Marta-m Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 Pierwsze Zdjątka prawdopodobnie będą jutro!!!!!!!!!! :angel: :angel: :angel: Dzisiaj była u mnie koleżanka która ma komórke z dobrym aparatem i porobiła mu pare zdjęć w plenerze!!! Dzisiaj ma mi je zgrac na dyskietke a jutro je odbiore i umieszcze!!!!! Mam nadzieje że sie uda...
malawaszka Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 Rewelaaacja Martuś :angel: A ja muszę się pochwalić, że byłam dzisiaj na parę godzinek nad Jez. Żywieckim z Lunką i TZ. Pływaliśmy na rowerku wodnym i Lunka w ogóle się nie bała, tylko sobie grzecznie siedziała między nami i obserwowała wszystko :D pomijam fakt, że na początku jak zaczeliśmy pedałować to gryzła nas po nogawkach :o nie wiem czemu :lol: za jakiś czas wrzucę fotki do galerii :wink:
julcia_so Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Witajcie :) Malawaszko czekamy na zdjęcia :) Marto na fotki Ediegotez czekamy :P
Marta-m Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Mam nadzieje że sie uda... no własne....i sie nie udało :evil: KOlezanka dzisiaj pojechala sobie na działke i nie miala czasu przgrac mi tago na płyte.... Ale dała mi jedno zdjęcia na dyskietce....tylko że nie chce sie tworzyć :x Jestem zła........ :evil: Przepraszam jeszcze trzeba poczekac.......... :roll:
madzior_ka Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 może jestem niedouczona, ale prosze powiedzcie mi co oznacza skrót TZ? Często wiele osób używa tego w postach (teraz malawaszka) a ja nie wiem co to znaczy:( wielkiee sorry jesli sie zbłażniłam zadajac to pytanie bo to coś oczywistego, ale wyvaczcie bo....naprawde NIE WiEM, ale mam nadzieje, że neidługo sie to zminei, a teraz lece na spacerek z Denem połłączony ze skzoleniem (kupiłam mu łańcuszek zaciskowy i na nim sie go lepiej szkoli...mocniejszy niz zwykla obroza ale uzywany delikatnie nie sprawia nmałemu bulu...) no to lece papa!! moze cykne pare fotek.......chociaż nie:( rodzice mi nie pozwolą wziac naszej cyfrówki w pola o tej porze:((((.....morze jutro:) paps!
Zabka Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Nie miałam ostatnio czasu więc dopiero teraz - Marta gratuluje nowego sznaucerka, to już kolejny czarno-srebrny wśród dogomaniaków :lol: Madzior_ka ja też jestem niedouczona :oops: Co to znaczy?
Marta-m Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Skrót TZ oznacza TOWARZYSZ ŻYCIA czyli chłopak,ewentualnie mąż :wink: A i jeszcze jedno...No więc jak narazie Edi jest czarno srebrny i tak też stwierdził wet. Ale nie jestm na 100% pewna....Myśle że po ostrzyżeniu może jesczze być z niego pieprzaczek,ale nie wiadomo.... :roll: Noi mam dylemat...NIe wiem kiedy go ostrzyc :o Najwcześniej moge na początku listopada....noi nie wiem... :(
Matt Posted September 5, 2004 Author Posted September 5, 2004 Marta-m pozwol ze sprostuje wypowiedz twoją :D Tak jak Marta powiedziała - TZ - TOWARZYSZ ŻYCIA - mąż, chłopak, ale również TOWARZYSZKA ŻYCIA - żona, dziewczyna. A czemu nie TŻ? TZ łatwiej napisać :lol:
julcia_so Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Fajnie, że wytłumaczyliście ten skrót bo ja tez nie zabardzo - no wiecie... nie kapowałam o co chodzi :wink: Marto, może okazać sie z niego np. ciemny pieprzaczek :) Jak byliśmy z Deniskiem jeszcze przed I strzyżeniem u weta na szczepieniach to powiedział, że bedzie on chya czarno - srebrny, ale po ostrzyżeniu wyszło, że jest pieprzaczkiem :fadein:
Zabka Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Tak myślałam że to chodzi o chłopaka lub dziewczyne (mąż/żona) ale nie wpadłabym chyba że to "towarzysz życia" :D Znam sznaucerka który ma rodziców p/s i c-s i ciągle zmienia kolor, raz ciemnieje, raz jaśnieje(zwykle po strzyżeniu). Pierwsze strzyżenie to chyba po zimie dopiero. A może trymowanko? :lol:
Marta-m Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 chodzi ci o to żeby do tylko wytrymowac????
malawaszka Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Marta - a ile ma Edi - bo zapomniałam :oops:
Olivka Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Marto! Jak kupowałam Oliwkę ,a miała 2,5 miesiąca ,to była pięknie ostrzyżona ,tak jak dorosły sznaucerek. Teraz jest ciepło ,więc jak umiesz strzyc sama ,to możesz . Ale na pewno nie można z nim iść do fryzjera, bo przecież ma kwarantannę. Kiedy te zdjęcia, bo czekam i czekam?
julcia_so Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Olivko, a ty trymujesz Olivke do "łysa" - króciutkiej sierści?? Jak tak to ile razy w roku?? :fadein: :D
Marta-m Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Marto!Jak kupowałam Oliwkę ,a miała 2,5 miesiąca ,to była pięknie ostrzyżona ,tak jak dorosły sznaucerek. Teraz jest ciepło ,więc jak umiesz strzyc sama ,to możesz . Ale na pewno nie można z nim iść do fryzjera, bo przecież ma kwarantannę. Kiedy te zdjęcia, bo czekam i czekam? Na zdjęcia troche trzeba jeszcze poczekac,niestety :( a co do strzyżenia to sama go nie ostrzyge i nawet nie chce próbowac-szkoda psa :lol: EDi kończy kwarantanne na 2 tygodnie/.... ma teraz 2 miesiące.... A jak myślicie strzyżenie w tak młodym wieku jest dobre???
