nimtif Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Dzień dobry, bardzo proszę o informacje, jakie parametry ma mieć sznaucer miniaturowy w wieku sześciu tygodni? Jaką powinien mieć wagę i jaki wzrost? Kiedy należy obawiać się o przerośnięcie?
Czarne Gwiazdy Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Kiedy należy obawiać się o przerośnięcie?Wtedy, kiedy pies jest bez rodowodu ;)
nimtif Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Dziękuję Czarne Gwiazdy za wyczerpującą odpowiedź :shake: Dla uspokojenia - nie mam sznaucerka bez rodowodu i posiadać nie zamierzam. Mam tylko nadzieję, że któryś z obecnych tu hodowców (bo chyba śą tu tacy, prawda?) udzieli odpowiedzi. Niestety mało kto podaje takie dane jak wzrost i waga. Poszukiwania na stronach (także zagranicznych) zakończyły się fiaskiem. Być może mam pecha i nie potrafię znaleźć :(
orsini Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 nio dobra pochwalimy sie:))) a wiec kilka dni temu urodzily mi sie szczeniaczki po psie Repitition's LIFE OF CRIME. 7 sztuk!!!!!wszystkie zdrowe, zywotne, i bardzo wyrownane, wiec jestem super zadowolona ze szczenkow!!!mamusia sie nimi swietnie zajmuje. dzieki za gratki!papapa
Dzidtka_Gl Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 a fotki gdzie ? a co z twoja strona www ? ja to bym chciała sobie poogladać, poczytac a tu d :shake:
orsini Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 nimtif napisał(a):Dzień dobry, bardzo proszę o informacje, jakie parametry ma mieć sznaucer miniaturowy w wieku sześciu tygodni? Jaką powinien mieć wagę i jaki wzrost? Kiedy należy obawiać się o przerośnięcie?wiesz co ja nie wiem, co do wagi to dla mnei w ogole jest absurd, bo wiadomo, ze ten co je wiecej bedzie ciezszy a wcale nie oznacza to ze przerosnie, poprostu jest obrzartuch, a wzrost u takiego malucha to nie znam, a jacy rodzice???przerosty czy tez nie?
orsini Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Dzidtka napisał(a):a fotki gdzie ? a co z twoja strona www ? ja to bym chciała sobie poogladać, poczytac a tu d :shake:fotków niet bo ja nie mam kamiery:(((
nimtif Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 orsini napisał(a):wiesz co ja nie wiem, co do wagi to dla mnei w ogole jest absurd, bo wiadomo, ze ten co je wiecej bedzie ciezszy a wcale nie oznacza to ze przerosnie, poprostu jest obrzartuch, a wzrost u takiego malucha to nie znam, a jacy rodzice???przerosty czy tez nie? Aha, dzięki za przedstawienie jako takiego obrazu. Nie wiem czy rodzice to przerosty, bo to pytanie teoretyczne ;) Chcę wiedzieć na przyszłość, jak się ma wzrost w wieku szczenięcym do rzeczywistycz rozmiarów w dorosłym wieku. A faktycznie waga może być różna, bo przecież są niejadki i obżartuchy ;) No i gratulacje z okazji narodzin! :P
vis Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [quote name='nimtif']Dziękuję Czarne Gwiazdy za wyczerpującą odpowiedź :shake: Dla uspokojenia - nie mam sznaucerka bez rodowodu i posiadać nie zamierzam. Mam tylko nadzieję, że któryś z obecnych tu hodowców (bo chyba śą tu tacy, prawda?) udzieli odpowiedzi. Niestety mało kto podaje takie dane jak wzrost i waga. Poszukiwania na stronach (także zagranicznych) zakończyły się fiaskiem. Być może mam pecha i nie potrafię znaleźć :( Nie obrażaj się na Czarne Gwiazdy. Jakie pytanie zadałaś - taką otrzymałaś odpowiedź. Kupując szczeniaka (nawet z renomowanej zagranicznej hodowli) możesz uzyskać informacje : szczeniak dobrze się zapowiada, jest zwarty,krótki, ma ładną głowę, długą szyję, ładną linię grzbietu, dobrze osadzony ogon, dobre kąty zarówno przodu jak i tyłu, szeroki front....... i to mniej więcej widać (choć i to może się nieco zmienić jak szczenię osiągnie wiek dorosły)......ale wzrostu- nikt ci nie zagwarantuje. Z tym różnie bywa. Czasami w rodowodzie szczeniaka są same wzorcowe (jeśli chodzi o wzrost) sznaucery a szczeniak po osiągnięciu wieku dorosłego jest przerostem a czasami jest też tak, że ma on wielu bardzo dużych przodków a on sam nie jest przerostem.
bill Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [LEFT]Orsini gratulacje za miocik, szkoda ze nie masz kamiery, bo chetnie bym zobaczył zdjecia małych pozdrawiam [/LEFT]
marisia Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [quote name='orsini'].........7 sztuk!!!!!wszystkie zdrowe, zywotne, i.......... No, to wreszcie można Ci pogratulować HURA !!! : :drink1::BIG::klacz::klacz::klacz::BIG::drink1: [quote name='orsini']..... bardzo wyrownane...... :hmmmm: mam nadzieję, że się zróżnicują, bo jak wybierzesz te dogszoły :niewiem: :grins:
Olynda Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Orsini - szczęśliwa 7 :bluepaw::Rose::Dog_run::sweetCyb::klacz: Gratulki - bardzo chetnie pooglądąła bym fotki no ale cóż ... :diabloti:;):laola:
Elitesse Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 szybko sie pochwale i uciekam spac bo jutro caly dzien w pracy :roll: wlasnie wrocilismy z wystaw w Bratyslawie . sobota: Wacio V1 kl. posrednia CAC - zaczety Championat Slowacji Tess V1 kl.honorowa BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej !! Abi - V2 kl.posrednia r.CAC niedziela: Wacio V1 kl.posrednia CAC CACIB BOB final BOG Tess V1 kl.honorowa II BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej :multi: :multi: :multi:
Romas Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Brawo Agnieszka, gratulacje :-) Orsini , gratuluje licznego miotu :-) ,niech sie zdrowo rozwijaja :-) ,ja tez licze ,ze jakies zdjatka wydusisz z siebie :-)
jostra Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Aga - gratulacje! My nie na tak prestiżowej wystawie w Rzeszowie, ale zawsze: Lamborghini - CWC, NPwR,BOB Unison - CWC, NPwR,BOB Berrylla - CWC, NSwR, ukończony Championat Polski Andromeda - Zw Mł Gratuluję również nowych szczeniaczków.
