Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja w sumie to rozmawiałem tylko z Agatką, bo była przy pieprzakach przez jakąś chwilkę. Wydaje mi sie że Cie jednak widziałem - tak kojarząc ze zdjęć z netu - koło Agatki przy 9 ringu z młodszą siostrą, była tam tez KaVanga, ale akurat było troszkę zamieszania, a ja byłem pochłonięty usilnym szukaniem wilczarza, z którym to Carrigan miała dzisiaj chodzić po wystawie, a którego jeszcze nigdy nie widziałem live. Niestety poszukiwania zakończyły sie niepowodzeniem.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Po pierwsze to OGROMNE GRATULACJE DLA
LAMBORGHINIEGO!!!
BESKI !!!!
BANGI !!!
BERRY !!!
NO poprostu było THE BEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dengi spisał sie świetnie!
Kolejne Zwycięstwo Młodzieży i BOB Junior pozwoliło Dengiemu ukońcyzc
Młodziezowy Championat Polski
Jesli wierzyc w to co mówia niektórzy to od wczoraj mamy w domu
Multichampiona :)
NO i wygląda na to ze na chwile obecna to chyba najbardziej utytułowany
młodziezowy sznaucer miniaturowy cz-sr w Polsce :)
MOze to nieskromne, ale jestem z niego tak strasznie dumna, że musze o tym
napisac!!!

Pieknie spisały sie tez inne nasze pieski!
Wystawiane były 3 Rivendellki
2 czarne sunie w klasie szczeniat
Bangi i Berry Widac , ze nasza Livka
tym razem rodzac w miocie 2 szczeniaki postawiła na jakośc , a nie na ilośc
;)
Gratuluje Oli Adamik i Justynie Ostropolskiej i dziekuje za to ze maluchy
maja u Was tak dobrze!!

NO i najmłodszy szczeniaczek wśród pieprzaków i wsród wszystkich
sznaucerków Cellebrianna - córeczka Danici i Ronniego. Zadebiutowała lokując
sie na pozycji 3/5 z ocena WO i całkim nieźle rokującym opisem :)

Jedynie Słonik tym razem nie miał ochoty na współprace z ukochana Ciocią
Edyta i otrzymał jedynie ocene doskonała bez lokaty. Cieszy jedynie fakt ze
w konkurencji 8 suczek pozostała w 5 z której sedzi wybierał na lokaty wiec
uznajmy ze było to 5/8 ;) ;) ;)
Wielkie podziekowania należa sie Edyce że specjalnie dla Słonika została
dzien dłuzej w Katowicach - i chwała jej za to !!!

Dzieki Siostrom za towarzystwo, dzieki Robin że byliście!!
Przepraszam wszystkich za to, zę mało miałam czasu... ale to były NERWY!!!!

Posted

Agatka napisał(a):
Po pierwsze to OGROMNE GRATULACJE DLA
LAMBORGHINIEGO!!!
BESKI !!!!
BANGI !!!
BERRY !!!
NO poprostu było THE BEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maja u Was tak dobrze!!

Dzięki Agatko!
I wzajemnie - gratulacje dla cudnego Dengiego i reszty Rivendellków
Jak już wybraliście mnie na "Pancię" :P dla Berry to muszę się dobrze spisywać :D
Jak mogłabym Was zawieść? :)
No i gratulacje dla Bangi, która pięknie się pokazała :D

Posted

Ja jeszcze raz Wszystkim Gratuluję!!! :angel: :angel:
Pieknie sie spisaliście! :P
Super było poznac wszystkie sznaucerki dotychczas znane tylko z forum i zdjęć, na żywo - bo są śliczne!! :D

nooo i jak przyjechałam do domu to padłam byłam tak wycieńczona z emocji

Waszeczko, ja dokładnie to samo! :wink: :lol:

Posted

haha no i jak zobaczyłam w domu zarośniętego kudłacza to się nieźle uśmiałam :lol: po tych wypielęgnowanych gładziutkich psianeczkach przywitała mnie zarośnięta Luna :lol: :lol: :lol:

