Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Z dogsów szybko wyleciała, nie miała ochoty słuchać naszego gderania :D

A w swojej księdze gości ma blokadę na niepozytywne komentarze :P wiele osób próbowało i nie dali rady - może pozytywne wpisuje sobie sama, kto to wie.

Ale za to twierdzi, że jej "sznaucerki" sprzedają się jak świeże bułeczki !!! 0X

Posted

witajcie tak czytam, czytam co piszecie i dopiero teraz zorientowałam się o kogo chodzi, niestety też imałam do czynienia z opisywaną wiolcią....i miałam "przjemność" rozmawiać z nią na gg, chyba mówimy o tej samej osobie, jej pieski mają nietoperkowate uszka tak? jeśli tak to nie wiem, byliście na jej stronie? jak nie to zaraz znajde aders i wsawie do linkowni i sobie wejdziecie i zobaczycoie: ona dała naszego Deniska zdjecie do ankiety i napisala że to piesek rodowodowy (gdy jej zapytałam na jakiej podstawie powiedziała ze na takiej bo jest ładny i powinien miec papiery) w porównaniu z nierodowodowqą jej sunią i pytanie brzmi: którego pieska zabrałbys na wystawe i wygrywa ta jej sunia i chyba chce udowodnić, że ludziom sie bardziej piesek bez papierów podoba :o ale nie wiem czy to jest a tej stronie jescze czy juz nei zkaonczyła sondy, ale w każdym bądź razie było coś takeigo.

a teraz wracając do anszych pielęgnacyjnych rozmówek dzisiaj jak byliśmy w miście kupiłam Deniskowi w aptece talk taki zwykły dla ludzi i wyczesałam go talkujac mu łapki i wygkląda bosko, własnie jest jescze barziej podobny do tego sznaucia co w galerii napisałam:) bo Denis ma czeskie łapki czyli mu sie nie pusza jak gęste amerykańskie ale rzeczywiście po wytalkowaniu są akie fajne puszyste pomimo zaczesania w dół:) naprawdę polecam talkowanie:) wygląda super i łapk nie straciły puszystości po 5 minutach jak nornalnie i etraz jak przeczesze go grzebieniem to juz jest ok:)

Posted

Madzior_ka - to 1000% ta sama!

Czy nie jest dziewczyna the best?

Weridiana rozmiawiała z nią na gg i stwierdziła, że to była rozmowa jak z 5-letnim dzieckiem. Ale tera już jej dała bana :lol:

A nietoperki pikne nie??? :evilbat:

A jej "reproduktor" czarny sznaucer do nieczego nie podobny - porażka.

Ona uwaza, że jej "sznałcery" :P mogłyby spokojnie wygrywać na wystawach jakby miały papiery.

Ma dziewczyna fantazję.

Posted

A jej "reproduktor" czarny sznaucer do nieczego nie podobny - porażka.

Ona uwaza, że jej "sznałcery" :P mogłyby spokojnie wygrywać na wystawach jakby miały papiery.

Ma dziewczyna fantazję.

dokładnie: NIC DODAĆ NIC UJĄĆ :lol:

Posted

A wiec talk dziala ,to super.

Ale jeszcze bym prosila zeby Agatka sie odezwala,bo moze sa jakies przyczyny dla ktorych talku sie nie uzywa i ja was zle infromuje.

Agatko -halo !

Posted

Romas!

Agatka "byczy" się na "wywczasach" więc najpewniej w poniedziałek się odezwie.

Ja się zastanawiam ,czy czarnym też można nogi talkować?

Pozdrowionka :)

Posted

Boshe ta babka to jakaś :stupid:

Wszystko sądzi i robi na odwrót.......

Musze zobaczyc te jej "sznaucerki"

a ta sonda z Deniskiem...szczyt wszystkiego :evil: szkoda ze te złe wpisy do ksiegi na wyłaczone bo wtedy to by sie pogadało :evilbat:

niech mi ktos poda jej strone :P

A i ludzie wiem ze znów sie wykarze ciemnota,ale te forum chyba jest od tego żeby mnie oświecać :D Co to jest te talkowanie? :oops:

Posted

Witajcie!! :D

Jak juz Magda wczesniej pisała talk na nóżkach Deniska sparwuje sie rewelacyjne, nie były napuszone tylko pare minut, a cały dzień były takie puchate.... 8)

Agatka jest w Nadarzynie, miejmy nadzieje, ze napisze w poniedziałek! :)

Posted

Można.

Widziałam w sieci czarny talk/puder winners circle (nie jestem pewna czy nazwa jest prawidłowa), ale jest strasznie drogi, bo kosztuje 90zł za ok.10 gram.

Podobno jest super.

Jak Cię interesuje to znajdę adres sklepu.

