Marta-m Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 ja co prawda z miniatura nie byłam :lol: Ale jak dobka miałąm do byłam z nim na dwóch lekcjach. Ale to napewno co innego, wkońcu przdze wszystkim chodzi o wzrost i charakter psa a sznaucer i debek to pod tym wzgledem całkiem inne psy więc pewnie tez całkiem inne szkolenia :lol: A masz zamiar szkolic może Lune?????????!!!
malawaszka Posted October 4, 2004 Posted October 4, 2004 tak! Wybieramy się na szkolenie owszem :D do szkolenia nie nadają się tylko duże psy - małe też się szkoli, a ja chcę iść dlatego, żeby Luna nauczyła się, że dużych psów nie trzeba się bać - to będzie skzolenie grupowe - no i będzie ciekawie mam nadzieję :wink:
Ka-Vanga Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Mala, sznaucery szkola sie swietnie (i nie mowie tu tylko o duzych). Dowodem moga byc zwyciestwa np miniaturek na roznego typu zawodach, Mistrzostwach Polskich w PT, wiec do roboty i na szkolenie :wink: . A ja chcialam sie pochwalic :wink: , na wystwie w Nowym Dworze wystawialam Dengiego, maly dostal super opis, ocene wybitnie obiecujacy i lokate 1 :D , potem startowaly moje olbrzymy. Nafka najpierw zwyciezyla klase championow, a nastepnie porownanie o Najlepsza Suke w Rasie. Po zejsciu z ringu okazalo sie, ze byla jedyna suka, ktora dostala CWC :D (hehe oczywiscie wsrod olbrzymow :wink: ). Lo przywiozl zloty medal i piekny opis (w koncu chlopak ma juz 6,5 roku :wink:). Podsumowujac, ta wystawe zaliczamy do udanych :D :wink: .
Marta-m Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 tak! Wybieramy się na szkolenie owszem :D do szkolenia nie nadają się tylko duże psy - małe też się szkoli, a ja chcę iść dlatego, żeby Luna nauczyła się, że dużych psów nie trzeba się bać - to będzie skzolenie grupowe - no i będzie ciekawie mam nadzieję :wink: aaaaaaa to ja już wiem o co chodzi :fadein: Powodzenia!!! :D BTW kiedy pierwsze spotkanie? :lol:
orsini Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 u nas paszporty maja byc od 7.10 za 51 zl,z czego 30 zl zarabia lek.wet. za wypisanie ksiazeczki!!!Nic tylko paszporty wystawiac!!!
malawaszka Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Ka-Vanga GRATULACJE :angel: rewelacyjne sukcesy :P Marta - czekam na odpowiedź od szkoleniowca kiedy mamy przyjechać 8) już się nie mogę doczekać :wink:
Matt Posted October 5, 2004 Author Posted October 5, 2004 PRZYBYWAM!!! 8) Za namowa Justy ( :calus: ) powracam!!! :D Namowcie mnie, zebym pisal cos czesciej bo wpadam na forum codziennie, tylko nie cche mi sie pisac. JUSTA & WSZYSTKIE SZNAUCEROMANIACZKI KOCHAM WAS!!! :D
malawaszka Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 hahha Matt - pisz co u Abiego 8) dawno go nie widziałyśmy :P
Matt Posted October 5, 2004 Author Posted October 5, 2004 Proby wstawienia fotek byly juz wczesniej (za namowa Justy), ale kazda proba konczyla sie fiaskiem. Raz siadł server, raz nie bylo aparatu w domu, a jeszcze inny raz komp nawalił i nie moge przesylac zdjec do kompa, chyba ze zrobie reinstall systemu :cry: Tak wiec nic mi sie nie udaje. (tego posta pisze drugi raz bo wczesniej gdzies znikl...) Tak wiec od jakiegos czasu wszysto sie wali... :( Ale wciaz WAS KOCHAM!!! :D :wink:
malawaszka Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Matt - nie poddawaj się, zmień serwer :wink:
Ka-Vanga Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Dzieki Malawaszko :D . A ja dzis stwierdzilam, ze wreszcie czas wytrymowac do zera moje zwierzaki, hehe teraz Nafka juz jest do polowy wyrwana (dzis juz nie mam sily, ale juto dokoncze moje dzielo :wink: :D ).
