jaguska Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 A może dobrze by było gdyby Nikuś ten miesiąc do adopcji był w domowych warunkach a nie w schronisku, stare pieski ciężko znoszą schroniskową codzienność, gdybyście się jednak zdecydowały, to ten miesiąc do adopcji Nikuś może spędzić u mnie w domu. 1 Quote
elik Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 A może dobrze by było gdyby Nikuś ten miesiąc do adopcji był w domowych warunkach a nie w schronisku, stare pieski ciężko znoszą schroniskową codzienność, gdybyście się jednak zdecydowały, to ten miesiąc do adopcji Nikuś może spędzić u mnie w domu. Gorąco proszę, zgódźcie się na propozycję juguska. Jeśli państwo nie zrezygnują z adopcji, Nikuś mógłby pojechać od joguska. Jednak nigdy nie można być pewnym adopcji, dopóki ona nie nastąpi. Już kilka razy czytałam na wątkach o pewnej adopcji, która jednak nie doszła do skutku. Ponawiam pytanie, czy ten dom był już sprawdzony ? 1 Quote
Beti-Buba Posted June 7, 2015 Author Posted June 7, 2015 Droga Jagusiu i cioteczki.....Wygląda na to,że P.Agnieszka postanowiła poczekać i dać tym ludziom szansę. Mam nadziję, że to jest słuszna decyzja i ludzie ci są tego zaufania godni i wszystko dobrze się zakończy. Owszem miesiąc to dość sporo czasu ale jak pisze wolontariuszka Nikuś ma się dobrze a ja z kolei nie mogę za nią decydować skoro to ona prowadzi psa i już doszło do pewnych ustaleń.W każdym bądź razie trzymamy rękę na pulsie i pozostaje nam cierpliwie poczekać. Quote
elik Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 A czy mogę prosić o odpowiedź na moje bardzo istotne pytanie - czy ten dom był już sprawdzony ? Quote
Beti-Buba Posted June 7, 2015 Author Posted June 7, 2015 Elik gdybym to ja miała decydować to pies pojechałby JUŻ do Jagusi.No i jaki pies może się mieć w schronie DOBRZE? Miesiąc to sporo czasu-fakt ale....sprawy mają się tak jak opisałam,ja nie mam tutaj roli decyzyjnej.Jak masz ochotę to zadzwoń do tej wolontariuszki.Ten staruszek skradł mi kawał serducha i mam nadziję -razem z Wami nie zostawimy go bez pomocy w razie czego. Póki co pozostaje nam czekać. Quote
elik Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Mi też zalazł za skórę, dlatego pytam o to sprawdzenie. Czy w tym schronisku sprawdza się dom przed adopcją ? Quote
Beti-Buba Posted June 7, 2015 Author Posted June 7, 2015 Elik nie dopytałam czy ten dom był sprawdzony. Quote
Nadziejka Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Cieszymy radujemy ale i martwimy boc czlek mysli calunki czas, aby jak najlepiej sieb dziadziuniowi los odwdzieczyl aby w spokoju i milosci sobie zyl kochaniutek malunki dobrze byloby aby ktos mogl sprawdzic domek 1 Quote
marmosia Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Widzę że na FB jest jeden wpis sugerujący że ktoś zastanawia się nad domkiem dla Nikusia, jeśli to nie wypali, mogłabym przyjąć psinkę na BDT, czas leczenia i nieśpiesznego szukania dobrego domku stałego, odpowiedzialnego i mającego doświadczenie z psimi starowinkami. Byłoby genialnie :) Dziadeczek bardzo mi przypomina Jeżyka ... Wrrrr, nie mogę znaleźć linka :( Trzymam bardzo mocno kciuki za staruszka :) Jest taki cudny ... 1 Quote
jaguska Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Dziewczyny z Sosnowca, decydujcie co z Nikusiem, na miejsce w BDT czeka wiele chorych, starych, małych psiaczków. 1 Quote
