Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

[quote name='orsini']http://img207.exs.cx/img207/9553/swoocz1be.png

heheheh wyslalam to na liste dyskusyjna to mi poodpisywali,ze sie czepiam , bo przegralam i ze to jest sliczny sznaucerek:))))
no sliczny:))))w sumie sie pewnie i czepiam :)))a zeby sie bardziej doczepic to wkleje Arwinke z tej samej wystawki:)))i dodam,ze ona nie dostala ani CACiBa ani reserwy i sami ocencie czy sie czepiam bezpodstawnie:))

i jak?:)))
NO COMMENTS :evil: :evilbat: 0X

Posted

orsini napisał(a):
Alexandra prawda?:)))tez mam wlasnie takie zdanie,ale co tam:))))ja sie nie znam:))i sedzia ma zawsze racje:)))))

No niestety, czasem sędzia wbrew wszystkiemu ocenia, i ciężko szukać, myśleć co spowodowało taki a nie inny werdykt :roll: Ale co tam :wink:

Posted

[quote name='madzior_ka']nie no... no comments!!! a jaka to byłą wystawa? Arwenka naprawde nic nie dostała (ani CACIBA ani res....):(((((

a mam pytanie ten link coi dałas alexandro: http://photofile.ru/default/do.php?id=6970163#sm to chodziło ci ze to sa łądne sznuacerki czy nie, bo nie zrozumiałam a niektóre mi sie podobają.....
No mnie w większości się nie podobają :-? Ale mną się nie sugeruj bo ja to początkująca jestem, a poza tym każdy ma swój gust/typ, ja osobiście lubię sznaucery w innym typie niż te z tej strony :wink:

Posted

niektore sa bardzo ladne ,ale niektore juz mniej ladne:)))a to CRUFT:)))wiec w Polsce na prawde nie mamy sie czego wstydzic!

madziorka to tez bylo wilno, a na focie powyzej jest sedzina ktora nas sedziowala teraz i to ta co tak nas Polaczkow pogonila:))))
No a mnie wqrzaja uklady!bo to ze ta suka dostala caciba, a Arwi nic to jak to nazwac jak nie uklad:((((i kurcze tak jest w kazdym kraju i to jest przykre:((((

Posted

no własnie gdyby nie układy to wyniki wiekszosci wystawy na pewno by się baaaardzo rózniły od obecnych, a tak na marginesie co myslicie o tym psie:

głównie chodzi mi o łapy, bo ma tak dosc fajnie zrobione bo zastanawiam sie jak lepiej mojemu Denisowi z włosami dłuzszymi cyz krótszymi bo on nie ma zbyt gęstych, a teraz ma dłuuugie....

a i jesczze jedno jak podcinacie jesli same podcinacie stópki? bo ten opies na zdjecii ma tak dosc widocznie skrócone w okolicy stóp włoski a wyz ej ma dłuzsze i skąd wiaodmo ile tego uciac/ i pod spodem tak samo wycinacie miedyz opuszkami czy tyklko to co wystaje/ bo wczorja sama wytrymowałam denisa, podciełam mu przedpiersie pupe idt ale te łapki to ma od daaaawna nie ruszane i tak samo z uszkami wewnątrz nie wiem jak mu je przyciać:( bo masyznką z zewnątrz ucha sobie super da a wewnątrz już nie:((( i tak samo z włoskami tymi co wystają z wnętrza ucha to wszytsko wyrywacie pensetą/ bo on ma tego naprawde duzo (nigdy mu nie wyrywałam, zawsze miał skracane, wycinane u fryzjera)...

Posted

Hmm, mnie się aż tak bardzo wycięte stópki nie podobają :-? Natomiast jeśli chodzi o uszy, to wewnątrz płąt uszny trochę można podgolić maszynką, najlepiej ręczną, no a resztę rwać :evilbat: Najlepiej systematycznie, ja to w sumie Besce rwałam kilka dni, codziennie po trochę, teraz ma śłiczne różowiutkie,i golutkie :lol:
Jeśli Denisek ma średnio gęste włosy na łapach, to nie powinny być ani za długie ani za krótkie, takie pośrednie, żeby ładnie się układały i tworzyły kolumnę :wink:

Posted

eeee...
ja to lubie lapki w slupki zrobione:))ale ja sama psow nie robie:)))mam fachowca, ktoremu slepo wierze:)))i jemu ufam.Wiec z robieniem to niech Ci Agatka pomoze,bo ja nawet brewek prosto przyciac nie umiem :lol: :lol: :lol:

Posted

Madziorka:
włosy z uszu trzeba wyrywać, ewentualnie jakąś maszynką, albo coś, ale niegdy nie próbowałem. Najlepiej położyć sobie pieska na boku, "wykręcić" ucho i wyrywać partiami. Jego to nie boli, więc sie nie przejmuj.

Co do stópek, to najlepiej jest wyciąć tak na prosto z podłożen. To znaczy, zeby nie były za wysoko, bo brzydko wygląda, ale, żeby sie nie ciorały po ziemi, bo tylko sie niszczą, źle wyglądają i mnóstwo brudu pies wnosi do domu, szczególnie jak może wchodzić na łóżko :D

I prosze cie, odezwij sie do mnie na gadulcu, bo nie wiem, czt dostałaś moją message ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...