Posted

A i ludzie wiem ze znów sie wykarze ciemnota,ale te forum chyba jest od tego żeby mnie oświecać :D Co to jest te talkowanie? :oops:

proszeee...........

A tak z życia....

Edi cos sie chyba źle czuje...Nie cche za bardzo jesć,a wczoraj jak na sniadanko zjadł ryżyk z marchewka i parymi kawałeczkami kurczaka, wszystko zwymiotował :( zachowywał sie raczej normalnie,bawił sie z takim jamnikiem. Ale dzisiaj rano to jakiś taki markotny i wogóle...Nadwor nawet niechciało mu sie iść :-? ZObaczymy co bedzie potem...

Posted
Edi cos sie chyba źle czuje...Nie cche za bardzo jesć,a wczoraj jak na sniadanko zjadł ryżyk z marchewka i parymi kawałeczkami kurczaka, wszystko zwymiotował :( zachowywał sie raczej normalnie,bawił sie z takim jamnikiem. Ale dzisiaj rano to jakiś taki markotny i wogóle...Nadwor nawet niechciało mu sie iść :-? ZObaczymy co bedzie potem...

:( Bidulek

Wycałuj go i wydrap za uszkiem od sznauceromaniaków :wink:

Witajcie nowi sznauceromaniacy ! ! !

przywitanie - lepiej późno niż wcale no nie :wink:

Posted

Można.

Widziałam w sieci czarny talk/puder winners circle (nie jestem pewna czy nazwa jest prawidłowa), ale jest strasznie drogi, bo kosztuje 90zł za ok.10 gram.

Podobno jest super.

Jak Cię interesuje to znajdę adres sklepu.

Jostra!

jasne ,że mnie interesuje. Czekam na namiary :multi:

Posted

Marto - ucałuj i podrap za uszkiem Ediego od nas :)

Acha... talk kosmetyczny pomaga w tym, ze łapki sa napuszone i ładnie sie układają, ja kupiłam w Aptece za 4,50 zł, sa tez takie specjalne dla piesków, ale chyba drogie cos po 40 zł :-?

Posted

Jostra napisz wiecej szczegółów; jak przygotowujesz psiaki na wyste.

I jeszcze jedno inne pytanko w jakim wieku broda i wąsy osiądaja swoją idealną długość?

Posted

Chyba z Edim nie jest aż tak źle bo nawet ma ochote na zabawe :) Może jakieś sznaucerkowe humorki?

A ktos może mi jeszcze podac stronket tej pani :stupid:

Posted
Jostra napisz wiecej szczegółów; jak przygotowujesz psiaki na wyste.

I jeszcze jedno inne pytanko w jakim wieku broda i wąsy osiądaja swoją idealną długość?

Najpierw trymowanie i strzyżenie :D

Przed samą wystawą kąpanie, trochę pianki i suszenie.

Na wystawie puderek (dla białego i pieprzaczka) i czesanie

Mniej więcej tyle

Paznokci psiakom nie maluję :P

Moje niestety nie mają idealnej długości brody, bo jak latają "po krzakach" i bawią się to sporo włosów tracą :-? A szczeniaczek ostatnio też ich troszkę wyskubał - chyba z zazdrości :P

Posted

co do czarnego pudru, to ja wiem o czarnej kredzie, z tej samej firmy co ta biala, ruda i szara Cherry Chalk i sprzedaje ja jedna pani z katowic, jakby co moge zdobyc namiary bo to kolezanka mojej znajomej. no i czekam na wrazenia z wizyty na stronce o rasie sznaucermini ;D

Posted

Ale do nóg puder napewno będzie lepszy, bo doda objętości, a kreda nie :(

Namiary na sklep z pudrem mam jak jeszcze ktoś chce to podam na PW

Weridiano vel Axelo mam gg

Posted

ło matko jakie śmieszne nietoperki :lol: ogromne te uchole mają :o

a ja Wam muszę opowiedzieć o naszym zisiejszym szkoleniu :lol: moja pannica znowu dała popis :oops: i przy ćwiczeniu komendy "zostan" szkoleniowiec musi ją jeszcze trzymać (poprzednio za smycz, teraz bez smyczy trzymał ją ręką) i co zrobiła moja pannica?? UŻARŁA GO :oops: ale było śmiechu - bo nie mocno oczywiście, ale to pierwszy pies jaki go ugryzł na szkoleniu a ona tam najmniejsza :lol: i poza nią są same boksery, ONki, ASTy :lol:

a tak poza tym to było dość mokro i bałam się że nie będzie chciała siadać na mokrej trawie ale tu spisała sie na medal i siadała :D i wszystko robiła bardzo ładnie :P ale za tydzień już biorę ubranko bo było dość chłodno i nie chcę żeby mi się przeziębiła 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...