Jump to content
Dogomania

Dwa kociaki bez oczek :( Odeszly za TM, sa szczesliwe. Nelly ['] Molly [']

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj bylam w schronisku, zrobic zdjecia jego nowym mieszkancom - malym kociakom, ktore przybyly w ciagu kilku ostatnich dni.
Jest ich 16scie :(
Szacuje, ze maja okolo 2-3 miesiecy.
Sa ruchliwie, bawia sie, jednak nie wszystkie........
Dwa siedzialy smetnie z boku, jeden na laweczce

Drugi zaszyty w koszyczku:

Te bidy potrzebuja natychmiastowej pomocy.
Kociaki nie maja oczek, nie wiem czy jest to wynikiem jakiegos nieszczesliwego wypadku, czy ktos celowo im to zrobil :evil:
Te dwa maluszki podobno ktos wczoraj przyniosl do schroniska...

Rozmawialam juz z wetem, chce je zobaczyc.
Chcialabym je zabrac juz jutro rano.
Mam nadzieje ze pozwola mi je zostawic u nich na kilka dni.

Prosze was bardzo mocno o pomoc dla tych maluszkow, bedzie potrzebne wsparcie finansowe i tymczasy/domy stale.

Z gory dziekuje za pomoc.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziekuje Fanaberia, dziekuje w imieniu tych dwoch maluchow

jutro rano zamierzam je zabrac do weta, chce by zostaly tam zdiagnozowane i by podjeto konieczne leczenie, pewnie zostana tam jakis czas

potrzebuje jednak wsparcia, dzisiaj zaplacilam za koty kolejne 380zl :( placilam karta i nawet do konca nie wiem czy mialam na taka kwote wplywy z bazarkow (nie bylo mnie kilka dni na forum i wlasnie nadrabiam zaleglosci)
a to nie koniec ich pobytu w klinice, na wszystko oczywiscie mam rachunki i zaswiadczenia o przebiegu leczenia naszych kotkow

Posted

kociaki zawiozlam do kliniki
jesli wierzyc pani z personelu schroniska, to sa to dziewczynki - ja w pospiechu nie popatrzylam pod ogonki
kotki dostaly imiona Molly i Nelly
zostaly przyniesione przez jakis chlopakow, kociaki sa trzy, ale ta trzecia ma oczka normalne

wstepne ogledziny potwierdzily brak oka u jednej z kotek, nazwalam ja Molly, druga - Nelly ma oczko niedorozwiniete, podanie antybiotykow i podleczenie pokaze, czy bedzie na nie w ogole widziala

Molly czeka amputacja resztek oka, koszt zabiegu z narkoza to ok 340zldo tego dojdzie koszt hospitalizacji i podawania odpowiednich lekow

obie maja swierzbowca, zostana tez odrobaczone... lekarze postaraja sie doprowadzic do zdrowia

oto zdjcia z kich klatki w izolatce

Molly (z prawej z tyłu i Nelly-ciut blizej

Molly

Nelly

jeszcze smutne ale wierze ze za jakis czas beda to radosne kociaki w swoich domach, moze w jednym?

ktokolwiek moze wesprzec nas w pokryciu kosztow leczenia - to z gory dziekuje
wplaty mozna kierowac na moje prywatne konto, lub poprzez jakas fundacje - w tej kwestii nie jest istotne kto jest platnikiem

Posted

mam cztery ręcznie haftowane obrazki, mogę je dać na bazarek dla koteczek, tylko nie umiem, jeśli ktoś pomoże i pokieruje mnie jak, albo wystawi za mnie.
To cztery obrazki haftowane za igłą, kuchenne, wykonane przez moją teściową, na żółtym tle naczynia kuchenne, czajniczek, filiżanka, dzbanek i coś tam z czarną obwolutą, oprawione w drewniane ramki.
Domek niestety mam zapełniony i nie mogę inaczej pomóc, czyba że kociaki znajdą domki, finansów w tym miesiącu też brak.
B..e, widzisz i nie grzmisz. Gdybym nie była tak zakocona miałyby domek.

Posted

czia, dziekuje za pomoc, wystawimy wspolnie rzeczy ktore oferujesz
jest kilka mozliwosci zrobienia aukcji, albo wystawiasz sama, albo przesylasz mi zdjecia i opis przedmiotow (wymiary, material, kilka slow o przedmiocie...) i ja wystawiam. Robilam juz kilka razy laczone w ten sposob aukcje (np kooperacja z Dea w aukcjach dla Karola). Jak wystawic samemu aukcje - -napisze pozniej w wolnej chwili.
slicznie raz jeszcze dziekuje :)

Posted

_bubu_ napisał(a):
czy jest jakaś szansa na tymczas dla bidulek?

niestety nic nie mam :(

one tak dzielnie sie wspieraja ze idealnym byloby, gdyby mogly byc razem, najlepiej juz na zawsze..

Posted

Jolu masz ogromne serduszko - jak dobrze że wypatrzyłaś te bidki :placz: :placz: :placz:

Nie mam pojęcia jak pomóc :( We wspólnym worku minus, nieetsety, dobrze,że Tośka w domu....

A może jakaś aukcja charytatywmna na allegro??

