Oscar Patric Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Lara pewno jest bardziej "samcza"niektóre suczki tak mają,a niektóre Rottki dopiero jak skończą 4 lata dopiero w pełni są rozwinięte Quote
Erykowa Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Hiro to dla mnie taki niedźwiedź :) I coraz bardziej odkrywam jak bardzo różne są psy. Te dziewczyny z jego rodziny to giganty,myślałąm,ze to samce :) Tyle,że mi się teraz inna sylwetka opatrzyła i pewnie dlatego takie wielkie/masywne mi się wydają. A jak Maszka? Macie mróz czy duża wilgoć? Quote
jolkablaszczyk Posted December 5, 2015 Author Posted December 5, 2015 U nas dużo wilgoci, ciagle pada i wieją silne wiatry. na śnieg w naszym regionie raczej niestety nie ma co liczyć... ostatnio fajny śnieg spadł trzy lata temu.... a tak to tu u nas raczej zimy bezśnieżne... co śmieszne wszędzie w koło biało ...tzn po przejechaniu np 50, 80 km wysokie zaspy, śniegu po pas a w moim regionie jesień przechodzi w wiosnę... zimy nie ma.... Maszka póki co czuje się dbrze. ma apetyt i dobry humorek. Quote
Erykowa Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 To fajnie,że z oboma psami dobrze.Maszka super wygląda z tym kłapniętym uszkiem :) Quote
jolkablaszczyk Posted December 5, 2015 Author Posted December 5, 2015 No uszko nie chce stać, choć całe żeycie miała proste.... ma na płatku ucha cos w rodzaju zrostu i to coś ciagnie ucho w dół... jak jednak dojdzie do tego, że będę zjeżdżać z psami do Polski na jakiś czas po nowym roku to zajmę się tym uchem. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką, że czasem takie cos wystarczy naciąć i wyczyścić i ucho znów jest proste. Zobaczymy czy to to... zdjęć c.d. Quote
Alicja Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Nie miała Masza krwiaka na uszku ? bo po nich uchi klapiają ;) Quote
mar....ka Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 no może coś było i dlatego miała te słabsze dni? W każdym razie Hiro i Maszka cudni :) Quote
Erykowa Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Maszka z tym kłapciatym uszkiem i tak wygląda super.A Hiro co raz większy tylko ogon smukły zostaje ;) Quote
jolkablaszczyk Posted December 7, 2015 Author Posted December 7, 2015 Tak, zdecydowanie klapniete uszko dodaje jej uroku choc wolelibyśmy by stało bo ma przez to klopoty z tym uchem.... pojawia sie czaesto brązowa wydzielina bo ucho jest niedotlenione.... i rozwijają się bakterie beztlenowe.... także Maszkę niestety często to uszko boli i muszę często je czyścić... Hiruś rzeczywiście powoli sobie nabiera masy w barkach, przez co wydaje się większy i potężniejszy :) Przed wylotem do |Polski muszę zmierzyć mu szyję, żeby moc dobrą obroże mu kupić... tu w norwegii mały wybór.. a my chcemy łańcuszkową... ktore tu w norwegii są beznadziejne..... no to lecim dalej ze zdjęciami... Erykowa, mam do Ciebie prośbę...czy możesz na moim profilu FB sprawdzic czy działają linki do picasowych galerii.... bo jestem ciekawa czy to dogomania je blokuje czy picasa sama sobie dołki kopie... ? Quote
Erykowa Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Hej Kłopoty z klapnietym uchem rozumiem bo walczyłam z chorymi uszami u poprzedniego psa prawie pól jego życia :( Sprawdziłam i na FB bez problemy mi się otwierają zdj.i to na telefonie wiec chyba dogo cos nawala :( Quote
jolkablaszczyk Posted December 13, 2015 Author Posted December 13, 2015 Dzisiejsza garść Maszki i Hirusia :) Quote
Erykowa Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Hej Hiro jest super i w naszych barwach ;) ale ja ze zdjęcia na zdjęcie coraz bardziej zachwycam się Maszą.Czy Ona na zimę jakoś bardziej puchata/bielsza -nie wiem ale wygląda świetnie. Quote
kropi124 Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Ale Masza ma futerka <3 Misiooo No Hirusiowa głowa nie pasuje trochę do ciała :p ale zaraz się wyrobi. Quote
jolkablaszczyk Posted December 13, 2015 Author Posted December 13, 2015 Heh... no Masza w zimowym futerku, zdecydowanie, choć jak ją by tak dobrze wyszczotkowac to niestety już puszcza futro... Ona tak zawsze ma, że przychodzi grudzień a ona się rozbierać zaczyna... Głowa Hiro rzeczywiście trochę nieproporcjonalnie duża, ale nam to nie przeszkadza, nie chcemy Hirulca przeciążać własną masą. Niech sobie powoli jej nabiera, nigdzie mu się nie spieszy :) Quote
kropi124 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Ale to są właśnie malamuciaki :D Św. Pamięci Czejenka też sie taka puchata robiła, a później fuuul sierści. Quote
Oscar Patric Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 z Maszki taki niedźwiadek,cudo :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: Quote
Erykowa Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Tak własnie oglądam portreciki Hiro i on ma taki poważne,bardzo "spokojne" oczy. Quote
Recommended Posts