Doginka Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 ToB napisał(a):ta cena to z kosmosu ;) u mnie Caresse Brillance/Volume kosztuje 26 zeta.. nawet na stronie Dogmatu jest taniej - 31,40zl w Warszawie niestety ceny są z kosmosu :sad:
Czarne Gwiazdy Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Nie przejmuj się! W Częstochowie nie ma nawet co mieć tych cen z kosmosu :D
LeCoyotte Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Doginka napisał(a):w Warszawie niestety ceny są z kosmosu :sad: to jest dziwne.. bo w Opolu wszystkie ceny wszystkiego sa dalej niz z kosmosu tylko odzywki i szampony hery'ego maja ziemskie ceny :roll:
malawaszka Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Doginka napisał(a):w Warszawie niestety ceny są z kosmosu :sad: kurcze Doginko przez to zdjęcie Gordona w avatarze cały czas myślałam, że mieszkasz na wybrzeżu
weronika123 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Witam serdecznie :)! Ja jestem właścicielką miniaturowego sznaucerka czarnego, ma na imię Gerbi :cool: Jest śliczny kochany i wogole cudowny, załączyłabym zdjęcia ale nie mam pojęcia jak... Pomoze mi ktos? ;)
weronika123 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Witam serdecznie :smile:! Ja jestem właścicielką miniaturowego sznaucerka czarnego, ma na imię Gerbi :cool: Jest śliczny kochany i wogole cudowny, załączyłabym zdjęcia ale nie mam pojęcia jak... Pomoze mi ktos? ;-)
weronika123 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Witam serdecznie! ;) Ja jestem właścicielką sznaucerka miniaturowego czarnego, ma na imię Gerbi :razz: Jest kochany, śliczny i wogóle cudowny :grins: :loveu: Zamieściłabym jego zdjęcia, ale totalnie nie wiem jak to zrobić :shake: ... Pomoże mi Ktoś?
Doginka Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='weronika123']Witam serdecznie! ;) Ja jestem właścicielką sznaucerka miniaturowego czarnego, ma na imię Gerbi :razz: Jest kochany, śliczny i wogóle cudowny :grins: :loveu: Zamieściłabym jego zdjęcia, ale totalnie nie wiem jak to zrobić :shake: ... Pomoże mi Ktoś? wklej zdjęcia tu: http://www.fotosik.pl/ i później skopiuj je i wklej do galerii na dogo..
malawaszka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 PROSZĘ SKOPIUJCIE TO GDZIE SIĘ DA! na to forum na którym teraz siedzicie też!!! :modla: Domku szuka niewidomy minik - 6 letni sznaucio - pewnie kolejna ofiara rozmnażania psów z genem PRA - jest w Legnicy w domu tymczasowym od wczoraj! Spokojny, przestraszony, obolały :-( już obcięty - nie dało się wbić nożyczek w jego sfilcowane futro H*E*L*P!!! :placz: on jest jak mój Boluś tylko młodszy i mam nadzieję, ze nic poza ślepotą mu nie dolega :-( zobaczcie jaki jest piękny!!! może i oczka dałoby się jeszcze uratować... może mieć jakieś problemy z łapkami bo jakoś krzywo wyglądają te przednie :-(
malawaszka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36824 BŁAGAM WAS TEŻ O POMOC DLA TEGO PSIACZKA!!! TO POŁAMANY SZNAUCEREK - POTRZEBNA KAŻDA ZŁOTÓWKA NA OPERCAJĘ ŻEBY MALUCH MÓGŁ CHODZIĆ!!!
