bohunc Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Przy dzisiejszej różnorodności ciężko wybrać cokolwiek, a tym bardziej wybrać między dwoma możliwościami. Zwracam się więc z pytaniem co jest lepsze: softshell czy siateczka. Co szybciej schnie? Co mniej łapie sierść i brud? Quote
Ewa&Duffel Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Z moich doświadczeń softshell dość długo schnie i szybko łapie brud, ale łatwo się go czyści. Z kolei siateczka schnie szybko, ale u nas wbijała się w nią sierść i po pewnym czasie zaczęła się pruć. Quote
bohunc Posted May 21, 2015 Author Posted May 21, 2015 W takim razie u nas siateczka odpada. Mój Bohun jest fanem tarzania/czochrania, Wiec podszycie musi wytrzymać te ataki. Chyba wybiorę softshell, bo raczej wyciąganie Bosiowej sierści z tej siatki nie będzie fajne. Dzięki za pomoc bo pewnie przy moim wodnym psie wzięłabym siatkę, a nie pomyślała o jego bujnej sierści. :) Quote
maxishine. Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ja mam siateczkę, kundel uwielbia pływać, po czym z zabawką robi ukłony w błocie lub w piasku. Jak do tej pory siatka wytrzymała, łatwo też się czyscila w domu. :) Quote
Recommended Posts