Meggy Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Marto!Ja jak kupiłam sunię,to był 18 listopad.Kwarantanna kończyła jej się w grudniu i tylko dlatego czekałam aż do marca,bo koniec męczarni wypadł w zimie i nie chciałam,by było szczeniaczkowi 2-miesięcznemu było zimno bez futerka....Jeżeli za dwa tygodnie Tobie(pieskowi)kończy się kwarantanna,to możesz go ściąć(wytrymować),jeszcze przed zimnem sierść odrośnie! :D To jest moje zdanie,ja musiałam czekać...
Olivka Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Julciu! Tak do łysa ,to trymuję już tylko 1 w roku,na wiosnę,ale to tylko dlatego ,że Oliwka jest teraz wystawiana,więc przecież nie pojadę z łysolem na wystawę. Własciwie to teraz powinna być wytrymowana drugi raz ,ale niestety nie zrobię tego ,bo jeszcze przecież czeka nas Łódź (wystawa). Tak optymalnie,to byłoby 2 razy w roku.
alexandra Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Cześć wszystkim po weekendzie :D Ciesze się że Luna odzyskuje już humorek i że Edi ma się dobrze, że już się zaaklimatyzował (Marta zdjęcia!!) Dla nas weekend też był baaardzo udany a zwłaszcza niedziela. Beska na Krajowej Wystawie Psów rasowych w Przemyślu znowu wywalczyła złoto, po raz drugi dostała Zwycięstwo Młodzieży oraz co było dla nas baaardzo miłym zaskoczeniem dostała też tytuł Zwycięzca Rasy :smilecol: . Ale to nie koniec niespodzianek jakie nam urządziła nasza sunia, otóż na BOG (Najlepszy pies grupy II) na 13 psów zajęła 4 miejsce, co było naprawdę ogromnym sukcesem gdyż ta moja kruszyna rywalizowała m.in.z takimi olbrzymami jak Dog de Bordaux, Doberman Sznaucer Olbrzym itd. Miłe były też głosy publiczności która była zawiedziona gdy zeszłyśmy z ringu z 4 miejscem. Poza tym wystawa bardzo symaptycznie zorganizowana, super trawka, spotlaiśmy znjomych, więc i super spędziliśmy czas. Podziękowania tutaj dla Seji vel.Kasi która była z nami i wytrwale nam kibicowała. Pozdrowionka dla Kiki i jej uroczej Dalmatynki :wink:
malawaszka Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 :multi: Gratulacje :laola: Niesamowite sukcesy :D Wyściskaj naszą małą Championkę Beskę :D
alexandra Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Dziękuję bardzo MAlawaszko :D Beska wyściskana ;-)
julcia_so Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Wielkie Gratulacje dla was (Ciebie i Beski) za taki sukces!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) A Alexandro czy bedą jakie fotki z wytawy?? :)
Marta-m Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 GraTuLuje!!!!!!!!!!!!!! Noi foty by sie przydaly...W końcu to wzorowy sznaucer :wink:
madzior_ka Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 witajcie ja dopiero teraz wpadłam no ob sami wiecie teraz/...............szkoła i to 3 klaska gimnazjum = egzmainy (26-27 kwiania!!!) strasznie sie ic boje, bo to moja przepustka do liceum,. a ja juz wime co chcem robić:) kierunek --> klasa biol-chem w liceum-->weterymaria (ew. zootechnika):) hehe......ale plany co? no ale do tego sporo czaus jeszcze i N A U K I !!! a w tym czase gratuluję ci Olu bo to sukces nei tylko Beski, ale przede wszystkim TWÓJ:D super! a dzie jedziecie na nastepna wystawe bo chetnie bym sie wybrała na jakas i poogladała a ty miałabyś już dwóch kibiców .......a moze i nawet trzech:D (Kat, ja i Julcia:)! wiec wiekszy dopping = wieksze wykcesy!!! ja postaram sie być na tej 17 paździetrnika w Częstochowie a ty? bo myslałam o Chorzowie, ale nie wiem coz tego wyjdzie....bo Chorzów w ten weekend no nie? hm....nie wiem czy rodzie dadzą rady, a o najwazniejsze n nie? (czyt. brak czasu rodziców=brak transportu :cry: ) mam fotki Deniska ze wczorahszego spacerku wiec niedługo wstawie do galerii to bedziecie mieoi znowucoogladac:) sorry za błedy ale od tej skzoły juz mi sie nawet pisac nie chce.......wszyscy o testach cigle mówią:(az strach pomyslec co bedzie w kwieniu...
Recommended Posts