Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no nie, wtedy własnie bym odżyła. Jeszcze podobają mi sie setery irlandzkie i małe musterlandery, jeszcze w DONkach czasem szperam... tylko zdecydowanie z prostym grzbietem, żadnych opadajacych zadów. no jest tego troche, to tak z rasowych... jest jeszcze adopcja, najlepiej jaiejś bidy żeby jej lepsze i szczęśliwsze życie pokazać.... i to jest bardzo kusząca opcja także zobaczymy... narazie mam koopę czasu, Maszka jeszcze spokojnie kilka latek pociągnie więc mam te kilka latek na szukanie i rozmyslanie, bo na 3 psy to już nie mogę sobie pozwolić.  

Posted

Bo wy nie wiecie ale ja miałam Nadię..... nadia to wrocławska suczka adoptowana jakies 6 lat temu. Nadię miałam tylko 3 lata. Niestety jak były z Maszą na przechowaniu u mojej mamy Nadia po 3 tygodniach wpadła pod samochód..... miazga.. Nadia zgasła :( .. ale co to był za pies! Genialny w sewej prostocie. Nadia była psem od najmłodszych lat łancuchowym. Oddana do schronu jako agresywna, uciekinierka, szczekliwa.. no typowy łańcuchowy pies. Rodząca szczeniaki co cieczkę... oddana w sobotę a ja następnego ranka w niedziele przypadkowo byłam we wrocławskim schronie i ja wypatrzyłam... i zabrałam jako "tymczas" nigdy nawet jedno ogłoszenie nie powstało... przywiozłam i została...... ganialna, prosta, czuła i wrażliwa, oddana i wdzięczna za drugie życie.... zaradna, pomysłowa, zdeterminowana pod wieloma względami.... jutro poopowiadam o konkretnych jej przypadłościach i pomysałach.... no i okraszę rzecz jasna zdjęciami.... taki świetny pies już mi sie pewnie nie trafi..... niepowetowana strata, że była ze mną tylko trzy lata... za krótko.... :(

tu daję jedno moje ulubione jej zdjecie.. kilka tygodni po adopcji...

533480_527289763967278_366643391_n.jpg

Posted

O seterki cudna rasa, akurat moge przebywac wsród przedstawiciela tej rasy i jestem oczarowana nimi.
W sumie to wybory masz całkiem całkiem ^^ ja bym do tego wrzucila dodatkowo pudla królewskiego ;)

Posted

Śliczna sunia. :)

Mnie też 'ciągnie' do 'sportowych' ras, ale w moim przypadku są to plany raczej bardzo odległe. ;) Na ten moment tylko się przyglądam, czytam... Po wszelkich doświadczeniach z Młodym jestem wręcz przewrażliwiona na punkcie wyboru właściwej hodowli, więc długi czas oczekiwania i jakby analizowania powinien wyjść na dobre.

Guest TyŚka
Posted

Bierz tollera, zdecydowanie :p. Choć burdely też nie są złe, o ile ktoś wie jak się obchodzić. Ja bałabym się, że się u mnie zmarnuje ;p
Choć ja też mam fajny rozbieg raz: malmany, haszczaki, ozziki :D Ogólnie to większość ras mi się podoba, ale te 3 są moim TOP, choć i tak pewnie skonczę z psem z ulicy.

Nadia jaka ładne, rude suczydło, szkoda jej straty...

Posted

Też mnie czasami nachodzą myśli o jakimś pracującym piesku, ale na bordera się nie zapędzam, u mnie zdecydowanie poszukiwany jest pies z twardą psychą, nie lubię wrażliwców, więc z takich to raczej coś u mnie typu maliny, ONka, ale znając życie skończy się na kolejnym molosie/TTB, za bardzo mi ten charakterek podpasował :P

Posted

Bierz tollera, zdecydowanie :P. Choć burdely też nie są złe, o ile ktoś wie jak się obchodzić. Ja bałabym się, że się u mnie zmarnuje ;p
Choć ja też mam fajny rozbieg raz: malmany, haszczaki, ozziki :D Ogólnie to większość ras mi się podoba, ale te 3 są moim TOP, choć i tak pewnie skonczę z psem z ulicy.

Nadia jaka ładne, rude suczydło, szkoda jej straty...

Ale dlaczego miałby się zmarnować? ;) 
Przecież jeśli mu zapewnisz ruch, zabawę, treningi, to pies będzie spełniony. Nie musi startować w zawodach, jezdzic na seminaria i być mistrzem wszystkich dyscyplin sportowych. 

Ja też co jakiś czas myślę o psie na przyszłość, ale najpierw praca, mieszkanie, a dopiero potem rozmyślania o psie. Przynajmniej będę wiedziała co i ile mogę mu zapewnić, bo teraz to sobie mogę gdybać ;) 

Posted

Ladna masz ekipe :) Co do bid ze schroniska, rowniez z lezka w oku wspominam mojego poprzedniego psa. Przed zakupem Biesia ja bardzo chcialam zaadopotowac jakiegos doroslaka, ale wyszlo jak wyszlo i wciaz na ten temat rozmyslam...

Posted

A mnie cały czas wylogowuje . . . :/

No i doświadczenie z dogomanią nauczyło mnie że zawsze kopiuję to co napiszę właśnie w razie pożarcia postu :D  

Posted

Hiro jest w tym śmiesznym wieku kiedy to głowa nie nadąża z rośnięciem za resztą ciała :D

A co do sportowego psa - bordery są nie tyle co aktywną rasą ale moim zdaniem dość specyficzną - mają swój styl bycia na co dzień i nie każdemu to może pasować i nie każdy to polubi, dlatego mają rzeszę fanów i tyle samo 'wrogów'. Najlepiej byłoby dobrze poznać różne psy od tej innej strony niż pokazują przesłodzone do granic możliwości filmiki na yt, a jeśli potem dalej będzie ciągota to już prosta droga do posiadania własnego :)

• Upvote 1
Posted

no u nas ostatnio deszcz i chmury, do tego Hiro ma problem ze stawem w przedniej łapie i mamy mało spacerów no i pogoda nie zachęca żeby aparat zabierać... także nie wstawiam zdjęć bo nie mam. 

Co do dogo  i niemożności wysłania posta to wczoraj to było tak, że napisałam mega posta i chciałam zdjęcia dodać i przy pierwszej próbie dogo sie zawiesiło i nie magłam nic zrobic... nawet skopiować.. po odświeżeniu str juz post zniknął... 

dziś siedzę cały dzień w domu i jest w miarę dobra pogoda więc postaram sie zrobic choć kilka zdjęć w ogrodzie :) a o nadii tez postaram się opowiedzieć.... :)

Posted

U nas też pogoda w kratkę . Dziś 2 dzień Pikniku Lotniczego na naszym lotnisku w Gotartowicach , wczoraj jako tako było , obserwowałam z okna ( mieszkam na 4 piętrze ) dziś planowaliśmy iść , ale praktycznie co chwilkę leje , więc ani aparat , ani komfort podziwiania , więc chyba znów zostanie mi podziwianie akrobacji z okna .