Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elitesse napisał(a):
w galerii bylo wiecej jego fotek :eviltong:

Mam Cie!!!:multi: Jak już jesteś to może raczysz mi wreszcie,powiedzieć,czy wyruszasz do Pragi w listopadzie??dzieki za info,zaraz sobie wlezę na galarię..........

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Masterton napisał(a):
Mam Cie!!!:multi: Jak już jesteś to może raczysz mi wreszcie,powiedzieć,czy wyruszasz do Pragi w listopadzie??dzieki za info,zaraz sobie wlezę na galarię..........

myslalam o tej wystawce ale mam wtedy szkole wiec wyjazd odpada

Posted

[quote name='Masterton']Chciałabym zobaczyć jaki jest" fajowski",ale zdjęcie wstawiłaś takie że słabo go widać:sadCyber: :sadCyber:

tyle że na tych zdjęciach jest nie wyczesany i troszkę brudasek:diabloti: No i bardzo zarośnięty!!! i nie stoi zadobrze, bo stolik śliski, a wersalka miękka i z dołkami.

Posted

[quote name='Doginka']

tyle że na tych zdjęciach jest nie wyczesany i troszkę brudasek:diabloti: No i bardzo zarośnięty!!! i nie stoi zadobrze, bo stolik śliski, a wersalka miękka i z dołkami.

No faktycznie nie za dobre te zdjęcia:shake: :shake: ,ale jeszcze fajną szyje ma...:multi: a jak będziesz miała jakieś dobre zdjęcia,to proszę wstaw:modla: :modla:

Posted

Marisiu dla Ciebie specjalnie wklejam tego psiaczka, co powiesz o nim i jego górnej linii:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ladny????
a iinni???
prosze sie wypowiedziec

Posted

[quote name='orsini']Marisiu dla Ciebie specjalnie wklejam tego psiaczka, co powiesz o nim i jego górnej linii:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ladny????
a iinni???
prosze sie wypowiedziec

Wiesz to zdjęcie nie jest za dobre,widać ładną głowę,i szyję ,ale on tak sobie stoi ,na luzaku,nie widać za bardzo grzbietu,stolik zasłania....masz inne zdjęcie???

Posted

a ja widze grzbiecik-karpik z letka:)))))osadzenie szyi tez nie bardzo.
i jestem ciekawa co powie marisia, ale dla niej to ten piesek pewnie idealny ma grzbiet jak i cala reszte, wszakze ma uszy i ogon a to najwazniejsze u sznaucerka prawda?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='orsini']a ja widze grzbiecik-karpik z letka:)))))osadzenie szyi tez nie bardzo.
i jestem ciekawa co powie marisia, ale dla niej to ten piesek pewnie idealny ma grzbiet jak i cala reszte, wszakze ma uszy i ogon a to najwazniejsze u sznaucerka prawda?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Orsini nie ośmieszaj się :stupid: . Jak można na podstawie przypadkowych zdjęć oceniać górną linię i w ogóle jak można górną linię oceniać na podstawie zdjęć :eviltong: :eviltong: :eviltong: . Dobrze wiesz, że powinno się oceniać psa w ruchu i w ruchu wyłapuje się najlepiej anatomiczne wady :eviltong: :eviltong: :eviltong:.
Poniżej masz zdjęcia, które umieściła kiedyś Doginka. Jak wiemy Doginka jest posiadaczką dwóch bardzo ładnych psów, w tym psa Gordona Sasquehanna :Cool!: :Cool!: :Cool!: , którego sama kiedyś pochwaliłaś. Widziałaś go na wystawie, podkreśliłaś, że w ruchu, w jakiejś konkurencji finałowej.... i Ci się podobał :thumbs: . Domniemywam, że linię górną ma bez zarzutu :lol: . Masz poniżej 2 foty: na pierwszej jest ślicznie przygotowany i upozowany a na drugiej stoi tak sobie byle jak.... i co możesz powiedzieć, że ten pies ma kiepską górną linię :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ? Jestem przekonana, że i Twojemu Wiktorkowi również można zrobić zdjęcie z górną linią do bani :diabloti: :diabloti: :diabloti: .

Doginka przepraszam, że posłużyłam się Twoimi zdjęciami, ale orsini jest wq.....:angryy: :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='szorka']Atmosfera iście gorąca!!!!!.
Nie miałam czasu skrobnąć,ponieważ miałam w niedzielę klubówkę bokserów ,a poniedziałek zawirowany po klubówce.
Wietrzyliśmy futerko w Warszawie,tylko NOkia.Na bisie P.sędzia nawet na nas nie spojrzał.BIsa weteranów wygrał Marcin z suczką czarno srebrną
Wszysko nie było jednak fatalnie .
Etopiryna Tostom (po Polopiryniei Catapulcie) ZW. Młodzieży i BOB Młodzieży.Po raz pierwszy wystawiana.
Likierek Tostom (po Noki i Bobie)Zwyciężca Rasy. Nareszcie w dobrej dłuższej , szorstkiej sierści .

