdal egzaminu!!!!
wejdz sobie na
www.schnauzer.cz
w kenelach-miniature schnauzers salt&pepper, a tam znajdz hodowle Czechowej Knizecie Sternenhoha czy jakos tak to sie pisze
a tam u niej znajdz na www suke Deja Vu i sobie zobacz jaki ona ma ogonek!!!a byl lepiony chyba przez pol roku!
i wtedy napisz czy dalej wierzysz, ze ten cudowny specyfik dziala!

Posted

TAK proponuje Robinowi!!!!
no co, bedzie wygladal na szczesliwego...:))))nie bedzie Ci to w niczym przeszkadzalo zobaczysz:))))
a moze stanie na zawsze? :lol: :lol: :lol:

Posted

florance napisał(a):
dobrze, że nie podkleja się męskich penisów, żeby ciągle stały hłe hłe :lol:

florance mam wrażenie, że mogłoby to nie pomóc :roll:
ale cóż, zacznij może próbować na jakimś męskim egzemplarzu :P

Posted

jostra ale mój męski egzemplarz nie ma problemu "oklapniętego penisa" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a sznaucer bez ogona, więc żadne podklejanie u mnie w domu nie wchodzi w grę 8) :evilbat:

Posted

jak kupilam mafie to juz miala zakrecony i wtedy sie interesowalam jak go wyprostowac,wiec sorki ale wiem co i jak dziala, tzn. ze nic nie dziala, chyba,ze podcinanie ogonka,ale tego jej nie zrobie i juz!zostala z zakreconym jak basenji :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...