dagulson Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 mam pyatnie jezeli nie mam metryki urodzenie to moge wyrobic rodowod mojej suce ? Quote
SZPiLKA23 Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Z tego co wiem to mozesz.... tylko musisz jechac do kraju patronackiego gdzie pies bedzie sprawdzany przez tamtejszy zwiazek, ktory oceni czy pies moze dostac rodowód, na podstawie wygladu i zachowania, czyli czy jest zgodny ze wzorcem i moze wniesc cos do rasy. Quote
gojka Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Z tego co wiem to mozesz.... tylko musisz jechac do kraju patronackiego gdzie pies bedzie sprawdzany przez tamtejszy zwiazek, ktory oceni czy pies moze dostac rodowód, na podstawie wygladu i zachowania, czyli czy jest zgodny ze wzorcem i moze wniesc cos do rasy. Aha.To już teraz wiem dlaczego są rasy nieuznawane przez ZKWP :) Quote
Brezyl Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Ależ oczywiście, możesz się zgłosić do któregokolwiek z tzw. "tworów postyczniowych" i dostaniesz rodowód. Co prawda ma taka samą wartość jak wydrukowany na własnej drukarce w domu, ale dla chcącego nic trudnego. Pytanie tylko, po co biednemu kundelkowi potrzebny jest rodowód ? Quote
Recommended Posts