Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj tak!

Wróciliśmy dziś z biwaku... mam ponad 2000 zdjęć. Już na fb wrzuciłam..  a tu mam nadzieję, że starczy mi cierpliwości i jutro to ogarnę :D dużo z tym roboty jak teraz nie mam żadnego programu do przepuszczania... wszystko muszę dodawać bezpośrednio z folderów źródłowych  a żeby to zrobić to muszę najpierw wszystko przejrzeć i wypisać na kartce numery zdjęć wybranych :D także robię to na raty... już spisane mam ale wrzucanie najpierw Maszy, potem Hiro i Quincy zajmuje średnio godzinę... i nie mam dziś siły siedzieć drugiej, żeby wstawić to na dogo.. wybaczcie... jutro przysiądę, obiecuję :)

Posted

Wstawiaj dzieląc na części :D

Jak dobrze, że Masza nie ma guza <3
A papiś Ci rośnie jak na drożdzach ;) ciesz się nim, póki możesz. Nie dziwię się, że robisz jej ogrom zdjęć, ja żałuję że mój za szczeniaka nie był porządnie obfocony.

Posted

Ważyłam dziś Quincy,  - 17,6kg :) za chwilę będzie za ciężka by ją podnieść i będę ja ważyć tylko okazjonalnie u weta :D Za dwa dni kończy 4 miesiące

Ostatnio odkryłam w sklepie mrożone mięso renifera... fakt, drogie jak zaraza ale poczytałam, poszperałam i wszędzie piszą to samo, że jako iż jest to mięso pozyskiwane z wolno żyjących zwierząt tzn. z reniferów wypasanych na naturalnych obszarach.. jest mega odżywcze, chude i generalnie bardzo zdrowe.... więc kupuję młodej.... jest tego w paczce 400 gram daję jej garść dziennie, żeby nie przesadzić :) zajada oczywiście ze smakiem :)

Z z tymi zdjęciami to nie jest taka prosta sprawa.. bo nawet te wyselekcjonowane występują w sporych ilościach... mam podzielone to na części ale to nie zmienia ich ilości.. i tak na ten przykład TYLKO z biwaku.. Masza ma wyselekcjonowanych najmniej, bo 53 zdjęcia, Hirek już ma zdjęć tych wybranych 89 a Quincy 187 ....(wybierałam z 2215 zrobionych zdjęć!)  tak właśnie.... i jak ja mam to wszystko w słupkach pozapisywane to teraz jak z tych wybrać jeszcze mniej.... a wstawiać tu taką ilość to jest jakaś ma-sa-kra..... Najbardziej monotonne zdjęcia ma Masza bo na większości po prostu śpi, tylko ułożenie troszkę się zmienia :D Hiro z Quincy są bardziej aktywni więc mają więcej... No wiadomo Quincy przoduje bo to ona się zmienia jak w kalejdoskopie... 

to na razie po dwa.... :PDSC_0411.thumb.JPG.940478b50459466288a20d77bd9fe5e2.JPG

DSC_0216.thumb.JPG.c4c238d44791620c65438224b5fb078c.JPG

DSC_0259.thumb.JPG.cedf696003977de1b58f3ee5c9a604dc.JPG

DSC_0561.thumb.JPG.4bd96d9658581b66cbada58f50194c46.JPG

DSC_0266.JPG

DSC_0281.JPG

Posted

Quincy ma zabawny etap teraz, taka trochę nieproporcjonalna :) jak to szczeniak. 

Hiro się ślini? :D

Może wybierz zdjęcia najciekawsze, mnie jak się nie chce, to jak widzę, że kundel ma niemal na wszystkich zdjęciach taką samą pozycję to wstawiam jedno :)) i już. 

Posted

Nie ma czasu na zdjęcia z biwaku bo już jest nowa porcja zdjęć z dzisiaj. Jako iż Bartek zabrał ze sobą Hiro na około miesiąc do Stavanger ja zostałam z Quincy i Maszką sama. Maszka woli spać niż łazić, więc na dzisiejszy spacer do lasu wybrałam się z Quincy sama. Zabrałam aparat bo przecież dziś mała kończy 4 miesiące. Trzeba uwiecznić ten etap :D No więc uwieczniałam.... i uwieczniałam... i uwieczniałam.... 

Mała dziś ważona - 19kg :)

DSC_0107.JPG

DSC_0128.JPG

DSC_0136.JPG

DSC_0138.JPG

DSC_0142.JPG

DSC_0159.JPG

DSC_0176.JPG

DSC_0185.JPG

DSC_0187.JPG

DSC_0192.JPG

DSC_0207.JPG

Posted

Co tam u nas... w piątek po południu Quincy w przy-ogrodowych krzaczorach nadepnęła niechcący na schowanego maleńkiego króliczka. Na szczęście małemu nic się nie stało i po krótkich oględzinach odniosłam go na miejsce. W sobotni poranek już go nie było więc mam nadzieję, że ma się dobrze. Pogoda zmienna i kapryśna więc często mamy piękne tęcze. Maszka w piątkowy wieczór zsikała sie pod siebie leżąc na dywanie... nie wiem dlaczego.. czy straciła czucie, czy sie zapomniała czy to może z lenistwa..... mam nadzieję, że to jednorazowy incydent... :( Quincy rośnie i przybiera na wadze. waga z dziś 20.6 kg :)

DSC_0015.JPG

DSC_0016.JPG

DSC_0031.JPG

DSC_0033.JPG

DSC_0045.JPG

DSC_0051.JPG

DSC_0060.JPG

DSC_0077.JPG

DSC_0087.JPG

DSC_0098.JPG

DSC_0100.JPG

DSC_0076.JPG