orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 eee Robin to Ty obrotnyj:))))ja tez chyba w 7klasie szkoly podstawowej jak pojechalismy do Kaliningradu i wilna na wycieczke z klasa to wzielam mydlo na handel:))bo u nas bylo a u nich nie:))))
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Jostra pliz wypytaj meza o te ICN,bo kobita na rozmowe pod koniec tygodnia przyjedzie...wiesz,co to za firma,jaka tam atmosfera panuje,czy plany sa realne,no i jakie tam sa pensje tak plus minus. Dzieki
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 orsini - i dlatego Cię teraz nie lubią :evilbat: - za ten handel Zapytam się Pitera, na miejscu atmosfera bardzo kiepska, to wiem, bo rodzina tam pracuje :) Jak mu mówiłam wcześniej, to stwierdził, że tę panienkę zwolnią :-? No bo teraz i tak chyba nie mogą, nie? O szczegóły wypytam go w domu. Mój wujek był kiedyś dyr Polfy :)
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Oki dzieki! ale laski nie wyrzucili po pierwszej ciazy i to jest dziwne w sumie,bo w innych firmach to....no praca prze*** ale przynajmniej kasa dobra,a psy kosztuja,oj kosztuja:)))
Ka-Vanga Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 jostra napisał(a):orsini - i dlatego Cię teraz nie lubią :evilbat: - za ten handel Haha, Jostra RACJA :wink: :evil_lol: .
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Ka-Vanga napisał(a):jostra napisał(a):orsini - i dlatego Cię teraz nie lubią :evilbat: - za ten handel Haha, Jostra RACJA :wink: :evil_lol: . co racja???a inni???:))))na handlarzy nie wygladali:)))))chyba,ze odpowiedzialnosc zbiorowa:))))
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 orsini napisał(a):Oki dzieki! ale laski nie wyrzucili po pierwszej ciazy i to jest dziwne w sumie,bo w innych firmach to....no praca prze*** ale przynajmniej kasa dobra,a psy kosztuja,oj kosztuja:))) Już dają coraz gorszą kasę ... Wiem coś o tym, w ostatniej firmie mój miał 50% wiekszą kasę niż teraz, a te firmy, w których mógł pracować to chciały ludzi w konia robić. W grudniu pracował w dużej znanej firmie i pobory były ok 1000 zł !!!! A zapier ... jak się patrzy
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 no to kpina!!! wiesz, ja mam o tyle dobra sytuacje,ze prace mam i jak mi warunki nie beda odpowiadaly to nigdzie nie ide!chce 2 na reke , bo to srednia krajowa,chociaz slyszalam,ze taki Pfizer i 1600 dawal!!!i co nie znajdzie chetnych?jak u nas bezrobocie 30% prawie? Hmmm, tez mam znajomych co zarabiaja po 5-6 tys,na reke,ale dla mnie to nierealne niestety:((((
Ka-Vanga Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 orsini napisał(a):co racja???a inni???:))))na handlarzy nie wygladali:)))))chyba,ze odpowiedzialnosc zbiorowa:)))) Haha, no moze, stwierdzili, ze wszystkich ukaza za Ciebie i Robina :lol: .
madzior_ka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 ja tez raz jescze wszystkim gratuluje i współczuje tym, którzy musieli jechac w takichw arunkach tyle kilometrów! ja jestem w skzole ic zuje sie fatalnie, chyba sie po tych zawodach pochoruje..... ewszystkich grypa bierze u ans w szkole 15 osób na 29 <wow>!!! tragedia
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Nie mówię o takim 5-6, ale tysiąc to kpina za taką robotę Mój jest teraz regionalem i daleko mu do 5-6 :( A szkoda :P On szukał roboty od czerwca i w samych dużych firmach, po prostu sobie jaja z ludzi robili i tyle, u nas też niestety duże bezrobocie A najlepiej jak Ci obiecują, a dopiero później się okazuje co jest grane Pojechał do Poznania miało być cacy, samochód, komórka, komp itp. itd. a później się okazało, że nic nie ma - była to bardzo znana firma farmaceutyczna!!!! Ale przejęta przez spożywkę :evilbat: Szukają frajerów, co jeszcze sami dopłacą (własna działalność) A byli pracownicy się z nią sądzą o ogromną kasę
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 no wlasnie!!! kpina w zywe oczy!!!zreszta sama wiesz jaka to "fajna" i bezstresowa praca!wydaje mi sie,ze teraz wszedzie ch***nia jesli chodzi o te firmy-za duzo ich. Ja docelowo bym chciala w weterynaryjnej-inny klient i mniej repow o 1000%:)))ale tych firm malo:(((albo szukaja na polowe Polski-to tez przegiecie jak dla kobiety...:((((i co na weekend tylko w domu?nie da rady, chociaz w takich wypadkach lepiej placa,ale co z tego
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Mi się wydaje, że wcale nie lepiej Najwyżej łaskawie Ci zapłacą za hotel Ale tak włóczyć się po hotelach :-? Chyba, że faktycznie trafisz na jakąś porządną firmę, ale Piotrek startował do kilkudziesięciu i wcale nie było różowo, w wiekszości przypadków on się nie zgadzał na warunki
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 faktem jest to,ze te zlote czasy sie skonczyly co byly kiedys,a jak juz za duzo zarabiasz to cie wyrzucaja i na twoje miejsce sobie 2 mlode osoby zatrudniaja...ale co ja mam zrobic?jak mi podwyzki nie dali i do konca roku za 1000zl???nie idzie przezyc,wiec nie chce ale musze jak to mowia!
