julcia_so Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 To niezłe widowisko dała Lunka, ja juz tez musze zaczac ubierać Deniskowi za spacerki sweterek bo jest chłodno i boje się, żeby nie zmarzł i nie chorował tak jak kiedys na migdałki... :-?
malawaszka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 no właśnie - Lunka jak była mała i najadła się śniegu to miała anginę :roll: a jeszcze idę w tym tyg do fryzjera z nią i będzie łysa 8)
Romas Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Marta-m ja nie chce Cie straszyc ale babeszjoza zaczyna sie czesto do braku apetytu ,osowialosci psa itp Wlasnie moja suczka przeszla babeszjoze ,stosunkowo lekko ,bo szybo sie zorientowalismy ,totez jestem czujna i wszedzie wesze ta chorobe. Mam nadzieje ,ze u Twojego psiaka to nie to...
julcia_so Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Romas, a co to dokładnie jest za choroba ta bebejszoza?? malawaszko, to mósisz jej już ubierac ubranko szczególnie po strzyzeniu bo by biedulka zmarzła... :D
Marta-m Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 ja tez wierze ze to nie to!!!!!!!! :( Bo on nie jest az tak osowiałt, jest poprostu troszke inny niz zwykle... Poza tym ja czytałam ze najeża sie włos,sa drgawki miesci krew w moczu i przeddewszystkim mocne osłabienie,a on nawet może biegac...
Mek Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Najpierw trymowanie i strzyżenie :D Przed samą wystawą kąpanie, trochę pianki i suszenie. Na wystawie puderek (dla białego i pieprzaczka) i czesanie Rozumie przez to , że Twoje sznaucie maja napuszone łapki. Widziałem na wystwie sznacera czarnego volces within w kl.weterranów i on miał takie falujace włosy na łapach . Raczej nie były napuszone, Tylko tak pięknie falowały i nadawały elegancji każdemu kroku. coś takiego mają też olbrzymy. Mi osobiście taki sznaucer się o niebo bardziej podoba. I tu pytanie jak doprowadzić kudełki do takiego stanu i czy sędziowie np gorzej oceniają takie psy? Acz kolwiek Pani sedzina bardzo była zachwycona tym weterane.
jostra Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Rozumie przez to , że Twoje sznaucie maja napuszone łapki. Widziałem na wystwie sznacera czarnego volces within w kl.weterranów i on miał takie falujace włosy na łapach . Raczej nie były napuszone, Tylko tak pięknie falowały i nadawały elegancji każdemu kroku. coś takiego mają też olbrzymy. Mi osobiście taki sznaucer się o niebo bardziej podoba. I tu pytanie jak doprowadzić kudełki do takiego stanu i czy sędziowie np gorzej oceniają takie psy? Acz kolwiek Pani sedzina bardzo była zachwycona tym weterane. Staram się, żeby miały napuszone :) Ale każdy z moich psiaków ma inny włos na łapkach i każdy układa się inaczej Myślę, że sędziowie nie zwracają takiej wielkiej uwagi na uczesanie tych włosów, wybór "fryzury" trzeba dostosować do rodzaju włosa Sędzia jak ocenia zwraca uwagę na wszystko, a voices within jest pięknym psem, więc nie dziwne, że sędzina była zachwycona
Mek Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 a voices within jest pięknym psem, więc nie dziwne, że sędzina była zachwycona Super teraz mam tylko szczatkowy rodowód figi ( wyszukany w necie) ale wychodzi, że moja psina ma dużo krwi tego voices"a . Więc nadzieja jest , że wyrośnie na ładnego sznaucia.
Olivka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Mek! Mnie Voices taż się bardzo podobał. Jak go zobaczyłam ,to wiedzialam,że chcę psa własnie z tej hodowli . Wzięłam wizytówkę i tak po 2 latach od wystawy przywieźliśmy naszą Oliwkę. Voices to tata Oliwki ,a mama to Issadora Rezlark. A z jakiej hodowli jest Twoja sunia?
malawaszka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 dajcie no linka gdzie można zobaczyć tego sznaucera bo aż mnie ciekawość zżera co to za cudo :wink:
jostra Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Voices jest też dziadkiem mojej Berry :D Ale się chłopak w życiu narobił :lol:
jostra Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Znalazłam zdjęcie, ale chyba za dużo na nim nie widać. Może Olivka coś będzie miała lepszego.
Olivka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Tutaj dam Wam linka . Tylko patrzcie szybciutko ,bo mi go zaraz Justa wytnie. http://zbractwa.webpark.pl/psy.html Ps : Pozdrowionka Justa
Mek Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 A z jakiej hodowli jest Twoja sunia? Spod wiszącej skały
Olivka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 A dlaczego masz szczątkowy rodowód . jeszcze nie wyrobiłeś?
Olivka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 W Kielcach będzie Nika Spod Wiszącej Skały. Często się zresztą z Niką na wystawach widzimy.
malawaszka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 piękne psiaki tam mają :angel: zobaczcie tą fotkę :iloveyou: i to w Siemianowicachj Sl. jest ta psinka blisko mnie :angel: :P
Mek Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 A dlaczego masz szczątkowy rodowód . jeszcze nie wyrobiłeś? nie wyrobiłem jeszcze. A szczątkowy to dlatego, że po katalogach powystawowych i po niektórych stronkach int. szukałem i cos niecoś znalazłem.
daras Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Witam i pozdrawiam wszystkich sznauceromaniakow.jestem tu pierwszy raz.podpowiedzcie mi jak prawidłowo wytrymować sznaucera?posziadam dwa:czarnego średniaka i czarno-srebrna miniaturke.bede wdzieczny za rady
daras Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 średniak ma półtora roku a miniaturka 8 miesiecy
malawaszka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 wow ale nas ostatnio przybyło 8) witaj daras :P i pokazuj w galerii fotki swoich pociech :D
madzior_ka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 Witajcie! Ja znowu zmieniam stornkę:09 teraz będzie miała kolor bordowy i będzie uniwersalna na każdą porę roku:) bo tamta to typowo jesienna byą i częso bym musiała zmieniać na każdą porę roku a ta będzi ena stałe (miejmy nadzieję)... a u nas po staremu...:) jak zrobie stornke będe bywac częsciej:) acha......zapomniałabym!! dzisiaj miałam HUBERTUS i wygrałam~!!!! złapałam kitę:) HUURRA:) wiec teraz wam dziękuję za życzenie mi powodzenia bo wczesnej nie chciałam zapeszać:) i w przyszłym roku to ja będę liskiem i będę uciekać - super ale jestem z siebie dumna...Mój pierwszy jeździecki sukces :lol:
malawaszka Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 dzisiaj miałam HUBERTUS i wygrałam~!!!! złapałam kitę:) HUURRA:) :laola: madziorka - trzymałam kciuki i się udało :multi: Gratuluję :D
Marta-m Posted November 13, 2004 Posted November 13, 2004 GRAULACJEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! :wink: A Edi jednak chyba tylko miał jakies humroki bo kolacujke zjadł i nawet o pudełko po jogurciku rzebrał :lol: hehe...... A jeszcze tak z ciekawosci? Kto z was sam trymował swojego sznaucera?
Recommended Posts