Beti-Buba Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Droga Jagusiu,sprawy wyglądają tak jak opisałam w postach powyżej. Jestem w kontakcie z P.Agnieszką wolontariuszką opiekującą się Nikusiem.Rozmawiałam z nią wczoraj.Niestety mimo zarejestrowaniu się na Dogomanii ma jakiś problem techniczny z umieszczeniem tutaj swoich postów. Pani Agnieszka potwierdza,że Nikuś ma się dobrze jest otoczony troską,opieką. Państwo chcący go adoptować stale utrzymują kontakt z P.Agnieszką.Dom oczywiście będzie sprawdzony,P Agnieszka po adopcjach stale dogląda psiaki w nowych domach i ma oko na nie i ich nowych właścicieli. Jest doświadczoną wolontariuszką i tak jak powiedziała gdyby Nikuś był w BARDZO złym stanie to na CITO szukałaby mu DT,póki co nie ma takiej konieczności i Nikuś oczekuje niebawem domku. Państwo są jednocześnie poinformowani,że jeśli znajdzie się ktoś odpowiedni i zechce go zabrać JUŻ to Nikuś zostanie mu wydany.Jagusiu może więc-skoro nasz Nikuś oczekuje domku niebawem -jeśli masz taką możliwość przygarnij jakąś inną bidulkę-wiesz sama jak jest ich dużo tutaj na forum albo na stronach schronisk.Pozdrawiam wszystkich śledzących losy Nikusia-jesteśmy dobrej myśli i czekamy na szczęśliwy finał! 1 Quote
jaguska Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję że państwo nie wycofają się z adopcji kiedy poznają ile opieki i nakładu czasu i finansów kosztuje utrzymanie staruszka w dobrej kondycji fizycznej, psychicznej i zdrowotnej. Mam również nadzieję że podjęłyście przemyślaną decyzję, życzę Nikusiowi by ten dom okazał się odpowiedzialny i podołał opiece nad nim, a propozycję miejsca w naszym mini BDT otrzyma inny psiaczek. 1 Quote
anica Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 ...to ja mocno zaciskam :) Miałyśmy już taką historię z jamniczkiem dziadziusiem... domek bardzo chętny! wręcz mnie telefonami "bombardował" jednak po wizycie p/a( wolontariuszki nawet podobno się znały wcześniej, jednak kiedy w trakcie rozmowy doszło do"uświadomienia" jak wygląda opieka nad staruszkiem, pomimo że rozmawiałam o tym wcześniej, tyle że przez telefon?!) domek...wycofał się :( Quote
Nadziejka Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 no to kciukamy dalej i dalej niechaj sie wszystko najlepsze ulozy dla dziadziunia Quote
Beti-Buba Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 ...to ja mocno zaciskam :)Miałyśmy już taką historię z jamniczkiem dziadziusiem... domek bardzo chętny! wręcz mnie telefonami "bombardował" jednak po wizycie p/a( wolontariuszki nawet podobno się znały wcześniej, jednak kiedy w trakcie rozmowy doszło do"uświadomienia" jak wygląda opieka nad staruszkiem, pomimo że rozmawiałam o tym wcześniej, tyle że przez telefon?!) domek...wycofał się :(Skóra mi cierpnie jak sobie pomyślę,że ktoś jeszcze mógłby Nikusia zawieść......Mam nadzieję,że będzie to świadoma i w pełni odpowiedzialna adopcja i Nikuś będzie sobie mógł jeszcze zamruczeć na kolankach ukochanej,przyszłej pańci:"Weeeeesoooooołe jest życie staruuuuuuuuuuszka ha,ha!!! Quote
Bgra Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 zaglądam i trzymam kciuki,oby obietnice się spełniły. Quote
anica Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Skóra mi cierpnie jak sobie pomyślę,że ktoś jeszcze mógłby Nikusia zawieść......Mam nadzieję,że będzie to świadoma i w pełni odpowiedzialna adopcja i Nikuś będzie sobie mógł jeszcze zamruczeć na kolankach ukochanej,przyszłej pańci:"Weeeeesoooooołe jest życie staruuuuuuuuuuszka ha,ha!!! ,,, mi również! dlatego o tym napisałam... najpierw byłyśmy baaaardzo rozczarowane!( domek nie ukrywał, że ciocia na wizycie... mocno zniechęciła do przyjęcia staruszka, uświadamianiem jak wygląda opieka ,nie będę się za bardzo rozpisywać o szczegółach) ale w efekcie to ... lepiej tak! niż właśnie to ... rozczarowanie, te dziadziusie są takie delikatne...kruchutkie..że o kosztach transportu nie wspomnę;) tu akurat był drugi koniec Polski... Quote
Nadziejka Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 niechaj sie spelni najlepsze dla dziadziunia upaly nadchodza ech .... Quote
Beti-Buba Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 Cioteczki zaglądacie tu jeszcze? Wysyłajcie pozytywne fluidy dla Nikusia oby sprawy znalazły pozytywny finał i OBY przetrwał te upały.... Quote
Recommended Posts