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Może się okazać, że gdzie indziej też 1000 dostaniesz Z tego co wiem, to mało firm dawało 2 tysiące :evil:
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 to moze u Was:)))bo u nas tylko Pfizer dawal 1600 i wszyscy byli zaskoczeni, no i Polpharmex-ale to w ogole wstyd w takiej pracowac. Ja w mojej mialam wlasnie 2,bo tyle chcialam,a inni chcieli wiecej to i wiecej wywalczyli. No i znam kupe repow,to ci co zaczynali to wlasnie 2 mieli,a juz po roku wiecej,plus premie o ile sie plan wyrobilo
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 no i kupa firm szuka na kontrakt!ale to mnie w ogole nie interesuje!!!bo bez przesady:))) jak to mowila Karolinka z Big Brothera-z moja inteligencja i uroda...:))))))
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 To u nas gorzej :evil: W końcu Ukraina :wink: :evilbat:
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 jostra napisał(a):To u nas gorzej :evil: W końcu Ukraina :wink: :evilbat: hahahahaha:))))))) u Was mniejszy moze teren jesli chodzi o potencjal,bo np. duze firmy u nas to na nasze wojew. maja po 4-5 repow nawet !i im sie oplaca to
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Wyrobiony plan - nooooo tak, jasne :evilbat: Spoko Ale zawsze można go w ostatniej chwili podnieść albo coś zakombinować i juz po premii :evilbat:
orsini Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 hehhehe ja to w tamtej od razu mialam kosmiczne plany:))) np. pewnego leku sie sprzedawalo 50opakowan,a ja mialam w planie 1200sztuk, no to jakbym go wykonala nawet w 50% to zobacz jaki wzrost:)))))od razu powinni by mnie wtedy na szefa firmy dac:)))))wzrosty w tysiacach procent:)))niewykonalne:)))ale co tam:))wiec wtedy mialam to gdzies i te ich premie. Szkoda w sumie,ze zrezygnowalam,ale to nic:))))znajde cos innego:))))
Romas Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Ja to qwogole widze czwrno. W moim zawodzie (kosmetyka) to pracodawcy chca zeby coraz dluzej pracowac za coraz mniejszy procent (sporo kosmetyczek jest na golym procencie). W wyniku tego orze sie 8-10 godz dziennie ,za 30 %, co latwo sobie policzyc jaki obrot trzeba by robic na godziwa pensje ( jesli obrot dzienny jest ok. 400zl to juz cud) ,lacznie z sobotami przy ZUS-ie placonym tylko za 1/2 etatu i odliczeniu z kazdej zlotowki 22% VAT-u. Wiec na starosc marne widoki na emeryture, w dodatku. Ja mam wielkie szczescie ,ze udaje mi sie pracowac nie wiecej niz 6-7 godz dziennie ,na czym cierpi moja pensja. Gdzie sie nie odwrocic tam d...pa z tylu.Bo albo malo pracuje ,malo zarabiam i mam troche czasu na swoje pasje (psy ) ,nie wspominajac o dzieciach .Albo duzo pracuje ,tez tak sobie zarabiam ,i nie mam na nic czasu.A jesc trzeba. Do tyłka to wszystko. Dlaczego nie moze byc normalny czas pracy za normalne pieniadze.
jostra Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Romas napisał(a):Albo duzo pracuje ,tez tak sobie zarabiam ,i nie mam na nic czasu.A jesc trzeba. Do tyłka to wszystko. Dlaczego nie moze byc normalny czas pracy za normalne pieniadze. Mam to samo - dużo pracy za kiepską kasę, ale inni mają jeszcze gorzej, kolega przyjmował do firmy związanej z bankowością, praca zmianowa, nawet w nocy i pensja 600 zł :o
malawaszka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Orsini - szkoda, że taka droga na darmo :( ale mam dla Was ciekawostkę :lol: na rozluźnienie bo o tych pieniądzach gadacie smutno :-? Co Wy na to??? :roflt: dwie różne nazwy, dwie różne daty urodzenia, jedne z papierami drugie bez, różne ceny a poza tym wszyściusieńko tak samo :lol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44295849 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44295803 :evilbat:
Recommended Posts