Masterton Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='Elitesse']szybko sie pochwale i uciekam spac bo jutro caly dzien w pracy :roll: wlasnie wrocilismy z wystaw w Bratyslawie . sobota: Wacio V1 kl. posrednia CAC - zaczety Championat Slowacji Tess V1 kl.honorowa BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej !! Abi - V2 kl.posrednia r.CAC niedziela: Wacio V1 kl.posrednia CAC CACIB BOB final BOG Tess V1 kl.honorowa II BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej WITAJCIE!!!:multi: :multi: Dawno mnie mnie bylo,ELITESSE,a kto wzial CACIBa w sobote,i czy mozesz podac stawki,oraz wszystkie wyniki ?
orsini Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='Elitesse']szybko sie pochwale i uciekam spac bo jutro caly dzien w pracy :roll: wlasnie wrocilismy z wystaw w Bratyslawie . sobota: Wacio V1 kl. posrednia CAC - zaczety Championat Slowacji Tess V1 kl.honorowa BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej !! Abi - V2 kl.posrednia r.CAC niedziela: Wacio V1 kl.posrednia CAC CACIB BOB final BOG Tess V1 kl.honorowa II BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej :multi: :multi: :multi: GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
orsini Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 marisia napisał(a)::hmmmm: mam nadzieję, że się zróżnicują, bo jak wybierzesz te dogszoły :niewiem: :grins: wyrownane to nie oznacza wszystkie takie same:)))))tylko podobne wzrostem:)))nie martw sie jak bedzie w tym miocie jakas gwiazda to ja zobacze, aczkolwiek jeszcze jest za wczesnie na to
orsini Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 KaVanga jestes?to odpal GG bo Cie widze na dogo:)))
Elitesse Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Masterton napisał(a):Puk,puk Elitesse,a gdzie ty? w pracy od 6 do 18 :evil_lol: :evil_lol:
Elitesse Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 wynikow z soboty nie znam bo sredniaki i mini byly na innych ringach i w innych halach a na dodatek sedziowania sie nalozyly a ja siedzialam przy ringu sredniakowym z niedzieli napisze to co wiem - kilka fotek w galerii sznaucery mini biale PSY kl.posrednia BOUNTY Hebanowa Sfora V1 CAC CACIB kl.otwarta BESTIARIUS Ignorant ZACHARIAS of Bianco Olgas SUKI kl.mlodziezy ANNIE Bianco Star V1 CAJC kl.otwarta DORIS z Male Stepanske INEZ Ulcnik Matraszepe BIKINI - V1 CAC CACIB BOB ( w oba dni) kl.championow ZANNY ZOE of Bianco Olgas - V1 CAC r.CACIB
Elitesse Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 sznaucery mini pieprz i sol PSY kl.szczeniat KARWUZI PEPPER'S de Gabritho - WO1 kl.mlodziezy FAIR PLAY Rezlark - V1 CAJC LITTLE LARS z Sardanu - 2 kl.otwarta DENTHOR KING od Dolina Rivendell - nb EMIGRANT Rezlark - nb STRENHOCH DIABLO de Trufas Negras - nb SUKI kl.baby HISTORY OF STERNENHOCH Piwowar - WO1 kl.szczeniat EMILA Tostom - WO1 kl.posrednia ETYKE von der Gondhauzi - V2 r.CAC Feeling's Forever Diamonds - V1 CAC CACIB BOB OFELIA Astronaut - 3 kl.otwarta FOR BABY GIRL maly Kavalir OLIVIA Astronaut kl.championow GRACE KELLY z Marzemu - V1 CAC r.CACIB
Elitesse Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 wrr niezaspisala sie stawka cz-sr :mad: sznaucery mini czarno - srebrne PSY kl.posrednia PONTIAC Grasant - V1 CAC CACIB BOB final BOG kl.otwarta Jubilee's FOOTBALL FIGO - V1 CAC kl.championow OLSEN Bella Fraga - V1 CAC r.CACIB Tmavi Knir SUNNY - V2 r.CAC SUKI kl.mlodziezy ALL IN ONE Carboneum - 4 CRAZY GIRL goldton - 3 EFRA Male Usko - 2 Sasquehanna RABESPIER BRANDY - V1 CAJC kl.poisrednia ETA CARINAE Knizete Strenenhocha kl.otwarta ATLANTIDA - nb Belenus ANGI - nb WENDY Bohemia Vulkan - V2 Santa Knirs PAULINA LEDZH - V1 CAC CACIB
Elitesse Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 w sobote PSY kl.posrednia PONTIAC Grasant - V1 CAC kl.championow OLSEN Bella Fraga - V2 r.CAC r.CACIB Tmavi Knir SUNNY - V1 CAC, CACIB
Recommended Posts