Życzę każdemu z całego serca ,trafić kupując sznaucerana takiego jak Foreniak lub mieć to szczęście na urodzenie się w hodowli (i wychodowanie) takiego PSA !!!!!!!.

A prawda w czarno srebrnych jast taka ---jak nie ufarbujesz to nie wygrasz.Proszę mnie nie przekonywać,że są super wybarwione. Jedni robią to lepiej,drudzy gorzej.Zawsze mówię ,że karjerze trzeba pomóc.
Problem w pieprzakach jest tylko taki,że temu kolorowi nie można forbą pomóc, nie da się.
Buziaki.

Szorka, masz prawo nie wierzyć w istnienie naturalnie super wybarwionych sznaucerów czarno-srebrnych. Nie zamierzam Cie przekonywać słowami. Proponuję , abyś przekonała się sama- moja 8,5 letnia weteranka jest do Twojej dyspozycji na każdej wystawie, na którek będziemy. Mozesz własnoręcznie pobrać próbki włosa i wykonać testy. Gotowa jestem postawić wszystko na to,że wynik zawsze będzie negatywny.
Ale żeby nie było tak różowo - uważam,że większość super wybarwionych czarnych mini na wystawach ma farbowane przynajmniej łapy ...

Posted

[quote name='kreska']Szorka, masz prawo nie ......
Ale żeby nie było tak różowo - uważam,że większość super wybarwionych czarnych mini na wystawach ma farbowane przynajmniej łapy ...

Ale Twoja weteranka nie jest 100%USA :cool3: . Moje psy również nie są farbowane :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='orsini']Marisiu dla Ciebie specjalnie wklejam tego psiaczka, co powiesz o nim i jego górnej linii:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ladny????
a iinni???
prosze sie wypowiedziec

Domyślam się, co to za pies :lol: :lol: :lol: :cool3: :cool3: :cool3: . Szukasz wad u konkurenta :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ?

Posted

[quote name='marisia']Orsini nie ośmieszaj się :stupid: . Jak można na podstawie przypadkowych zdjęć oceniać górną linię i w ogóle jak można górną linię oceniać na podstawie zdjęć :eviltong: :eviltong: :eviltong: . Dobrze wiesz, że powinno się oceniać psa w ruchu i w ruchu wyłapuje się najlepiej anatomiczne wady :eviltong: :eviltong: :eviltong:.
Poniżej masz zdjęcia, które umieściła kiedyś Doginka. Jak wiemy Doginka jest posiadaczką dwóch bardzo ładnych psów, w tym psa Gordona Sasquehanna :Cool!: :Cool!: :Cool!: , którego sama kiedyś pochwaliłaś. Widziałaś go na wystawie, podkreśliłaś, że w ruchu, w jakiejś konkurencji finałowej.... i Ci się podobał :thumbs: . Domniemywam, że linię górną ma bez zarzutu :lol: . Masz poniżej 2 foty: na pierwszej jest ślicznie przygotowany i upozowany a na drugiej stoi tak sobie byle jak.... i co możesz powiedzieć, że ten pies ma kiepską górną linię :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ? Jestem przekonana, że i Twojemu Wiktorkowi również można zrobić zdjęcie z górną linią do bani :diabloti: :diabloti: :diabloti: .

Doginka przepraszam, że posłużyłam się Twoimi zdjęciami, ale orsini jest wq.....:angryy: :angryy: :angryy:

Nie gniewam się:mad: :mad: :mad: i dołączę jeszcze to:

Tu tez się lekko grzbiecik faluje:cool3: , ale ja się tym nie przejmuję, bo nawet jak komuś nie pasuje to ja i tak kocham go najbardziej na świecie:diabloti: :loveu:

Posted

marisiu zareczam Ci ze w ruchu ten piesek ma taki sam karpik:)))))a ze mam akurat na krotkim wlosie fote to wkleilam:))domyslac sie mozesz a i tak nie wiesz co to hahahahahahaha i sie nie dowiesz
Moge Ci udostepnic Wiktora rob mu ile chcesz fot:))akurat co jak co ale plecy ma super hahahahahahaha i chcialabym , zeby kazdy z moich psow mial wlasnie takie plecy i tak wysoko osadzony ogon jak on.

Posted

marisia napisał(a):
Ale Twoja weteranka nie jest 100%USA :cool3: .