Justa Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 kochani ! jako, że zaraz wyjeżdżam do rodzinnego lublina, chciałabym Wam życzyć: wesołych, spokojnych i zdrowych świąt Bożego Narodzenia :multi: Justa i czarna :)
malawaszka Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Ja też życzę Wam Wesołych Świąt i więcej życzliwości dla siebie nawzajem w nowym roku!!! :cool1:
Menia Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Bardzo mi szkoda tego chorego sznaucerka:placz:! Życzę Wam i Jemu wesołych,spokojnych świąt i dużooo zdrowia!:lol:
marisia Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Zaglądam tutaj i zaglądam i....... nic się tutaj nie dzieje a jak zobaczyłam zdjęcie tego zaniedbanego sznaucerka to nawet nie śmiałam Wam, wobec takiego nieszczęścia, życzeń świątecznych złożyć – tak jakoś nieswojo się poczułam, ale widzę, że i inni również nie kwapili się podzielić świątecznym nastrojem w obliczu tej psiej tragedii :shake: . Dodam jeszcze, że nie wyobrażam sobie, żeby prawdziwy szorstkowłosy szanucer mógł się doprowadzić do takiego stanu sfilcowania, choćby nie wiem w jakich warunkach przebywał. W pewnym sensie sami gotujemy psom taki los hodując odmiany wymagające tak kłopotliwej pielęgnacji :roll: .
M@d Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Pozdrowionka dla wszystkich. I pytanie... Czy znacie jakies dobre środki (preparaty, maści) na odrastanie sierści? Potrzebuję natychmiast dobrego specyfiku. Na dodatek nie zawierającego pestek z winogron i o składzie niskobiałkowym. Pies mi ŁYSIEJE (szyję ma już prawie łysą) , podawane dotychczas środki wspomagające sierść nie pomagają. Prawdopodobnie jest to na tle hormonalnym, ale ze względu na jego watrobę i iinne przyjmowane leki, wet nie zaleca jeszcze dodatkowo kuracji hormonalnej. HELP, cena nie gra roli ...
malawaszka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Hej M@d!! Dawno nie pisałeś! Co u Beksy??? jak jego zdrówko??? Słuchaj - jeśli on łysieje to zróbcie mu badania krwi (pewnie i tak robicie) pod kątem tarczycy - może on ma to co mój Boluś - niedoczynność tarczycy, jeśli to jest to to żadne kosmetyki nie pomogą - tylko podawanie hormonu tarczycy - lewotyroksyny - dawke się dobiera indywidualnie; Boluś też ma chore, nerki, wątrobę ale bierze ten hormon bo możliwe, że to własnie od nieleczonej długo tarczycy zaczęło się sypać wszystko
M@d Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Hejka Dość często tu bywam, ale zwykle mało mam do powiedzenia w tematach wystaw, nagród etc ;) (no chyba, że pochwalę się że zmieniłem Athlon 64 3000+ Venice, na Athlon 64 X2 4600+ , co większości z Was pewnie powie tyle co mi skróty których używacie ;) ) W tematach poszkodowanych psów nie bardzo chcę się udzielać, bo mam złe skojarzenia z moim ... A jak czytam, że pies jest ślepy z powodu rozmnazania psów z wadą, to wyłączam forum, bo mnie &%$#@*! trafia :/ Czasem odpowiadam na jakiegoś "helpa" - o ile coś sam wiem... No ale Ad rem... Siła życia Beksy jest wielka! :Dog_run: Nic nie robi sobie z amoniaku 5 krotnie przekraczającego normy (ostatnio znowu miał ponad 240 :-? ) Zwalczył raka skóry (nic nowego nie rośnie) I w sumie byłoby cool, gdyby nie zaczęło się szybkie wypadanie włosów :sad: Ogólnie piesek jest wesoły, biega, skacze, żre na potęge i szuka po ulicy jeszcze ... ;) (a jemu nie wolno utyć...) Na plus mu można zapisać, że karnie stosuje się do diety weta - szuka ogryzków jabłek lub suchego chleba :eviltong: Ma też nowe hobby - pilnuje lodówki (a może coś jednak dadzą extra?) Zaskakuje nawet weta, który przy takim poziomie amoniaku nie wróżył mu raczej doczekania końca roku (tak wynikało z oględnych wypowiedzi 9 msc. temu ...)
