Kora- Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Hey madziorka :D My dzisiaj idziemy z korą do weta na kontrole bo ma ciaze urojona
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 cześć Koro:) ojej biedactwo:((( a dzisiaj pierwszy raz idziecie czy juz byliscie? pierwszy raz ma? a ja wam opowiem historyjkę, ostatnio jak byłam rok temu na zimowisku w stadninie to tam są dwa kundelki Astra i Piaff(ik). Nie wiem dokładnie co miała robiona Astra ale wet mówił ze nie moze juz miec maluszków...no i jak nagle zgrubnęła to "wiadome" nyło ze ciąża urojona, do weta ne szli bo wlasciciele sa zootechnikami i coz z weterynari tez sie znają wiec nie było potrzeby Astra dpstawała tyle ejsc co zawsze i była normalnie traktowana a w sylwestra ciut po 12 patrzymy a Asterka rodzi :lol: były 4 sunie i 1 psiaczek wszystkei dstały gwiezdne imionka:) był Orion, Wega, Alfa itd:)))
berenika Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Witam , dziękuję za gratulacje w imieniu Altera. Mój pies miał 1 konkurenta - Primer Zbój z Raduszki , ale udało mu się go pokonać . HURA!!! :smilecol: Sonia miała 2 konkurentki - Jessikę Jamag-Ol i Princesse Zbój z Raduszki , ale nie miały szans. HURA!!! :smilecol: Porównanie w młodzieży było Bardzo sznauceromaniackie : Sonia i Alter na jednym ringu. Przyznam szczerze , że sama wybrałabym Sonię - jest piękna.:olympic: Dlatego Bardzo się ciesze - HIP HIP HURA!!!!!!!!!!! :multi: :multi::multi: Przepraszam tylko Dengiego ze nie patrzyłam jak pięknie rozgramia przeciwników ale i tak mu gratuluje z całego serca. :smilecol:
Matt Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 My własnie wrocilismy z niedzielnego spacerku :D Chodzilismy po lesie, Abi sie wybiegał, po powrocie do domciu miał takie brudne łapki, ale grzecznie dał sobie umyć :D Dostal ciacho za dobre zachowanie i śpi jak zabity na srodku pokoju :D A wracajac jeszcze do spacerku - w lesie przechodzilismy obok stadniny koni. Nie jest zbyt duza, dookola ogrodzona wysokim plotem. Na całe szczescie brama byla zamknieta, lecz nieraz widywalem ją otwartą... ale teraz moze wiecej szczegolow :lol: No wiec tej stadniny pilnują 3, albo 4 ogromne psy, mixy ONa. Nie są na jakims lancuchu czy czyms - po prostu normalnie sobie biegają luzem. Kiedy brama jest otwarta czasami wychodzą przed nią, ale ludzi nie atakują. Dzis byłem tam z Abim. Jak juz mowilem - szczescie ze brama zamknieta :D A cała sytuacja wygladala dosc komicznie - Abis był zapiety na smyczy automatycznej. Z daleka zauwazyl psy i podbiegl do plotu. Widac bylo tylko jednego ONa. Akurat ten najwiekszy i najbardziej masywny. Wylegiwal sie na sloneczku ;) Ale zobaczyl nas. Wstal i z podkulonym ogonem i lekko schylony podszedł powoli do plotu. Abi glowa do gory, ogonek rowniez. Gdyby tam nie bylo plotu, to chyba bym pobil rekord swiata w biegu na 50 km :lol: No, nic poczulem sie bezpiecznie wiadomo plot i te sprawy. Onek sie zblizal i zblizal... az wreszcie doszedl. Warknał i zaraz zza budynku wyleciały dwa kolejne ONy ale juz calkiem rozszczekane. Przechodnie az sie smiali gdy widzieli trzy rozwscieczone ONy i jednego małego Abisia patrzacego na nic jak na głupich :lol: No, ale Abis nie dal sobie w kasze dmuchac, warknal 2, 3 razy, zawolalem go i dal sobie spokoj... Onki sie uspokoily i kazdy wrocil na swoje miejscie. Napiecie opadlo ;).
berenika Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 W galerię wstawiłm 3 zdjęcia , bo reszta jest rozmazana , Alter tak się wiercił.
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 ja raz jescze gratuluję wszystkim trzem forumowym psiaczkom:))) za dukcesy w Głogowie;) MAtt to u Was soneczko świeci? heh u nas psiaczki te co na gorodach to razcej w budach pochowane, a z Denisem wracam nie z brudnymi a ośnieżonymi lapkamit o jest starszne!! przynajmniej jak jest błoto to się wytrze ew. opłuka i juz a te kule śniegowe nawet po 10 minutch na polku sie robią na cąłyh lapach a ajkby nie było ubranka to i na brzuszku a otem straszniecięzko ro ściagnąć i znowu zastanawiam sie nad butami bo nbeiw iem czy Denis nie przeziebił sie przez to że po kazdym spacerku teraz tzreba płukać łapki a suszyć je (co w nasyzm przypadku trwa dośc dlugo) za kazdym razem ejst dosc kłopotliwe.... :roll: bereniko juz lece do galerii!! a ja jestem juz dogomasterem:) hehe:) awansowałam!