madzior_ka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Witajcie kochani, alem się za Wami stęskniła:) Mam nadzieję, że chociaż troszkę tęskniliście za mną.... :roll: Nie było mnie tyle bo calutki wolny czas poświęcam stronie - robię ją teraz samiutka od nowa. A najgorsza jest galeria bo chcę wstawić mnóóóóstwo zdjeć (hehe ciekawe na jaki serwer się zmiesci) ale kazde zmniejszyć i dodać efekt płaskorzeźby (tak mi sie bardziej podobają) to troche trwa jescze przty moim wolnym kompie więc prosze o cierpliowść:) mam nadzieje, ze nie pożałujecie:) zaraz wstawię do galerii zdjecia Deniska z typowo jesiennego spacerku po parku:) fajnie wyszły zdjecia bo duzo lisci juz było i ładna pogoda (w niedziele jak tak ciepło było). Co do Deniska i karmienia to ja karmię go tylko karmą i uważam że jest super. Każduy robi jak chce, ale może powiem co słyszałam i z czym się zgadzam. Karmić psa tylko gotowanym jest baaardzo trudno bo zeby zbilansowac mu wszystko w idealnych ilosciach i nieprzedobrzc to trzeba się trochę znać. rzeczywiście nie powinno się wg. mnie tez karmic mieszanym bo jesli dasz psu karme która zawiera wszystkie składniki pokarmowe a potem dasz mu mięsko które zawiera białko to psiak MOŻE (ale wcale nie musi) mieć nadmiar białka i przebiałkowanie (drapanie itp.) tak może być z każdym składnikiem. I jwescze taka moja obserwacja: jak Denisek jadł na pcozątku mieszane (rano karma wieczorkiem gotowane) to nie mogłam utrafić z jego figurką. Dając mu gotowaną kolacje nigdy nie wiedziałam ile dac mu ryzun i warzyc i mięska i zawsze mi sie wydawało ze ma za mało i tak oto miał troche pękaty brzuszek a gdy przeszłam na karmę wiem, że ma dostać 100g i ani grama więcej ani mniej i tyle mu daje i ma się super. nie chodzi głodny ale nie jest też gruby - wrecz przeciwnie - wreszcie zrobiła mu się ładna talia. Karmiiłam eukanubą ale po niej zauwazyłam że Denisek troszeczke jest godny (mniej wiecej godzine przed kolacją schodził do miski) i teraz kupiłam dzisiaj mu royalka narazie 2 kg na próbe bo z analizy skłądów wywnioskowałam że royal ma więcej energi tj. wiecej kalori zatem powinien go bardziej nasycić. A ja już nie mogę sie doczekać 22 października:) wtedy (około) idę do agatki na tyrmwoanie:) super będzie. Martuś pytałaś się o samodzielne trymowanie więc ja narazie co tydzien (minimum ale często częściej przy codziennym czesaniu) wyczesuje podszerstek bo robi się to prosto i nie ma obawy uszkodzić włosa (czeszesz jak grzebieniem tylko trymerkiem) a teraz u agatki Denisek zpostanie wyrwany do łysa i tym sposobem będzie trymowany dwa azy w roku a jego siersc stanie się prawidłowo szorstka. mam nadzieje, że keidyś sama się tak wprawie ze sama bede mogla go wyrwac. Ale Marto napisałas ze placami trzeba długo skubac a tyrmerkiem tylko przejwchać - BŁĄD - trymerem zeby wytrymowac okrywowy tez trzeba skubac i to dosc długo przynajmniej godzinke (czesto o wiele więcej). Ja raz sama Deniska wytrymwalam i było OK ale nie dąłam rady do łysa bo się wiercił i kręcił a mnie ręce bolały:( widziałam w Karusku taką fajną "szubieniczkę" jak w salonach fryzjerskich którą można przykręcić do każdego stołu i zapiać pieska i się nie rusza:) myślę sobie sprawić keidys cos takiego. Bo ja mam wielką satysfakcję jak moge jak najwiecej sama przy Denisku robić. chcę mu jescze kupić maszynkę żeby w przerwami między trymwoaniami u fryzjera (w koncy jest te pół roku czasu na zarosnięcie pupki, przedpiersia, główki i szyjki) golić miejsca które szybciej zarastają,m ale jescze nie wiem jaką wybrać. czy tańszą ale na cewkę którą mozna uzywac pół godziny po czym przerwa czy pozadniejsz alae drozsza.... ja mam zamiar wybrac sie do Częstochowy ale to nic pewnego bo nei wiadomo jak z rodzicami - ale miejmy nadzieję, że się uda. mam do was prosbe czy moglibyście umiescic w linkowni lub mi na pw lub gg (3867413) adresy sklepów gdzie mozna zamawiac ubranka dla psów na zime? bo miała mi szyc pewna pani ale się rozmysliła:( i nic z tego a potrzebuje kupic mojemu psiaczkowi takei z polarkiem ocieplane na zime bo jak bedzie łysy to potrzebuje jakiegos okrycia:) do linkowni dodam zarz adres sklepu i link do ubranka i powiedzcie co o nim sadzicie - to mi sie spodobało, ale moze macie cos jescze? alem się rozpisała przepraszam pewnie trudno wam się czyta takie długie posty, ale cóż - musiałam nadrobić taaaaaaaaaaką nieobecność na forum. ale jak widac postarałam się i chyba robiłam już mniej literówek co? a teraz tez zadziej bede bywac bo startuje w 3 olimpiadach w szkole:) z biologii, fizyki i angielskiego:) do kazdej chce się jakos przygotowac bo a nuż się uda zostać laureatem i nie pisac egzaminuy po gimnazjum i miec max 50 punnktów - heh marzenia... 8) ps. dobrze ze skopiowała posta bo za I razem nie chciało mi wysłac - a pisac takie cos od nowa - o nie !