Marisia czytaj uważnie:
szorka napisał(a):

A prawda w czarno srebrnych jast taka ---jak nie ufarbujesz to nie wygrasz.Proszę mnie nie przekonywać,że są super wybarwione. Jedni robią to lepiej,drudzy gorzej.

Czy Szorka napisała cokolwiek o pochodzeniu?:crazyeye: Czy jest ileśtam procent USA czy nie?

Moze teraz oprócz uszi i ogona będziemy podawać jeszcze: .... % USA. :razz:

Posted

Ja mam 100% amerykany i tez sluze kazdemu kto bedzie chcial pieskiem do testow!!!tzn. z plecow-bo tych nie tykam!a lapki???no niestety-wlos amerykanow na lapkach sie od slonca i wody odbarwia na brazowo, wszyscy o tym wiedza, sedziowie tez i co z tego?jak sie wyskoczy z takimi brazowymi lapkami to ocena w dol od razu, wiec albo trzeba kolor zintensyfikowac odpowiednia karma:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: albo trymowac lapki (to mi sie nie podoba lubie puchate), albo trzymac w klatce i nie puszczac na dwor na slonko i deszcz. Na plecach wlos jest szorstki i nie reaguje tak na warunki atmosferyczne. Wiec jak ktos chce to sluze wlosem z plecow dowolnego mojego kundla 100% amerykana do testow, jesli wyjdzie farbka funduje toster:))))z wodotryskiem:))))Santina w tej chwili juz ma 5 lat skonczona i dalej jest skubana raz w roku a potem ja gole i jest szorstka i czarna np.:))))))))

Posted

marisiu dokladnie ja juz wielokrotnie pisalam: na stoj wyprostujesz nawet charta angielskiego:))))))od tego jest hendler wlasnie, a jak piesek sobie stoi sam , albo w ruchu to nie ukryjesz wad:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

marisia napisał(a):
Ale Twoja weteranka nie jest 100%USA :cool3: . Moje psy również nie są farbowane :lol: :lol: :lol: .

Nie bardzo rozumiem:shake: :shake: Marisiu,to znaczy że wszystkie amerykany,są farbowane.........to miałaś na myśli??:angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Masterton napisał(a):
Nie bardzo rozumiem:shake: :shake: Marisiu,to znaczy że wszystkie amerykany,są farbowane.........to miałaś na myśli??:angryy: :angryy: :angryy:

dokladnie tez mi sie tak wydaje, dlatego prosze bardzo-moje psy sa do Waszej dyspozycji tak jak juz pisalam:)))))

Posted

[quote name='Masterton']Nie bardzo rozumiem:shake: :shake: Marisiu,to znaczy że wszystkie amerykany,są farbowane.........to miałaś na myśli??:angryy: :angryy: :angryy:

Nigdzie nie napisałam, że wszystkie amerykany są farbowane :roll:, ale u nich dużo częściej występuje problem z kolorem, dlatego to, że kreska napisała, iż ona ma weterankę z rewelacyjnym kolorem mnie szczególnie nie dziwi, bo nie jest to amerykanka :loveu:. Już kiedyś wypowiadałam się na ten temat, że problem z szorstkim włosem, problem z kolorem i związany z tym problem z prawidłowym włosem typu agutti (dotyczy umaszczenia p&s), znacznie częściej występuje u amerykanów, niż u europejczyków, co nie oznacza, że nie znajdzie się europejczyk z kiepską barwą i kolorem, i nie oznacza, że nie występują amerykany z prawidłowym włosem i kolorem :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

Doginka napisał(a):
Służę Raperem- on nigdy nie był farbowany nawet na łapach;)

Masz bardzo ładne obydwa pieski a Raper szczególnie mi się podoba :lol: :lol: :lol: - chyba domyślasz się dlaczego :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

orsini napisał(a):
marisiu zareczam Ci ze w ruchu ten piesek ma taki sam karpik:)))))a ze mam akurat na krotkim wlosie fote to wkleilam:))domyslac sie mozesz a i tak nie wiesz co to hahahahahahaha i sie nie dowiesz
Moge Ci udostepnic Wiktora rob mu ile chcesz fot:))akurat co jak co ale plecy ma super hahahahahahaha i chcialabym , zeby kazdy z moich psow mial wlasnie takie plecy i tak wysoko osadzony ogon jak on.

Przypuszczalnie jest to ten pies, z którym Wiktorek ostatnio przegrał dwa razy, raz w kraju a raz za granicą :loveu: ? Wyluzuj, każdy pies ma wady, sama wielokrotnie to podkreślałaś, więc może inne wady Wiktorka przeważyły szalę na korzyść tego konkurenta :loveu: :loveu: :loveu: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...