Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Franca81 napisał(a):
Podnoszę.....

Aza miała zrobione zdjęcie RTG i wykazało ono, że nistety Azunia ma zaawansowaną dysplazję stawu biodrowego. Narazie dostała depomedrol - lek przeciwzapalny o przedłużonym działaniu. Później prawdopodobnie będzie musiała dostawać tabletki Rimadyl . Dwa razy dziennie, a jedna tabletka kosztuje 5 zł...
Wet odradził operację , przynajmniej narazie. Zobaczymy jak zart\eaguje na leki. Na pewno betonowy wybieg nie służy poprawie jej stanu. Aza nawet nie chce się chować do budy.
Dzisiaj rozmawiałam na gg z dziewczyną, która bardzo by chciała przygarnąć Azę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

Dopiero teraz ją zobaczyłam.....piękna suka, taka szlachetna....a ten wzrok....jeszcze dużo miłości od niej bije dla człowieka.

Co do tabletek Rimadyl to jest ludzki odpowiednik pod nazwą Piroxicam (Piroxican). Dawałam to swojemu psu właśnie na problemu z nogami na starość. Ma takie samo działanie jak Rimadyl i kosztuje o niebo taniej. Mój pies świetnie reagował - nawet lepiej jak na Rimadyl - to rozwiązanie tańsze podpowiedział mi mój wet, który wie ile potrafi kasy pochłonąć 60 kilowy pies.

Trzymam kciuki za sunieczkę...i podnoszę.

Posted

Pascal napisał(a):
Dopiero teraz ją zobaczyłam.....piękna suka, taka szlachetna....a ten wzrok....jeszcze dużo miłości od niej bije dla człowieka.

Co do tabletek Rimadyl to jest ludzki odpowiednik pod nazwą Piroxicam (Piroxican). Dawałam to swojemu psu właśnie na problemu z nogami na starość. Ma takie samo działanie jak Rimadyl i kosztuje o niebo taniej. Mój pies świetnie reagował - nawet lepiej jak na Rimadyl - to rozwiązanie tańsze podpowiedział mi mój wet, który wie ile potrafi kasy pochłonąć 60 kilowy pies.

Trzymam kciuki za sunieczkę...i podnoszę.

wielkie dzięki za radę. Czy ten lek jest na receptę?

Posted

[quote name='Franca81']Staram się. :evil_lol:

Czasem coś mi się udaje. :cool3:[/quote]

tylko czasem ???
ty to moja skarbnica wiedzy jestes :evil_lol: jak mam pytanie to od razu sruu do Francy - ona wie wszystko ???
moze nawet wie gdzie domków szukać ale nie chce nam, zdradzić ???:cool3:

Posted

[quote name='dariaopole']tylko czasem ???
ty to moja skarbnica wiedzy jestes :evil_lol: jak mam pytanie to od razu sruu do Francy - ona wie wszystko ???
moze nawet wie gdzie domków szukać ale nie chce nam, zdradzić ???:cool3:
Oj Ciotka. Czasem mam niucha (nosa) i przytrafi mi się zabłysnąć yntelygencją by coś znaleźć (szkoda, że archeologicznie rzadko). :evil_lol:

Ale domków to wyniuchać nie potrafie... Ale wciąż niucham.. :cool3:

Posted

dariaopole napisał(a):
martwię się o Azę. jak ostatnio byłam w schronie to bidula leżała na betonie. magda mówiła że ona często tak leży nawet do budy nie wejdzie :shake:

Oj to nie najlepiej....:shake:

Domek pilnie potrzebny!!