Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jostra napisał(a):
Teraz zamówiłam nową karmę, ale dopiero dzisiaj przyszła i trudno mi coś o niej powiedzieć

a tak z ciekawosci: jaka ot karma?

a w sumie to ja własnie tez juz nie wiem, bo jednak wszystkie karmy to chemialia itd.... najlepiej pewnie było by gotowanym, domowym jedzonkiem kamrić, ale chyba nie odważę się przejsc ytlko na gotowane bo niew eim jak to wszystko mu zbilansowac i ile czego więc po tygodmnu bym miała ledwo chodzacą kulkę.... chyba zdezycuje sie na ANF bo mają ją tam gdzie teraz biomilla zamawiałam, wiec zobaczymy a nie wiecie jak ANF stoi cenowo?

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

orsini napisał(a):
hmmm gdzie ta Agatka no!!!ja tu jej juz milion na gg wiadomosci zostawilam a tej ni ma i ni ma!no ladnie z ta suka zrobila!taki surprise!!!no ale moglaby jakies fotki wlepic albo cus

Haha, Agatka pewnie bedzie dopiero wieczorkiem w domu, byli dzis przejazdem u mnie wiec pewnie szybko sie tu nie odezwie :wink: .

Posted

to chyba ja namieszałam z tym wzrostem :-? przepraszam, ale to przez moją wetkę, która na Borysa, który ma 3 miechy i 22 cm w kłębie zrobiłą oczy "jaki to on duży"... Tylko pod tym kątem to oceniałam, więc nie bierz tego do siebie, bo to nie jest wiarygidna ocena :D
pozdrawiam

Posted

Hahaha :lol: Ja też na początku trafiłam na podobną wetkę jak Florance :lol: Przyszłam z 9 tygodniową Beską, ona zapytała mnie czy to sznaucer ja na to tak sznaucer miniaturowy, po czym ona że chyba olbrzymi bo taka wielka :o Oczy mi na wierzch wyszły, ale móięjej że nie wydaje mi się żeby była ponad normę, bo była wypośrodkowana z całego miotu ani wielka ani mała, poza tym powiedziałam jej że jej nie przekarmiam wręcz nie dokarmiam, gdyż nie zjada tyle karmy ile wskazuje tabelka, okazało się że pani wet sprzedaje tą karmę którą karmiłąm Beskę wtedy i jak usłyszała ile daje gram dalej ze mną spiera się , że skąd ja wymyśliłąm takie porcje, ponownie mi gały na wierzch wyszły, bo tabelkę porcji miałam obkutą na pamięć i byłąm pewna swego i tym bardziej zdziwniona że pani doktor mniej więcej się nie orientuje, i na dodatek spiera ze mną :evil: Efekt jest taki że Beska jest akuratną zarówno wagowo, jak i wzrostowo sznaucerką miniaturową; przykłąd na ostatniej wystawie sędzia mierzył wszystkie sznaucerki co do których miał wątpliwości, Beski nie mierzył :wink: Beska ma ok 33 cm :)

Posted

wiecie co zastanawiam sie nad przejsciem z denisem na gotowane bo wiem wtedy comu daje wszystko zdrowe nic sztucznego + jakies witaminki co o tym sadzicie? a ile miesa powinno sie podawac na 1 kg psa?

a denis dzisiaj został zaszczepiony na cghoroby zakazne jakąś szcepionką co tez szczepi na borelioze wiec kleszcze nam już nie groźne!!:)) a za 3 tyg na wscieklizne ale powiedział nam ze za rok to juz od razu zakazne i wscieklizna od razu moga byc jak bedzie starszy wiec fajnei:)

ma tez obciete pazurki bo ciut za długie miał i został zwazony - wazy 8,5 kg a mierzy ok 34 cm wiec chyba w sam raz prawda? ma dośc mocną kość i sporo mięśni więc chyba ok:) weterynarz dotykając go powiedział "o ale fajny mięśniaty jest":)))) i bardzo mu sie podobał i sie ciesyzł ze go trymujemy go ma fajną, twardą sierść, a nie taką jakąś (jak sam stwierdził) pudlowatą:)) Denisek zachowywał się cudownie, nic nie szcekał na psy, grzecznie pokazał zabki, oczka i wszystko:) pewnie dlatego ze sie bał ale wazne ze był cgrzeczn:))

Posted

Mek napisał(a):
Alexandro . Moja ma tez 33 cm i 7 kg wagi . A ile Twoja Beska waży ??

Od jakiegoś pół roku osiagnęłyśmy (dzieki stosownej diecie i sporej dawce ruchu) uważam idealną wagę i przy tym masę mięśniową i waga Beski oscyluję około 7,60 kg (przedtem była ciągle za chuda, miała za małą mase)- trzyma linię moja mała :lol: JAk to się mówi złapała fajne proporcje, wypełniła, pogłębiła się jej klatka piersiowa, przedpiersie, przy zachowaniu talii (wcięcia) :wink: I z tego co widzę tak już raczej pozostanie :D

Posted

No niestety , pare spraw do załatwienia mielismy i trza sie było ruszyc w swiat ;) Przy okazji Olka miała nawiedziny niezapowiedziane ;) mam nadzieje, ze sie nie gniewa.

