Jump to content
Dogomania

Trzeba było tak od razu. Marmur zostaje u pani Basi jako 15-sty rezydent!!

Recommended Posts

Posted

Wiem, że tu psy, ale są chwile, w których ludzie są bezsilni...
Bezsilna jest pani Basia, która właśnie znalazła Marmurka. A właściwie Marmurek znalazł Panią Basię, bo przycupnął na trawniku naprzeciwko jej bloku. Przycupnął i tak już został, siedział w trawie dwa dni, dni deszczowe i zimne, i nikt nie zainteresował się tym samotnym, zziębniętym stworzeniem. Dopiero pani Basia nagabnięta przez sąsiadkę najpierw odmówiła pomocy, a potem zeszła na dół, podniosła kotka z trawy i zaniosła do swojej piwnicy. Pani Basia przygarnęła już 14 kotów, karmi i sterylizuje osiedlowe kotki. Jest emerytką - nic dować , nic ująć. Nie może pozwolić sobie na następnego kota. Obeszła wszystkie sąsiadki, nikt nie chce pomóc.
Koty pani Basi ostatnoio poważnie chorowały, nowy , nieznany kot byłby zagrożeniem dla ich zdrowia. Zresztą ich właścicielkę po prostu na niego nie stać.
Tak więc Marmurek zamieszkał w piwnicy. Ma tam swój fotel i poduszkę, dostaje super jedzonko, ale nie oszukujmy się, to nie jest komfortowa sytuacja dla niego.
Dlatego z wielką wiarą w dogomaniaków i nadzieją szukamy dla Marmurka domu. Kocurek ma ok.2 lat, jest szaro-marmurkowy, ma piękne oczy. Jest łagodny, pozwala robić z sobą wszystko, chociaż na początku nerwowo reagował na wyciągniętą rękę. Zaliczył już wizytę u weta, jest zdrowy.
Bardzo pragnie znaleźć swojego człowieka. Może ktoś mógły dać mu choć DT. Dobre dusze proszę także o ogłoszenie Marmura gdzie suię da.
A oto nasz bohater. Zdjęcia wyszły średnio i nie oddają urody kotka, ale postaram się jutro to naprawić.

Shot with KODAK EASYSHARE CX6200 DIGITAL CAMERA at 2007-08-01

Shot with KODAK EASYSHARE CX6200 DIGITAL CAMERA at 2007-08-01

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja, miłośniczka kotów odkąd tylko pamiętam, odzywam się u Marmurka. Nie wiem tylko, czy będę mogła zrobić coś więcej ponad hopanie:( W jakim mieście mieszkają pani Basia z Marmurkiem? Czy założyłaś mu wątek na miau?

Posted

[quote name='GreenEvil']czy marmurek jest wykastrowany? Czy ma gdzies ogloszenia?

marmurek nie jest wykastrowany, ale to nie problem. Możemy to zrobić, jeśli znajdzie się chętny na kotka. na razie jego los jest niepewny. Nie jesteśmy na Miau i nie mamy żadnych ogłoszeń.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kici.]

Posted

Lemoniada napisał(a):
Ja, miłośniczka kotów odkąd tylko pamiętam, odzywam się u Marmurka. Nie wiem tylko, czy będę mogła zrobić coś więcej ponad hopanie:( W jakim mieście mieszkają pani Basia z Marmurkiem? Czy założyłaś mu wątek na miau?

jesteśmy z włocławka, prosimy o każdas pomoc, nawet o hopanie. ta pani jest naprawdę bezradna.

Posted

Agatko ja chętnie pomoge w ogłoszeniach, ale dziś już chyba nie dam rady:shake: . Ale za to jutro poświęce mu więcej czasu. Przyślij mi tylko namiary na Panią Basię.

A Ty się Marmurku pokazuj, biedaku.

Posted

jeszcze jajeczny kocurku marmurku jutro zrobię ci ogloszenia takie ze zdjęciem , które robila Agata69 i umieszczę na tablicy ogloszeń w gabinetach wetów. ktos ostatnio się pytal o kotka wlasnie u weta.... może ten sposób okaże się skuteczny ?