rvbcia Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Witam! Mam 15letniego kundelka, który walczy z pchłami ale powoli już znikają. Mimo to bardzo się drapie i pomyślałam żeby mu ulżyć. Skórę ma bez zmian, na sierści też nie widać nic niepokojącego, pchły się wynoszą. Czy istnieje jakiś domowy środek na swąd? Pryskalam go roztworem z rozmarynu i pchły jak ręką odjął, teraz też używam tego specyfiku ale swędzi go dalej :( Mam hydroxyzine ale wolałabym coś naturalnego, ma ktoś jakiś pomysł? Quote
teresaa118 Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Ja uzywam roztworu teebaumöl (tj. olejek z drzewa herbacianego), pare kropel na male ilosci wody i watka przecieram skore a czasami bezposrednio, tez uzywam np. na pokaszenia komarowe lub roztocza trawy dla siebie. Quote
gryf80 Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 ja mam uczulenie na olejek z drzewa herbacianegi i kontakt z czymkolwiek go zawierajacy przynosi skutek odwrotny od zamierzonego :/ Quote
Recommended Posts