malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 tak, tak czytałam o tym na onecie :o ciekawe co było powodem wstrząsów - przecież Polska leży na spokojnym gruncie - wstrząsy są tylko na śląsku jak zawajają się korytarze kopalń :-?
orsini Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 jak to co???wojna!ruski nas chca wysadzic!!!toz ostatnimi czasy ludziskom rodzily sie same chlopaki-malo suczek w miotach bylo,nie?jak sie same boys rodza to jak nic wojna idzie:)))) a te trzesienie ziemi to ci jak im tam...jezdzcy apokalipsy!!!jezdza na koniach i zwiastuja koniec swiata!No ci akurat przyjechali na kulawej szkapinie, bo te wstrzasy slabe byly,ale jednak...:)))))))))
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 no - 4 stopnie na polskę to sporawo :roll: aaaa do schronuuuu :o :lol:
orsini Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 a ja przegapilam...:(((dieta,jak nic dieta:)))tak bylam zajeta dogomania,ze nie czulam:)))maniak ze mnie jakis:))))))
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 aahaha miałaś rację że to ruski - epicentrum było w Obw. Kaliningradzkim :lol:
Pasavera Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Trzęsienie W Polsce ........ :roll: Nieźle nieźle....... Ja tam nic nie czułam :D No to raczej nie ten region Polski :lol: A teraz troche zmienie temat :D Czy osoby które maja na mojej www galerią swoich sznaucerków mogą mi przysłać jakieś nowsze zdjątka? Bo w galerii są takie śliczne, a ja tak bez pozwolenia to nie chce ich umieszczac. Poprostu kto chce żebym wstawiła jego fotki niech napisze na pw i wstawi te zdjątka które chce albo wyśle na maila (iza7711@wp.pl) Dziekuje za uwage :lol:
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Pasavera - a jakbym Ci powiedziała, że możesz brać które tylko chcesz fotki Luny z galerii to starczy? czy mam Ci wysłać? a jak wysłać to ile :P
Pasavera Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 No niby starczy ale wolałabym jednak żeby te zdjęcia były wieksze :D Wiec jak bedziesz miała czas i ochote to wyślij mi na maila tyle ile chcesz :lol: :evilbat: :lol: Może byc nawet 10 :wink: O ile zmieszczą mi sie wszystkie na poczcie :lol:
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 dobraaa to wysyłam z tysiąc :evilbat: :lol: i sobie wybierzesz :wink: :multi: aha - i please - zmień mojego maila na Twoje stronie na malawaszka@poczta.onet.pl bo tamten jest do innych celów 8)
Pasavera Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Jednak chyba mam za mało miejsca na skrzynce :-? Musze zrobić miejsce :P A co do amila to napewno zmienie Twój adres :wink: Ciekawe cóż to za inny cel tamtego 8)
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Jednak chyba mam za mało miejsca na skrzynce :-? Musze zrobić miejsce :P A co do amila to napewno zmienie Twój adres :wink: Ciekawe cóż to za inny cel tamtego 8) służbowy 8)
Justa Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Pas, Słoneczko... JA bym Ci chętnie wysłała, ale większych to moje łącze nie przetrzyma... Nie moga byc takiej wielkości jak w Galerii? :roll: Jeśli tak, to bierz, które tylko zechcesz !!! A jeżeli nie... nio to szkoda... Nio nic, zrobisz jak uważasz! Foty Gali są do Twojej dyspozycji!!! A tak ogółem rzecz biorąc to chyba musze sie zgłosic do kogoś, kto nauczy moje czarne diabelstwo NIE ciągnąć na smyczy... Botykam się z tym problemem od kiedy Gal zaczęła chodzić na smyczy... A włąaściwie niemiłosiernie na niej ciągnąć... :roll: :-? Próbowałam wszystkiego : smakołyki, łańcuszek zaciskowy, sposób "drzewo" i Nic Nic Nic... Albo ona jest jakas mało pojętna, albo już sama nie wiem :cry: Wszystko jest w porządku oprócz tego ciągnięcia, a powiem, że to jest straszlwie męczące :( Nio i uczenie takiego malucha chodzenia przy nodze jest straszne, bo trzeba się zgiąć w wpół, żeby do niej dosięgnąć (np, w celu - pójścia za smakołykiem). W literaturze wszystko takie proste- wezmą jakiegos ona i po rpostu idą sobie wyprostowani i dają smakołyk. Czemu nikt nie opracował uczenia takiego czarnego małego jak sznaucer?! :-?