Posted

haha no i jak zobaczyłam w domu zarośniętego kudłacza to się nieźle uśmiałam po tych wypielęgnowanych gładziutkich psianeczkach przywitała mnie zarośnięta Luna

hehe.... :lol: My teraz mamy maszynke to znowu jak przyjechalismy to przywitała nas chuda głowa... :lol: :wink:

Acha....waszko, a jak tam wyszły te zdjęcia które zrobiłam Twoim aparatem..? :oops: :oops:

Posted

Agatko, wielki dzięki za relację i ogromne GRATULACJE dla wszystkich :laola: :laola:

(co prawda poza Dengim i Słonikiem dalej nie wiem jakie były wyniki ale może to się jeszcze wyjaśni :cunao: )

Malawaszko - zdjęcia wstawiaj wszystkie, na których da się kogokolwiek zidentyfikować :cunao: Ci, którzy nie mogli kibicować "na żywo" strasznie na nie czekają :modla:

Posted

To ja może powiem o swoich :)
Lamborghini: ocena doskonała, Najlepszy Pies w Rasie, Zwycięzca Rasy, CWC i CACIB
Berry - ocena wybitnie obiecująca

Posted

My zrobiłysmy ponad 70 zdjęć, ale niektóre ze względu na światło bardzo kiepsu wyszły i nic na nich nie widać więc wybierzemy te lepsze i dziś wieczorkiem albo jutro wstawimy... :D

Posted

Mek BOB Junior to najlepszy junior w rasie, wybierany spośród Zwycięzców Młodzieży psa i suki.

Jostra - no to teraz już wiem, za co składam gratulacje :cunao: . A więc jeszcze raz :laola: dla Lambika i Berry.

Posted

[quote name='dorotak']Mek BOB Junior to najlepszy junior w rasie, wybierany spośród Zwycięzców Młodzieży psa i suki

Dzieki za info .

A Cacib i innr takie? Gdybys jeszcze napisała to bede Ci wdzieczny.

Posted

jostra napisał(a):
CAC - certyfikat na championa krajowego
CACIB - certyfikat na championa międzynarodowego

Yhy . czyli Twój dostał certyfikat na championa miedzynarodowego. Brawo.
Brawo brawo

Posted

Troche spóźnione ale bardzo szczere życzenia dalszych sukcesów dla całej super ekstra gromadki sznaucerków dogomaniackich
Hip Hip HURA :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

Byłabym wdzięczna za info na temat zniknięcia Dengiego , myslę że teraz to mozna opowiedzieć na spokojnie , zwłaszcza że na drugi dzień pokazał na co go stać.

Posted

Mek napisał(a):
A Cacib i innr takie? Gdybys jeszcze napisała to bede Ci wdzieczny.

Hmmm, Jostra już Ci odpisała. Ale może w takim razie warto przypomnieć sobie jak wygląda ocenianie na wystawie i kto może walczyć o te tytuły. Postaram się to skrótowo napisać (a dziewczyny pewnie poprawią błędy).

Pierwszy etap to sędziowanie w klasach. Pies/suka która wygrywa w klasie młodzieży i ma ocenę doskonałą może dostać tytuł Zwycięzcy Młodzieży i spośród nich może być wybrany BOB Junior. W pozostałych klasach psy/suki które wygrywają i mają oceny doskonałe mogą dostać wniosek na krajowego championa CWC.

Teraz w obrębie każdej płci osobno psy/suki, które zwyciężyły w klasach pośredniej, otwartej, użytkowej i championów rywalizują o tytuł NPwR (najleoszy pies w rasie) i NSwR (najlepsza suka w rasie). Czasem te tytuły określa się jako BOS (Best of Sex). Na wystawach międzynarodowych (i tylko na takich) dodatkowo może zostać przyznany CACIB (wniosek na międzynarodowego championa). Czyli wśród takiego grona jak do NPwR oraz NSwR jest wybierany najlepszy pies/suka i on/ona dostaje CACIB. Następnie "podmienia" się go drugim psem/suką z klasy, w której wygrał i wśród takiego grona psów/suk wybierany jest znowy najlepszy, który dostaje res CACIB (rezerwowy CACIB). Ten res CACIB może się stać pełnoprawnym CACIB, jeśli pies, który dostał CACIB już jest Interchampionem.