Posted

Jolu, jeśli kicie mają wątek na miau, to wklej proszę tutaj link do tego wątku
będę chociaż podnosić (na miau mam nick wibryska)

może w swoim podpisie napisz, że dwie małe kotki bez oczek pilnie potrzebują pomocy

Posted

kitki maja swoj watek na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=63835&highlight=

dzisiaj nie dzwonilam do kliniki po nowe wiesci
jutro zadzwonie, a w tygodniu planuje wyjazd do Bielska, to wtedy na pewno je odwiedze, zrobie zdjecia..

ciagle mysle o pozostalych nastu kociakach w schronisku :( :( :( , nie jest to dla nich bezpieczne miejsce, prosze o pomoc w szukaniu domow, przynajmniej tymczasowych dla tych kociat, sa juz starsze, maja ok 3 miesiecy, wygladaja na zdrowe, w piatek zabralam tylko te dwa, ktore najpilniej wymagaly pomocy

musze uruchomic nowe aukcje dla kotow, bo bez nich wkrotce pojde z torbami i to mnie zlicytuja :(

Posted

czekam na wytyczne, najlepiej by było jakbym Ci przysłała te rzeczy i byś je wystawiła. Ja po prostu nie mam aparatu, za każdym razem muszę kogoś prosić o pożyczenie, żeby sfotografować koty na strony. Sąsiedzi, którzy mi zawsze użyczali aparatu- wyjechali na urlop, nie mam pomysłu, inni są niechętni.

Posted

czia napisał(a):
i co z kotkami? Napisz na PW co z bazarkiem, czy przysłać Ci te przedmioty?

kotki wczoraj mialy operacje usuniecia chorych galek ocznych, dzisiaj rozmawialam z klinika, nadal sa oslabione :(
jutro, najdalej w czwartek bede w bielsku, to na pewno je dowiedze

pw wyslane..

Posted

kciuki ciagle zaciskam, niech minie kryzys, tak bardzo chcialabym jutro zastac dobre wiesci
koszt operacji to 340zl, ale i tym razem licze na upust, ktory poprzednim razem dostalam od wlasciciela kliniki (ogromnie dziekuje!), operacje mialy obie kotki wiec jest to duuuzy koszt, ale dzisiaj odkrylam mila niespodzianke, wplate na koncie w wysokosci 400zl :) wplacila Mokka - DZIEKI, DZIEKI, DZIEKI :)
bez waszej pomocy naprawde niewiele moglabym zrobic, to ciagle sa pieniadze, ktorych nie jestem w stanie wylozyc :(
od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem podsumowania wszystkich wplywow i wydatkow, sfotografowania rachunkow i faktur, wszystkie rozliczenia beda w pierwszych postach watku schroniskowego (link w moim podpisie) w watkach indywidualnych tez bedzie podawany link do rozliczen

moje jutrzejsze zyczenie urodzinowie podczas symbolicznego zdmuchiwania swieczek: by te kocinki wyzdrowialy, by znalazly wspolny, wspanialy dom!
tego zycze im i pozostalych bezdomnym zierzakom

Posted

już są Twoje urodziny! :new-bday:
Życzę Ci z całego serca żeby spełniło się Twoje kocie życzenie!
Żeby kociny znalazły kochające domy, które zaakceptują je takimi jakie są.
I żeby znalazły sie pieniądze na ich leczenie, :evil_lol:
Dlatego jutro poszperam i zrobię bazarek.

Posted

przesyłka wysłana kurierem GLS będzie u Ciebie jutro, trzymam kciuki za kociaczki.
Dodałam też gazety z robótkami na drutach, może kogoś zainteresują, ja już od kilku lat nie robię, przestałam.

Posted

dziekuje czia, napisze gdy przesylka do mnie dotrze</p>
dzisiaj bylam w schronisku po kocieta, mialam zabrac 4 zabralam 6, nie moglam sie zdecydowac jak tu wybrac jak wszystkim chce sie pomoc :(, ale w klinice dostalam ultimatum, moga zostac do soboty, bo maja duzo zwierzat i personel nie nadaza, wiec szukam tymczasow!

odwiedzilam oczywiscie Molly i Nelly, Molly (z chorym prawym oczkiem, ktore bylo zakrwawione) wyglada w miare dobrze, stala na lapkach i miauczala do mnie, oczko ma zaszyte, natomiast z Nelly (lewe oczko) jest w kiepskim stanie, lezala oddychajac bardzo ciezko, rokowania sa zle :(
mam zdjecia, ale nie mam teraz kabla do aparatu, wiec wrzuce w nocy lub jutro

Posted

obiecane zdjecia siostrzyczek z dzisiaj (wczoraj wlasciwie...)

Najpierw Molly, ktora miala oczka w znacznie gorszym stanie, zostaly calkowicie usuniete jego resztki, oczodol wyczyszczony i zszyty, kicia ma si ew miare dobrze, jest pyskata i chce na raczki

a tu zdjecia Nelly,miala oczko jakby czystsze ale znacznie gorzej przezywa operacje :(, jej stan jest zly, prosze o wpsarcie telelpatyczne, duzo cieplych mysli jej wyslijmy!

rano zadzwonie do kliniki zapytac jak sie kitki czuja