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Kurczę Justa - nie wiem jak Ci pomóc - Luna sama z siebie się nie szarpie na smyczy :roll: ja jej tego nie musiałam uczyć na szczęście :wink: a z tymi książkami to się w 100% zgadzam - w opisie wszystko jest banalnie proste i od razu się udaje, a praktyka :hmmmm:
Matt Posted September 21, 2004 Author Posted September 21, 2004 Hehe apropos częsienia ziemi, w moim miescie (w wiadomosciach grudziadzkich mowili) trzesienie bylo najsliniejsze, zawalila sie sciana budynku. Koledze kilka blokow dalej meble sie trzesly 8) Ja nic nie odczulem... Ale oczywiscie w wiadomosciach nic nie wspominają o Grudziadzu bo to takie zadupie, ktore ma tyle procent bezrobocia ile dobra wódeczka alkoholu.
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Matt serio z tą scianą zawaloną????????? :o :o :o
Matt Posted September 21, 2004 Author Posted September 21, 2004 Pekla sciana i wielkie kawałki pospadały. Nie do konca sie zawalila, ale moglo byc niebezpiecznie. Zreszta to stara kamienica.
Justa Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Matt, nio proszę wreszcie cos napisałeś!!! Nasz jedyny MEN na sznaucerach sie odezwał - częściej wchodź kochenie, chyba że Ci tutaj z nami niedobrze... :roll: :wink: A co do trzęsienia sie mebli, to ajna codzień mam takie rewolucje, kiedy tylko mój kocheny sąsiad włączy swoją technofobską muzyczkę :D 8)
malawaszka Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 no - ja na szczęście w terenie całkowicie asejsmicznym mieszkam, bo jakby mi się moje 200 litrowe akwarium wywaliło na pokój to łoooooooo by się działo :o :o :o
Matt Posted September 21, 2004 Author Posted September 21, 2004 Matt, nio proszę wreszcie cos napisałeś!!! Nasz jedyny MEN na sznaucerach sie odezwał - częściej wchodź kochenie, chyba że Ci tutaj z nami niedobrze... :roll: :wink: Koffane moje, znalazlem odrobinke czasu to cos napisalem 8) Ale obiecuje sie poprawic :evilbat:
Justa Posted September 21, 2004 Posted September 21, 2004 Matt, nio proszę wreszcie cos napisałeś!!! Nasz jedyny MEN na sznaucerach sie odezwał - częściej wchodź kochenie, chyba że Ci tutaj z nami niedobrze... :roll: :wink: Koffane moje, znalazlem odrobinke czasu to cos napisalem 8) Ale obiecuje sie poprawic :evilbat: Eh, słoneczko Ty moje, pisz cześciej, bo my tutaj opuszczone takie się czujemy! :wink: :roll:
Matt Posted September 21, 2004 Author Posted September 21, 2004 Matt, nio proszę wreszcie cos napisałeś!!! Nasz jedyny MEN na sznaucerach sie odezwał - częściej wchodź kochenie, chyba że Ci tutaj z nami niedobrze... :roll: :wink: Koffane moje, znalazlem odrobinke czasu to cos napisalem 8) Ale obiecuje sie poprawic :evilbat: Eh, słoneczko Ty moje, pisz cześciej, bo my tutaj opuszczone takie się czujemy! :wink: :roll: Dobrze, koffanie :wink: Juz sie nie bedziecie czuc opuszczone :D
