Jump to content
Dogomania

Trzeba było tak od razu. Marmur zostaje u pani Basi jako 15-sty rezydent!!

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam, nie było mnie trochę, miałam pierwszy urlop 2 dniowy od roku.
dzisiaj zorientuję się w sprawie kocucha, ale myślę że kolejne wysyłanie kota w podróż zupełnie odpada. chyba że ktoś przyjedzie po niego osobiście. głos decydujący ma pani basia i ona jest bardzo zniechęcona tą nieudaną adopcją.

Posted

wiem, że Pani Basi jest trudno podjąć decyzję, po tej ostatniej historii ale czy w związku z tym trzeba skazywać Marmurka na piwnicę? Co to dla niego za życie? Dla domowego kociucha?

Posted

Kochani, dobre wieści. Kicia przeniosła się na kanapę do pani Basi. To jednak złota kobieta! Żal jej było kocura w piwnicy, tak więc mały wprowadził się na pokoje. Podobno jest bardzo grzeczny i zgodny z całą resztą. Niestety pani Basia ma kłopoty finansowe, bo kotki choruja, trzeba je karmić itd, a to przecież emerytka.
Wybieram się niebawem do pani Basi, myślę, że będę ją musiała jakoś wspomóc. Wydawało się że smutna historia będzie miała smutny koniec, a tu happy end.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.

Posted

Agata69 napisał(a):
Kochani, dobre wieści. Kicia przeniosła się na kanapę do pani Basi. To jednak złota kobieta! Żal jej było kocura w piwnicy, tak więc mały wprowadził się na pokoje. Podobno jest bardzo grzeczny i zgodny z całą resztą. Niestety pani Basia ma kłopoty finansowe, bo kotki choruja, trzeba je karmić itd, a to przecież emerytka.
Wybieram się niebawem do pani Basi, myślę, że będę ją musiała jakoś wspomóc. Wydawało się że smutna historia będzie miała smutny koniec, a tu happy end.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.

serdeczne podziękowania dla Pani Basi.
Jakby był koniec świata i znikąd pomocy finansowej dla niej to daj znać

Posted

witam, juz mam internet, więc mogę znowu pisać :) I dobrze, sam przyszedł do pani Basi, to niech teraz siedzi u pani Basi. Fakt, że piętnaście kotów to problem, ale przy takiej ilości jeden w tą czy w tą... dużej różnicy chyba nie zrobi.

Posted

michaśka napisał(a):
Fakt, że piętnaście kotów to problem, ale przy takiej ilości jeden w tą czy w tą... dużej różnicy chyba nie zrobi.

Problem w tym że u takich ludzi jak p. Basia to jest zawsze jeden w tą :-)

• 2 weeks later...
Posted

mARMUR JEST TERAZ Maksiem i jak się dowiedziałam jest super kotem. żyją szczęśliwie z p.basią i jej 14-stką w 40 m2. Mam zamiar ich odwiedzić ale jestem tak zawalona robotą że nie wiem kiedy to zrobię. Tak więc happy end.

• 2 weeks later...
  • 3 years later...
Posted

Witam wszystkich!
Przeczytałam ostatnio cały wątek ponieważ zaintrygowała mnie ,,Pani Basia":).Nawet nie wiedziałam, że gdzieś na dogo jest już o niej wątek:)!Znam tą kobietę-zaczęło się od tego, że adoptowałam od niej kocinkę z piwnicy właśnie:).Nie lubiła innych kotów i siedziała taka samotna i smutna:/.Aż żal było patrzeć...To było rok temu.Później czasami też bywałam u Pani Basi. Nie będę owijać w bawełnę...Potrzebna jest pomoc w zasadzie KAŻDA (karma, żwirek, jakieś koce, pieniądze na leczenie ale PRZEDE WSZYSTKIM DOBRE ADOPCJE!!!).Kotów jest sporo a teraz jeszcze wakacje czyli najgorszy czas:/.Jest aż osiem maluchów do adopcji!Oczywiście wszystkie bidy poprzynoszone, poznajdywane:(.,,Zwykłe" szaraczki...Aha i dam linka do artykułu na temat Pani Basi:).
https://wloclawek.gra.fm/informacje/18253/pani-basia-od-kotow-w-bloku-przy-ul-wienieckiej-trzyma-ich-okolo-30
Jak wiadomo najgorszy jest fakt, że teraz jeszcze to wszystko się ledwo bo ledwo ale jako tako ,,kręci" ale takie osoby jak Pani Basia to wyjątki i co się stanie jeśli nie daj Boże kiedyś jej zabraknie:,(...?Dlatego ADOPCJE (nawet tymczasy) to ogromnie ważna rzecz!
Wrzucę linka do jednego z ogłoszeń malców i do wydarzenia na facebooku.Proszę o pomoc:)!
http://www.facebook.com/event.php?eid=169488393117949
http://tablica.pl/oferta/male-kotki-do-adopcjipilne-IDbUJb.html
Może nie mają za ciekawych fotek ale akurat u weta robiliśmy i nie chciały zbytnio pozować;p.
Ma ktoś jakiś pomysł jak pomóc p.Basi?