Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To niezłe widowisko dała Lunka, ja juz tez musze zaczac ubierać Deniskowi za spacerki sweterek bo jest chłodno i boje się, żeby nie zmarzł i nie chorował tak jak kiedys na migdałki... :-?

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Marta-m ja nie chce Cie straszyc ale babeszjoza zaczyna sie czesto do braku apetytu ,osowialosci psa itp

Wlasnie moja suczka przeszla babeszjoze ,stosunkowo lekko ,bo szybo sie zorientowalismy ,totez jestem czujna i wszedzie wesze ta chorobe.

Mam nadzieje ,ze u Twojego psiaka to nie to...

Posted

ja tez wierze ze to nie to!!!!!!!! :(

Bo on nie jest az tak osowiałt, jest poprostu troszke inny niz zwykle...

Poza tym ja czytałam ze najeża sie włos,sa drgawki miesci krew w moczu i przeddewszystkim mocne osłabienie,a on nawet może biegac...

Posted

Najpierw trymowanie i strzyżenie :D

Przed samą wystawą kąpanie, trochę pianki i suszenie.

Na wystawie puderek (dla białego i pieprzaczka) i czesanie

Rozumie przez to , że Twoje sznaucie maja napuszone łapki.

Widziałem na wystwie sznacera czarnego volces within w kl.weterranów i on miał takie falujace włosy na łapach . Raczej nie były napuszone, Tylko tak pięknie falowały i nadawały elegancji każdemu kroku.

coś takiego mają też olbrzymy.

Mi osobiście taki sznaucer się o niebo bardziej podoba.

I tu pytanie jak doprowadzić kudełki do takiego stanu i czy sędziowie np gorzej oceniają takie psy?

Acz kolwiek Pani sedzina bardzo była zachwycona tym weterane.

Posted

Rozumie przez to , że Twoje sznaucie maja napuszone łapki.

Widziałem na wystwie sznacera czarnego volces within w kl.weterranów i on miał takie falujace włosy na łapach . Raczej nie były napuszone, Tylko tak pięknie falowały i nadawały elegancji każdemu kroku.

coś takiego mają też olbrzymy.

Mi osobiście taki sznaucer się o niebo bardziej podoba.

I tu pytanie jak doprowadzić kudełki do takiego stanu i czy sędziowie np gorzej oceniają takie psy?

Acz kolwiek Pani sedzina bardzo była zachwycona tym weterane.

Staram się, żeby miały napuszone :)

Ale każdy z moich psiaków ma inny włos na łapkach i każdy układa się inaczej

Myślę, że sędziowie nie zwracają takiej wielkiej uwagi na uczesanie tych włosów, wybór "fryzury" trzeba dostosować do rodzaju włosa

Sędzia jak ocenia zwraca uwagę na wszystko, a voices within jest pięknym psem, więc nie dziwne, że sędzina była zachwycona

Posted
a voices within jest pięknym psem, więc nie dziwne, że sędzina była zachwycona

Super teraz mam tylko szczatkowy rodowód figi ( wyszukany w necie) ale wychodzi, że moja psina ma dużo krwi tego voices"a .

Więc nadzieja jest , że wyrośnie na ładnego sznaucia.

Posted

Mek!

Mnie Voices taż się bardzo podobał. Jak go zobaczyłam ,to wiedzialam,że chcę psa własnie z tej hodowli . Wzięłam wizytówkę i tak po 2 latach od wystawy przywieźliśmy naszą Oliwkę.

Voices to tata Oliwki ,a mama to Issadora Rezlark.

A z jakiej hodowli jest Twoja sunia?

Posted
A dlaczego masz szczątkowy rodowód .

jeszcze nie wyrobiłeś?

nie wyrobiłem jeszcze. A szczątkowy to dlatego, że po katalogach powystawowych i po niektórych stronkach int. szukałem i cos niecoś znalazłem.

Posted

Witam i pozdrawiam wszystkich sznauceromaniakow.jestem tu pierwszy raz.podpowiedzcie mi jak prawidłowo wytrymować sznaucera?posziadam dwa:czarnego średniaka i czarno-srebrna miniaturke.bede wdzieczny za rady

Posted

Witajcie! Ja znowu zmieniam stornkę:09 teraz będzie miała kolor bordowy i będzie uniwersalna na każdą porę roku:) bo tamta to typowo jesienna byą i częso bym musiała zmieniać na każdą porę roku a ta będzi ena stałe (miejmy nadzieję)...

a u nas po staremu...:) jak zrobie stornke będe bywac częsciej:)

acha......zapomniałabym!! dzisiaj miałam HUBERTUS i wygrałam~!!!! złapałam kitę:) HUURRA:) wiec teraz wam dziękuję za życzenie mi powodzenia bo wczesnej nie chciałam zapeszać:) i w przyszłym roku to ja będę liskiem i będę uciekać - super ale jestem z siebie dumna...Mój pierwszy jeździecki sukces :lol:

Posted

GRAULACJEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! :wink:

A Edi jednak chyba tylko miał jakies humroki bo kolacujke zjadł i nawet o pudełko po jogurciku rzebrał :lol: hehe......

A jeszcze tak z ciekawosci? Kto z was sam trymował swojego sznaucera?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...