Justa Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Za namowa Justy Kochanie moje wreszcie do nas zawitałeś 8) I w końcu udało mi się Ciebie namówić na to!!! Jestem z siebie dumna normalnie :D A fotki próbuj wstawiać bo baaaardzo dawno nie widzieliśmy Abisia!!! Ja wierzę, że w końcu się uda ;) JUSTA & WSZYSTKIE SZNAUCEROMANIACZKI KOCHAM WAS!!! :D My Ciebie tez Słoneczko! ( A przynajmniej Justa :calus: ) Wybaczcie, że nie napisze na razie nic więcej, choć mam wielką ochotę odpisac coś madziorce, ale wpadłam tylko na momencik, bo nauka czeka!!! :-? Wpadne później to odpisze ;)
madzior_ka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 nie ma sprawy Justyś:) ja też musze lecieć się uczyc (w;lasnie ze spacerku wrócilismy) geografii na jutro - wszystkei ery ziemi i co sie wtedy działo i jaki był klimat itd... głupota - nie lubie geoghrafii...
malawaszka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 MADZIORKA - JUŻ SZUKASZ UBRANEK NA ZIMĘ? sory za capsa ale już nie będę przepisywać :wink: Chciałam Wam tylko powiedzieć, że MARS ma nowy domek :angel: :angel: :angel:
Sledz Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Tak więc witam tutaj. Mam nadzieję, że wylądowałem we właściwym miejscu.
malawaszka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Nooo witaj Śledziu :D dobrze trafiłeś :wink: zapraszam jeszcze do galerii Sznaucerów ze zdjęciami pischa Twojego :angel: i napisz o nim duuużo tutaj 8)
Ka-Vanga Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Jej to SUPER, ze Marsik znalazl nowy domek, strasznie sie ciesze!!!!!!!!!!!! Malawaszko, na pewno to dzieki tobie, wiec twoje zdrowko :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :D i oby dozyl szczesliwie sedziwej starosci :D . Witaj Śledziu :D .
madzior_ka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 no wiesz malawaskzo bo denis za 2 tygodnie bedzie do łysa wytrymowany i jak przyjdą przymrozki (czasem juz w listopadzie były) to ubranko niezbedne a w niekóeych miejscach szyją na miarę więc to trochę trwa i wole wczesniej miec załatwione niz na chybcika....
madzior_ka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 malawaszko extra ze mars ma dom... a kiedy do niego pojedzie, juz tam jest? czy to ktoś z forum zwierzaki.org bo widziałam z etam tez dałas ogłoszenie:) gdzie teraz zamieszka Mars w jakims domku z ogrodem a jakims innym pieskiem? mów wszysciutenko
malawaszka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Malawaszko, na pewno to dzieki tobie, wiec twoje zdrowko :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :D i oby dozyl szczesliwie sedziwej starosci :D no właśnie nie dzięki mnie - mimo tego, że cały net jest zasypany Marsem :lol: - wzięli go ludzie z Chojnic - po prostu przyjechali po psa i im się spodobał - zastanawiali się dwa dni - bo bali się jego wieku, więc przeżywaliśmy stresior, ale dziś przyszli :angel: :angel: :angel: i Marsik będzie mieszkał w domku z ogrodem :P jako jedynak :P to dla niego lepiej :wink:
madzior_ka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 no to SUPERASNIE - naprawde strasznie sie cieszymy, beziesz miała z ytmi ludzmi kontakt? jak tsk to czekamy na info.. Ps. zmieniłam emblemacik na nico inny - witrazowy:)
malawaszka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 nie będę miała bezpośredniego kontaktu, bo oni nie mają netu, ale mam stały kontakt z tym schroniskiem, a Mars będzie mieszkał niedaleko kier. schroniska Dominiki i będę miała co jakis czas wieści od Niej :angel: :angel: :angel:
Ka-Vanga Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 SUPER za bedzie mial takie dobre warunki, wazne ze juz nie bedzie w schronisku i ze bedzie kochany :D . Malawaszko, bo Ty pewnie tych ludzi telepatycznie sciagnelas, zeby przyszli i wybrali Marsa :wink: :D . Hehe, a moja Nafka jest walsnie do lysa wyrwana i ma gola skorke (hehe nudzilo mi sie to ja wytrymowalam :lol: ), teraz w kolejce jest Lo, a nastepnie Bangi :wink: :D .
malawaszka Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 kurka - Ka-Vanga - pokaż fotkę jak to wygląda :modla:
Recommended Posts