Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To bardzo spokojny i łagodny piesek - bardzo lubi pieszczoty i głaski!
nie szczeka i pięknie chodzi przy nodze na spacerki,
dziś na spotkaniu z flatem,posokowcem i akitą zachowywał się super!
jest bez agresji - uwielbia towarzystwo ludzi, to piesek domowy nie do
pilnowania!

Posted

Witam wszystkich Dogomaniaków, jestem tymczasową właścicielką czarnego psiaka, zwanego pierwotnie "Czeko". Wymyślaliśmy mu różne imiona (na żadne nie reaguje:), przez pół dnia wabił się Fredi, ale rodzicom jakoś to imię do niego nie pasowało, więc w końcu nazwaliśmy go KOMPAS i to już jest wersja ostateczna. Mam nadzieję, że wkrótce zacznie na to imię reagować.
Tymczasem psina cichutko leży obok i jak na niego spojrzę albo coś do niego powiem, to nieśmiało merda ogonem. Od początku nie wykazuje agresji, jest raczej płochliwy, ale myślę, że to ze względu na ostatnie, stresujące przeżycia. Generalnie wydaje się pogodny. Na spacerze idzie grzecznie przy nodze i mordką trąca rękę, żeby go pogłaskać:) Zakochałam się w tym psie i gdyby to tylko ode mnie zależało zostawiłabym go u nas na stałe. Jednak to rodzice mają decydujący głos, więc nadal szukamy dla Kompasa stałego domu.

Posted

Hany nie pochwaliła się,że Kompas dostał dziś śliczną niebieską obrożkę
i w takim koloże długą smycz!
Wygląda w obrożce ślicznie:loveu:
Już załatwia się normalnie - czyli robi wszystko co należy!

Posted

Asiu, hopanie wątku to za małao. Musicie koniecznie wydrukować plakaty, najlepiej ze zdjęcie, rozwieszać ogłaszenia, dać ogłoszenie do gazety, radia. Ludzie na Dogo są już tak zapsieni, że upchnięcie komuś zdrowego, normalnego psa graniczy z cudem. Jak wyadoptuję Sonię to chętnie rozplakatuję waszego Czeko, czy jak mu tam. jaki on jest duży? może jakieś zdjęcie przy człowieku? Czasami coś się obija o uszy, że ludzie chcą takiego czy innego psa.

Moja Sonia też cudowna, chciałabym mieć takiego psa. Mój mnie potrafi ugryźć nawet w pozycji na plecach. Ale jak widzę, jak ona się boi np. helikoptera, to jej wszystko wybaczam.

Posted

Niedługo mnie tu nie bedzie ale jak wrocę to będę Was prosić o pomoc :loveu:
w ogłaszaniu - w tej chwili jest na adopcjach seterow i ma allegro!
ale to i tak za wcześnie na nowy dom - trzeba przynajmniej miesiąc by wrocił
do siebie psychicznie i by minął stres i strach!
On jest śliczny i bardzo spokojny - myślę że odpowiedni domek z kochającymi ludzmi się znajdzie :loveu::loveu::loveu:

Posted

Faktycznie zapomniałam napisać, że kompas posiada już pełne umundurowanie (obroża +smycz), w którym prezentuje sie niezwykle okazale:lol: A poza tym, zachowuje sie coraz swobodniej. Jest nadal grzeczny i posłuszny, ale np. na spacerach nie przykleja się już do nogi, interesują go wszystkie napotykane zapachy. Dziś próbował wpakować się na moje łóżko, ale na słowa: "No chyba oszalałeś!", potulnie zszedł.
Kompas chętnie podchodzi do innych psów, przy czym nie wykazuje najmniejszej agresji. Tylko kochać:loveu:

Posted

I jeszcze w tym miejscu: KOMPAS ZOSTAJE U NAS NA STAŁE!!! pisałam już na jego drugim wątku-serdeczne dzięki dla wszystkich którzy pomogli Kompasowi i nam :lol:

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: to najwspanialsza wiadomość dla mojego serduszka:loveu::loveu::loveu::loveu:
Kompas nie mogł trafić lepiej :loveu:

Posted

Przenosimy - jestem taka szczęśliwa a tym bardziej że taka wiadomość dostałam dzień przed wyjazdem:multi::multi:
Wyjadę szczęśliwa.że Kompas jest w najwspanialszym domku i jest w nim
bardzo kochany :loveu:

Posted

Nie mamy cyfrówki, więc na razie bez zdjęć, ale jak tylko pożyczę, to Kompasa obfotografuję za wszystkie czasy;) Póki co psina odpoczywa po dłuuugim spacerze. Przeszliśmy 5 sklepów, żeby mu mundur dokompletować-szelki i kaganiec, co wcale nie było proste , bo jak na kundelka przystało Kompas jest trochę niewymiarowy. Wśród ludzi i w sklepach był oczywiście niespokojny, ale myślę, że z czasem, im bardziej się do nas przyzwyczai, im bardziej zaufa, będzie coraz lepiej:lol: Zresztą już czuje sie coraz bardziej u siebie: dziś pomrukiwał z balkonu na psa sąsiadów. Tylko nadal nie wiemy, jaki ma głos, bo to jest pies bezszczekliwy;)