Kora- Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Bylismy mjuz w piatek wieczporem dzzisiaj idziemy 2 raz
Pasavera Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Nio kulki przy łapciach są straszne :lol: :D Ja właśnie chcę kupić fodze jakieś ubranko z nogami, bo jedziemy do Karpacza a tam duuużo śniegu jak na razie :wink: Tylko się zastanawiam jak ona będzie siusiu robić :lol: 8) Bo lubi co jakiś czas się załatwiać :lol: :P W galerii wstawię zaraz foteczki z dzisiejszego porannego spacerku 8)
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 a u nas masa śniegu, Pasavero ale w takich ubrankach spokojnie mozna siusiu robić:) Deniskowi to jego w ogóle nie przeszkadza a ja wlasnie ze wzglęu na łapki szuam bucików bo raz widziałam na allegro takie niezbyt grube a długie ze by mu łapkę zakryło... ob czasem jest śnieg i chlapy a jest ciepło to ubranka by nie trzeba...
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 to wido od ciebie z domu koro?:) rzeczywiscie mało śniegu ja moze potem zrobie zdjęcie naszego ośnieżonego osiedla
Pasavera Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 madziorko ale mi chodzi o taki jaki masz na emblemacie :wink: I to jest tak zrobione, że psiak może normalnie siusiać? :D
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 tak:) akurat Dneis w nim jescze nei chdozi bo tata musi kilka rzeczy dokonczyc ale otne sa tak robione że między nuszkami tylnimi do połowy brzuszka jest wycięte więc piesek może siusiuać ile mu się podoba:)
berenika Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Witaj Olivka. Niestety nie , pocieszające było to że temu drugiemu psu nie stały oba , atez cięte. Teraz zostaje nam chyba tylko ingerencja chirurgiczna :( .
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 a powiedzcie mi jak to jest z tymi uszkami, Alter ma obcięte potem miał je jakoś ustawiane i nie stanęły? wiec bedzie miał raz jescze cięte czy jak?
Olivka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Czyli to jedno się podniosło ,a drugie nie? A plastrujesz jeszcze ? Gratuluję pieskowi zwycięstwa pięknie wyglądał.
berenika Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Miał cięte i stawiane , i różne rzeczy robione (masowanie itp.) , i jedno stoi a drugie nie. Ale to juz ''zasługa''tego specjalisty od cięcia,bo to co nie stoi jest dłuzsze i szersze od tego co stoi , jak się je oba ''zrobi'' stojące.Różnica w wysokości to ok 1,5 cm. A teraz są plany zeby mu to ucho co wisi przyciąć i może stanie. Wierzę w to. Tak , ma ciągle plastrowane , a na wystawie posprajowany na czarno plaster.
Kora- Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Teraz już troszkę śniegu napadalo na zdjeciu widac jak pada snieg
Romas Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Gratulacje dla zdobywcy medali :D :angel: !!!! Mek wskoczylam na "rozmnazanie" i widzialam Twoj topic.Temat nawet troche sie rozwinal.Nie wiedzialam ,ze tam takie ciekawe dyskusje sie tocza . Sluchajcie a co to za forum FZ?? U mnie pod Warszawa snieg bardzo mierny .Nawet nie musialalam odczepiac sniegu Zuzce z lap po spacerze ,bo nie mialo co sie przyczepic :( Szkoda,mogloby troche dosniezyc.
Matt Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 madzior_ka napisał(a): MAtt to u Was soneczko świeci? Swiecilo w godzinach przedpoludniowych.... teraz po nim ani sladu :cry:
madzior_ka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 mam nadzieję, że uda Ci się bereniko i Alterkowi jescze pięknie staną oba uszka:) O to czegon ja sie tutaj dowiduję, że tylko u nas taka śnieżna zima:) Romas FZ to inaczej forum zwierzaki, nasze ekhm..."konkurencyjne" forum mona by to tak nazwac jesli jednak chcesz odiwedzic to adres jest www.zwierzaki.org wiele osób z dogomani tam piało, ale więksozśc przeniosła się tutaj (równiez zaliczma sie do tego grona, tu jest jakis taki fajny klimacik)...
malawaszka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 iorka - u mnie też sypie i na dworze jest mnóstwo śniegu - nawet fajnie dopóki się to nie zacznie topic :-?
Ka-Vanga Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Romas napisał(a):U mnie pod Warszawa snieg bardzo mierny .Nawet nie musialalam odczepiac sniegu Zuzce z lap po spacerze ,bo nie mialo co sie przyczepic :( Szkoda,mogloby troche dosniezyc. No i wlasnie o to chodzi, zeby juz nie padal :wink: , u mnie tez nie ma prawie wcale no i super, ja juz nie chce sniegu w tym roku :P , jak bylam dzis na Polach Mokotowskich, to musielismy naszym psiakom kulki zdejmowac bo sie porobily, szczegolnie wheatenom, bo mialy tyle cudnego wlosa, ze sniego sie ciagle przyczepial, hehe a przez prawie 3 godz, troche sie go nazbieralo ;))))))). Bereniko, wielgachne gratulacje dla Alterka :angel: :angel: :angel: :angel: , mi juz Iza przez telefon wczoraj powiedziala, ze tak super wypadliscie, ale nie chcialam tu nic pisac, zeby Ci przyjemnosci nie zabierac :D .
Recommended Posts