Xsenna Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 No to fajny sobie zrobiłeś prezencik pod choinkę.Niestety, mój cały komp kosztował Twoje dwa Athlony. No, dwurdzeniowy, to jest coś. W aemdekach wkurza mnie tylko to,że liczba, która jest po nazwie nie ma nic wspólnego z częstotliwościa taktowania, jak to ma miejsce w intelachw . Mam nadzieję,że płytę masz odpowiednio szybką. A powiedz jeszcze, do czego wykorzystujesz tego swojego błyskawicznego kompa, chyba nie do gierek?
malawaszka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Bardzo się cieszę, że Beksa się nie daje chorobie!!! :multi: tak trzymaj Beksiński :loveu: :kciuki: a Boluś znowu ma pogorszenie wyników :-( i to bardzo duże w przeciągu tygodnia :shake: kreatynina 4,1 (z 3,0 tydzień temu) i mocznik 227(było 120) - jutro robimy usg i kroplówki
LeCoyotte Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Xsenna napisał(a):W aemdekach wkurza mnie tylko to,że liczba, która jest po nazwie nie ma nic wspólnego z częstotliwościa taktowania, jak to ma miejsce w intelachw . bo intel jest do D :D amd ma krotszy cykl maszynowy stad mniejsza czestotliwosc zegara i wieksza wydajnosc:)
M@d Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Malawaszka bardzo przykro mi to słyszeć. Czemu nasze pieski muszą tak chorować :/ Co się k**** dzieje :/ Mój, to mogę jeszcze zrozumieć - "lewa" hodowla etc, ale większość tu obecnych, to "rodowodowce" ... Teoretycznie sprawdzone etc ... Mam nadzieje, że nasze psiaki, jeszcze długo beda opierały sie choróbskom ... Xsenna, nie twierdziłem że wystawy psów lub procesory to "wiedza tajemna", tylko, że część ludzi, nie "siedzących w tym" nie ma wiele do powiedzenia na temat.. ;) BTW - liczba oznaczająca prędkość w AMD jest odpowiednikiem prędkości Intela osiąganej przy mniejszej natywnej szybkości procesora AMD Czyli AMD 3000+ przy szybkości taktowania ok 1800 przetwarza dane (w przybliżeniu) tak szybko jak Intel 3000 - płyta jest podstawą architektury komputera i zawsze wybieram wydajne modele. ;) Jak na moje potrzeby mam trochę mało pamięci - 1GB i chyba dokupię drugie tyle niedługo ... (jak zbiorę kaskę .. :/) Zmieniłem też ostatnio chłodzenie wycinając dziurę w obudowie i montując dodatkowy wentylator 120 mm, a rezygnując z "fabrycznej" 90 mm - w obudowie, bo procesor i karta GF6600GT sa chłodzone psywnymi "silentpipe`ami". Teraz najgłośniejszym elementem komputera są ... dyski ;) (niestety nie wszystkie na SATA 2) - Komputera używam do tworzenia grafiki, stron www, konwersji i obróbki strumieni video (np. konwertując materiał z taśm - kamer DV na płyty DVD), ale także (w sporym stopniu) do gierek ;) No to pogadali ... tylko ciekawe ile osób z wypiekami na twarzy czytało ten temat nie mogąc się oderwać ;) A może wszyscy chcą pogadać o wyższości aktywnego PFC nad pasywnym i relacjach wydajność-cena w zasilaczach impulsowych ATX lub technologii cool`n`quiet używanej w procesorach AMD? :) Pasjonujące , nie? ;) Resume: Jak się na czymś nie znam i nie mam nic mądrego do powiedzenia to się nie wcinam w dyskusję, dlatego piszę tylko od czasu do czasu ;) i tylko to chciałem powiedziec, nic wiecej. I bynajmniej nie dawałem do zrozumienia, że nikt tu nie zna sie na kompach :) Dawałem tylko do zrozumienia, że nie często pisze, bo jestem zielony jeżeli chodzi o wystawy i te wszystkie skróty, którymi fachowo się wyrażacie (a ja ni w ząb nie wiem OCB 8) )
Recommended Posts