Wreszcie w ramach rasy pozostaje do przyznania tytuł BOB - najlepszy w rasie (Best of Breed). Do wyboru stają Zwycięzcy Młodzieży pies/suka oraz NPwR i NSwR (na wystawach międzynarodowych pies/suka, które dostały CACIB).

Na tym kończy się sędziowanie rasy. Następne tytuły zdobywa się na tzw. konkurencjach finałowych. W obrębie poszczególnych grup FCI do zdobycia są BOGi (Best of Group) - tytuł najlepszego w grupie. Do wyboru stają zdobywcy BOBów ze wszystkich ras w danej grupie FCI.

Wreszcie na końcu wybierany jest najlepszy z najlepszych - BIS (Best in Show). Na ring wychodzi 10 zdobywców BOG i wybierany jest spośród nich tej jeden, który zostaje zwycięzcą całej wystawy.

Dodatkowo są rozgrywane różne inne BISy czyli:

BIS szczeniąt - najlepsze szczenię (wybierane spośród wszystkich najlepszych szczeniąt wszystkich ras)

BIS Junior - najlepszy junior (spośród wszystkich Zwycięzców Młodzieży wszystkich ras)

BIS Weteranów - najlepszy weteran (spośród wszystkich zwycięzców klasy weteranów)

BIS ras polskich, psów użytkowych, psów z danego oddziału itd. itd. itd. Organizator może jeszcze wymyślać różne inne konkurencje finałowe.

Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam :D A teraz idę skubać psa - w końcu przyszła wiosna :evilbat:

Posted

[quote name='Agatka']Dengi spisał sie świetnie!
Kolejne Zwycięstwo Młodzieży i BOB Junior pozwoliło Dengiemu ukońcyzc
Młodziezowy Championat Polski
Jesli wierzyc w to co mówia niektórzy to od wczoraj mamy w domu
Multichampiona :)
NO i wygląda na to ze na chwile obecna to chyba najbardziej utytułowany
młodziezowy sznaucer miniaturowy cz-sr w Polsce :)
MOze to nieskromne, ale jestem z niego tak strasznie dumna, że musze o tym
napisac!!!
Eh ten nasz kochany Dengi, lobuziak maly, takiego nam stracha napedzil w piatek, a w sobote juz zdobywal ringi i pokonywal inne psiaki :wink: .
Izus ja tez jestem z niego strasnzie dumna, hihi jak paw :wink: :lol: .

maja u Was tak dobrze!!

Izus, przeciez wiesz, ze ja to dla niej wszystko :D .

Posted

Ogromniaste gratulacje dla Lambiego-poszedł jak burza i swoim wystepem doprowadził mnie do wzruszenia, podobnie zreszta jak i uroczy i pełen wdzięku Dengi któremu równiez gratuluję jak i ich Paniom, czyli wiadomo : Jostrze i Agatce i Oli!!! :D
No to i ja pochwalę swoją kruszynkę :) My też zaliczyłysmy mały sukcesik, ulokowałysmy się na drugiej lokacie w
klasie pośredniej , z pocieszeniem sędziny ze miała ogromny problem z
wyborem, i niemalże losowała, cieszy nas jednak to że Beska się podobała
(i to bardzo) kolejnemu sedziemu. W porównaniu o CACIBA wzięłysmy Res.
CACIBA pokonując dwie suczki z klasy otwartej :D !! Wniosek zatem taki że
szkoda że nie startowałyśmy w kl. otwartej :/ Ale i tak jestem dumna z
mojej małej, miło spędziłam poza tym czas w przemiłym towarzystwie,
wystawa super zorganizowana, oby więcej takich!!!
Ciesze się że na żywo mogłam poznać Waszeczkę, Siostry no i spotkać się z innymi znajomymi :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...