madzior_ka Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Witajcie! ja ostatnio tez mniej czsu mam a wczoraj to juz zupełnie bo sie uczyć musiałam na dzisiaj na moją kochaną biologię ( :D ) i już mniej kochaną geografię ( :evil: )....ale etraz przed szkołą mam chwilke więc wpadłam. Pas tutaj pisze i pisze i nic się nie chwali, że jej stronka jest już zmieniona w necie! Wczoraj wchodze a tutaj super zmiana wg. mnie na lepsze:) Tak trzymaj Pas:) a powiedz mi czy sama zmieniałaś sobie szablon czy Zora Ci go zmieniła? bo on na stronie zory jest jako szablon sznaucerków średnich (tylko zielony no nie?) bo ja bym sobie chciała zrobić ztrone z takiebo beżowego z goldenem ale na sznaucia przerobić....a jaki masz program graficzny? Bo mnie sie photoshop nie chce otwierac:( juz zaczełam umiec sie nim posługiwac a tutaj taka klapa.......chyba mam za mało miejca na dysku. A co do fotek Deniska to tez mozesz brac których dusza zapragnie, ale ja mam duze więc ci wyślę, te które mi sie najbardziej podobają i kóre chciałabym bys umiescila na stronce...tylko to dzisiaj wieczorkiem albo jutro....:) Ps. nie wiem keidy ruszy moja stronka:( moze uda sie w przyszłym tygodniu.......bo bez photoshopoa ani rusz... Justa Denis też zaczyna troche ciągnąć na smyczy!!! ale na razie nie jest to az tak uciążliwe. A mi nahcodzi jescze tylko jedna rada która moz eby pomogła twojej Galci - bo z tego co wiem to ona małoo chodzi na smyczy i może po prostu czuje się na niej za bardzo ograniczona a wie, że jak ją spuscisz jest jej wygodniej a jak mbyś zrobiła ze wychodzisz z nią z domku na smyczy i nie od razu spuszczasz tylko spacerujesz spbie z nią a gdy zaczyna ciągnąc stosujesz tzw. metode żelaznej ręki czyli ze sie po prostu zatrrzymujesz smycz jest napieta i na pcozatku naprowadzasz ja smakołykiem by wróciła do nogi i chwalisz a potem jak sie zatrzymasz sama ma wiedziec ze ma wrócic do nogi i gdy przed jakis czs pójdzie przy nodze bez wychodzenia przed ciebie wtedy spuszczasz ją w nagrode i moze uzna ze zeby móc czuc sie swobodnije bez smyczy ma nie ciagnac a isc przy nodze.....bo moze robiłas taki blad ze jak ciagła to zeby sie nie meczyc z nią to ja spuszczałas? nie wiem......to moja ostatnia rada moze cos pomoze - ostatnio robie tak z tym zatrzynywaniem sie z Denem i jest ok:)
Marta-m Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Tu też się rozpisaliście :o Eh nie miaąłm nawet czasu wejść i poczytac, bo miałam tyle roboty...ta szkola :evil: Ale wkońcu mam troszke czasu. Edi jak narazie chodzi na smyczy...heh...problem jest odwrotny jak u Justy,ja musze go ciagnac :lol: :wink: Ale to dopiero początki wiec sie narazie nie przejmuje.
madzior_ka Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 z tym ciągnięciem to nie ma się co Marto przejmować:) Denis na pcozątku czasem siadał na drodze i nie chciał iśc a teraz na słowo "Denis na spacerek" kręci się w kółko i szaleje z radości:))
Marta-m Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 heh no tak... :lol: :wink: Tylko szkoda mi go bo musze go tak ciaąąąąąąąągnąc...anie chce mu kupywać szelek bo one zniekształcaja,ale z drugiej strony łatwiej by sie ciągnęło :lol: Ale chyba jednak zostane na stałe przy obroży. To tylko kwestia czasu,aż bede miała ten sam problem co wy :lol:
Recommended Posts