Madziek Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Franca81 napisał(a):Podnoszę..... Aza miała zrobione zdjęcie RTG i wykazało ono, że nistety Azunia ma zaawansowaną dysplazję stawu biodrowego. Narazie dostała depomedrol - lek przeciwzapalny o przedłużonym działaniu. Później prawdopodobnie będzie musiała dostawać tabletki Rimadyl . Dwa razy dziennie, a jedna tabletka kosztuje 5 zł... Wet odradził operację , przynajmniej narazie. Zobaczymy jak zart\eaguje na leki. Na pewno betonowy wybieg nie służy poprawie jej stanu. Aza nawet nie chce się chować do budy. Dzisiaj rozmawiałam na gg z dziewczyną, która bardzo by chciała przygarnąć Azę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
dariaopole Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Bożże trzymam kciuki !!! Biedna Azunia, byłoby bosko jakby trafiła przed zimą do domku !!! Quote
Franca81 Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Również trzymam kciuki za Azunię !!! Quote
Franca81 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 dariaopole napisał(a):wiadomo cuś nowego ?? ????? :razz: Quote
Pascal Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Dopiero teraz ją zobaczyłam.....piękna suka, taka szlachetna....a ten wzrok....jeszcze dużo miłości od niej bije dla człowieka. Co do tabletek Rimadyl to jest ludzki odpowiednik pod nazwą Piroxicam (Piroxican). Dawałam to swojemu psu właśnie na problemu z nogami na starość. Ma takie samo działanie jak Rimadyl i kosztuje o niebo taniej. Mój pies świetnie reagował - nawet lepiej jak na Rimadyl - to rozwiązanie tańsze podpowiedział mi mój wet, który wie ile potrafi kasy pochłonąć 60 kilowy pies. Trzymam kciuki za sunieczkę...i podnoszę. Quote
dariaopole Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 tak bym chciała , żeby Azunia znalazła domek :placz: to taka wspaniała suczka, nie zasługuje na schron !!! Quote
Madziek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Pascal napisał(a):Dopiero teraz ją zobaczyłam.....piękna suka, taka szlachetna....a ten wzrok....jeszcze dużo miłości od niej bije dla człowieka. Co do tabletek Rimadyl to jest ludzki odpowiednik pod nazwą Piroxicam (Piroxican). Dawałam to swojemu psu właśnie na problemu z nogami na starość. Ma takie samo działanie jak Rimadyl i kosztuje o niebo taniej. Mój pies świetnie reagował - nawet lepiej jak na Rimadyl - to rozwiązanie tańsze podpowiedział mi mój wet, który wie ile potrafi kasy pochłonąć 60 kilowy pies. Trzymam kciuki za sunieczkę...i podnoszę. wielkie dzięki za radę. Czy ten lek jest na receptę? Quote
dariaopole Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 coś mi w głowie świta , że ten lek nie jest na receptę, musiałabyś Madziek do apteki się przejść i zapytać. W górę piękna dziewczyno !!! Quote
Franca81 Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Niestety jest na receptę. Sprawdziłam na stronie producenta: http://www.gsk.com.pl/produkty/Leki_na_recepte.html Quote
dariaopole Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='Franca81']Niestety jest na receptę. Sprawdziłam na stronie producenta: http://www.gsk.com.pl/produkty/Leki_na_recepte.html ty to Francus sprytna jesteś :evil_lol: Quote
Franca81 Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='dariaopole']ty to Francus sprytna jesteś :evil_lol:[/quote] Staram się. :evil_lol: Czasem coś mi się udaje. :cool3: Quote
dariaopole Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='Franca81']Staram się. :evil_lol: Czasem coś mi się udaje. :cool3:[/quote] tylko czasem ??? ty to moja skarbnica wiedzy jestes :evil_lol: jak mam pytanie to od razu sruu do Francy - ona wie wszystko ??? moze nawet wie gdzie domków szukać ale nie chce nam, zdradzić ???:cool3: Quote
Franca81 Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='dariaopole']tylko czasem ??? ty to moja skarbnica wiedzy jestes :evil_lol: jak mam pytanie to od razu sruu do Francy - ona wie wszystko ??? moze nawet wie gdzie domków szukać ale nie chce nam, zdradzić ???:cool3: Oj Ciotka. Czasem mam niucha (nosa) i przytrafi mi się zabłysnąć yntelygencją by coś znaleźć (szkoda, że archeologicznie rzadko). :evil_lol: Ale domków to wyniuchać nie potrafie... Ale wciąż niucham.. :cool3: Quote
Pascal Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Madziek, jest na receptę ale wet też moze wypisać psu ten lek i sprzedadzą bez problemu. Ja dostawałam receptę właśnie od weta.:) Quote
dariaopole Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 martwię się o Azę. jak ostatnio byłam w schronie to bidula leżała na betonie. magda mówiła że ona często tak leży nawet do budy nie wejdzie :shake: Quote
Franca81 Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 dariaopole napisał(a):martwię się o Azę. jak ostatnio byłam w schronie to bidula leżała na betonie. magda mówiła że ona często tak leży nawet do budy nie wejdzie :shake: Oj to nie najlepiej....:shake: Domek pilnie potrzebny!! Quote
dariaopole Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 słyszycie cioteczki domek dla starszej Onki potrzebny !!! Quote
Franca81 Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Z tego co pamiętam to ktoś był zainteresowany Azunią.. Magda coś chyba o tym wspominała... Ale nie jestem pewna.. No i nie wiem czy to nadal aktualne... Quote
dariaopole Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 chybA nie skoro Aza nadal w schronie siedzi, zresztą magda w zeszły piątek nic mi o tym nie wspominała. Quote
Recommended Posts