Jump to content
Dogomania

Opole - piękna i zalękniona Szara!!!!!!!!!!! W DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Szara została przywieziona do schroniska przez Straż Miejską. Prawdopodobnie się błąkała.

Jest bardzo zastraszona. Nie chce wyjść z budy. By zabrać ją na spacer Magda musiała wejść po Szarą do budy. Tak bardzo panicznie boi się ludzi!!!
Psy toleruje i ich się nie boi. Ale na widok człowieka ucieka w jak najdalszy i jak najbardziej ciemny kąt. Musiała być źle traktowana... :-(

Ale mimo tragicznych przeżyć Szara nie ma w sobie agresji... Po prostu kuli się i chce uciec.
Sunia potrzebuje kontaktu z ludźmi i spokojnego domu. Sunia na początku panicznie bała się każdego. Ale widać że już polubiła Magdę, która często do niej zagląda. Zaczyna ufać Magdzie. Zaczyna ufać człowiekowi.
Przede mną również na początku uciekała ale pod koniec spacerku już zbliżała się do mnie by powąchać rękę.
Szara wyjdzie na kochaną sunię, potrzeba jej tylko miłości!!!

Posted

ooo taaaaak Szara jest niezwykła, cudowna! ma dopiero rok, a musiała już dużo przejść. Pewnie była bita, bo jak podniosłam rtękę, żeby się podrapać po głowie to Szara wpadła w panikę. Postanowiłam się już nie drapać po głowie w jej towarzystwie :p Jest mądra, bystra i myślę, że jeszcze parę spacerków i sama zacznie się dopominać. Narazie niechętnie wyściubia nos z budy. Całeżycie przed nią - musi mieć wyjątowy DOM

Posted

Szara jest cudna:loveu:
ona sie tak boi strasznie wszystkiego, dzis jak byłam w schronie to siedziała w budzie schowana i tylko mordkę wyciągnęłą i na mnie popatrzyła. madziek miała ją dziś wziąć na spacerek :loveu:

Posted

kiedy wychodzę z Szarą na spacer biorę też Tygrysa, z którym siedzi w kojcu. A ona go naśladuje prawie we wszystkim. Tygrys biegnie, Szara też biegnie. Tygrys coś wącha, Szara też wącha. Tygrys je trwę, Szara też zaczyna się paść. Na pewno szybciej by odżyłą w domu gdzie jest już pies.

Posted

Szara robi postępy, teraz po spacerze nie leci od razu schrować się do buy tylko chodzi trochę po boksie. A wczoraj jak rano przyszłam do schroniska to sama wyszła się przywitać! :p i jak sprzątałam u niej w kojcu to sama też pierwszy raz wyszła z kojca pobiegać po schronisku! Dzielna mała