A co do Lady to , hmm... to Rafałowa księzniczka (mój TZ) no i takie miał zyczenie co by mała była tylko nasza jakis czas , zeby nikt jej nie obgadywał.
A co do podejrzen... hmm.. chyba innej płci dotyczyły ;)

Posted

Olivka napisał(a):

Domyślam się o jaką hodowlę Ci chodzi
Przecież to nie ma sensu . Hodowla ma taką pozycję ...
Rozmawiałam z nim kilka razy i facet jest naprawdę na poziomie .Na nikogo złego słowa nigdy nie powiedział.
.

Oj Olivko chyba jednak myslimy o kims innym:))))
Zreszta ja napisalam "najlepsza hodowla" ale nie napisalam CZEGO:))))moze mi chodzilo o hodowle patyczakow?:))))a jesli juz psow to jakich?:)))
nie napisze, bo sie ta hodowla znowu rzucac do mnie bedzie.
No i mowimy o zupelnie innych osobach Olivko, bo Twoj facet jak piszesz jest na poziomie, a moja hodowla (bo moze to nie facet ,a kobieta?tego tez nie wiesz :lol: :lol: :lol: ) raczej na poziomie NIE jest, bo jak nazwac to,ze jak hodowla kogos nie lubi i ten ktos stojac od hodowli o kilka metrow sie klania i mowi dziendobry to hodowla NIE odpowiada i sie odwraca tylkiem. To moze jest i poziom,ale raczej brukowy :lol: :lol: :lol:
albo jak kobita zadzwonila ,zeby poinformowac,ze suka nie zaszla w ciaze i ze szczeniat brak to co uslyszala?NIC-tylko rzucenie sluchawka o widelki :lol: :lol: :lol:
wiec sama widzisz,ze rozmawiamy o zupelnie innych osobach:))))
mek: masz gg?bo owszem w towarzystwie nie ma tajemnic ale TU Ci nie napisze,a czemu pisalam kilka kartek wstecz:))na gg i owszem cala sytuacje Ci opisze:)))

Posted

Agatka napisał(a):
A co do podejrzen... hmm.. chyba innej płci dotyczyły ;)

czekaj,czekaj...to masz jeszcze PSA jakiegos schowanego za pazucha?????????????????????????????????? :o :o :o :snipersm: :2gunfire: :chainsaw: :diabloti: :chainsaw: :ghost_2: :2gunfire: :shocked!: :chainsaw:

Posted

wzrostem sie Robin nie przejmuj-on nie ma po kim przerosnac,a tak jak juz kiedys pisalam-sznaucerki sa BARDZO duzymi szczeniakami!w wieku 3-4 miechow im brakuje kilku cm do wielkosci doroslego psa-duze rasy tak nie rosna szybko:)))

Posted

tak zimno,ze jak szlam do pracy to mi smarki zamarzaly w nosie i sie zlepial :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: czyli ponizej minus 10!!!:)))taaa wiosna idzie:)))

Posted

witajcie z rana:) No to Denis wazy dokładnie 1kg więcej od BEski (8,6:) ale chyba nie jest za grubny bo ot pies prawda? a powiedzcie mi co sądzicie o tym gotowanym jedzonku..... bo Denisio chyba jest za bo stał w kuchni jak się jego mięsko na oklację gotowało :lol:

Posted

nie stresuj sie waga:))waga wadze nierowna=taki tluszcz np. wazy 4 razy mniej od miesni, wiec miesniak bedzie ciezszy od niejednego tluscioszka:)))wiec raczej patrz na psa jak wyglada,a na fotach wyglada dobrze-tzn. ani za gruby ani za chudy:)))w sam raz

Posted

Orsini !

To ja już nie wiem o co biega.
Kurcze , czy nie można hodować psów bez wzajemnych antagonizmów, obgadywania na wystawach , wyśmiewania i wzajemnego dołowania ?
Dopiero weszłam w ten światek , a już mi obrzydł.
Proszę o wyjaśnienie sutuacji, o której pisałaś, może być na priva , albo na gg 8391336.

Posted

Olivko, nie w tej chwili:))bo musze popracowac troche:((robie wlasnie sprawozdanie kolejne za 2004rok!!!
szok tyle tego jest!!!
a mi sie podoba na wystawkach:))sa antagonizmy i owszem,ale co w zyciu ich nie ma?natomiast tez sie i poznaje kupe wspanialych ludzi:)))i to jest fajne

Posted

alexandra napisał(a):
Mek napisał(a):
Alexandro . Moja ma tez 33 cm i 7 kg wagi . A ile Twoja Beska waży ??

waga Beski oscyluję około 7,60 kg

Aaaaaa to moja wazy wiecej od Waszych :-? . Ale jeszcze jej nie odchudzilam do konca :grins: .

Posted

Agatka napisał(a):
No niestety , pare spraw do załatwienia mielismy i trza sie było ruszyc w swiat ;) Przy okazji Olka miała nawiedziny niezapowiedziane ;) mam nadzieje, ze sie nie gniewa.

Haha, a czemu mialabym sie gniewac, wiesz przeciez, ze zawsze jestescie u mnie mile widziani :grins: , tylko ja wygladalam chyba troche nie teges, bo juz od dluzszego czasu chora jestem :roll: . Ale fajowo bylo :D .

Posted

jostra napisał(a):
Ja Berrysi na wszelki wypadek wogóle nie ważę :evilbat:
Ale za to Fifi waży max 5, jak nie 4,5
Więc mają dobrą średnią :P

Haha moze to i dobry pomysl :lol: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...