Jump to content
Dogomania

Czechy - Stromovka DiscDog Freestyle Praga - 29.07.2007

Recommended Posts

Posted

W ten weekend odbylo sie w Pradze seminarium frisbee (z Sabine Bruns i Marcusem Wolfem) oraz zawody. Seminarium swietne, ale nastepnego dnia na zawodach bolaly mnie rece, wiec rzucalo sie ciezko.

Pierwsza runda fatalnie: Seven jeden zlapany za 4 pkt, Bajka 7,5 pkt, Alice 7.5 pkt i bardzo pechowo (podczas pierwszego rzutu Olly stracila dysk z oczu i musialem biec po dysk za 4 linie) 12.5. Natomiast druga runda (poza Sevenem - 3.5 pkt) wypadla znacznie lepiej. Bajka 10 pkt, Olly 13.5. Ale najwieksza niespodzianke sprawila Alicja, ktora pomimo mojego skaszanionego drugiego rzutu dala rade pobiec 6 razy za ostatnia linie i zlapac wszystkie rzuty w powietrzu. Tymsamym dolaczylismy z Alice do grona rekordzistow minidistance, uzyskujac maksymalny mozliwy wynik 22.5 pkt :lol:
Dodam ze w Europie jest tylko piec osob ktorym sie to udalo (w tym trojce polakow, Darkowi z Ulfim, Bartkowi z Tymonem i mnie z Alice) :twisted:

Iwona z Ness powtorzyla wynik z Krakowa i wygrala klase Young Dogs, Ewa byla z Sevenem 3 w Starters, a z Olly 3 w Open.

Nasze psy startowaly tez w MiniDistance z Tomkie 'Gutkowskim', najlepiej wypadla Olly, byla 3.

Bylo tez kilka teamow z Wroclawia.

Pelne wyniki sa na http://www.discdog.cz/

Wieczorem wlasnie sie zegnalismy z Marcusem i Sabine, kiedy dowiedzielismy sie o organizowanych przez nich zawodach Frisbee w Niemczech. No i w efekcie wyladowalismy w Niemczech ;-)

A teraz zdjecia z zawodow i pokazu Sabine i Marcusa:

Posted

Jako moderator muszę przypomnieć o pewnych zmianach w regulaminie, które zabraniają wstawiać więcej niż 5 zdjęć w 1 poście. Aby zamieścić kolejne zdjęcia, należy wysłać następne posty.
Wstawiam kolejne, które usunęłam z powyższego postu. Trochę mi szkoda zamieniać na linki takie fajne zdjęcia. Na przyszłość proszę stosować się do regulaminu :).