orsini Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 hmmm zupelnie takie same:))))))identyczne:)))) aha tamto z lewej cacib,tamto z prawej res.cacib:)))))
alexandra Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 [quote name='orsini']http://img207.exs.cx/img207/9553/swoocz1be.png heheheh wyslalam to na liste dyskusyjna to mi poodpisywali,ze sie czepiam , bo przegralam i ze to jest sliczny sznaucerek:)))) no sliczny:))))w sumie sie pewnie i czepiam :)))a zeby sie bardziej doczepic to wkleje Arwinke z tej samej wystawki:)))i dodam,ze ona nie dostala ani CACiBa ani reserwy i sami ocencie czy sie czepiam bezpodstawnie:)) i jak?:))) NO COMMENTS :evil: :evilbat: 0X
orsini Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Alexandra prawda?:)))tez mam wlasnie takie zdanie,ale co tam:))))ja sie nie znam:))i sedzia ma zawsze racje:)))))
alexandra Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 orsini napisał(a):Alexandra prawda?:)))tez mam wlasnie takie zdanie,ale co tam:))))ja sie nie znam:))i sedzia ma zawsze racje:))))) No niestety, czasem sędzia wbrew wszystkiemu ocenia, i ciężko szukać, myśleć co spowodowało taki a nie inny werdykt :roll: Ale co tam :wink:
madzior_ka Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 nie no... no comments!!! a jaka to byłą wystawa? Arwenka naprawde nic nie dostała (ani CACIBA ani res....):((((( a mam pytanie ten link coi dałas alexandro: http://photofile.ru/default/do.php?id=6970163#sm to chodziło ci ze to sa łądne sznuacerki czy nie, bo nie zrozumiałam a niektóre mi sie podobają.....
alexandra Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 [quote name='madzior_ka']nie no... no comments!!! a jaka to byłą wystawa? Arwenka naprawde nic nie dostała (ani CACIBA ani res....):((((( a mam pytanie ten link coi dałas alexandro: http://photofile.ru/default/do.php?id=6970163#sm to chodziło ci ze to sa łądne sznuacerki czy nie, bo nie zrozumiałam a niektóre mi sie podobają..... No mnie w większości się nie podobają :-? Ale mną się nie sugeruj bo ja to początkująca jestem, a poza tym każdy ma swój gust/typ, ja osobiście lubię sznaucery w innym typie niż te z tej strony :wink:
orsini Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 niektore sa bardzo ladne ,ale niektore juz mniej ladne:)))a to CRUFT:)))wiec w Polsce na prawde nie mamy sie czego wstydzic! madziorka to tez bylo wilno, a na focie powyzej jest sedzina ktora nas sedziowala teraz i to ta co tak nas Polaczkow pogonila:)))) No a mnie wqrzaja uklady!bo to ze ta suka dostala caciba, a Arwi nic to jak to nazwac jak nie uklad:((((i kurcze tak jest w kazdym kraju i to jest przykre:((((
alexandra Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Jeszcze dodam, że budowa budową, ale najbardziej mi nie pasuje w tych fotach co link podałam sposób/styl strzyżenia :wink:
madzior_ka Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 no własnie gdyby nie układy to wyniki wiekszosci wystawy na pewno by się baaaardzo rózniły od obecnych, a tak na marginesie co myslicie o tym psie: głównie chodzi mi o łapy, bo ma tak dosc fajnie zrobione bo zastanawiam sie jak lepiej mojemu Denisowi z włosami dłuzszymi cyz krótszymi bo on nie ma zbyt gęstych, a teraz ma dłuuugie.... a i jesczze jedno jak podcinacie jesli same podcinacie stópki? bo ten opies na zdjecii ma tak dosc widocznie skrócone w okolicy stóp włoski a wyz ej ma dłuzsze i skąd wiaodmo ile tego uciac/ i pod spodem tak samo wycinacie miedyz opuszkami czy tyklko to co wystaje/ bo wczorja sama wytrymowałam denisa, podciełam mu przedpiersie pupe idt ale te łapki to ma od daaaawna nie ruszane i tak samo z uszkami wewnątrz nie wiem jak mu je przyciać:( bo masyznką z zewnątrz ucha sobie super da a wewnątrz już nie:((( i tak samo z włoskami tymi co wystają z wnętrza ucha to wszytsko wyrywacie pensetą/ bo on ma tego naprawde duzo (nigdy mu nie wyrywałam, zawsze miał skracane, wycinane u fryzjera)...
alexandra Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Hmm, mnie się aż tak bardzo wycięte stópki nie podobają :-? Natomiast jeśli chodzi o uszy, to wewnątrz płąt uszny trochę można podgolić maszynką, najlepiej ręczną, no a resztę rwać :evilbat: Najlepiej systematycznie, ja to w sumie Besce rwałam kilka dni, codziennie po trochę, teraz ma śłiczne różowiutkie,i golutkie :lol: Jeśli Denisek ma średnio gęste włosy na łapach, to nie powinny być ani za długie ani za krótkie, takie pośrednie, żeby ładnie się układały i tworzyły kolumnę :wink:
orsini Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 eeee... ja to lubie lapki w slupki zrobione:))ale ja sama psow nie robie:)))mam fachowca, ktoremu slepo wierze:)))i jemu ufam.Wiec z robieniem to niech Ci Agatka pomoze,bo ja nawet brewek prosto przyciac nie umiem :lol: :lol: :lol:
kkrzysiu Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Madziorka: włosy z uszu trzeba wyrywać, ewentualnie jakąś maszynką, albo coś, ale niegdy nie próbowałem. Najlepiej położyć sobie pieska na boku, "wykręcić" ucho i wyrywać partiami. Jego to nie boli, więc sie nie przejmuj. Co do stópek, to najlepiej jest wyciąć tak na prosto z podłożen. To znaczy, zeby nie były za wysoko, bo brzydko wygląda, ale, żeby sie nie ciorały po ziemi, bo tylko sie niszczą, źle wyglądają i mnóstwo brudu pies wnosi do domu, szczególnie jak może wchodzić na łóżko :D I prosze cie, odezwij sie do mnie na gadulcu, bo nie wiem, czt dostałaś moją message ;)
orsini Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 AGATKO TRZYMAJ SIE!!! mam nadzieje,ze wszystko dobrze sie zakonczy
alexandra Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Ja też jestem Pewna że Dengi zaraz się pojawi!!!! Agatko jesteśmy z Wami!!!
Mek Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Agatko. Trzymam kciuki. I az sie pomodle do Św. Antoniego to zawsze pomaga.
dorotak Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 O rany :cry: Agatko, Olu mogę tylko trzymać kciuki, żeby Dengisław jak najszybciej znalazł się w domu :calus:
Pasavera Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 O matko :( Trzymamy :kciuki: za Dengisława. Napewno się odnajdzie :calus:
Pasavera Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 ŁA ZNALAZŁ SIĘ :angel: :angel: :angel: :laola: :laola:
berenika Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Ja tylko jedno słowo hhhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaa :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol:
tunio Posted March 18, 2005 Posted March 18, 2005 Gratuluje udanych poszukiwan.Szkoda,ze wszystkie sie tak nie koncza...
Recommended Posts